Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord Coupé a Anglán před faceliftem
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 8:24   Citovat  

Má někdo zkušenosti s těmito vozy?
Accord Coupé - zajímalo by mě jak je živá ta 2.2, spotřeba a náhradní díly (cena dostupnost) a co se nejvíce :mravenec:
Anglán -už jsem zkoušel tu 1.4 a 1.5VTEC tak by mě ještě zajímalo jak jezdí ta 1.6..tuším 116 koní..a jak to je s dostupností náhradních dílů + jak moc se na tom serou věci a co nejčastěji.

Stejně asi zase skončím u té nejpěknější generace Hondy (5.samozřejmě Je to tam. - někteří pánové doufám prominou Velmi šťastný ), ale tyhle dva vozy mě vcelku taky zajímají, jsou v cenové relaci, na co bych ještě měl OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 8:32   Citovat  

s accem coupe jesem jezdil jen v 1,6 12v a paráda...jen sedan je hezčí,,,viď Wayne Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 8:36   Citovat  

Robik napsal:

Stejně asi zase skončím u té nejpěknější generace Hondy (5.samozřejmě Je to tam. - někteří pánové doufám prominou Velmi šťastný ), ale tyhle dva vozy mě vcelku taky zajímají, jsou v cenové relaci, na co bych ještě měl OK

Myslíš ocucanou 4g? Hihi Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 8:48   Citovat  

Tak jestli 1.6 12v byla paráda tak 2.2 bude pak raketa ne? Lucy muhehe
No já slyšel že ty Coupéčka jsou hodně líné a prd to jede, ale nejsou to žádné podložené věci..prostě jedna bába povídala Mr. Green
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 8:49   Citovat  

Robik napsal:
Tak jestli 1.6 12v byla paráda tak 2.2 bude pak raketa ne? Lucy muhehe
No já slyšel že ty Coupéčka jsou hodně líné a prd to jede, ale nejsou to žádné podložené věci..prostě jedna bába povídala Mr. Green
ta 1,6 masáž...na to že to byl ročník 80desát...
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 8:58   Citovat  

Jestli myslíš Acco coupé 2,2 z roku 1994-1997 se 150koňma, tak tu má Dino z HKM.. a zrychlení má lepší rozhodně, než můj Acco 147koní, taky než Acco coupé 3,0 V6 z roku 1999 který má 200koní - my máme asi 10,5s, coupé má okolo 9s tuším.. Zrovna na Valašské zimě jsme se o tom s Dinem bavili.. já osobně, kdybch si teď měl vybrat auto dispozice kupé do 100000kč, tak do toho kupé rozhodně jdu.. cenovka už kolem 60000kč myslím.. a taky to bude o dost pohodlnější, než civic.. ale žádnej extra sporťák to asi není.. a spotřeba okolo 9-10l/100km určitě.. cíva bude mít menší spotřebu a bude mít levnější povinný - to jsou aspekty, který můžou hovořit pro civica..

Ale tohle není podloženo zkušeností s tím autem, zkus se zeptat nějakého majitele, nějací tu jsou..

Například tady jsou zkušenosti z Acco coupe 2,2.

O anglánech civicích ti nic neřeknu - měl jsem EJ9 japonce..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 9:57   Citovat  

Jauda napsal:
Jestli myslíš Acco coupé 2,2 z roku 1994-1997 se 150koňma, tak tu má Dino z HKM.. a zrychlení má lepší rozhodně, než můj Acco 147koní, taky než Acco coupé 3,0 V6 z roku 1999 který má 200koní - my máme asi 10,5s, coupé má okolo 9s tuším.. Zrovna na Valašské zimě jsme se o tom s Dinem bavili.. já osobně, kdybch si teď měl vybrat auto dispozice kupé do 100000kč, tak do toho kupé rozhodně jdu.. cenovka už kolem 60000kč myslím.. a taky to bude o dost pohodlnější, než civic.. ale žádnej extra sporťák to asi není.. a spotřeba okolo 9-10l/100km určitě.. cíva bude mít menší spotřebu a bude mít levnější povinný - to jsou aspekty, který můžou hovořit pro civica..

Ale tohle není podloženo zkušeností s tím autem, zkus se zeptat nějakého majitele, nějací tu jsou..

Například tady jsou zkušenosti z Acco coupe 2,2.

O anglánech civicích ti nic neřeknu - měl jsem EJ9 japonce..

No s tím zryhlením si mě překvapil....jinak o tom článku vím už jsem to četl...ale tak potřebuji více informací pro porovnání...třeba tento majitel měl štěstí na extra zachovalý kousek...povinné mi nevadí, ale spíše mi jde o náhradní díly, kazovost a tu spotřebu..je mi jasné že na dálku si to veme docela málo navíc tempomat je na cestování paráda...ale horší to město...pokud by byla celková kombino.spotřeba do 9 litrů to by se ještě dalo (i když to bude docela skok z těch 6 - 6,5 litrů šuk
Jinak ten Dino ten má americkou verzi nebo Evropskou (podle zadních světel - jestli má sloupové nebo ty podobné 6.generaci civica sedanu)??
A s tou cenou máš pravdu, ted jsem viděl černého ..údajně Topstav Mr. Green za 67000...jinak koukám na něco kolem 70 000,- Kč
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 10:25   Citovat  

Robik napsal:
No s tím zryhlením si mě překvapil....jinak o tom článku vím už jsem to četl...ale tak potřebuji více informací pro porovnání...třeba tento majitel měl štěstí na extra zachovalý kousek...povinné mi nevadí, ale spíše mi jde o náhradní díly, kazovost a tu spotřebu..je mi jasné že na dálku si to veme docela málo navíc tempomat je na cestování paráda...ale horší to město...pokud by byla celková kombino.spotřeba do 9 litrů to by se ještě dalo (i když to bude docela skok z těch 6 - 6,5 litrů šuk
Jinak ten Dino ten má americkou verzi nebo Evropskou (podle zadních světel - jestli má sloupové nebo ty podobné 6.generaci civica sedanu)??
A s tou cenou máš pravdu, ted jsem viděl černého ..údajně Topstav Mr. Green za 67000...jinak koukám na něco kolem 70 000,- Kč

Dino má ameriku.. jak překvapil se zrychlením?? Nesedí to?? Myslím v tom odkazu zrovna píše, že to má dokonce 8s.. no určo je to rychlejší než moje, protože moje je i těžší a menší obsah.. a já mám opravdu těch cca 10,5s.. Mrk Co se týče dílů a kazovosti, zkus kontaktovat toho Dina, já toho tolik nevím..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 10:39   Citovat  

No dva an sobě nezávislé zdroje mi tvrdily že to je líná plečka Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 10:41   Citovat  

Robik napsal:
No dva an sobě nezávislé zdroje mi tvrdily že to je líná plečka Úsměv

jo no tak líný to asi je.. plečka si nemyslím.. chce to zkusit asi projet se v tom.. Novej Legend se taky zdá být línej a má zrychlení lepší jak Acco 2,4 - údajně okolo 7,4s - měřili to dokonce na hondaclubu Cool ale to je trochu mimo mísu.. chtěl jsem tím jen říct, že to může být subjektivní.. ale taky jsem slyšel, že ty ameriky jsou líný.. ale myslím, že tenhle je na tom rozhodně líp než třeba ten 3,0 V6 v tom novějším kupé..
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2008 , 12:53   Citovat  

Zdar.Já mám taky tuto línou plečku Úsměv .Pokud chceš vědět jak je to spolehlivé mrkni na tudy odkaz a tam když nahlídneš do diskuse zjistíš víc.Tam je několik témat na accorda coupe,nebo aerodecka(taky USA).
Musel jsem se kvůli tomuto tématu sem zaregistrovat Velmi šťastný .
Nevím jak jsi to myslel se zadníma světlama.Všechny acco coupe a aerodeck jsou dělány v USA.Akorát se liší do r.v.96 a od r.v 96 zadníma světlama a přední maskou.
Já a Dino máme r.v 95.
Líné to asi bude.Přece jenom v té výbavě co mám má údajně 1405kg.No 150k a 198N.m necvičí s autem nějak extra.Sice tomu píšou 0-100 tuším za 8,8s,ale neměřil jsem to.
Podvozek těchto amerik je měkký.Je to pohodlná limuzína se 2dveřma.Já jezdím neustále ve 4lidech(2dospělí a dvě děti),někdy i v 5 a o místo se neperem.Kupodivu je tam oproti civicu víc místa na šířku a vzadu pohodlnější sedadla.
Kufr je sice sedanovský,ale vleze tam bez sklopení sedadel víc než do civika 5D.
Když jsem zkoušel porovnat rozdíl spotřeby s tempomatem a bez,tak to žere jako s lehkou nohou.S občasným vytáčením do plna si to v létě nebere přes 8 a v zimě přes 10(jezdím málo po městě).Minimum za které jsem zajel bylo v létě při ježdění po beskydech za švagrem v seatu 1.6 a já měl průměr 6,6 a on měl 8,1.Oba naložení a vyloženě pohodová jízda.

Jediné co počítám jako závadu bylo PZ čidlo ABS,které stejně asi odešlo,protože žena jela 30km se zataženou ručkou pořádnej výtlem
Čidlo jsem vyrobil ze starého sluchátka a zalil epoxidem no a zatím to ABS jede Se stydím .
No a ještě jsem měnil žárovku v předním světle.

Nalítáno mám něco okolo 350tis. Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2008 , 22:49   Citovat  

Ti teda řeknu to co tu píšeš mi připadá až neuvěřitelné aby si s 2.2 jezdil za takovouhle spotřebu nesouhlas Ale předpokládám že mi tady nebudeš věšet bulíka na nos Velmi šťastný
No s těmi světly jsem to myslel tak že jsem se to dočetl v jednom šlánku kde jeho autor uvádí tohle.... Radím buď-to koupit EU verzi (ta je podle mě ale méně pohledná. Má širší zadní světla a zvláštní přední masku) nebo jako v mém případě být připraven na to že díly budou dražší a musíte vědět kde je sehnat.... mimojiné ted je jeho accord na prodej a má přezdívku Veselac...
Na ten interiér jsem koukal a je fakt parádní hlavně co se týče místa....že se vyrovná sedanu...no a kufru nemluvě..ostatně oproti 180 l mojeho bývaleho Civica je každý kufr velký Velmi šťastný
No jenže co jsem koukal v Německu se pohybují ještě hodně vysoko cenově u nás jsem našel jedne za 77...ten je pěkný a pak jeden za 59900 ale to bude asi pořádný žrout peněz než by se dal do pucu Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2008 , 12:35   Citovat  

No spotřebu věř nebo nevěř je to jak píšu.Pak už jedině že bych měl blbé počitadlo kilometrů Tak to koukám! .

Ono jde spíš o to,že já nejezdím skoro žádné krátké trasy.Dojíždím totíž 30km tam a 30km zpátky a většinou stojím v garáži.
Stát venku a jezdit krátké trasy po městě,tak pojedu tak za 11l...no možná i víc.Já prostě z accordem nedělám popojížďky.

Hlavně když to budeš kupovat,tak pozor na motor...tady je největší riziko.Potom taky na zrezlé zadní lemy.
Ono od 96 je jiná i barevná kombinace interiéru a jiné originál liťáky.
Jedno takové Coupe se prodává v bazaru kousek od UH.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2008 , 12:53   Citovat  

Motor? Na co dávat pozor? Jaké jsou nejčastější závady...? No auto z bazaru..to je risk.... KO
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2008 , 19:31   Citovat  

Ohledně bazarů.Sleduju pravidělně tipcars.cz a žádná CD7 tam nemá nad 160tis.km.to je nesmysl.Ten můj měl 170tis. najeto za první 4roky provozu a poprvé změnilo majitele po víc než 210tis.
Motory F22B5 docela často odchází na klice.Problém je,když se včas nemění olej.Motoru chybí chladič oleje to je podle mě hlavní důvod.Olej podle mě dost trpí vyšší teplotou.Je dobré tam vyměnit olej při kratších jízdách radši po 5tis.,nejpozději po 10tis.Je to tak v podstatě i v příručce.Olej leju klasika 10W-40 Motul 4100 při výměně vleze 3,8L,takže to 4l balení stačí. Co mám zkušenost radši tam nelít castrol magnatec asi se to na kov opravdu lépe váže,jak slibuje etiketa a dělá to v těchto motorech docela fest karbon.U civica toto nevadilo,ale u acco je asi vyšší teplota.
Další věc,že pod vačkou je žlábek,který je plný oleje a v kterém se točí vačka.Když se nemění olej je v tom ten olej tak hustý,že nejde ani odsát(doporučuju odsát při výměně oleje,případně seřizování ventilů a dolét čistým olejem).To zase způsobuje,že je vyběhaná vačka a vahadla a je to pak docela hlučné.
Tuším,že to s tou hlavou je stejné u celé F serie SOHC motorů(JPN model má F22B a je to DOHC)a cvakjí tak i preludy KO
Údajně u nás jdou sehnat i kusy s motory F22B1,které mají stejný výkon,ale mají vtec a nižší kompresní poměr o 1stupeň a co jsem slyšel tak jsou na ty kliky míň náchylné.
Tož tak.
Jo a ještě zkušenosti Dina.Jeho acco coupé jsem poprvé projížděl...to už je snad 3roky Úsměv
Toho svého mám rok,ale můžu potvrdit co píše Dino.
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
Veselac je teď offline  Veselac
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.8.2008 , 19:51   Citovat  

Ahoj, nevím jestli je to ještě aktuální ale majitelem CD7ky na mojeauto jsem já.

Jsem s ním velice spokojený ale bacha na ten olej, to je však u všech hond nutno podchytit hned. Podvozek je sice amerika ale se Civicem v dlouhé táhlé zatáčce díky dlouhému rozvoru s přehledem zameteš.

Co se týče poruchovosti - určitě nezapomeň, že se bavíme o Hondě a to je jedna z nejspolehlivějších značek a že už jsem jich měl Úsměv, jediný co mě trápilo byly kotouče, jsou slabý a dost se kroutí - nahrazeno sportovníma děrovanýma Zimmermanama za 4500kč - paráda. Další je kostka ke světlům - přestane ti svítit jedno světlo a když ho zapojíš tak ti nesvítí zadek než odejde pojistka - bacha na to !!! Oprava je ale za 1000kč na dalčích 150.000kč (vím to protože jsem to měl u obou Accordů ve stejných kilometrech), jinak klasicky reznou zadní lemy ale až po velice dlouhé době u mě po 12 letech Úsměv)

Je to super auto, určitě doporučuji a to sem měl CRX I.gen a II.gen Vtec SiR, Accorda Coupé CC1 atd. Je to jiná třída něž Civic něco jako 3ka a 5ka BMW
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2008 , 20:26   Citovat  

tak co ja vim, co jsem takhle kecal, tak 2.2 Vtec je vubec jeden z nej motoru od hondy, jako nej jsou vsechny, jinak doporucuju clanek coupe accord 2.2vtec, jinak jestli prodal d16z7, tak me nastves!! Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2008 , 21:26   Citovat  

Po pravdě po Acco Coupé jsem dlouho koukal ale to že jich je tak málo a auto jsem už potřeboval tak jsem šel Feria 5.generace a jsem moc spokojený.......je to mnohem sportovnější svezení než v Acco Coupé. Jen když cestuji po dálnici do KArviné tak si říkám že v Coupéčku by to bylo asi něco jiného Úsměv
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2008 , 9:23   Citovat  

Jauda napsal:
Jestl. a zrychlení má lepší rozhodně, než můj Acco 147koní, taky než Acco coupé 3,0 V6 z roku 1999 který má 200koní - my máme asi 10,5s, coupé má okolo 9s tuším..

ja len ze 3.0V6 ma papierove zrychlenie 8,5, co pri pohotovostnej vahe takmer 1500kg je celkom slusna hodnota (celkova 1920kg Úsměv)
"nevyhoda" je ten 4st. automat, ktory ma 3 a 4 strasne dlhu a napriek vysokemu krutaku auto spomaluju. ale na 1 a 2 je to auto fakt slusne rychle a napriek casto kritizovanemu "americkemu" podvozku je velmi dobre ovladatelne aj na uzkych klukatych cestach. dovolim si s nim skoro to iste co s civicom coupe na sportovom podvozku Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord Coupé a Anglán před faceliftem
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina