Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak moc máte našlapané kchár?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.9.2007 , 23:12   Citovat  

PreludeZ napsal:
... to je chyba 10% mnohem mnohem víc než u tachometru KO KO KO

A co je horší. Ta odchylka je v každé části stupnice otáčkoměru jiná. Když porovnám s otáčkami měřenými palubákem (načítány ze vstřikovače) tak pod 3k ukazuje otáčkoměr méně, 3k chytí přesně a dál ukazuje více než je realita. U cca 6k je odchylka nějakých +5%.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.9.2007 , 23:15   Citovat  

Ale nene,wono mi to má jet i stovkou?Tak to sundám slamák a někdy to prubnu Lucy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.9.2007 , 23:29   Citovat  

ReNo napsal:
pockej, jinak, kdyz jedu 7350otacek a jedu kolem one tabulky, tak mam na tachu kolem 104kmh .. cedule i gtech mi ukazuji 100kmh .. a tak predpokladam, ze kdykoliv na stejnych pneu a stejne sjete jedu na dovjku 7350otacek, tak jedu realne stovkou .. pac vzdy tam mam i na tachu 104 ...
neni to tak tedy?

Ne, není to tak.

rychlost sedí to ano
fakta tudy tacho ti ukazuje 104kmh + cedule ti ukazuje 100kmh +-3kmh + gtech ukazuje 100kmh = jedeš cca 100kmh

ale otáčky nesedí
kalibruješ gtech podle otáčkoměru tudy gtech říká nastav 5000rpm (na otáčkoměru) tudy nastavíš a on si vezme daný počet pulzů jako etalon (skutečné otáčky motoru jsou v tu chvíli ale třeba 4500 ale gtech si myslí že 5000) tudy pak jedeš 100kmh a gtech ti řekne že máš přesně 7350 ale ve skutečnosti to bude třeba 6892 ale on to nemůže vědět protože neví o kolik ti kecá otáčkoměr, chápeš?
Proto jsem ti tenkrát říkal že výsledky bys měl průměrovat a před každým měřením to zkalibrovat (ne jak oni říkají 1x kalibrovat, 10x měřit a pak průměrovat) protože největší chyba měření je právě v té kalibraci...
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.9.2007 , 23:34   Citovat  

PreludeZ napsal:
Ne, není to tak.

rychlost sedí to ano
fakta tudy tacho ti ukazuje 104kmh + cedule ti ukazuje 100kmh +-3kmh + gtech ukazuje 100kmh = jedeš cca 100kmh

ale otáčky nesedí
kalibruješ gtech podle otáčkoměru tudy gtech říká nastav 5000rpm (na otáčkoměru) tudy nastavíš a on si vezme daný počet pulzů jako etalon (skutečné otáčky motoru jsou v tu chvíli ale třeba 4500 ale gtech si myslí že 5000) tudy pak jedeš 100kmh a gtech ti řekne že máš přesně 7350 ale ve skutečnosti to bude třeba 6892 ale on to nemůže vědět protože neví o kolik ti kecá otáčkoměr, chápeš?
Proto jsem ti tenkrát říkal že výsledky bys měl průměrovat a před každým měřením to zkalibrovat (ne jak oni říkají 1x kalibrovat, 10x měřit a pak průměrovat) protože největší chyba měření je právě v té kalibraci...

rozumim a chapu, je mi jasne, ze presne to nezmerim, ale vzdy mi to odpovida na tachu kolem tech 104 ... a tak uz to tak beru a tesim se z dobrych vysledku Úsměv at uz jsou jakkoliv realne, proste jsou a na srdicku me hrejou šuk
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.9.2007 , 23:47   Citovat  

ReNo napsal:
rozumim a chapu, je mi jasne, ze presne to nezmerim, ale vzdy mi to odpovida na tachu kolem tech 104 ... a tak uz to tak beru a tesim se z dobrych vysledku Úsměv at uz jsou jakkoliv realne, proste jsou a na srdicku me hrejou šuk

však jo to je vpořádku, Gtech má význam z hlediska že to měříš pořád na stejným autě a tam vidíš jestli úprava byla dobrá nebo špatná (zhruba) ale už ti to neřekne že máš xxx koní
OK OK OK
   Návrat  
TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 8:01   Citovat  

PreludeZ napsal:
však jo to je vpořádku, Gtech má význam z hlediska že to měříš pořád na stejným autě a tam vidíš jestli úprava byla dobrá nebo špatná (zhruba) ale už ti to neřekne že máš xxx koní
OK OK OK

však myslim, že lidi, co tomu trošku rozumí, ví, že nic jiného od GTECHu čekat nemůžou. Je to právě jen o tom porovnání... OK
Kdo by od toho čekal, že mu to změří výkon přímo na kolech na koně přesně, bude hluboce zklamanej. cože cože ?
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 8:13   Citovat  

0-100 za 3,2 když me vez v ultimě gtr muhehe
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 8:30   Citovat  

TommyVTEC napsal:
však myslim, že lidi, co tomu trošku rozumí, ví, že nic jiného od GTECHu čekat nemůžou. Je to právě jen o tom porovnání... OK
Kdo by od toho čekal, že mu to změří výkon přímo na kolech na koně přesně, bude hluboce zklamanej. cože cože ?

ja bych pouzil trosku jinou formulaci. Gtech meri konstantne mene vykon na kolech. Za ten rok pouzivani jsem vysledoval jednu vec. Pokavad udelam mereni vykonu na opravdove rovince s nizkym vetrem, pak staci vysledek vynasobit 1.38 a jsem na docela presnem vykonu motoru. K tomuto jsem dosel po mereni desitek aut a porovnani s jejich udajnym motorovym vykonem v papirech Úsměv tudiz z toho muzu castecne vychazet.
JInac je to ale hlavne o tech upravach, dynograf funguje opravdu dobre. Ohledne mereni casu a vzdalenosti je vse take v pohode.
Ale proste necekejte brzdu za tech 8t Úsměv
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 12:07   Citovat  

no Reno ty máš zajímavý časy na tom videu co si dával vedle do tématu, jak můžeš mít 0-155kmh čas 13,7? a 1/4 míle jezdit cca 15s? to mi hlava nebere
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 12:10   Citovat  

ReNo napsal:
ja bych pouzil trosku jinou formulaci. Gtech meri konstantne mene vykon na kolech. Za ten rok pouzivani jsem vysledoval jednu vec. Pokavad udelam mereni vykonu na opravdove rovince s nizkym vetrem, pak staci vysledek vynasobit 1.38 a jsem na docela presnem vykonu motoru. K tomuto jsem dosel po mereni desitek aut a porovnani s jejich udajnym motorovym vykonem v papirech Úsměv

mmnt, to číslo co ti vyplivne Gtech na kolech se násobí x1,38 aby jsi dostal výkon na motoru?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2007 , 12:49   Citovat  

Miki Civic napsal:
no Reno ty máš zajímavý časy na tom videu co si dával vedle do tématu, jak můžeš mít 0-155kmh čas 13,7? a 1/4 míle jezdit cca 15s? to mi hlava nebere

nuz jednoduche, video je po nove uprave vozu (svody a komplet vyfuk), zatimco sprint 15.1 je z blatne jeste v puvodnim stavu na slikach šuk
tady prikladam jeden obrazek rychlosti a jeden otacek, kdy jsem zkousel sprint tady na dalnici na normal pneu (cerna cara). Cervena je dany sprint v Blatne na slikach

Jinac ten koeficient jsem vydedukoval ja osobne, neni to zadny odkaz od vyrobce gtecha .. jen mi to u 90% vozidel tak vychazi Úsměv
   Návrat  
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 13:01   Citovat  

mam video s S20 prevodovkou. Cekal jsem ale, ze bude kratsi. Dal bych ho na youtube, ale mam to blokovane, tak esi muzu nekoho poprosit, poslu na mail bo ICQ.
Podle videa je 0-100 cca 6.5sec ale nejak jsem to nemeril. Bylo to natocene jen k porovnani s predchozi S40 prevodovkou
:hehe:
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 13:05   Citovat  

pošli marfi.b@seznam.cz?nebo 213495223
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 15:14   Citovat  

to Marfi: odeslano na mail. Dikes Úsměv

jinak jsem docela zklamanej tou prevodovkou. Chtel jsem jeste kratsi, ted je rozdil minimalni.
Nezna nekdo prevod. pomery S20 a S40 pls??
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2007 , 21:47   Citovat  

tak tu je to video

Odkaz

podekovani Marfimu :mrk:
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2007 , 11:22   Citovat  

určin napsal:
tak tu je to video
ZDE

podekovani Marfimu :mrk:

uuuu stíhačka šuk
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.9.2007 , 22:34   Citovat  

A má to z 0-100 změřený Marat?Docela by mě to zajímalo svatoušek
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2007 , 23:03   Citovat  

A hoši, co to důležitější - 100->0? Já dnes měřil na letišti nahrubo GPSkou a jsem někde na 40m, což je tak nějak průměr...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 0:07   Citovat  

nojo, ale bez GPS 100-0 nezmerim Smutný
docela bych to zkusil, ale jak?? Nemam ABS, takze to bude pokazde jine, to by chtelo neco, cim to zmerit Cooo???
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 0:22   Citovat  

určin napsal:
nojo, ale bez GPS 100-0 nezmerim Smutný
docela bych to zkusil, ale jak?? Nemam ABS, takze to bude pokazde jine, to by chtelo neco, cim to zmerit Cooo???

Bez GPS to právě změříš lépe. Já ji použil jen z lenosti. Řekněme, že budeš brzdit z tacho 110 (příp. si přesnější rychlost změříš otáčkoměrem). Označíš si bod brždění, kde začneš brzdit a dráhu pak změříš pásmem. Nejlepší je to ale měřit gtechem. průšvih je, že "naše" letiště není na rovnině, takže u mě ta možnost padá.
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 8:44   Citovat  

Ondras napsal:
A hoši, co to důležitější - 100->0? Já dnes měřil na letišti nahrubo GPSkou a jsem někde na 40m, což je tak nějak průměr...

OK meetallll kdyby to nekdy nekdo měřil, tak bych zajel taky ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 9:20   Citovat  

zkusim to, ale presne to asi nebude. Jak pise 666, kdyby nekdo meril, tak bych se taky pridal, docela by me to zajimalo Nápad je tu!
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 14:25   Citovat  

myslim ze to rikal Ferdinand Porsche, jak se pozna naslapane auto:) Z nuly na sto za urcity cas, a ze stovky na nulu za polovic OK OK OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak moc máte našlapané kchár?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina