Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Opravit svody nebo koupit nové?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:06   Citovat  

Mám asi 10cm prasklinu na svodech Civicu 1,5 v-tec. Mechanik mi říkal že to bez problému nechá zavařit za 1000. Ale chci se ještě zeptat jestli není lepší rovnou kopit nové. Díky za názor...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:07   Citovat  

jen dotaz svody máš liťinu nebo nerez
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:08   Citovat  

ian napsal:
jen dotaz svody máš liťinu nebo nerez

Nerez určitě nejsou
   Návrat  
Hruška je teď offline  Hruška
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:15   Citovat  

Tak 100 % koupit nové,po zkušenostech co mám nedrží to a praskne to vždy hned vedle svaru znova Ble
   Návrat  
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:16   Citovat  

Za litr seženeš jiné na vrakovišti. Jednoznačně lepší volba než vařit.
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:16   Citovat  

jestli máš litinu tak ta se nechá zavařit jen je to poměrně material na ...... když se to nedělá pořádně tak hrozí že to praskne znovu hned vedle svaru lidina je náchylná na tyhle věcy a doufám že ta cena byla i s vyndáním a zandáním těch svodů

ale nevim nevim spíš asi jiný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:25   Citovat  

Tak co spíš doporučujete? Podívat se po vrakáčích nebo si sehnat nové popřípadě nerez? Nemám představu o ceně...

A co se týče té ceny toho vaření myslím že to bylo čistě za zavaření, ale za práci si většinou vezme kolem 200
   Návrat  
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:28   Citovat  

nový stojej balík ( 8000 a výše myslím ) . Takže máš možnost: 1) vrakáč ( cca litr) 2) nerez svody (cca 3 litry ??)
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:38   Citovat  

rozhodně nevařit
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:43   Citovat  

hmm, asi ste mě ukecali, zkusim se podívat po něčem popřípadě hodím inzerát

Ještě dotaz. Když mám motor D15Z8 je jedno jaká to kastla na ty motory se dělají stejné svody?
   Návrat  
ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:52   Citovat  

no ja nevim me rupli na crx a zavarili jsme je litinovou elektrodou a je to v cajku
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 10:53   Citovat  

ballbutick napsal:
no ja nevim me rupli na crx a zavarili jsme je litinovou elektrodou a je to v cajku

jak kdy zaleží natom jak se to udělá .
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 11:39   Citovat  

Problém se svody jsem neměl, ale pokud bych na nich objevil prasklinu tak bych rozhodně měnil za jiné...
   Návrat  
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 12:06   Citovat  

zavareni by mohlo pomoct, problem je v tom ze pri vareni se vetsinou trochu ty svody zkrouti a nikdo uz nenecha srovnat tu prirubu.... pak prasknou pnutim protoze je na silu utahnes na rovnou hlavu...
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 13:04   Citovat  

MattiK napsal:
zavareni by mohlo pomoct, problem je v tom ze pri vareni se vetsinou trochu ty svody zkrouti a nikdo uz nenecha srovnat tu prirubu.... pak prasknou pnutim protoze je na silu utahnes na rovnou hlavu...
přesně...stále jsem si nevšiml ale co má za materiál...nerez ,polonerez ,plech se zavaří bez problému...jde oto zda z výroby již nebylo pnutí materiálu....litina to chce zkušeného člověka,vařit je za studena je jak házet hrách VDP(autocenzura abych nebyl BANován),a pak samozřejmě jak zde mattik píše srovnat...ono na litině i desítka je moc.Už tak je namáhaná jak VDP.

pozn.aut. VDP-vepřové domácí zvíře
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 13:15   Citovat  

Kdybch věděl co je to zamaterial tak bych to řekl, ale extra tomu nerozumím a celou dobu vlastně mluvim o tatikovém autě. jen říkám co mi řekl mechanik, že mi to za 1000 nechá zavařit. Ale myslím že to je litina
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 13:38   Citovat  

jeslti jsou origo tak to litina bude ... A litr jen za zavareni?(nepocitam montaz a demontaz)To je dost drahy...Ja bych prasknute menil za sportovní Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 13:45   Citovat  

mno počítám že to je 1,5 econom...ukaž my sportovní svody co budou alespoň takové že výkon a spotřeba se nezmění...zatím všichni co zkusili takk plakali,vyžší spotřeba horší výkon...mě se ta cena zdá taktéž malá(jestli to dotyčnej nechce vařit na autě)musí to dolů,předehřát v peci(nebo alespoň autogen ale teplota musí být rovnoměrná) a pak teprve vařit,následně srovnat a namontovat,jen sundání a nadání na economu bude za 500+
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 13:52   Citovat  

jj, je to econom. A vypadají že budou puvodní, i vzhledem k tomu že je to ročník 2000. Na tu cenu se ho ještě asi budu muset zajít zeptat konkretně, abych pak neplatil moc. ALe ten týpek je v pohodě a nebere moc. Každopadně bych tu spotřebu chtěl zachovat tak bych nerad šel do něčeho sportovního.
   Návrat  
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 14:11   Citovat  

PAKO napsal:
mno počítám že to je 1,5 econom...ukaž my sportovní svody co budou alespoň takové že výkon a spotřeba se nezmění...zatím všichni co zkusili takk plakali,vyžší spotřeba horší výkon...mě se ta cena zdá taktéž malá(jestli to dotyčnej nechce vařit na autě)musí to dolů,předehřát v peci(nebo alespoň autogen ale teplota musí být rovnoměrná) a pak teprve vařit,následně srovnat a namontovat,jen sundání a nadání na economu bude za 500+

Tak ty ti klidne ukazu. mel jsem podobny problem na 1.5 V-TEC a koupil jsem cca 8000,- S-R-S 421 a spotreba se vubec nezmnenila a vykon, tezko rict, ale mozna sel nahoru. samozrejmne ze to nemam na brzde zmerene. Cool P.S. dal jsem tam jeste kat s accorda (byl doma, lepsi nez jen ta trapna nahrada"kus trubky co prodavaj") bez toho katu bych veril ze ta spotreba sla nahoru, a vykon mozna trochu dolu, ale zvuk byl nadhernej. Nebal bych se toho a koupil nove ale zalezi na finanac. Zavarit to jiste jde, otazka je jak kvalitne a jake kdo ma zkusenosti a technolog. postup pri vareni. pocitej ze pri zavereni tak najedes 10tis km a opet praskaji. zalezi taky jak moc si schopen ty svody rozsvitit.
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 14:19   Citovat  

PAKO napsal:

jj přesně tak bude se to muset vybrousit ohřát a tepre pa zavaři jinak to budeš mít jen na chvilku . Navíc i když lidi svářej dlouho tak nerez či černej tak je problém že litina má uplně jiný vlastnosti je to jeden znejhorších materialů pro svařeče a každej na ni nadává .
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 14:40   Citovat  

Mě tyto svody zavařil táta a zavařil je kvalitně ... vůz už sice nemám, ale pár desítek tisíc jsem na tom dal a prasklina se už neobjevila ... je to slitina a je opravdu velmi důležité, aby byl vhodně zvolený stařovací kov (elektroda / drát) a zajistilo se důkladné spojení a posílení inkriminovaného místa (u mě to bylo nezi 2 a 3 válcem v místě otvoru pro lambdu).

Sehnat jiné neprasklé je většinou nadlidský úkol.

Jinak jsem měl 4-1 svody bez CATu a ve vyšších otáčkách super, dole to ubralo, takže děs ... navíc kravál, smrad a vyšší spotřeba ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 14:42   Citovat  

Daver napsal:
Mě tyto svody zavařil táta a zavařil je kvalitně ... vůz už sice nemám, ale pár desítek tisíc jsem na tom dal a prasklina se už neobjevila ... je to slitina a je opravdu velmi důležité, aby byl vhodně zvolený stařovací kov (elektroda / drát) a zajistilo se důkladné spojení a posílení inkriminovaného místa (u mě to bylo nezi 2 a 3 válcem v místě otvoru pro lambdu).

Sehnat jiné neprasklé je většinou nadlidský úkol.

Jinak jsem měl 4-1 svody bez CATu a ve vyšších otáčkách super, dole to ubralo, takže děs ... navíc kravál, smrad a vyšší spotřeba ...
musím jen potvrdit
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 14:44   Citovat  

Jo a hlavní je u těchto svodů nehonit motor za studena ... 2x 3x do něj foukneš, když sou studené a můžeš to dělat znova .. nehledě na poškození lambdy ... raději nechat déle ohřát motor na místě a pak jet.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 15:01   Citovat  

To se snažím dodržovat, dokud motor není zahřátý tak jezdím tak do 3000 otáček. Jinak ta prasklina jde přesně přes sondu mezi 2. a 3. válcem.
Asi to s ním ještě prodiskutuji jak kvalitně to dokáže udělat. Ale s tímto servisem mám zatím jen dobré zkušenosti a nic mi ještě neošidili (TopCar v Opavě, bývalý Honda servis, jestli někdo zná....)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 15:04   Citovat  

Gavly napsal:
To se snažím dodržovat, dokud motor není zahřátý tak jezdím tak do 3000 otáček. Jinak ta prasklina jde přesně přes sondu mezi 2. a 3. válcem.
Asi to s ním ještě prodiskutuji jak kvalitně to dokáže udělat. Ale s tímto servisem mám zatím jen dobré zkušenosti a nic mi ještě neošidili (TopCar v Opavě, bývalý Honda servis, jestli někdo zná....)
,jj zeptej se ho na technologii
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 15:06   Citovat  

Gavly napsal:

Možná by to chtělo spíše nějakou strojařskou firmu, prostě nějakého profi svářeče ... v Opavě nevím, co by ... Ingstav ? Ferona ? nebo jestli tam nemáte nějakou strojní školu. U nás v Krnově na strojáku jsme kdysi dělali kšefty z venku ... a tam sou celkem znalci, ti mystři ... mno uvidíš je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 15:08   Citovat  

Daver napsal:
Možná by to chtělo spíše nějakou strojařskou firmu, prostě nějakého profi svářeče ... v Opavě nevím, co by ... Ingstav ? Ferona ? nebo jestli tam nemáte nějakou strojní školu. U nás v Krnově na strojáku jsme kdysi dělali kšefty z venku ... a tam sou celkem znalci, ti mystři ... mno uvidíš je to dobrý

No on říkal že to někde nechává dělat. Sami to tam nedělají
   Návrat  
Chroust je teď offline  Chroust
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 18:21   Citovat  

Ahoj. Přesně tohle se mi taky stalo na temer stejnym autě civic 6G D15Z3, je to tak pul roku. Resil jsem to tehdy s panem Krejzou v PK motorsport a dosli sme k zaveru... (teda spis On dosel.... Velmi šťastný )... ze varit to nema cenu a je lepsi koupit novy a nebo nekde najit jiny na vrakaci. Nakonec jsem koupil od Fishe z jeho kupé puvodní a musel jsem menit i katalyzator. Kat tam sel z Vti Úsměv. A zmena...?? hele prakticky vubec zadna spotreba se snad jeste snizila.Úsměv a vykon zustal stejnej - takze plna spokojenost. Úsměv

PS: kdybys hledal svody na vrakacich tak by tam mely jit snad vsechny svody z motoru D15XXX.....
PSS: ten kat jsem musel menit kvuli tomu ze v tech mejch puvodnich svodech prave kat byl.....je to prej takhle ,pro me prapuvodne reseny, uz z tovarny, ze u tohohle motoru davali kat hned za svody....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 9:55   Citovat  

Tak jsem dneska mluvil s tím mechanikem a říkal že ty svody jsou společné s katem... tak určitě pujdu do toho zavaření. Cena říkal do 1000 i se sundáním a nasazením, a prý to dělají hodně kvalitně i se srovnáním aby nedocházelo k tomu pnutí. Budu jím věřit a jdu do toho....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Opravit svody nebo koupit nové?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina