Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření teploty oleje...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 19:55   Citovat  

Zdar, řeším způsob měření teploty oleje. Na netu jsem našel nejrůznější budíky a čidla. Jde mi o to, jak vybrat vhodný budík a čidlo. Zřejmě bych měl koukat po budících, které se prodávají přímo i s čidlem z důvodu vzájené funkčnosti ne? Jistě vás je spousta co máte budíky v autě. Můžete mi sem dát odkaz přímo na konkrétní budík a čidlo. Také bych se rád vyhnul nějakému vrtání nového otvoru pro čidlo.Slyšel jsem o různých adaptérech pod filtr, tyčových čidlech...atd. Prosím poraďte nejednodušší a efektivní řešení...Jak jste to řešili vy? Díky moc...CRX2G, D16Z5...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 20:02   Citovat  

dobry sou prej budiky VDO vic by ti rekl asi wheelman myslim a na cidlo se vetsinou pouziva takovej krouzek pod filtr

Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 20:12   Citovat  

já mám ze saabtuning.cz VDO budík+čidlo vrtlý do vany a max spokojenost

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 20:49   Citovat  

posero napsal:
dobry sou prej budiky VDO vic by ti rekl asi wheelman myslim a na cidlo se vetsinou pouziva takovej krouzek pod filtr

A máš s tím vlastní zkušenost? Nebo nějakej konkrétní odkaz? Kdo z vás má takovek kroužek na autě?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 20:50   Citovat  

Miki Civic napsal:
já mám ze saabtuning.cz VDO budík+čidlo vrtlý do vany a max spokojenost

To j právě to...z vrtání do motoru mám trochu špatnej pocit...rději bych se tomu vyhnul i když chápu že je to asi nejlepší...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 21:06   Citovat  

Henďas napsal:
To j právě to...z vrtání do motoru mám trochu špatnej pocit...rději bych se tomu vyhnul i když chápu že je to asi nejlepší...

Vem výpustný šroub na olej (na vrakáči nebo někde,aby Ti jeden zdravý zůstal...) a do něj dej to čidlo a nemusíš vrtat do vany... Tyhle šrouby s čidlem se snad i prodávají,ale kvalita, co jsem slyšel nic moc...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 21:29   Citovat  

Hellborn napsal:
Vem výpustný šroub na olej (na vrakáči nebo někde,aby Ti jeden zdravý zůstal...) a do něj dej to čidlo a nemusíš vrtat do vany... Tyhle šrouby s čidlem se snad i prodávají,ale kvalita, co jsem slyšel nic moc...

Myslíš jako normálně vyvrtat ten výpustňák, vyříznout do něj závit a našroubovat tam to čidlo jo? To bych se teda měl poohlídnout po nějakým čidle menších rozměrů aby se tam vešlo...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 21:39   Citovat  

Henďas napsal:
Myslíš jako normálně vyvrtat ten výpustňák, vyříznout do něj závit a našroubovat tam to čidlo jo? To bych se teda měl poohlídnout po nějakým čidle menších rozměrů aby se tam vešlo...

Zkus se zeptat PreludeZeda - tomu to někdo vyráběl,tak by Ti mohl říct,co tam má...

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 21:40   Citovat  

Henďas napsal:
ty teplotní čidla jsou všechny velikostně stejný to se neboj to se ti do výpusťáku vejde je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 21:43   Citovat  

Meda napsal:
ty teplotní čidla jsou všechny velikostně stejný to se neboj to se ti do výpusťáku vejde je to dobrý

Takže myslíte že do toho výpustňáku je to lepší volba než shánět tu redukci pod olejovej filtr...? A ještě by mě zajímalo jak ty čidla pracujou? Mění se u nich jednoduše elektrickej odpor v závislosti na teplotě?Je to tak? Tím pádem musím koupit vždycky sadu aby si sedl rozsah budíku s rozsahem čidla?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 21:46   Citovat  

Meda napsal:

Našel jsem tohle...to by mohlo být ono ne?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2008 , 22:35   Citovat  

Henďas napsal:
Takže myslíte že do toho výpustňáku je to lepší volba než shánět tu redukci pod olejovej filtr...? A ještě by mě zajímalo jak ty čidla pracujou? Mění se u nich jednoduše elektrickej odpor v závislosti na teplotě?Je to tak? Tím pádem musím koupit vždycky sadu aby si sedl rozsah budíku s rozsahem čidla?
já mám třeba zrovna tu redukci a spokojenost
když si koupíš budík tak k němu máš většinou už i čidlo
já osobně používám tenhle a spokojenost je to dobrý budík teploty oleje

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 14:47   Citovat  

Meda napsal:
já mám třeba zrovna tu redukci a spokojenost
když si koupíš budík tak k němu máš většinou už i čidlo
já osobně používám tenhle a spokojenost je to dobrý budík teploty oleje

Hm...za ty peníze i s čidlem, to zní dobře...a pokud jsi s ním spokojen tak proč ne...a není ta redukce zbytečně drahá když nebudu měřit tlak ale jen teplotu...Asi bych volil čidlo do toho výpustňáku.Ale ještě potřebuju někoho kdo to má na autě a řekne mi že je to v pohoděÚsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 14:49   Citovat  

Hellborn napsal:

Šlo by použít tohle místo toho výpustňáku???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 16:41   Citovat  

Henďas napsal:
Hm...za ty peníze i s čidlem, to zní dobře...a pokud jsi s ním spokojen tak proč ne...a není ta redukce zbytečně drahá když nebudu měřit tlak ale jen teplotu...Asi bych volil čidlo do toho výpustňáku.Ale ještě potřebuju někoho kdo to má na autě a řekne mi že je to v pohoděÚsměv
Tak měse to vyplatilo protože mám i čidlo na tlak oleje a asi bych ti ho taky doporučil dá se na něm poznat ůbytek oleje dřív než se ti rozsvítí kontrolka a to už je většinou pozdě je to dobrý
Jinak to teplotní čidlo ve výpustím šroubu má PreludeZ a myslím že je spokojenej ale můžeš se ho zeptat sám Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 17:10   Citovat  

Meda napsal:
Tak měse to vyplatilo protože mám i čidlo na tlak oleje a asi bych ti ho taky doporučil dá se na něm poznat ůbytek oleje dřív než se ti rozsvítí kontrolka a to už je většinou pozdě je to dobrý
Jinak to teplotní čidlo ve výpustím šroubu má PreludeZ a myslím že je spokojenej ale můžeš se ho zeptat sám Mrk

Ok, díky moc...Úsměv

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2008 , 20:18   Citovat  

a co hovorite na znacku raid hp?

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 8:19   Citovat  

já jsem čidlo teploty vyřešil umístěním do výpušťáku jak psal Hellborn. Dělal jsem to ale trochu jinak. Použil jsem výpušťák ze stodvacítky kvůli většímu šestihranu. Hondy mají zátku M14x1,5 a mají šestihran asi 17mm? teď nevím přesně ale když tam chceš zašroubovat čidlo (a aspoň trochu zapustit aby bylo chráněné) tak tam potřebuješ i místo na klíč a to je prostě málo. Druhá věc je, že nejmenší čidlo se dělá M10x1 takže díra na závit se dělá 8,9mm (8,917mm) a závit M14x1,5 má malý průměr 12,16mm takže ti tam v ideálním případě zbyde jen 3,26 / 2 = 1,63 mm stěna pod závitem. To znamená že by ses musel dost přesně trefit u té Honda zátky a jelikož šestihrany všech šroubů nejsou vyrobeny souose s dříkem tak bys měl velké problémy.
Takže takhle:
Zátka ze stodvácy má rozměr M22x1,5 a šestihran asi 22mm což jsou dostatečné rozměry na výrobu. Chytneš zátku za šestihran do soustruhu a pak na jedno upnutí uděláš díru 8,9mm, stočíš ten závit M22 na průměr 14mm a vyřízneš tam vnější závit. Pak z druhé strany uděláš zahloubení pro čidlo (změř si klíč nebo ořech malé goly) a uděláš tam asi 6-7mm hluboký vnitřní závit M10x1 pro čidlo a je to.
Čidlo pak doporučuju zalepit vysokoteplotním Loctitem. Já jsem pro jistotu ještě vyplnil to zahloubení silikonem.
Tady jsou fotky jak to pak vypadá...

997.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
997.JPG, 43.17 kB

998.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
998.JPG, 25.64 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 11:04   Citovat  

hele Edo to by nebylo špatný jich pár vyrobit pro tunery hondaře Velmi šťastný Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2008 , 11:42   Citovat  

Meda napsal:
hele Edo to by nebylo špatný jich pár vyrobit pro tunery hondaře Velmi šťastný Velmi šťastný

Tak to se o jeno hned hlásím...nenajde se někdo šikovný kdo by to mohl ve volném čase "spíchnout".Dám dceru a půl království Úsměv (dceru nemám a království taky ne...) ...Tak zaplatím penězma no:)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2008 , 18:16   Citovat  

Takže mě v tom necháte jo Úsměv Hm...tak snad to nějak dopadne...Díky všem za informace a rady...

Perna je teď offline  Perna
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2008 , 18:53   Citovat  

PreludeZ napsal:
já jsem čidlo teploty vyřešil umístěním do výpušťáku jak psal Hellborn. Dělal jsem to ale trochu jinak. Použil jsem výpušťák ze stodvacítky kvůli většímu šestihranu. Hondy mají zátku M14x1,5 a mají šestihran asi 17mm? teď nevím přesně ale když tam chceš zašroubovat čidlo (a aspoň trochu zapustit aby bylo chráněné) tak tam potřebuješ i místo na klíč a to je prostě málo. Druhá věc je, že nejmenší čidlo se dělá M10x1 takže díra na závit se dělá 8,9mm (8,917mm) a závit M14x1,5 má malý průměr 12,16mm takže ti tam v ideálním případě zbyde jen 3,26 / 2 = 1,63 mm stěna pod závitem. To znamená že by ses musel dost přesně trefit u té Honda zátky a jelikož šestihrany všech šroubů nejsou vyrobeny souose s dříkem tak bys měl velké problémy.
Takže takhle:
Zátka ze stodvácy má rozměr M22x1,5 a šestihran asi 22mm což jsou dostatečné rozměry na výrobu. Chytneš zátku za šestihran do soustruhu a pak na jedno upnutí uděláš díru 8,9mm, stočíš ten závit M22 na průměr 14mm a vyřízneš tam vnější závit. Pak z druhé strany uděláš zahloubení pro čidlo (změř si klíč nebo ořech malé goly) a uděláš tam asi 6-7mm hluboký vnitřní závit M10x1 pro čidlo a je to.
Čidlo pak doporučuju zalepit vysokoteplotním Loctitem. Já jsem pro jistotu ještě vyplnil to zahloubení silikonem.
Tady jsou fotky jak to pak vypadá...
Presne tak sem to mel i ja na VTI je to dobrý

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 10:09   Citovat  

no už sice nemám tak snadný přístup k soustruhu ale to neznamená že bych to neuměl zařídit, jenže je tu jednak otázka toho kolik jich vyrobit a jednak je tu otázka peněz neboli že to budu financovat. Další problém je s předáváním, když to budu posílat, tak je to stovka ke každému kusu za poštovný, atd... Spousta z vás by si to uměla zařídit i rychleji...

To je spíš lepší když si každej najde šikovnýho soustružníka v místě bydliště. V tom případě vám na to můžu udělat výkres a přinesete mu zátku M22x1,5 (fabory, ferona, atd, nebo ze škoda autodílů) a výkres a nejdete tam s prázdnou. Chcete?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 10:50   Citovat  

PreludeZ napsal:
no už sice nemám tak snadný přístup k soustruhu ale to neznamená že bych to neuměl zařídit, jenže je tu jednak otázka toho kolik jich vyrobit a jednak je tu otázka peněz neboli že to budu financovat. Další problém je s předáváním, když to budu posílat, tak je to stovka ke každému kusu za poštovný, atd... Spousta z vás by si to uměla zařídit i rychleji...

To je spíš lepší když si každej najde šikovnýho soustružníka v místě bydliště. V tom případě vám na to můžu udělat výkres a přinesete mu zátku M22x1,5 (fabory, ferona, atd, nebo ze škoda autodílů) a výkres a nejdete tam s prázdnou. Chcete?
hele edo ,nešlo by to do origa kdyby se upla ta zátka za závit a navrtalo se to tak ? pak se do středu trefíš

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 10:59   Citovat  

monty napsal:
hele edo ,nešlo by to do origa kdyby se upla ta zátka za závit a navrtalo se to tak ? pak se do středu trefíš

má hrozně malej šestihran a pak tam nejde to čidlo zapustit do hlavy a hrozně z toho trčí ven... Je to pak nejnižší bod na autě a snadno bys tím něco nabral a utrhnul to, kvůli tomu se to snažim co nejvíc nacpat do tý zátky, ale samozřejmě způsobů je vždycky víc, snažím se minimalizovat riziko.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 11:02   Citovat  

PreludeZ napsal:

Pokud by to nebyl pro tebe problém tak bych ten nákres asi ocenil...mluvím teda za sebe...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 11:30   Citovat  

Henďas napsal:
Pokud by to nebyl pro tebe problém tak bych ten nákres asi ocenil...mluvím teda za sebe...
Edo taková šikovná věcička se vždycky hodí třeba ve FAQ Mrk OK

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 15:06   Citovat  

Henďas napsal:

OK tak já to spáchám OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2008 , 15:11   Citovat  

PreludeZ napsal:
OK tak já to spáchám OK

Díky moc:)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 17:21  Naposledy upravil Henďas dne 9.9.2008 , 21:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj, mám ještě jeden dotaz...napadlo mě čidlo vhodně umístit na měrku oleje, ale potřeboval bych zjistit jestli když ho posunu jakoby až za konec měrky řekněme řádově o pár cm(aby bylo v dostatečné olejové lázni) jestli tam nebude něčemu vadit.respektive co je pod měrkou oleje??? Nebude problém...???Čidlo mám řešeno miniaturním odporovým snímačem...i s opláštěním má asi cca 5mm v průměru...rozhodl jsem se nakonec pro digitální měření teploty...bude to supr Úsměv Díky za odpovědi...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření teploty oleje...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina