Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradte, přepis auta
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:13   Citovat  

jak udělat, když kupuji auto, abych si rovnou mohl vzit velky TP? stačí pak od majitele plná moc že si to na sebe mohu přepsat?díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:16   Citovat  

Radek11111 napsal:
jak udělat, když kupuji auto, abych si rovnou mohl vzit velky TP? stačí pak od majitele plná moc že si to na sebe mohu přepsat?díky

moc by musela být notářsky ověřená. Nebo si podepište smlouvu elektronicky a kopie na úřadě stačí on to na tebe přehlásí a pak už jen podepíšete oficiálně smlouvu při předání auta
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Pepík 88 je teď offline  Pepík 88
1 háčko

Bud plná moc a nebo rovnou zajít s majitelem na incpektorát a auto na sebe nechat odhlásit-pokud jsi z jiného kraje než majitel pokud ne mužeš udělat evidenční kontrolu a rovnou jej na sebe přihlásit.
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka

Radek11111 napsal:

s timhle dotazem by si mel hlavne na hellborna, ale z mojich zkusenosti ti on muze dat velky tp, pouze pokud uz on ma auto odhlaseny a v prepisu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:17   Citovat  

Plná moc už 100% být ověřená nemusí.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:18   Citovat  

Pepík 88 napsal:
Plná moc už 100% být ověřená nemusí.

pak je scela zbytečné jí mít ale budiž na druhou stranu těch 50 kč za kolek není tolik když se tam pak najde důležitej úředníček který se blokne a bude chtít tak neuděláš nic lepší mít ověřenou ale to je jen můj názor
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:21   Citovat  

Kojak: Také jsem si myslel že musí ale už opravdu nemusí bejt oveřená.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:22   Citovat  

kojak napsal:
pak je scela zbytečné jí mít ale budiž

Záleží na úředníkovy-co někde není problém,jinde nefunguje-je to byrokracie-počítej vždy s horší možností-já to dělal tak že sem to přepsal a poslal majiteli druhý den poštou-obvykle se totiž auta kupují a prodávají o víkendech...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:24   Citovat  

OK doplnil jsem jste pomalí Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2008 , 21:27   Citovat  

Toto mě stačilo-,alhttp://www.povinne-ruceni-sazby.cz/download/plna-moc-vzor.doc asi jak píše Cody záleží koho potkáš ale ověřenou by nemělí chtít! - už na to nemájí právo.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 2:44   Citovat  

kojak napsal:
pak je scela zbytečné jí mít ale budiž na druhou stranu těch 50 kč za kolek není tolik když se tam pak najde důležitej úředníček který se blokne a bude chtít tak neuděláš nic lepší mít ověřenou ale to je jen můj názor

na plnou moc se kolek nedava a overeni podpisu stoji 30kc bez dane
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 2:46   Citovat  

Pepík 88 napsal:
Toto mě stačilo-,alhttp://www.povinne-ruceni-sazby.cz/download/plna-moc-vzor.doc asi jak píše Cody záleží koho potkáš ale ověřenou by nemělí chtít! - už na to nemájí právo.

Ja mam doma nekolik plnych moci od rodicu a na zadne neni muj podpis... Cooo???
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 3:24   Citovat  

bordel napsal:
Ja mam doma nekolik plnych moci od rodicu a na zadne neni muj podpis... Cooo???

Což je logické, rodiče nechávají ověřit, že souhlasí-li oni s tím, že Ty bude je zastupovat, vykonávat atd., tak určitě nebudou ověřovat Tvůj podpis.

Na matrice byla vidimace/ověření podpisu za cca 33,- Kč, už nevím přesně. Ale těch 30,- Kč bez DPH je reálných.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 8:34   Citovat  

Bordel: je to nějaká novinka,já tam šel také bez části že plnou moc přijímám atd a bylo mi řečeno at to tam dopíšu.No a popravdě co je na uřadech logické =) také bych to nečekal jen říkám moji zkušenost kterou jsem měl před týdnem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 8:37   Citovat  

Ale třeba opravdu platí jiný kraj jiný mrav,mě to jak v Praze tak ve Středočeském kraji dělají na kus podepsaného neověřeného papíru.
   Návrat  
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 9:16   Citovat  

V Praze skutečně přehlásí jen na základě podepsaného papíru (neověřeného ) . Několikrát vyzkoušeno, a dokonce to snad říkají i úřednice, že ta plná moc nemusí být notářsky ověřená.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 9:21   Citovat  

jamescrx napsal:
V Praze skutečně přehlásí jen na základě podepsaného papíru (neověřeného ) . Několikrát vyzkoušeno, a dokonce to snad říkají i úřednice, že ta plná moc nemusí být notářsky ověřená.

Taky jednou v praze po me chteli plnou moc, pribeh o tom jak je pan v zahranici a nemuze mi ji ted napsat urednice nevzala ani ji to nijak neobmekcilo, tak jsem sel do auta, napsal jsem plnou moc a sel za urednici zpatky a vsechno klaplo presne jak ma, holt jde jen o papir. Tak to valím bulvy
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 9:27   Citovat  

Nezkoumal jsem to, ale plná moc ověřená být podle mě nemusí (to se vyžaduje u závažnějších věcí než je přepis auta...).

Ale měl bych dotaz: Proč vlastně potřebuješ tu plnou moc? Nechce se Ti čekat až Ti majitel pošle velký TP nebo je to auto daleko? Pokud je v jiném kraji, tak ho stejně budeš muset odhlásit tam, kde je přihlášené - dalo by se říct,že tam má "svou složku"... Úřady mezi sebou moc nekomunikují - v Praze do roku 2005 nevěděli,že mám řidičák na auto (dělal jsem si ho o prázdninách u babičky v roce 1997...) a při výměně za tu mrňavou hnusnou plastovou kartičku mi úřednice tvrdila,že mám jen na motorku... HaHaaa
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 10:11   Citovat  

no auto je od plzně, já sem od znojma...nechci čekat na velký TPO a mít strach zě ho třeba taky někdo nepošle nebo tak...je to o nervy...co potom s autem bez papírů a s papírama někde u plzně?
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2008 , 18:26   Citovat  

a jak by jsi chtěl vyřešit odhlášku ? To jakože pojedeš s plnou mocí sám do Plzně na úřad si to odhlásit ?

PS: jinak plná moc opravdu nemusí být ověřená, odzkoušeno na několika úřadech, kam chodím....
   Návrat  
max-cz je teď offline  max-cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2008 , 20:10   Citovat  

tak momentalne tohle budu resit taky - auto sem koupil dostal technicaky malej i velkej a na kupni smlouvu me majitel pripsal plnou moc k prepsani.
odhlášení prý není potřeba ,na tom technicaku je to taky uz bez odhlasovani, prej pouze prevzal doklady a pak si to proste prihlasil aniz by to bylo od puvodniho majitele odhlasene.

Jo a k overování plných mocí - puvodni majitel moji nove preludky rikal ze kdyz je pod podpisem pripsane rodné číslo tak je to jako oveřený protože RČ by nemel nikdo znát kouř

nevim teda co je vse pravda ale v nejblizsich dnech to zjistim a kdyztak se pak podelim co na me ti birokrati ušili Úsměv
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2008 , 20:42   Citovat  

odhláška je potřeba vždy ! tím, že ti na tu kupní smlouvu napsal plnou moc /což taky využívám/, si jen on ulehčil práci. Takhle musíš jít za něj na úřad ty. Pokud se jedná o stejný úřad, tzn. že pod něj patříte oba, tak to je f pohodě. Ale jestli on je z Prahy a ty z Liberce, tak se to MUSÍ nejprve odhlásit v Praze. V Liberci se na ten záznam nedostanou, bude to blokovaný v Praze...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2008 , 21:45   Citovat  

Tak asi jak pise Pepino.

V pondělí letím na uřad o hodinu a pul dřív než otvíraj abych nemusel dlouho čekat ve frontě a taky abych neměl v praci doluhy Ačko Úsměv
Jsem strašně štastnej že sem třetí - vše vyplněny ,nachystaný značky v pozoru čekaj abych je mohl odevzdat Úsměv Úsměv

beru listeček s trojkou a čekam.....

Na tabuly po 5ti minutach blikne trojka ,tak letim k vokynku a vše té moc příjemné slečně vrazím ať se stím už popere - a ejhle povídá že to nemam odhlášený na jinym kraji a tím pádem to nemužu přihlásit na Brno Smutný nasr.nej skouším ještě taktiku že sem někde na netu četl diskusi že to jde a v techničáku to mam taky, tak by to mohla skusit , mrkne tdo techničáku jedním vokem ale to bylo ve stejnym okrese takže to prej slo normalně a takhle mam smulu.

Ještě se ptám na tu plnou moc jestli je to v pohodě nebo jestli to potřebuju nějak ověřovat - říká že je to v pohodě že to stačí mít podepsany byvalim majitelem a že to pude normalně pak přihlásit.

Bohužel Já tet mam velkej problém - maník je z daleka na to abych si za nim jel naslepo protože se mu nemužu na mobil dovolat (ma ho pořád vypnutej) a tím pádem nevím co mam dělat dal - zbívá asi jen vyčkat jestli se neozve a bude ti chtit dořešit Bueee
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2008 , 22:10   Citovat  

Nezlob se,ale tohle bylo hodně naivní...co si čekal...Pepíno ti poradil dobře-ted ses sám vlastně zadřel...ted poslat zdlouhavě techničák poslat do plzně a zdlouhavě na něj čekat z plzně KO
   Návrat  
HT je teď offline  HT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2008 , 22:33   Citovat  

max-cz napsal:
Ještě se ptám na tu plnou moc jestli je to v pohodě nebo jestli to potřebuju nějak ověřovat - říká že je to v pohodě že to stačí mít podepsany byvalim majitelem a že to pude normalně pak přihlásit.

Bohužel Já tet mam velkej problém - maník je z daleka na to abych si za nim jel naslepo protože se mu nemužu na mobil dovolat (ma ho pořád vypnutej) a tím pádem nevím co mam dělat dal - zbívá asi jen vyčkat jestli se neozve a bude ti chtit dořešit Bueee

Přesně jak píše max-cz
taky to zrovna řeším, akorát jestli má od něho plnou moc tak si to v Praze může odhlasit sám což mu cestu neušetří, ale nemusí se spoléhat na ochotu předchozího majitele. Což není můj případ, protože týpek co od něj mám céro je ochotnej je to dobrý
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2008 , 13:57   Citovat  

Zdravím..Plná moc nemusí být notářsky ověřená.Dříve se to vyžadovalo,ale dnes už stačí na kus papíru napsat plnou moc a je to.Samozřejmě musí obsahovat všechny náležitosti dle zákona..tzn: Jména příjmení,rod.čísla,bydliště zmocnitele i zmocněnce, předmět zmocnění,kdy,kde.....dva podpisy. Aspon takhle to bere náš team na registru ve Vrchlabí. Ovšem,občas k nám dorazí odhláška a všechny moci jsou ověřené.Když jim člověk sdělí,že plné moci být ověřeny nemusí,tak že prý v Praze to vyžadují..Tak nevím..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2008 , 20:38   Citovat  

Cody napsal:
Nezlob se,ale tohle bylo hodně naivní...co si čekal...Pepíno ti poradil dobře-ted ses sám vlastně zadřel...ted poslat zdlouhavě techničák poslat do plzně a zdlouhavě na něj čekat z plzně KO

to nebyla naivita pouze sem myslel ze clovek co mi to prodava ma nejake nove info o zmene v prepisovani aut. Samozřejmě ze jsem jiz drive prepisoval auta takze vim ze se musi na jinem okrese odhlasit aby slo na mem prihlasit kouř bohužel zmeny nejsou takze to musi po staru - ale zase si rikam ze kdyby ten clovek mel porad veskere veci k autu tak bych byl nejistejsi protoze bych nevedel kdy je vubec uvidim kdyz se mu neda dovolat - takhle skusim jeste pockat a pak si to skusim odhlasit samo no.
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2008 , 17:59   Citovat  

max-cz: Nejlepší je se s prodejcem dohodnout a prodej naplánovat na úřední den.Pak to sfoukneš jedním vrzem a vezeš si domů jak auto,tak papíry.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.8.2008 , 18:46   Citovat  

V Praze jsou inspektoráty bohužel tak zahlcené nebo neefektivní, že by si oba aktéři museli vzít na celý den dovolenou a ještě by to možná nestihli přepsat.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Poradte, přepis auta
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina