Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s chlazením
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 21:00   Citovat  

Stala se mi celkem nepříjemná věc asi 200 km před domovem sem si šel natankovat a když se vrátim k autu tak pod autem docela slušná louže chladící kapaliny tak sem to dolil destilkou a zkusil jet jenže tak po 20 km se to začlo přehřejvat tak sem zastavil nechal schladnout a zbytky vody prskaly kolem toho víčka u tý přepouštěcí nádobky a neviděl ani sem neslyšel že by se točil ten větrák za chladičem Smutný vůbec nevim proč ....protože sem potřebval s tím dojet domů tak sem to znovu dolil ujel sem asi 60 km a zase uplně stejnej scénář voda nikde a prskala pod tím víčkem tý nádobky.... tak sem to nechal schladnout a znovu dolik takhle sem to musel udělat ještě jednou než sem dojel domů Smutný ale nezdá se mi že by za by to mohl pouze ten větrák za tím chladičem ... ten teda přestal fungovat ... nenapadá vás čím by to mohlo být ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 5:00   Citovat  

qasper napsal:
Stala se mi celkem nepříjemná věc asi 200 km před domovem sem si šel natankovat a když se vrátim k autu tak pod autem docela slušná louže chladící kapaliny tak sem to dolil destilkou a zkusil jet jenže tak po 20 km se to začlo přehřejvat tak sem zastavil nechal schladnout a zbytky vody prskaly kolem toho víčka u tý přepouštěcí nádobky a neviděl ani sem neslyšel že by se točil ten větrák za chladičem Smutný vůbec nevim proč ....protože sem potřebval s tím dojet domů tak sem to znovu dolil ujel sem asi 60 km a zase uplně stejnej scénář voda nikde a prskala pod tím víčkem tý nádobky.... tak sem to nechal schladnout a znovu dolik takhle sem to musel udělat ještě jednou než sem dojel domů Smutný ale nezdá se mi že by za by to mohl pouze ten větrák za tím chladičem ... ten teda přestal fungovat ... nenapadá vás čím by to mohlo být ?
nechci sýčkovat ,chce to zkouknout , dolejt odvzdušnit a zkusit , zkouknout funkci termostatu , ale aby to nebylo těsnění pod palicí. ten větrák na chladiči potřebuješ jen při pomalý jízdě někde v koloně nebo pokud stojíš , pokud jedeš normální rychlostí jde tam takovej proud vzduchu že větrák je k ničemu.Koukni se po foru , už se tu probírali příznaky i řešení.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 9:23   Citovat  

monty napsal:
nechci sýčkovat ,chce to zkouknout , dolejt odvzdušnit a zkusit , zkouknout funkci termostatu , ale aby to nebylo těsnění pod palicí. ten větrák na chladiči potřebuješ jen při pomalý jízdě někde v koloně nebo pokud stojíš , pokud jedeš normální rychlostí jde tam takovej proud vzduchu že větrák je k ničemu.Koukni se po foru , už se tu probírali příznaky i řešení.

jj děkuju těsnění pod hlavou to nebude to by tam někde musel unikat olej né? nebo by se ztrácel a to ne právě když sem jel tak 90 -100 tak se to stačilo chladit ale když sem byl v koloně a nebo musel popojíždět hodně pomalinku tak se to přehřálo já ještě jednou mrknu po tý diskuzi

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 9:35   Citovat  

tak co vim ja tak staci zastavit v tomhle pocasi na 3 minuty na semaforu a zacne to bez vetraku cakat pres vicko chladice proste bez vetraku nedojedes nikam prakticky ve meste oprav vetrak a na 90% to bude ok

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 9:48   Citovat  

qasper napsal:
jj děkuju těsnění pod hlavou to nebude to by tam někde musel unikat olej né? nebo by se ztrácel a to ne právě když sem jel tak 90 -100 tak se to stačilo chladit ale když sem byl v koloně a nebo musel popojíždět hodně pomalinku tak se to přehřálo já ještě jednou mrknu po tý diskuzi

to neni tak celkom pravda, ja som mal rovnaky problem na D16Z6, pri jazde ok, po zastaveni okamzite teplota hore... tlaky boli ok, chladiaca kvapalina cista, olej cisty, nic neunikalo akurat mi tlacilo vodu von z expanzky... po dlhom vahani som vymenil tesnenie pod hlavou - plechove, naoko uplne v poriadku a odvtedy ziaden problem.

horsie je, ze dnes sa mi zacal v meste prehrievat druhy civic Smutný

poki je teď offline  poki
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 9:51   Citovat  

máme stejný problém...nejdříve sem si myslel že je chyba ve víčku, to jsem vyměnil,ale občas mi to dělá stále...voda se vaří a vylítné ze spodvíčka té přídavné nádobky.. můj chladič už je takový pofidérní a je celkem vymlácený,tak si myslím že mi to nestíhá uchladit a tím se voda začne vařit...většinou mi to dělá po trošku agresivnější jízdě,když jedu plně v otáčkách a pak zastavím a slyším vaření vody,která poté vytéká...ted chci měnit chladič,tak doufám že to pomůže

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 9:56   Citovat  

qasper napsal:
v tom případě musíš psát líp popis závady , kdybys napsal za jízdy ok ale jak jsem chvilku zastavil začlo se to přehřívat tak ti odpovím že to je jen větrákem , takhle jsem to bral že se to přehřívá neustále.
takže zkus jestli ti běží větrák -propojením kontaktů an čidle větráku , pokud se rozběhne tak je nejspíš čidlo v tahu.
jinak podfouklý těsnení = olej ve vodě nebo v motoru neplatí, daleko častější je fouklý do vody , kdy se neustále zavzdušňuje system chlazení atd

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2008 , 19:42   Citovat  

jj omlouvám se nenapsal sem to uplně nejlíp a kdyby bylo to těsnění ko tak by se to zavzdušnilo jak rychle ? já zkusim prvně to čidlo ( etě musim vypátrat kde je Se stydím ) a zkusim to ještě jednou když se to nezlepší tak nechám vyměnit těsnění

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2008 , 10:27   Citovat  

qasper napsal:
jj omlouvám se nenapsal sem to uplně nejlíp a kdyby bylo to těsnění ko tak by se to zavzdušnilo jak rychle ? já zkusim prvně to čidlo ( etě musim vypátrat kde je Se stydím ) a zkusim to ještě jednou když se to nezlepší tak nechám vyměnit těsnění

tesneni poznas jednoduse, vyndas hadicku s expanzni nadrzky vystrcis ju skrz kapotu abys na ni za jizdy videl a pak nastartuj a prudce se rozjed. pokud ti pri tom zacne strikat voda s ty hadicky tak je to tim tesnenim na 100%

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2008 , 13:05   Citovat  

cybermarty napsal:
tesneni poznas jednoduse, vyndas hadicku s expanzni nadrzky vystrcis ju skrz kapotu abys na ni za jizdy videl a pak nastartuj a prudce se rozjed. pokud ti pri tom zacne strikat voda s ty hadicky tak je to tim tesnenim na 100%

Úsměv děkuju za radu ...zkusim prvně rozběhnout ten ventilátor ten se mi netočí, ale nemůžu najít to čidlo to bude někde u termostatu ? ... to těsnění tímhle otestuju Mrk

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2008 , 16:18   Citovat  

taky se ti mohlo stat ze ti nesel ventilator .tim si to uvaril a zkroutila se ti hlava a ted ti to bude tlakovat do vody...zabrousit hlavu,new tesneni a kdyz je na nic chladic,tak rovnou i ten..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2008 , 18:19   Citovat  

dneska sem na to koukal připojil sem ventilátor napřímo a točil se tak sem prošel pojistky a nejspíš to bylo zoxidovaným ukostřením na termostatu to sem očistil a větrák funguje Úsměv zkoušel sem i to s tou hadičkou od expanzní nádržky a když byl motor studenej tak ani kapka, ale když byl zahřátej a po 200m ostrýho rozjedu začala vytékat destilka, ale nestříkala pouze trochu vytekala a to až potom co sem zastavil .... to je asi normální né?

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2008 , 16:18   Citovat  

kdyz tece po zastaveni to je normalni pri rozjezdu je to spatne

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2008 , 16:53   Citovat  

Úsměv děkuju ... nechci to zakřiknout, ale testoval sem to a je to dobrý ...byl to zooxidovanej kontakt, ale nic to nemění na tom že chladič na tom už asi nebude nejlíp ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s chlazením
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina