Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovoz auta z zahraničí
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
doob je teď offline  doob
PříspěvekZaslal: 9.7.2007 , 16:49   Citovat  

Ahojte Úsměv
...uvažuji o dovozu auta (např. CTR) z německa, tady v Cz je docela chabá nabídka ojetých vozů.
Máte někdo(např. Marfi Úsměv ) zkušenost s takovým dovozem, zajímají mě veškeré poplatky, které jsou potřeba zaplatit kromě ceny auta, aby se zde v Cz dalo přihlásit.
Náklady na převoz auta nepočítám(mám známého co by mi auto dovezl), ale zajímají mě všechny ostatní popaltky, daně, přihlašovací poplatky atd...

Díky za info.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.7.2007 , 12:02   Citovat  

jj asi bych ti doporučil esa když chceš něco dovezt s nim ma hodně lidí super zkušenosti.poplatky sou doprava záleži kolik je to km a u nas platíš dovozvou stk cca 1700Kč a pak si jdeš pro spz kde zaplatiš 23OO-2700 a čekáš na spz od 5-30dní a pak už jezdíš.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
doob je teď offline  doob
PříspěvekZaslal: 10.7.2007 , 20:12   Citovat  

Ok! ...no jak říkám dovezl bych si to s známým sám, ale jestli se platí jen STk a přihlášení tak je to gr8.
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.8.2007 , 12:07   Citovat  

dovozová TK a Emise stojí cca 2300,- ( záleží na stanovených cenách na STK). Přihlášení stojí celkem 2300,-. Skládá se to z: 1500,- vystavení českého TP + 800,- přihlášení na osobu. Pokud by vozidlo nemělo globální homologaci ( na štítku a v dokladech *ES*xx-xxxx/xx-xx ), tak to stojí 2000+800.
Cool
   Návrat  
Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.8.2007 , 17:14   Citovat  

Myslím že ještě zapomínáte na to, že při individuálním dovozu nechá člověk taky penízky v zahraniční pokladně... dovozové značky cca 19e, odhlášení 12e, přihlášení 34e, pojistění cca 90e...Toto v případě že pojedete zpět na převozkách...mě vyšel dovoz po vlastní ose se vším všudy včetně jízdenky do D(Hannover) na 12tis...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.8.2007 , 20:31   Citovat  

nebo je moznost privest auto na plataku, tak zadny prevozky, pojisteni potreba nejsou...
A nebo to risknout a dovez to na nejakych CZ znackach HaHaaa, btw: Skylini se k nam taky dovezly a nemeli papiry ani spz Mrk
   Návrat  
P.A.N. je teď offline  P.A.N.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.8.2007 , 21:20   Citovat  

Se stydím

Tak pokud to budes dovazet na podvalu tak se te tykaj poplatky pouze v CR. Pak je nekolik variant jak postupovat pri schavalovani.
1)vemes nemeckej technicak a das ho na urad a tam jsou povinni do 30 dnu ti podat vyjadreni zda vozidlo schavlili. Problem je ze v nemeckym technicaku nejsou nektery udaje ktery jsou v cesky potreba(spotreba, zatizeni strechy,...) Proto urad pristoupi ke ztotozneni s databazi vozidel aby chybejici udaje doplnil)jenze databaze je nic moc takze se jim to nepovede protoze to musi byt vozidlo ktery je v podstate uplne stejny vcetne mesice vyroby.Takze se pristupuje k doplneni udaju jinym zpusobem, napr. uzivatelsky manual k vozdlu,nebo od Oficielniho zastoupeni v CR... apod., Ourada je samozrejme linej takze rovnou napise do HONDY CR a tam si za vypis parametru reknou 4tis. , nebo je mozne tyto udaje ziskat ze statni zkusebny (DEKRA),kde si za tento vypis reknou 1500,-. No a pak ti k tomu nauctuje schvaleni vozidla za 1500,-,pak muzes zajit na STK udelat normalni technickou a emise(dle ceniku stk) a jit vozidlo prihlasit...800,-.

2)Dalsi zpusob. Vyprdnes se ne urad a nechas si udelat vypis udaju z HONDY CR sam nebo zajdes na STK ,ktera je certifikovana DEKROU a maji On-line terminal do prahy kde zazadaji o vypis chybejicich udaju.Zaplatis 1500,- a jdes s podkladama na urad kde ti na zaklade tech udaju do 30ti dnu rozhodnou o schvaleni ci ne Úsměv.Kdyz to dopadne tak zaplatis 1500,- a muzes to zas klasicky prihlasit.

3)Nebo zajdes na STK delas tzv. dovozovou STK, ktera obsahuje vypis udaju o vozidle ktere jsou potreba do technicaku , a ten udelaj nazaklade ztotoznenim s databazi vozidel (stejna jako predtimna Urade), to taky asi nevyjde (nemluve o tom ze nekde se ani nesnazej)a pak vetsinou pristupujou ke kroku kdy zazadaj o vypis udaju DEKRU (pokud je to certifikovana STK). Za cca 3 hodiny jim prijde odpoved voni to vytlacej na hlavickovej papir , zaplatis o 1500,- vic a jdes na urad, kde jsou povini tyto udaje akceptovat. Ty chybejici udaje lze dopsat i z toho Uzivateskyho manualu o coz se nekdy na stk snazej (ale vetsinou tam neni vsechno).

4)Kombinace ruznych techto variant... jak je videt je to pomerne slozita vec (tedy pokud vis o vsech variantach, ktere zakon umoznuje, coz vetsina lidi nevi a delaji to tak jak jedna pani povidala.... a plati zbytecne) Dulezyty fakta jsou ty, ze jedniny co ti dela vsechny problemy jsou v podstate chybejici udaje do ceskyho TP. Kdyby teoreticky mel tyto udaje v nemeckym technicaku uz vyplneny (teoreticky) tak muzes rovnou na urad a zadat o schvaleni a voni ti ho musej dat. dalsi vec je ze na schvalovani nepotrebujes vubec technickou tu poterbujes az v poslednim kroku a to je prihlaseni vozidla.

Samozrejme tak jak jsem to napsal se to vetsinou nepraktikuje protoze se nektere jednotlive ukony delaji najednou (napr. schvaleni a prihlaseni) a proto potrebujes mit napr. technickou a emise predem, ale pro prvni krok to neni podminkou.

5)A nakonec ..jak sem to udelal ja. Koupil jsem auto , podival se jestli ma typove schvaleni v nekterem z cleskych statu nebo homologaci typu ES( tudy odkaz ).
Dovezl na podvalu. prijel na STK ,udelal "dovozovou STK" kdy provadeli vypis udaju nutnych pro vyplneni TP .. ztotozneni se samozrejme nepovedlo , takze sem vytakl okopirovany cesky TP stejneho vozidla (z toho duvodu ze v zakone je napsano: doplneni udaju napr. z manualu, ze statni zkusebny, od oficialniho dopravce apod.!!!)a toho slova "Apod." jsem se chytl a tudiz zacal mavat kopii technicaku. Technik na stk byl vstricny a rekl ze to nejak udela (i kdyz by asi nemusel protoze jaksi kopie neni moc uredni doklad .. ale s originalem by to urcite slo(pripadne s overenou kopii)) no ale mel jsem stesti na vstricnyho cloveka takze udaje byly nasvete. zaplatil sem 1800+ emise a sel na urad tam vse predlozil .. vyslechl prednasku ze na STK to udelaly nejak jednoduse a ze takhle by to neslo no a ze se teda do 30 dnu vyjadri. jenze v zakone je napsany, ze urad musi pokud na svoji zadost predlozim technicky protokol , vsechny udaje v nem uvedene akceptovat. .. takze se ourada za 12dnu vyjadril ze papiry jsou pripraveny a uz to slo raz na raz :twisted:

takze takhle to vidim ja : V prednasce se opiram o zakon č.226/2006 Sb ,a Metodycky pokyn č. 1/2006 k zabezpečení postupu schvalovani technicke zpusobilosti jednotlive dovezeneho vozidla(30.června 2006).

Sorry ze sem se rozepsal ... priste uz to asi neudelam .
   Návrat  
Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.8.2007 , 22:34   Citovat  

No ale musíš to v Německu odhlásit...což taky není úplně zadara...jen pro úplnost...
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2007 , 23:01   Citovat  

P.A.N.ovi: moc pěkně sepsané, díky. Jo, slyšel jsem, že úřady začaly v poslední době vyžadovat jakési prohlášení o emisní normě, které stojí 1800. Víš o tom něco?
   Návrat  
P.A.N. je teď offline  P.A.N.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.8.2007 , 10:05   Citovat  

O tom nic nevim. Vim jenom ze emeisni limit(nebo tak neco), byl jeden z udaju, ktery v nemeckym technicaku chybi a na jedny STK kde jsem se ptal to byl v podstate jedinej problem, kterej voni nemuzou vyresit bez vypisu z DEKRY, ostatni ze si prej zmeri a nebo odvodi. Nakonec jsem, ale sel jinam, kde jak jsem psal, opsali vsechno z ty kopie technicaku kamaradova auta, ktery je i stejne stary.
Jinak auto jsem prihlasoval letos v Březnu, a bylo tak jak jsem psal. Jestli je to nejaka novinka tak o tom nevim, nejsem zadnej Tahač ani pravnik abych mel aktualni přehled, pouze jsem si to nastudoval protoze jsem chtel vedet jak to doopravdy je. A nejdna pani povidala.
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.8.2007 , 20:44   Citovat  

Minor napsal:
P.A.N.ovi: moc pěkně sepsané, díky. Jo, slyšel jsem, že úřady začaly v poslední době vyžadovat jakési prohlášení o emisní normě, které stojí 1800. Víš o tom něco?

Teď jsem přihlašoval Opel Signum 2.2 DTi a nic takovýho po mě nebylo vyžadováno ... Tak to valím bulvy
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2007 , 20:49   Citovat  

jestli to nebude tim ze je to nove auto Mrk
emisni normu by meli vyzadovat po autech od roku 93 az po rok 99,pokud to nema globalku...ta je u vetsiny aut od roku 97
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 17:37   Citovat  

mam na vas dotaz, kdyz bych chtel dovest auto z Svycarska, stalo by kolem 280 000,- Kč (v prepoctu) a chtel bych je dovest do CR, na vleku, jak je to s DPH a CLEM? na kolik by to vyslo navic? nebo da se to nejak obejit? jinak bylo by to kupovany pres Autoscout diky za odpovedi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 17:48   Citovat  

Bohužel ze Švýcarska platíš clo a možná i to DPH. Přesnou výši bude vědět Eso, nedávno něco odtamtud vezl.
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 19:34   Citovat  

Minor napsal:
Bohužel ze Švýcarska platíš clo a možná i to DPH. Přesnou výši bude vědět Eso, nedávno něco odtamtud vezl.

a nejakej kontakt na Eso?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 19:35   Citovat  

A nějakej pokus zkusit prohledat forum? Úsměv
721112112, sannycars@seznam.cz
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 19:37   Citovat  

zadny pokus nebyl Velmi šťastný ale diky moc
   Návrat  
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 11:12   Citovat  

Ahojte, chcem sa spýtať, ako je to s prihlasovaním dovezených áut aktuálne- resp. či po 1.1.09 bude aj tu nejaká zmena...
Priateľka chce doviezť z Nemecka, podľa toho čo som si tu prečítal, bude na to treba to schválenie (čo môže trvať až 30 dní KO a teda do konca roka to asi aj tak nestihneme ak sa tam aj nič nemení Smutný ), prihlasovaciu STK + emisku, a ďalej len tie bežné prihlasovacie poplatky, značky, CZ techničák,... Je to všetko?
Auto bude min. r.v. 2000 alebo novšie, aj sa to tu hanbím napísať, ale chce Peugeota... to mi hlava nebere
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 12:20   Citovat  

Pokud bude to vozidlo rok výroby 2000 a výš, tak by poplatek měl být stejný jako ted..tzn.: 1500,- za schválení tech. způsobilosti a 800,- za registraci na značky.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 12:35   Citovat  

Áaa, MikeT, fajn, najfundovanejší človek a informácie z prvej ruky přátele

A auto musí mať asi platnú STK + emisku v CZ, nemecká sa asi rátať nebude, však to mi hlava nebere
A tie chýbajúce údaje do techničáku doplní tiež dekra? Teda keď tam auto privezieme, tak vedia na jednom mieste spraviť všetko potrebné k žiadosti o schválenie, či? A treba aj tú kontrolu čísel karosérie rovnako ako pri prepise? Bo viem že u nás sa robí pri dovoze ešte aj tá špeciálna kontrola originality tým roentgenom, či ako sa to presvecuje...
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 13:16   Citovat  

no já ITR přivez, šel na technickou, kde mi dali za 4 dny TP. tak jsem ho vzal, šl na úřad a za týden jsem jezdil. Komplet to stálo cca 4000, ale částky už si nepamatuju. žádná složitost v tom nebyla Úsměv

Henďas napsal:
No ale musíš to v Německu odhlásit...což taky není úplně zadara...jen pro úplnost...

nesetkal jsem se s tim, že by někdo prodával neodhlášený auto
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 13:51   Citovat  

Než pujdeš na registr zažádat o Schválení tech. způsobilosti budeš potřebovat:

Technický protokol
Příloha k technickému protokolu
Protokol z STK - Před schválením tech. způsobilosti
Protokol o měření emisí
Vyplněnou žádost: O schválení tech. způsobilosti jednotlivě dovezeného vozidla
Vyplněnou žádost o registraci vozidla
Velký a malý tech průkaz z místa původu( rakousko,francie a další mají jen velký tech.průkaz.)
Kupní smlouvu
Zelenou kartu..

To je asi v kostce vše..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:47   Citovat  

MikeT napsal:
Než pujdeš na registr zažádat o Schválení tech. způsobilosti budeš potřebovat:

Technický protokol
Příloha k technickému protokolu
Protokol z STK - Před schválením tech. způsobilosti
Protokol o měření emisí
Vyplněnou žádost: O schválení tech. způsobilosti jednotlivě dovezeného vozidla
Vyplněnou žádost o registraci vozidla
Velký a malý tech průkaz z místa původu( rakousko,francie a další mají jen velký tech.průkaz.)
Kupní smlouvu
Zelenou kartu..

To je asi v kostce vše..

tohle zní hrozně složitě Ble

prostě si uděláš dovozovou STK s emisema. Na STK ti vydaj velkej TP. Pujdeš na úřad, uděláš pojistku, vyplníš dva formuláře, zaplatíš a za cca dva týdny jezdíš. Žádná věda to neni.

žádosti vyplníš na úřadě, daji ti je tam

kupní smlouva neni podmínka, většinou jí nechtěj
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:49   Citovat  

Ďakujem za infošky je to dobrý přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:51   Citovat  

Velký TP se myslím vydává na DI, ne na STK.
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:54   Citovat  

...na STK ti dají čistopis... a u nás tu kupní smlouvu chtěj Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:55   Citovat  

Minor napsal:
Velký TP se myslím vydává na DI, ne na STK.

jen jsem to blbě napsal. STK dá papíry, podle kterých úřad udělá TP. Ale efekt stejný. Vezmeš papíry z jednoho okýnka k druhému Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 15:58   Citovat  

A ešte ma napadlo- poplatok za prepis auta po 1.1.09 sa týka aj dovozu? Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 16:02   Citovat  

pepo crx napsal:
A ešte ma napadlo- poplatok za prepis auta po 1.1.09 sa týka aj dovozu? Se stydím

Myslíš ten "ekologický"? V Čechách jistě. Kvůli tomu si to automobilové lobbingové skupiny prosadily. O ekologii nejde ani náhodou.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 16:06   Citovat  

pepo crx napsal:

hlavně dovozu... Ale aby nebyl zvýhodňován domácí trh,tak se musí platit i za první přepis v rámci ČR... Ale rok 2000 už by mohl mít EURO3,ne? to je bez poplatku.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovoz auta z zahraničí
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina