Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Linux
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 12:09   Citovat  

Tak kdo ho používá,kdo se chystá a kdo už ne,(a proč) jo a jakou verzi.......
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 12:43   Citovat  

pouzival a zkousel ruzne distribuce, ale od doby co na pocitaci pracuji (zivi me) tak mam Win, pokud se o pc jedna..
ale pravda je ze uz je to nejakej patek a pokrok jde rychle dopredu...
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 13:10   Citovat  

Pouzival jsem, ale jelikoz v praci potrebuju win tak jsem opustil. Doporucuji pro zacatek UBUNTU. Skvela podpora, balickovaci system instalace - neni nad to napsat do prikazove radkz apt-get install firefox a nainstaluje se firefox, zadne hledani na netu atd. Ma to taky uzivatelsky prijemne ovladani - hodne podobne win. A hlavne uz je tam nainstalovana "kostka". viz.

Odkaz
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 13:35   Citovat  

tak ja se ucil linux na skole, mam ho rad, ale potrebuju win kvuli softwaru, kterej pouzivam.. takze to bohuzel neni mozny, ikdyz sem to zkousel ruzne zkombinovat.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 13:36   Citovat  

zkousel sem vice distribuci a libil se mi mandriva.celkem jednoducha na zacatek.a taky uvazuju ze si ji hodim do pc doma.pak sem zkousel danix,fedoru,kubuntu.ale ta mandriva se mi libi a taky ma ty efekty kostky atd.ale ja sem to povypinal jsou to pro me zbytecnosti takze nepotrebuju zadne efekty viz win vista atd.
   Návrat  
snk. je teď offline  snk.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 14:22   Citovat  

chystam se uz dlouho,ale zkusenosti minimalni,takze se bojim,,ze to nebude pro me..prece jenom WIN USER FRIENDY..i kdyz existuje uz spousta distribuci,ktery udelaj z LInuxu "windows" takze asi bez problemu..muzete mi doporucit nakou Free verzi nejlepe?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 14:23   Citovat  

Taky jsem to hned povypinal, mam pocitac na praci ne na koukani, ale kdyz to clovek ukaze nekde mezi kamarady tak urcite zaujme Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 14:26   Citovat  

snk. napsal:
chystam se uz dlouho,ale zkusenosti minimalni,takze se bojim,,ze to nebude pro me..prece jenom WIN USER FRIENDY..i kdyz existuje uz spousta distribuci,ktery udelaj z LInuxu "windows" takze asi bez problemu..muzete mi doporucit nakou Free verzi nejlepe?

Ja jsem pro UBUNTU, z vlastni zkusenosti. Da se na tom LINUX docela hezky naucit, a kdyz uz na ubuntu vali doma nasi, tak to zvladnes urcite taky Mrk
   Návrat  
ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 14:43   Citovat  

nechcu se chlubit, ale pouzivam. uz pekne hafo dlouho. jak na praci tak na zabavu. windows ke svemu stesti uz par let nepotrebuji, a kdyz uz tak to resi virtualbox a nebo vmware, ze? :)
historicke distribuce redhat, slackware. v soucasne dobe debian na servery a gentoo na meho mazlicka.

zacatecnikum doporucuju ubuntu nebo opensuse, pokud mate nejaky normalni hardware a zadny asijsky low-endovy noname, tak instalace u ubou probehne v pohode.

a doporucuji manzelkam ci partnerkam vysvetlit, ze zbytek sveho casu, ktery vam neseberou kary a prace, budete venovat svemu novemu operacnimu systemu. budou vas milovat :))
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 15:26   Citovat  

ufo napsal:
nechcu se chlubit, ale pouzivam. uz pekne hafo dlouho. jak na praci tak na zabavu. windows ke svemu stesti uz par let nepotrebuji, a kdyz uz tak to resi virtualbox a nebo vmware, ze? Úsměv

Ono pokud programujes v .NET a ve Visual studiu od Mrkvosoftu, a jses rad ze ti na to staci PC(a to nemam zadnou plecku), tak si opravdu zadne virtualy dovolit nemuzes... Jinak bych byl na Linu porad....
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 16:18   Citovat  

AntHraX napsal:
Ono pokud programujes v .NET a ve Visual studiu od Mrkvosoftu, a jses rad ze ti na to staci PC(a to nemam zadnou plecku), tak si opravdu zadne virtualy dovolit nemuzes... Jinak bych byl na Linu porad....

Tak programuj v Javě jako já Velmi šťastný Velmi šťastný I když pravda je že naše NetBeans se na Visualko nečapou no :-/
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 17:29   Citovat  

Ja jsem Javista Bueee Ale pokdu chce zakaznik .NET tak s tim nic neudelam Úsměv Pokud Javu tak zasadne Eclipse. Ale i podle meho jsou NetBeans lepsi jak VS. VS je lepsi notepad Velmi šťastný

Ale to uz odbocujeme od tematu....
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 20:27   Citovat  

Ja pouzivam na servery Debian. Cokoliv co je z Debianu derivovano tak je vetsinou ok. Na desktopu mam Win (lenost). Na notebooku mam pro "ostrejsi praci" nainstalovanej dual boot a Ubuntu (skvela podpora notebooku a HW - zadny "$rani").

Na normal comp domu pro nehrajiciho uzivatele je linuch ok. Jakmile hrajete hry tak na linuch zapomenout. Vetsina slusnejch SW pro podnikani (ucetnictvi atd) je pro Win.

Driv, kdyz jsem hral tak jedine Win, ale ted uz bych klidne Linuch mohl provozovat bez "problemu", ovsem jeste to tak 2 roky chce a bude to na uzivatelsky urovni jako Win / Mac.

Kdo ma dost casu / je Linuch guru tak je volba Linuxu jasna volba.

Na serverech Linux bez debat Mrk
   Návrat  
romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 20:36   Citovat  

LK7R napsal:

Na serverech Linux bez debat Mrk

Myslim, ze na na vsechny servery je to bez debat:-)...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 21:18   Citovat  

asi tak.debian je nejlepsi na server kvuli rychlosti.ale koukam ze nikdo tu nema moc zkusenosti s mandrivou.a je fakt ze v linuxu muzes delat vsechno co ve windows akorat proste jine aplikace.nektere stejne uz se vlastne delaji i pro linux.jinak i internet s emi zda ze jede rychleji pod linuxem nez ve winech.bezpecnost taky lepsi :)doma jedu na winech ale v brzke dobe udelam dualboot a bude to linux Úsměv
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 21:49   Citovat  

Já Linuxy neumím a všechny server mám Win a víte co ? ... mě se to líbí ! kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 22:34   Citovat  

Daver napsal:
Já Linuxy neumím a všechny server mám Win a víte co ? ... mě se to líbí ! kouř

tak jasne to jsme zase u toho 100lidi 100 chuti.kazdy z nas ma na vyber a je z ceho vybirat.jenom z vlastni zkusenosti z prace vim ze ze serveru na windowsech chodi vice chyb nez na unixu.
   Návrat  
ufo je teď offline  ufo
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.8.2008 , 22:39   Citovat  

kamol napsal:
tak jasne to jsme zase u toho 100lidi 100 chuti.kazdy z nas ma na vyber a je z ceho vybirat.jenom z vlastni zkusenosti z prace vim ze ze serveru na windowsech chodi vice chyb nez na unixu.

s tema chutema bych to moc neprehanel... :))) viz napriklad statistiky tohodle fora
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:53   Citovat  

ufo napsal:
s tema chutema bych to moc neprehanel... Úsměv)) viz napriklad statistiky tohodle fora

ja sem to myslel s tema serverama:).jasne ze MS proste vyhraje vzdycky prozatim. HaHaaa
   Návrat  
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 15:31   Citovat  

Vyzna se nekdo v linuxu? Ja jsem linuxovy panic, takze potrebuju poradit s jednou veci ktera me dost stve. Mam nainstalovany Open Suse 11.3, graficke prostredi KDE. Nejede mi wi-fi karta, respektive spis nevim jak ji spustit. Ovladac je nainstalovany a system kartu detekuje, nicmene pri pokusu o spusteni karty tlacitkem na notebooku se karta neaktivuje. Ani v linuxu jsem nenasel zadne tlacitko "zapnout wi-fi kartu" nebo neco podobneho. Takze nejaky napady? Diky za radu. přátele
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 18:51   Citovat  

Ne ze bych mel nejak zasadni zkusenosti, ale detekce WiFi karty jeste neznamena funkcnost tehle "spesl" tlacitek na ntb. Pravdepodobne se ti nedari zapnout vlastni radio na WiFi karte, takze budes muset vygooglit neco jako "<tvuj typ notebooku> turn on radio Wifi <linux distibuce co pouzivas>".
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2010 , 21:19   Citovat  

DrSlimm napsal:
Ne ze bych mel nejak zasadni zkusenosti, ale detekce WiFi karty jeste neznamena funkcnost tehle "spesl" tlacitek na ntb. Pravdepodobne se ti nedari zapnout vlastni radio na WiFi karte, takze budes muset vygooglit neco jako "<tvuj typ notebooku> turn on radio Wifi <linux distibuce co pouzivas>".

Samozrejme, v podstate resim problem jak udelat "turn the radio on". Vim ze na to je najaky prikaz kterym se to da nahodit pres prikazovy radek, bohuzel nevim jaky. Jinak mam nainstalovany nejaky balicek pro spravu sitovych pripojeni, nicmene tam nikde tato moznost neni - je tam jen roletove menu ve kterem je par moznosti - rucni spousteni, automaticke spousteni atd, nicmene efekt zadny. Jednou mi to kamarad "linuxak" ukazoval, ale je to uz nejaky patek a nepamatuju si to
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2010 , 18:46   Citovat  

Tak wi-fi uz bezi. Narazil jsem ale na problem ze mi AP neprideluje IP adresu. Nastaveni pripojeni by melo byt na 100% spravne aspon myslim, ve woknech to beha bez problemu samozrejme. Ke konfiguraci pouzivam KNetwork Manager, coz je pomerne jednoduchy programek, kde neni snad co vymyslet. Vzdycky to skonci na tom ze se pripravuje k pripojeni ale nepripoji se, cca kazdou minutu zobrazuje dialog vyzadujici potvrzeni prihlasovacich informaci do site - zabezpeceni, SSID, klic.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2010 , 21:16   Citovat  

Jo, to se nekdy stava, ja jsem mel stejny problem s Telefonem a routerem, (HTC Diamond2 vs. ASUS WL502). Pomohl jiny firmware routeru (neoficialni dd-wrt).
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2011 , 16:20   Citovat  

ubuntu umí ovládat i šimpanzi Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2011 , 16:51   Citovat  

Kluci, dneska se mi wc W7, tak sem najetej na Ubuntu 10. a mám problém
Používám KMPlayer a chci si pustit film v .mkv ..ten má asi tři zvukový stopy a troje titluky. Jak natvrdo vypnu titulky? Nepotřebuju mít k české stopě ještě český text.. Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2011 , 20:23   Citovat  

Aspon pod Win se v KMplayeru vypinaj Alt+X (nebo pravym mysitkem, titulký, zobrazit/skryt)...
   Návrat  
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.4.2011 , 21:05   Citovat  

Dřív, když sem ještě neměl dost výkonej PC, tak moje první distribuce byla Brutalware, byla to taková ta tří disketová distribuce, myslim že jádro bylo Red Hot ale to už nevim. Každopádně, důvod proč sem začal používat linuvé distra byl ten, že sem se zajímal o undergroundový záležitosti... Velmi šťastný
   Návrat  
martas3 je teď offline  martas3
PříspěvekZaslal: 8.4.2011 , 21:33   Citovat  

Mandriva 2010 s KDE OK
   Návrat  
zblizenec je teď offline  zblizenec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.4.2011 , 13:04   Citovat  

já si právě nainstaloval nejnovější ubuntu a nejdou mi aktualizace, pořád to píše něco o nedůvěryhodných zdrojích. neví někdo kde vypnu ověřování ?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Linux
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina