Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou cestou se dát?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 6:57   Citovat  

Čaute. Po roce a půl ježdění prdítkem CRX II.g D16Z5 mě přestal bavit ten výkon, lépe řečeno je tu pár aut co mi o chloupek ujedou. Tak jsem se rozhodl s tím něco dělat. Jenže nevím jakou cestou se vydat. Do budoucna mi bude stačit cca 10 - 20kw nahoru. Momentálně stačí těch deset Úsměv Tak by mě zjímalo jestli se mám vydat cestou swapu za B16A1 nebo jestli jde ze Z5tky vyždímat těch 10kw v ceně do 20ti tisíc.. Tak raďte. V úpravách se nevyznám, tak potřebuju rady kde začít Úsměv Swap nechávám na poslední místě, pač nevím kdo by mi ho udělal Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 7:02   Citovat  

tak nam pisni zda jsi cista serie jak motoricky tak podvozkove tak aerodinamicky,jake mas kola...proste co mas ted momentalne na care
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 7:11   Citovat  

motor série, výfuk kuchlej krom katu, podvozek sníženej o 3cm (H&R), brzdy Brembo + ATE, kola 15", pneu Bridge, lamino blatníky, zadní křídlo ME Edition...

A potřebuju zrychlit... A to bez kuchání Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 7:37   Citovat  

kuchlej vejfuk...to znamena co? jake prumery ? zrychlit jako maximalku ,nebo akceleracni rychlost? co to kridlo...co to je zac?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 7:45   Citovat  

Výfuk bez středního tlumiče, průměr origo, tzn, 55?? A chci zrychlit v akceleraci. Křídlo je na fotce

kridlo.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
kridlo.jpg, 47.39 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 7:59   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Výfuk bez středního tlumiče, průměr origo, tzn, 55?? A chci zrychlit v akceleraci. Křídlo je na fotce
kat si nechal a za nej rozsiril na 55 ? se nediv ze ti to nejede
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 8:03   Citovat  

PAKO napsal:
kat si nechal a za nej rozsiril na 55 ? se nediv ze ti to nejede

Nerozšířil, píšu že průměr je origo, jen nevím kolik..
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 8:07   Citovat  

no pro mě osobně bude asi rozumější swap , otázka kolik si toho uděláš sám aby ses vešel do těch 20t , nelegálnost je věc druhá.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 8:25   Citovat  

monty napsal:
no pro mě osobně bude asi rozumější swap , otázka kolik si toho uděláš sám aby ses vešel do těch 20t , nelegálnost je věc druhá.

Kdybych šel cestou swapu, tak rozpočet zvýším... Přeci jen sehnat motor a vše kolem toho nebude jednoduchý a levný. JEn potřebuju aby mi ho tam někdo usadil, což asi nebude levný Smutný
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:17   Citovat  

Usazení by ti asi udělal Skřítek, má s tím už nějaké zkušenosti a pokdu vím, nechce za to nesmyslnej ranec. O úpravách D16Z5 toho hodně ví Sly z Ostravy, který svoje céro už prodal, ale prostě každej koník u céra něco stojí. A řekl bych, že těch případných 10 koní navíc ti bude za chvíli zas málo.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:25   Citovat  

i když jestli by nebylo rozumější tohle prodat a přidat nějakou kačku a koupit origo vteca , bude to legální a když to vezmu finančně tak to vyjde +- na stejno. ale myslím eso nabízel nějaký vtecy ze švýcar za 50-55 to by byl slušnej dárce , mohl bys to přestavět komplet s nápravama , brzdama, interierem a zbytek rozprodat
   Návrat  
Vinc je teď offline  Vinc
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:26   Citovat  

Z5ku jsem měl a lidi ze stareho HC fora ví co jsem sní dokázal dostat,tady už ti asi malo kdo poreferuje,každopadně vykonově se podívala za oněch Vtecových 150koní a jela o poznání líp a hlavně agresivněji,mám návrh,vyndej motor,dovez mi ho a něco vymyslíme.. těch 20kw ti nezaručím,ale netvrdím že nejsou reálné,bez zásahu do jednotky a bez použití special dílů.A jen tak naokraj,moje byvale crx jezdí dodnes a pořád slušně.. OK
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:29   Citovat  

na to se vykašli a kup si rovnou vteca se vším všudy, jestli máš 130 nebo 140 koní je uplně jedno.. pomalý tak jak tak .. nebo tam dej šneka a hotovo VTEC
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:30   Citovat  

Vinc napsal:
Z5ku jsem měl a lidi ze stareho HC fora ví co jsem sní dokázal dostat,tady už ti asi malo kdo poreferuje,každopadně vykonově se podívala za oněch Vtecových 150koní a jela o poznání líp a hlavně agresivněji,mám návrh,vyndej motor,dovez mi ho a něco vymyslíme.. těch 20kw ti nezaručím,ale netvrdím že nejsou reálné,bez zásahu do jednotky a bez použití special dílů.A jen tak naokraj,moje byvale crx jezdí dodnes a pořád slušně.. OK
to jo a co až mu bude i těch 150 málo a to mu bude , znám to OK pořádnej výtlem s vtecem má 150 základ a kam jít ,mraky dílů dostupnejch, se z5 už nebude kam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:30   Citovat  

Minor napsal:
Usazení by ti asi udělal Skřítek, má s tím už nějaké zkušenosti a pokdu vím, nechce za to nesmyslnej ranec. O úpravách D16Z5 toho hodně ví Sly z Ostravy, který svoje céro už prodal, ale prostě každej koník u céra něco stojí. A řekl bych, že těch případných 10 koní navíc ti bude za chvíli zas málo.

Kolik by to tak u skřítka vyšlo? Kdyžtak SZ. A ty máš ještě ten B16A1 jak jsme se kdysik bavili..?? Právě nevím jestli má cenu topit prachy v Z5tce, když se zastavím na 150hp a pak už jít dál bude drahý a nesmyslný. S B16 na 15Ohp začnu Úsměv A konec bude ve hvězdách Úsměv
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:33   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Kolik by to tak u skřítka vyšlo? Kdyžtak SZ. A ty máš ještě ten B16A1 jak jsme se kdysik bavili..?? Právě nevím jestli má cenu topit prachy v Z5tce, když se zastavím na 150hp a pak už jít dál bude drahý a nesmyslný. S B16 na 15Ohp začnu Úsměv A konec bude ve hvězdách Úsměv

skončíš u foukání Velmi šťastný navíc vtec bude stejně rychlejší než Z5 150PS ...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:37   Citovat  

osobně nevěřím na odbržděnejch NA 150k ze z5- bez použití ostrých vaček, zvedlý komprese , větších ventilů atd a následný upravy ecu to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:46   Citovat  

Miki Civic napsal:
skončíš u foukání Velmi šťastný navíc vtec bude stejně rychlejší než Z5 150PS ...

Turbínka je můj sen, to asi každýho... Jenže na ni budou prachy až tak za 5 let Smutný Teď jsou jiný výdaje... Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:48   Citovat  

cr4sh3r napsal:

Nejsem si jistej, jestli bych v tuhle chvíli dal dokupy všechno, co na swap potřebuješ. Ten komplet, co jsem nabízel, je už dávno pryč.
Zatím mám ještě ten motor, co mu prdnul rozvodák, tam jsem psal, že to lze pojmout aspoň jako z nouze ctnost, když musí palice dolů, a rovnou ten motor upravit.
Pokud jde o cenu u Skřítka, zavlej mu a pobav se s ním.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 9:49   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Turbínka je můj sen, to asi každýho...

Můj ne! Mně plně vyhovuje atmosféra... Maximálně budu zvyšovat objem motoru... Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:09   Citovat  

Z5ka byla i oturbená a jezdila HaHaaa ten motor znám důvěrněji než leckterou babu co jsem ...... každopádně sto lidí sto chutí,nic ti nenutím a přesvědčovat taky nebudu.A pokud si někdo myslí,že se nedá dostat na 150hp bez vaček a bez upravy ecu,tak dá a hodně dobře a otom zakolik se dá oturbit se taky nebudu zmiňovat :hehe: papa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:11   Citovat  

Tak pověz konkrétně, jaký úpravy se ti osvědčily. To určitě zajímá haldy lidí.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:13   Citovat  

Vinc napsal:
Z5ka byla i oturbená a jezdila HaHaaa ten motor znám důvěrněji než leckterou babu co jsem ...... každopádně sto lidí sto chutí,nic ti nenutím a přesvědčovat taky nebudu.A pokud si někdo myslí,že se nedá dostat na 150hp bez vaček a bez upravy ecu,tak dá a hodně dobře a otom zakolik se dá oturbit se taky nebudu zmiňovat :hehe: papa

Vinc: mluv mluv, klidně sz... Nevím kde začít a chci nutně hp nahoru Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:14   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Turbínka je můj sen, to asi každýho... Jenže na ni budou prachy až tak za 5 let Smutný Teď jsou jiný výdaje... Smutný
tubo patri na avie surove auto surovej prozitek...jestli chce clovek zazit rychlou jizdu at jede na d1 pichne to do pangejtu a rychla zahranka mu doda krasnej pocit...chicht
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:22   Citovat  

Minor napsal:

Igora tak trochu znám, vím že jsem se o tom jeho céru párkrát bavili..utopil v tom fakt mraky peněz (možná by se blížil i Renovi) a říkal že litoval že si na to jako základ nekoupil vteca, po tom co to upravil tak říkal je to pila jede to dobře, ale prostě představoval si více...a měřené sprinty s tím ale myslím nikdy nejel.
Jinak nekoupil to náhodou od něho někdo tady z klubu?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:43   Citovat  

je to omývání stále dookola,tak jak se většinou píše,jen já to vše opravdu na motoru měl,vše jsem dělal sám a vždy s minimální investicí,osvědčená kombinace a to mi věř že pokud do toho půjdeš tak budeš mít usměv na tváři, odlehči si setrvačník-seriový má cca 8,25kg,jde bez problému stáhnout na 5kg,ale kompromis je 6kg,když už bylo méně byli občas problémy se startem a vonoběhem,dále řemenice na klice dole,je v ní nalisované závaží,můžeš to klidně odpichnout uplně vše,zustane ti sotva kilová řemenice,další věc - převodovka s krátkýma převodama,pasuje s motoru D15B2,D16A6,jendu jsem nedávno prodal,potřebuješ jen převodovku,vnitřky poloos a střed ze staré lamely protože tísícihran v převodovce má 21zubu oproti Z5kové převodovce tam je 20,takže jen nechaš předělat střed,neuvěříš jak ti crx ožije a jak se bude při akceleraci chovat :hehe: a poslední sniž si hlavu,taky investice jen do těsnění pod hlavu a za snížení,snížení o rovný 1mm,bez sebenšího problému + stačí jemně rozšířit kanály do stran,žádne extra leštění není třeba a to je vše,když se budeš hodně snažit vše se dá udělat do 5tis kč a výsledek je no pomlčím.. co uděla odlehčení a vyleštění seriových ojnic a pístů stojí taky za to,tak samo jako zvětšení klapy,nebo uprava serivého manifoldu,ještě je možnost posouvat časování vaček pomocí rozvodových kol,já si je dělal sám a rozdíl poznáš jen u sací vačky,u vyfuku se moc nědělo,jinak nemá smysl zvyšovat tlak paliva nějakým blastlem,je lepší použít jinou palivovou pumpu,co se týče výfuku,měl jsem seriové svody kat a koncák.. kat nemá smysl dávat pryč jede to stejně i bez něj jen je to lenivější dole,sání taky nemá smysl,žádné extra trubky nic,nejlepší bylo originál s boxem a uvnitř KN vložka,je toho tolik co se dá s motorem udělat..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 10:49   Citovat  

Jinak Slye znám,ujel na tom nesmyslně a vysledek žádný,jen utopené prachy a měl A9ku ne Z5ku..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 11:04   Citovat  

fajn tak odlehčení setrváku atd nepřidá ani koně , jen se změní reakce na plyn, půjde se s tím hůř rozjet .výměna převodovky za kratší- zrychlí se akcelerace na ukor maximálky (pokud nešoupneš omezovač v ecu) prostě to budeš víc točit .
snížení hlavy ,uprava kanálů ,stavitelný kola neco přinesou (stavitelný kola nutnost skrz seštelovatelnost rozvodů hlava níž),zvětšení klapky a manifoldu bez upravy ecu no nevím to mi hlava nebere .
jinak tohle
citace:
jinak nemá smysl zvyšovat tlak paliva nějakým blastlem,je lepší použít jinou palivovou pumpu
ti asi ujelo , k čemu bude silnější pumpa když to stejně stáhne redukční ventil v liště na seriovej tlak ??
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 11:37   Citovat  

Vinc: sorry ale tebou popsané úpravy se ke 150 koním ani nepřiblíží. Neříkám že to s tou kratší převodovkou nejelo lépe než série ale na VTECa to mít nebude...
Krom toho nevím co pořád máte všichni s tím problémem u volnoběhu vs lehký setrvačník. Odlehčení setrvačníku (v tomto rozsahu) NEMÁ žádný vliv na pravidelnost volnoběhu. A na startování to má vliv jen v případě že ti ze setrváku spadne ozubený věnec ale to je asi tak všechno...
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 11:50   Citovat  

zase crx s 130 PS / 96 kW.je lehci o 100 kg nez vtec.a podle tabulek ma zrychleni z 0-100 za 7.5 a crx vtec ma 8.1s.

[web:89ae734b42]http://www.prelude-fan.de/crx_g2_t.htm[/web:89ae734b42]
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou cestou se dát?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina