Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jakou hondu civic
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
MikeD79 je teď offline  MikeD79
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 19:44   Citovat  

zdar, mám dotaz ,,,chci si koupit Hondičku civika 3dvéřko r.v.94 15 16V LSi(66KW)...ale mám taky možnost koupit myslím že to je 14 (55KW)...tak bohužel sem neměl možnost jet ani v jednom....jsou moc daleko (350 a 260km).Tak já bych potřeboval vaše tipy rady a tak který motor je lepší, já bych bral asi nej tu 15ku pač má větší vejkon, ale nevím jestli ten moter je v poho kolik papá a jestli nežere olej a tak..jestli nemá nějaký neduhy......na co bych si měl dát pozor při koupi toho auta, v rámci možností! HaHaaa ....ještě otázka kde se tyto auta vyráběla v japonsku nebo anglii?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 20:03   Citovat  

Takže k tomu prvnímu je to motorizace D15B2 což jsou nesmrtelné motory olej si berou ale záleží na stavu můj si nebere.
Výroba je japonská s motorem se dá dost pracovat a přidávat na výkonu pokud píšeš LSi tak je to plná výbava takže vše v el. plus pár věcí. Co se týče druhého typu tak jestli je to též japonská výroba což se s tvého popisu nedá soudit, ale kdyby byla nesuď výkon je tam možnost rozšíření na 66Kw je to tady na fóru jak se to dělá. Pokud je to 3D je to japonská verze.
Výbava netuším každopádně auto je novější. U těch 5G už je to znát na karoserii, ale jsou i krásné výjimky chce to vidět trpí celkem na lemy dveře a prahy . S tím 6G nemám zkušenosti co se týče kastle ale je to o majiteli. Motorově taky není špatná. Chce to sčíhnout spodek jestli není od oleje a tak. Co se týče bezpečnosti myslím že tam až takový rozdíl není.
Pro spolujezdce myslím celkem prostorný kufr je tragický u obouch aut 6G je na tom o něco líp. Podvozkově si myslím že jsou na tom auta podobně. 5G je lehčí takže tam je taky znát ta váha při jízdě. Je lepší posoudit oba typy osobně takhle je těžké soudit co je pro tebe lepší a co je v lepším stavu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 20:10   Citovat  

kdyby si byl z vysočiny nebo na cestě z pelhřimova do pardubic , tak nejni problém se domluvit na svezení , mám c5g sedan 1.5 lsi
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 20:14   Citovat  

zde je návod jak předělat tu 1.4 odkaz
a zde si mužeš přečíst co se dá dělat s tou 1.5
odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2008 , 20:30   Citovat  

Ta 1.4 je jakej rok? Jestli 96 a výš,tak není problém z dostat 66kW (ta nejezdí špatně), ale někteří za 1.4 označují i motor D13B2 (+/- 1343ccm), což je motor ze Civicu 5g (92-95) s karburátorem....

Výroba: Civic 5g (92-95) - 3D (hatch) a 4S (sedan) Japonsko, 2D (coupe) USA
Civic 6g (96-00) - 2D (coupe) USA. 3D a 4D Japonsko, 5D (liftback) a Aerodeck (kombi) Anglie

5g i 6g mívá špatné zadní lemy, 6g do faceliftu (r.98/99) pískající brzdy, koroze středního dílu výfuku... Motor nesmí kouřit (za studena trochu bíle nevadí - vysrážená voda ve výfuku), hlavně ne modrý kouř - olej, nesmí klepat jak za studena,tak za tepla...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 20:06   Citovat  

jo, díky hoši...ještě otázka: ta 15 16LSI (5G,3dv) sem slyšel že Hondy se musej vytáčet...nechce se mi věřit že by ten motor neměl zátach od spoda dejme tomu kolem 1000-1500 ot/min..to opravdu musím točit na 3táci a vejš.....nemyslým závodění ale prostě rychlí rozjezd ..takovýto courání od semaforu k semaforu ve městě.Ještě k té výbavě LSi - to asi nebude vždy s plnou výbavou podle toho co sem četl na netu, někde je el šíbr a okna a někde jen šíbr a někde jen okna.Jo a jak je to s ABS?Dávaj se tam vůbec(DO 5G)?Jestli jo tak od kdy?A co erbegy?Jo a poslední dotaz...bohužel jen z doslechu: kámoši mě straší že ty hondy sou příliš tvrde, prostě mooc sportovní,moooc zbytečný na naše silnice....ta jízda je opravdu tak drsná, opravdu jde cejtit každý výmol?Samo počítám s origo tlumiči žádné sportovní.....ještě technickej dotaz....je v vtom 3dv vzadu dost místa pro případné 2cestující?A viděl sem někde v civiku černou palubku a někde šedou...ta černá je hodně vzácná?Předem díky za vaše příspěvky, mám ted VW GII 1,6 - a chci do japonce, měl to bejt sice Nisan Almera 15N(95-99), ale dám přednost Hondě Civik 15 16V LSi 3dv.(92-95)..pokud můžete porovnat...nestydte se...díky OK HaHaaa
   Návrat  
senno je teď offline  senno
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 20:31   Citovat  

MikeD79 napsal:
jo, díky hoši...ještě otázka: ta 15 16LSI (5G,3dv) sem slyšel že Hondy se musej vytáčet...nechce se mi věřit že by ten motor neměl zátach od spoda dejme tomu kolem 1000-1500 ot/min..to opravdu musím točit na 3táci a vejš.....nemyslým závodění ale prostě rychlí rozjezd ..takovýto courání od semaforu k semaforu ve městě.Ještě k té výbavě LSi - to asi nebude vždy s plnou výbavou podle toho co sem četl na netu, někde je el šíbr a okna a někde jen šíbr a někde jen okna.Jo a jak je to s ABS?Dávaj se tam vůbec(DO 5G)?Jestli jo tak od kdy?A co erbegy?Jo a poslední dotaz...bohužel jen z doslechu: kámoši mě straší že ty hondy sou příliš tvrde, prostě mooc sportovní,moooc zbytečný na naše silnice....ta jízda je opravdu tak drsná, opravdu jde cejtit každý výmol?Samo počítám s origo tlumiči žádné sportovní.....ještě technickej dotaz....je v vtom 3dv vzadu dost místa pro případné 2cestující?A viděl sem někde v civiku černou palubku a někde šedou...ta černá je hodně vzácná?Předem díky za vaše příspěvky, mám ted VW GII 1,6 - a chci do japonce, měl to bejt sice Nisan Almera 15N(95-99), ale dám přednost Hondě Civik 15 16V LSi 3dv.(92-95)..pokud můžete porovnat...nestydte se...díky OK HaHaaa

Tak co vim já ostatní ti toho řeknou určitě víc ale tak pro začátek,mám civica 5G3D 1.5Lsi takže to o čem se bavíme.Odspoda to zátah opravdu nemá,musí se to dostat tak k těm 2500ot/min pak už to je znát.Tvrdý no co je podle tebe tvrdý,mě to třeba vyhovuje a eště bych přitvrdil ale určitě je to tvrdší ne GII co máš teďka ale zase nejaká hrůze to neni.Výbavově nevim jak se to označovalo ale mám to v elektrice kromě klimatizace a stmívání palubky ale to jsem se dozvěděl že to měly jen US verze.Vzadu pro dva lidi je optimálně místa si myslim,abs nevím jestli se tam dávalo a černá palubka mám pocit že se dělala až od vyšších roků výroby normálních motorů a jinak byla u modelů Vti sériově snad jsem ti řek všechno co vim Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 22:31   Citovat  

takže ABS mají jen VTi to samé černou palubovku to snad měl i V-tec takže to se tě netýká. airbag už jsem ho tam viděl ale to bylo auto pro USA. Co se týče výbavy je to individuální záleží kam šlo. Už jsem se setkal i s vyhřívanými sedačky je to opravdu na původu auta ale Označení LSi je max pro daný vývoz. Jinak co se týče tahu jezdím s klidem po městě za 4 nikdy i 5 cca 50km rychlostí a když potřebuji přidat tak prostě přidám v poho zabere a jede když potřebuješ opravdu jed dupat na či ujíždět je lepší od těch 3000 do 5500 ale to už je svižná jízda Kámoš má Golfa 3 1,8Gt a ujíždím mu s mojí 1.5 tak to je asi vše co jsi chtěl vědět.

jo dozadu se vejdou i tři ale už je to horší jízda pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 6:39   Citovat  

Ano, honda se musí točit,aby jela - mimimum otáček,na které se dá v klidu jet, bych řekl,že jsou 2.000. Dá se i 1500,ale tam už je motor nespokojený... Ale i když bude jezdit kolem 3.000ot,tak spotřeba bude hodně slušná. Při předjíždění je potřeba podřadit - co taky jiného u atmosferického motoru a klidně i o dva kvalty - od toho je Honda vysokootáčková... Tvrdosti Hondy bych se nebál - tátovo Oktávie (r.99, necelých 100tis.km) drncá víc nebo přesněji hůř zvládá naše silnice než moje VTi na větších kolech s nižším profilem pneu. Airbag se do 5g dával myslím do některých posledních modelů, tak 94/95... Pokud si dobře pamatuju,tak jsem ho viděl třeba v Marfiho bývalé 1.5 3D r. 95...
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 7:20   Citovat  

cerny palubky se davali ruzne nejen do vti ale je jich malo Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 12:36   Citovat  

díky za příspěvky,,,,ještě sem něco našel (viz příloha-obr), tyto budíky se dávali od 6g nebo jsou i v 5g?

nahlad.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
nahlad.jpg, 89.56 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 12:37   Citovat  

jde mi o to modré podsvícení...... HaHaaa
   Návrat  
senno je teď offline  senno
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 12:40   Citovat  

MikeD79 napsal:
díky za příspěvky,,,,ještě sem něco našel (viz příloha-obr), tyto budíky se dávali od 6g nebo jsou i v 5g?

Od 6G Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 12:53   Citovat  

Jo, do 6g, ale podsvícení modré není! Měl jsem ho a jednoho sice s jinými budíky ještě mám... Do 7g Civica bylo podsvícení oranžové (žluté - podle toho,jak je kdo barvoslepý... Velmi šťastný HaHaaa ) až 8g má modré..
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 14:31   Citovat  

já mám v 5g modrý Velmi šťastný ale dalo to trochu práce přemluvit ty žárovičky pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 14:41   Citovat  

vojt4s napsal:
já mám v 5g modrý Velmi šťastný ale dalo to trochu práce přemluvit ty žárovičky pořádnej výtlem

Hlavně,žes je překecal... ale Mike místo podsvícení myslel asi ten modrý prstenec kolem budíků,který ale nesvítí.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 19:11   Citovat  

tak ted se rozhoduji o koupi H Civic 6g 3dvéř 14 IS (66KW), má tento auto pozink a byl dělán také v Japonsku (r.v. 97-99) je tento motor dobrej, jak táhne...v porovnání s 15 LSI (5G)66KW???Koukal sem na to auto a nezdá se mi tam dovírání dveří..respektivě zavírání resp.je to docela takovej a drnčivej plechovej zvuk...to je normál...jo a kolik žere 15 16V z 6G (myslím 88KW)???Mám dilema vybírám mezi Honda Civic 6g 14 nebo 15ku a Nisan Almera 14 nebo 16ku....má někdo možnost porovnat z vlaštní zkušenosti???Předem vám děkuji..... HaHaaa je to dobrý VTEC
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 19:36   Citovat  

Tak prakticky mezi 1,4is a 1,5 5.generace není rozdíl, vidíš že i ten výkon je stejný. Jne ty 1,4 jsou trochu novější.
Já měl teda 1,5tku 2 roky a nemohl jsem si stěžovat, nic po mně nechtěla, jen kvalitní olej a tak nějak to kontrolovat že jo.
Jo a tyhle Hondy jsou pozink....
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 19:59   Citovat  

pokud chceš auto na spotřebu, tak z vlastní zkušenosti bych doporučil 6g 1.5 ( 84kw) normální jízdou jezdíš kolem šesti a když tomu dáš, tak se i celkem pěkně svezeš. Sice to není Vti, ale jízdní vlastosti nejsou nejhorší
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 20:17   Citovat  

kefa napsal:
pokud chceš auto na spotřebu, tak z vlastní zkušenosti bych doporučil 6g 1.5 ( 84kw) normální jízdou jezdíš kolem šesti a když tomu dáš, tak se i celkem pěkně svezeš. Sice to není Vti, ale jízdní vlastosti nejsou nejhorší

naprostej souhlas, kdyz chces jet na spotrebu tak se da za 5,5 kdyz jsem ji "nalozil" tak sem jel za 7,5 a to sem ji nesetril (Praha - Novy Bor, patek vecer) a jsem s tim autem naprosto spokonejenej, paradni svezeni je to dobrý
   Návrat  
Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:29   Citovat  

U 6g 3D 1,4 66 kW s rozumnou nohou spotřeba tak 6,5 - to je můj rekord. A myslím, že to jede slušně - fabii 1,4 74 kW to ujede bez velkýho snažení. A i větším motorům. Co se týče místa tak bych se toho vůbec nebál, sice se dozadu hůř leze ale v pohodě jsme jezdili ve 4 i 5 do školy. A to si za mě bez problému sedne kámoš co má 190 cm já sám mám asi 195 cm. Co se týče podvozku tak je to tvrdší než část konkurence, ale pokud srovnám sériový podvozek třeba s fabii tak tvrdost je zhruba stejná, dokonce mi občas přišlo že civic i líp spořádá nějakou tu nerovnost oproti třeba fabii.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 23:22   Citovat  

no.....co se týče výkonu tak níž, než pod VTi bych nikdy nešel Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.10.2008 , 7:06   Citovat  

cocks napsal:
no.....co se týče výkonu tak níž, než pod VTi bych nikdy nešel Velmi šťastný

Dotaz zní na motory 1.4 a 1.5, takže VTi je mimo mísu. A ne každý potřebuje sprintovat. Bez offtopic , please!

Ale k věci:
Kde u té 6g něco drnčí? Mám druhou 6g sedan (obě předfacelift) a nedrnčí mi nikde nic... Teda pokud nepočítám rámeček s RZ na víku kufru...

Spotřeba mé bývalé 1.5 při běžném tempu (50km/h město, zbytek 100+) byla 6l, nejnižší 5.6l... 1.4 má tu spotřebu podobnou,ale má o něco ktraší převodovku,takže při stejné rychlosti (obzvlášť ty vyšší) si vezme o tak +/- o litr víc (vlastní zkušenost - stejná trasa s mým sedanem 1.5 a švárovo 5D 1.4)

1.4 díky té převodovce jde líp od spoda (ale míň jak 2000ot. bych jí stejně netočil), ve vyšších ot. mi přišla oproti 1.5 línější - obzvlášť při předjíždění jsem to cítil...

Mé doporučení: Pokud najdeš pěkný Civic 6g s 1.5 (84kW), tak neváhej!
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2008 , 7:42   Citovat  

Matyn napsal:
U 6g 3D 1,4 66 kW s rozumnou nohou spotřeba tak 6,5 - to je můj rekord. A myslím, že to jede slušně - fabii 1,4 74 kW to ujede bez velkýho snažení.

Opravdu? Zprevodovani a otacky smazou rozdil 8kW? (Zadny podtext, opravdu se jen ptam, jestli je to z vlastni zkusenosti.

Jinak bych doporucil z provoznich duvodu 1.5 66kW. Podle mnoha ohlasu tady na foru se s nim da jezdit o trochu levneji nez 1.4 66kW. Ja se se svoji 1.4 taky pod 6.5-7 zatim nedostal (lepe jsem to zatim nemohl odhadnout).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 19:59   Citovat  

tak sem koupil 6G 3dvéřko 15i16V LS Vtec (84KW) rok výroby 98, tak a ted nevím jestli je před faceliftem nebo po...jak to poznám, to za prvé...dále co zkontrolovat, co raději vyměnit, jakej olej, atd....dále pak se mi nezdá motor..startování : nejdříve jako když chce chytit ale chytne až po chciličce ikdyž je zahřátej, mám startovat s plynem?Podsvícení budíků je slabé oranžové, jde to nastavit myslím sílu ostrosti?Dálepak, zátach motoru ikdyž ho vytočím tak je taktrochu podle mě těžkopádnej, jako ochotu má ale nějak se mu jakoby moc nechce...co s tím...motor vrčí tiše a nekolísá.No stejně to hodím někam na diagnostiku....ale aby mě nenatáhli, na co si u těchto aut dát pozor?No ta Hondička má najeto kolem 200tis km, snad ještě vydrží......spotřeba se zatím jeví jako nízká, ikona ECONO svítí skoro pořád.... HaHaaa Ještě dotaz má tato Honda vyhřívané zrcátka? VTEC
DÍKY........ je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2008 , 21:31   Citovat  

Rok 98 je přelomový - poslední měsíce (cca od září) už byl facelift - máš v předním nárazníku po stranách průduchy? Nebo mrkni na mojí a pokud máš stejný nárazník a světla (H na masce může být malé),tak máš předfacelift.

U auta se skoro 200tis. bych udělal rozvody včetně vodní pumpy, vyměnil olej (nějaký 10W-40 - nej je podle mně Motul, taky používám do obou aut) a i další kapaliny (chladící, spojkovou,brzdovou) - je to taková preventivní jistota... Jo a když startování,tak asi i svíčky - až pak bych hledal problém se startem jinde...

Motor: Moje 1.5 kdysi taky moc nechtěla do otáček - měl jí táta od rodiny a jezdil předpisově,takže to chtělo nějaký čas,aby se "rozjezdila"... 1.5 Vtec je eco motor,má dlouhou převodovku, není to zrovna extra závodník, ale o to víc by měl vydržet (pokud bude mít pravidelně měněný olej a další údržbu, tak najede v pohodě ještě 2-3x tolik,co má teď...)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 15:50   Citovat  

no tak v tom případě mám před faceliftem...26-6-1998.Jinak k tomu oleji kolik ho tam asi jde?No jinak to hodím někam do servisu at se na tu Honda mrknou.....jak je to s tím podsvícením přístrojovky, koukal sem že tam kde se nastavuje intezita tak to mám zaslepený, takže nic.....je to slabé!No s tím motorem snad to půjde, jinak jsem sice rád že je to ecomotor, ale doufám, že těch 118PS bude znát při zrychlení.... VTEC
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 18:09   Citovat  

Kde myslíš,že bys měl mít nastavení regulace? C 6g je myslím neměl (aspoň ani jeden můj ne). Přes den to skoro není vidět,ale v noci je to podle mně dostatečný...
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 18:27   Citovat  

gratuluju k nakupu je to dobrý , osobne bych jinej motor nechtel

jinak k ty regulaci, mely to snad naky ameriky, uz se to tu nekde resilo
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 18:39   Citovat  

Becky napsal:
gratuluju k nakupu je to dobrý , osobne bych jinej motor nechtel

jinak k ty regulaci, mely to snad naky ameriky, uz se to tu nekde resilo

jj, já to našel v originál českým manuálu.....no ale nemám ho, zaslepené!
Jinak koukal sem že sis nechal - sestelovani motoru - můžeš mi to prosím upřesnit? VTEC
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jakou hondu civic
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina