Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
civic 7G 16sport co je zac??
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
LUTEC je teď offline  LUTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 12:59   Citovat  

ahoj vsem, jelikoz kvuli casove tisni a velkemu pracovnimu nasazeni stale jeste nemam hotovou svoji CRX kterou uz stavim nekolik let, rozhodl jsem se koupit nove auto na bezne jezdeni, volba auta se ubirala jak jinak nez smerem k dalnemu vychodu a po peclivem zvazovani jsem se rozhodl poridit hondu civic 6 sport 7gen.Vcera jsem se byl na jednu podivat a protoze auto ma jasny a dobry puvod zarucujici dobre predchozi zachazeni tak jsem slozil zalohu a ve ctvrtek si jedu pro sveho noveho civu.....

Po kratkem uvodu Velmi šťastný ted tedy muj dotaz, auto me hrozne zklamalo co se tyce motoru. Jsem zvykly z CRX na 125 koniku a cekal jsem od auta ktere ma mit 110 koni ze se CRXe trochu priblizi.....s autem jsem se projel a motoricky bych jizdni vlatnosti prirovnal k fabii 14 Smutný muzete mi nekdo, kdo auto mate nebo jste meli moznost ho ridit, rict jestli je to normalni??? Nikde zadny prudky narust vykonu proste rovna krivka od volnobehu az do 7 tis otacek.....
O motoru 16 kterym je auto osazeno nevim vubec nic tak pokud bych mohl poprosit o nejaka technicka data a treba neco z vyvoje rad bych si pocetl....Diky

jeste par fotek noveho vozu Je to tam.

HC1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
HC1.jpg, 232.73 kB

HC2.jpg

HC2.jpg, 223.14 kB

HC3.jpg

HC3.jpg, 229.83 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:05   Citovat  

no mel si se v tom svezt nez sisi zaplatil zalohu je to lenoch no:-)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:08  Naposledy upravil Hellborn dne 2.9.2008 , 13:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Co bys chtěl od auta, které má o nějakých 200kg víc a 15 koní míň? Jinak ta 1.6 v 7g už nemá tak ostrý nástup Vtecu,ale plynulý. Rozdíly oproti jiným 1.6 7g má sport v nastavení podvozku a řízení. Jel jsem s ním už dávno,ale svezení to bylo celkem příjemné...

Test na HC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:10   Citovat  

Marfi napsal:
no mel si se v tom svezt nez sisi zaplatil zalohu je to lenoch no:-)

ja v tom jel jeste pred tim nez jsem zaplatil zalohu, auto se mi libi tak ho beru i tak ten motor nejak jeste premluvim:-)
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:14   Citovat  

No ja jsem mel parkrat moznost projet kolegovo sporta a to co popisujes mi trochu nesedi. Nejvetsi cast tveho zklamani bych pripsal subjektivnimu dojmu po presednuti z cera. Poprve jsem s tim jel kdyz jsem mel jeste preludu a prislo mi to presne jak popisujes. Dasli vec je ze cero ma kolem 900kg a tenhle civa 1300 coz je sakra rozdil. Urcite bych ho nezatracoval hned po prvnich par jizdach. Je to prijemny auto kterymu brzo prijdes na chut. Ikdyz to co v ceru s tim urcite nezazijes, ale na to bezne jezdeni na ktere jsi ho kupoval umi skvele Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:15   Citovat  

Hellborn napsal:
Co bys chtěl od auta, které má o nějakých 200kg víc a 15 koní míň? Jinak ta 1.6 v 7g už nemá tak ostrý nástup Vtecu,ale plynulý. Rozdíly oproti jiným 1.6 7g má sport v nastavení podvozku a řízení. Jel jsem s ním už dávno,ale svezení to bylo celkem příjemné...

jasne vahu jsem bral v uvahu ale chybela mi tam ta rana ve 3000 otacek, proste nejaka zmena..... ten plynuly narust mi na hondu proste nesedel, myslel jsem jestli neni nekde chyba, jinak motor jde krasne ma najeto poctivych 111tis km....tak rikas ze normal?? Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:19   Citovat  

LUTEC napsal:
jasne vahu jsem bral v uvahu ale chybela mi tam ta rana ve 3000 otacek, proste nejaka zmena..... ten plynuly narust mi na hondu proste nesedel, myslel jsem jestli neni nekde chyba, jinak motor jde krasne ma najeto poctivych 111tis km....tak rikas ze normal?? Smutný

Jo, je to normal - nesmíš zapomínat, že 7g je Hondí pokus o Toyotu, repektive jedna z prvních snah zvýšit prodej, takže to auto je chováním motoru víc civilnější. Jinak já bych ho bral pro mojí Péťu hned... Úsměv
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:21   Citovat  

LUTEC napsal:
auto me hrozne zklamalo co se tyce motoru. Jsem zvykly z CRX na 125 koniku a cekal jsem od auta ktere ma mit 110 koni ze se CRXe trochu priblizi.....

Neporovnávej koně, porovnávej hp/kg. Céro bude vážit kapku míň než 1200kg, takže v přímce musí být podstatně rychlejší.

LUTEC napsal:
s autem jsem se projel a motoricky bych jizdni vlatnosti prirovnal k fabii 14 Smutný muzete mi nekdo, kdo auto mate nebo jste meli moznost ho ridit, rict jestli je to normalni??? Nikde zadny prudky narust vykonu proste rovna krivka od volnobehu az do 7 tis otacek.....

Fabií 14 jsem nejel. Nevím co to je, nemohu srovnat. D16V1 opravdu nemá žádné skokové nárusty, VTEC "nekope", přepnutí vaček není téměř poznatelné, navíc k němu dochází v různých jízdních režimech v různých otáčkách. Je to motor pro běžnou jízdu, je pružný, žádný divočák. Do 7000 otáček ho není možné vytočit, protože omezovač je někde na 6800, ale jak píšeš nárůst výkonu je přísně lineární.

LUTEC napsal:
O motoru 16 kterym je auto osazeno nevim vubec nic tak pokud bych mohl poprosit o nejaka technicka data a treba neco z vyvoje rad bych si pocetl

D16V1: 81kW@5600, 152Nm@4300, 0-100km/h za dolouho (9.9), za 2 a půl roku, co to mám jezdím za 7.4 na 100.

I přes motor, který se na první pohled může zdát takový nehondovský se s autem dá jezdit poměrně živě a dost si toho nechá líbit. Auto má výrazně rychlejší podvozek než motor, což je jen dobře. Hledal-li jsi něco, co tě pohodlně a spolehlivě povozí každý den, nesežere tě u pumpy a v rámci možností tě pobaví na okruhu, tak jsi vybral správně. Pokud si hledal něco, co umí jet s výbušným zrychlením rovně, zvolil jsi špatně.

Jestli jsem na něco zapomněl, nebo chceš něco upřesnit, klidně se ptej.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:28   Citovat  

Hellborn napsal:
Rozdíly oproti jiným 1.6 7g má sport v nastavení podvozku a řízení.

V podvozku jo (pružiny -15mm, tlumiče stejné, stabíky stejné), v řízení ne (porovnával jsem svou 1.6 3D a FL Sport). Další rozdíly jsou rozteč děr kol 5x114.3 vs. 4x100 (ale tuším, že až po FL), CTR bodykit vyjma křídla, kožený volant a bílé budíky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:30   Citovat  

pokud bych opravdu moc touzil po tom kopanci da se s tim softverove neco udelat? jinak diky za clanky a grafy OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:34   Citovat  

Ondras napsal:
V podvozku jo (pružiny -15mm, tlumiče stejné, stabíky stejné), v řízení ne (porovnával jsem svou 1.6 3D a FL Sport). Další rozdíly jsou rozteč děr kol 5x114.3 vs. 4x100 (ale tuším, že až po FL), CTR bodykit vyjma křídla, kožený volant a bílé budíky.

Jo, roztěč je až poface. Řízení mám jen z doslechu - jestli byly nějaké změny před a poface nevím jistě...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:30   Citovat  

Když se testovala Octavia 1.6 a jejich deset konkurentů s motory objemu 1.6 tak Civic motorově vyhrál na celé čáře ve zrychlení, v pružnosti i spotřebě takže to byl tenkrát nejlepší 1.6 motor. Tvůj pocit je fakt jen z toho přesednutí z CRX protože Civic s tímhle motorem je vychvalovanej.
   Návrat  
type R 7G je teď offline  type R 7G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 21:20   Citovat  

No ale já jak na to koukám, tak podle znáčků máš CTRo a tam ten kopanec cestit je ??? Velmi šťastný
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 21:30   Citovat  

LUTEC napsal:
.....s autem jsem se projel a motoricky bych jizdni vlatnosti prirovnal k fabii 14 Smutný muzete mi nekdo, kdo auto mate nebo jste meli moznost ho ridit, rict jestli je to normalni??? Nikde zadny prudky narust vykonu proste rovna krivka od volnobehu az do 7 tis otacek.....

no nebude to spis jen pocit z ty zmeny Mrk

k fabii bych to rozhodne neprirovnaval, jezdim s ni obcas sluzebne... a tam kde Civic 1,6 staci bez problemu treba Accordu, tam se o tom se Fobii ani nezda HaHaaa
kazdopadne zadnej zavodak to nebude ....ale to si snad necekal Mrk
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 21:40   Citovat  

srovnavat lehouckou motokaru Cero a Civo s ekonomickym Vtecem, to je celkem sranda.. to jako promin
a kopnuti ve 3000 u Cera si ale fakt nepamatuju..
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 22:58   Citovat  

mega1 napsal:
srovnavat lehouckou motokaru Cero a Civo s ekonomickym Vtecem, to je celkem sranda.. to jako promin

Já pokuď vím,tak zejména starší hondy bez vtecu měli mapu paliva dělanou ekonomicky a ekologicky do 130km/h (cca do 4000ot/min) a pak to tam začne téct a je cítit rozdíl.
Jinak váha je strašně,strašně znát. Proto bude těžké se loučit se 4 a 5g civicem, kde hlavní převahou nad konkurencí byla váha podpořená slušným výkonem
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 23:18   Citovat  

tak to sis mel koupit necxo s motorem D16Z6 nebo D16Y8 sohc vtec I .... nebo koupit neco bez vtecu a udelat swap .. +- 20 000a mel bys kocar + relativne dobrej vykon
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 0:01   Citovat  

mega1 napsal:

ja nic nesrovnavam, ja jen psal ze jsem cekal od hondy neco vic!!! za nekolik predchozich sezon jsem se neco nasprintoval a a vim moc dobre co dokaze vaha, ale bral jsem v uvahu, ze se na tom motoru co je v civicovi podepsal trochu vyvoj a ze tech 110 koni bude mladych a zivych, ale pusobilo to na me spis jako utahany konici co uz sotva lezou....a kopanec ve 3000 o kterem mluvim asi oproti type-R neni takovy ale citit tam je, alespon u moji CRX to tak bylo! Po namontovani 17 palcovych kol se sice posunul o kousek dal nekam ke 4000 ale furt bylo citit ze se v motoru neco deje! CRX uz vlastnim 7 let a najel jsme s ni kazdy rok minimalne 25tis km tak jsem s tim autem byl jako jedno telo!!

jinak jak rikate subjektivni dojem, ano je pravda, ze dost dela to, kdyz si od auta neco slibujete a pak je to jen trochu jinak.....podvedomi udela sve a nekolikrat se to nasobi....

a auto neni Type-R to jen predchozi majitel se chtel alespon designem priblizit k silnejsimu bratrovi HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 0:11   Citovat  

Doomm napsal:
tak to sis mel koupit necxo s motorem D16Z6 nebo D16Y8 sohc vtec I .... nebo koupit neco bez vtecu a udelat swap .. +- 20 000a mel bys kocar + relativne dobrej vykon

sedmickovej civic se mi proste libi a ta 16tka mi prisla jako nejschudnejsi reseni...... tenhle topic jsem zalozil hlavne proto, abych se ujistil, ze ten motor ma jet tak jak jede......necekal jsem divocha co bude jeste na trojku hrabat a zatlaci me do sedacky, ale taky nechci auto u ktereho budu podrazovat v kopci az na jednicku..... uz jsem se s tim jak jede smiril a jak pises kdyz to casem nebudu moci prekousnout udelam swap........
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 9:17   Citovat  

tak ja nevim, ale pripada mi prinajmensom zvlastne, ze vsetci vyrobcovia motorov sa snazia ladit motory na linearny narast vykonu a su ludia ktori to nepochopili a chyba im kopanec? Úsměv

v skratke by som to asi takto, motory ktore kopu, dole jednoducho nejdu a hore, po kopanci ano. to ze kopanec necitit, pravdepodobne bude znamenat to, ze ten motor ide aj dole OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 9:24   Citovat  

pajo napsal:
tak ja nevim, ale pripada mi prinajmensom zvlastne, ze vsetci vyrobcovia motorov sa snazia ladit motory na linearny narast vykonu a su ludia ktori to nepochopili a chyba im kopanec? Úsměv

v skratke by som to asi takto, motory ktore kopu, dole jednoducho nejdu a hore, po kopanci ano. to ze kopanec necitit, pravdepodobne bude znamenat to, ze ten motor ide aj dole OK

No ale u starších Vteců je, myslím, sepnutí ostrých vaček nastaveno schválně těsně po dosažení max výkonu normálních vaček,což dává ten kopanec a "zákazník" pouze neslyší,ale cítí změnu... Úsměv Aspoň takhle nějak to tu někde popisoval PreludeZ (pokud mi paměť slouží...) Čili neřekl bych, že to je jen lepším chodem v nízkých otáčkách,ale i zcivilněním toho motoru. Ale ano, ten kopanec by mi tam taky chyběl...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 9:44   Citovat  

Hellborn napsal:
No ale u starších Vteců je, myslím, sepnutí ostrých vaček nastaveno schválně těsně po dosažení max výkonu normálních vaček,což dává ten kopanec a "zákazník" pouze neslyší,ale cítí změnu... Úsměv Aspoň takhle nějak to tu někde popisoval PreludeZ (pokud mi paměť slouží...) Čili neřekl bych, že to je jen lepším chodem v nízkých otáčkách,ale i zcivilněním toho motoru. Ale ano, ten kopanec by mi tam taky chyběl...

Dekuji za zastani Se stydím
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 10:14   Citovat  

LUTEC napsal:
....a kopanec ve 3000 o kterem mluvim asi oproti type-R neni takovy ale citit tam je, alespon u moji CRX to tak bylo! Po namontovani 17 palcovych kol se sice posunul o kousek dal nekam ke 4000 ale furt bylo citit ze se v motoru neco deje!

ale jo, od 3000 se zacne neco dit.. ale neni to vylozene kopanec, jako je treba u Prelude, kdyz sepne Vtec..
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 10:32   Citovat  

Ja teda nevim, ale ja ten kopanec nesnasel, a ze jsem mel poradne, behem 500ot narust vykonu o 40kw a 40Nm ... jakmile byla nejaka nerovnost na silnici, nejaka spina, nedej boze vloho ci mokro ... tak se zacli protacet kola.
pri mokru dokonce i na trojku, a ovladej takovej vuz Smutný
Proste zlata linearni krivka VTEC
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 10:40   Citovat  

ReNo napsal:
Ja teda nevim, ale ja ten kopanec nesnasel, a ze jsem mel poradne, behem 500ot narust vykonu o 40kw a 40Nm ... jakmile byla nejaka nerovnost na silnici, nejaka spina, nedej boze vloho ci mokro ... tak se zacli protacet kola.
pri mokru dokonce i na trojku, a ovladej takovej vuz Smutný
Proste zlata linearni krivka VTEC

no jo, tvuj uz je extrem.. ale jinak u normalni 2,2ky je ten kopanec takovej... no proste mne se libi Mr. Green i ten zvuk, to jak se rve dopredu - no vyznavacum "kopancu" to nemusim vykladat Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 10:52   Citovat  

mega1 napsal:
no jo, tvuj uz je extrem.. ale jinak u normalni 2,2ky je ten kopanec takovej... no proste mne se libi Mr. Green i ten zvuk, to jak se rve dopredu - no vyznavacum "kopancu" to nemusim vykladat Velmi šťastný

Kdyz kopanec, tak poradnej Hihi
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 11:12   Citovat  

ReNo napsal:
Kdyz kopanec, tak poradnej Hihi

no ja uz to taky vyresil s tou 16, kamarad mi slibil, ze bude jezdit se mnou a vzdy me nakopne nekde kolem 3000 otacek pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 11:18   Citovat  

LUTEC napsal:
no ja uz to taky vyresil s tou 16, kamarad mi slibil, ze bude jezdit se mnou a vzdy me nakopne nekde kolem 3000 otacek pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Doufam, ze nosi kanady je to dobrý
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 12:02   Citovat  

ReNo napsal:
Doufam, ze nosi kanady je to dobrý

Kanady dostane Lutec k autu Hihi
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 12:20   Citovat  

Jinak to asi nejvic vystihl Ondras s grafem prubehu vykonu, krivka kroutaku mluvi sama za sebe. Taky jsem ho ridil a pocity hodne podobny, i kdyz primo s CRX nemuzu porovnat tak jako Lutec. Argumentovat pomerem vaha/vykon tady v tom pripade asi neni uplne na miste, to na linearni krivku vykonu nema zadny vliv.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
civic 7G 16sport co je zac??
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina