Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odlehčená řemenice kliky OEM - jiné průměry
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 11:45   Citovat  

Zdravím chlapi,
objednal jsem duralovou řemenici na motor D16Z6 (targa, civicESI) a přišla mi řemenice sice lehoučká, ale všechny tři průměry na altík, servo i klïmu jsou měnší, na obvodě cca o polovinu oproti originál litinové.
Proto řeším problém, zda bude vadit jiný převod a to, že se bude motorové příslušenství točit v každém režimu motoru cca o 30% pomaleji. Samozřejmě bych musel dát kratší řemeny...
Nakupovalo se na sportovniautodoplnky.cz, nemají tam konkrétní náhledy, ale např. značkové Unorthodox Racing mají průměry evidentně podobné originálu.
Teď nevím, jestli opravdu mají všechny Dčkové motory stejné řemenice, jak mají v nabídce, a nestačilo by ji třeba vyměnit za jinou, např VTičkovou... přátele

Díky za každý postřeh VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 11:49   Citovat  

Streetkid napsal:
Zdravím chlapi,
objednal jsem duralovou řemenici na motor D16Z6 (targa, civicESI) a přišla mi řemenice sice lehoučká, ale všechny tři průměry na altík, servo i klïmu jsou měnší, na obvodě cca o polovinu oproti originál litinové.
Proto řeším problém, zda bude vadit jiný převod a to, že se bude motorové příslušenství točit v každém režimu motoru cca o 30% pomaleji. Samozřejmě bych musel dát kratší řemeny...
Nakupovalo se na sportovniautodoplnky.cz, nemají tam konkrétní náhledy, ale např. značkové Unorthodox Racing mají průměry evidentně podobné originálu.
Teď nevím, jestli opravdu mají všechny Dčkové motory stejné řemenice, jak mají v nabídce, a nestačilo by ji třeba vyměnit za jinou, např VTičkovou... přátele

Díky za každý postřeh VTEC

myslím že nejsi první , jestli se nepletu tak už to tu někdo řešil. Agregátům to vcelku vadit nebude spíš naopak , spíš to bude vadit tobě , např servo bude slabší , klimačka na volnoběh bude chlup hůř chladit , nevím jeslti altík bude mít dost otáček na to aby na volnoběh dobíjel .

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 12:31   Citovat  

monty napsal:
myslím že nejsi první , jestli se nepletu tak už to tu někdo řešil. Agregátům to vcelku vadit nebude spíš naopak , spíš to bude vadit tobě , např servo bude slabší , klimačka na volnoběh bude chlup hůř chladit , nevím jeslti altík bude mít dost otáček na to aby na volnoběh dobíjel .

O to jde,aby to nějak fungovalo, hlavně altík dobíjel a nevyšlahal baterku a posilovač fungoval, když je to potřeba, tj. v nižších rychlostech...

Mno, pokud má VTičkový motor podobnou řemenici jak Dčkové, mohl bych to zkusit vyměnit, pokud mě nepošlou do :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): a ta řemenice, co maj v nabídce pro VTi není stejná jak jsem koupil.. Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 12:55   Citovat  

Streetkid napsal:
O to jde,aby to nějak fungovalo, hlavně altík dobíjel a nevyšlahal baterku a posilovač fungoval, když je to potřeba, tj. v nižších rychlostech...

Mno, pokud má VTičkový motor podobnou řemenici jak Dčkové, mohl bych to zkusit vyměnit, pokud mě nepošlou do :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): a ta řemenice, co maj v nabídce pro VTi není stejná jak jsem koupil.. Úsměv
no nejsem si jistej jestli náhodou vti nemá větší průmer na hřídel to se radši optej předem. altík ti nic nevyšlahá , jen nebude dobíjet.spočítej si otáčky teď a s novým převodem , pokud většinu času jedeš nad něma (neposkakuješ v zácpě)tak se nemusíš bát .

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:07   Citovat  

monty napsal:

problem to nebude, altik bude dobijat, servo slabsie moc nebude (tiez je tam skor obmedzovac max. tlaku) a klima funguje aj tak, ze natlakuje system (co moze trvat dlhsie) a potom spojka odpoji kompresor a chladi kym mu neklesne tlak. skratka je to ok.
jediny problem je v tom, ze povodna remenica je vnutorne odpruzena cim zabranuje rezonanciam a tie lacne hlinikove remenice su z jedneho kusa co moze (ale aj nemusi) casom sposobit oddrbanie olejoveho cerpadla pripadne krajneho loziska na kluke.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 14:00   Citovat  

vti [906team] napsal:
problem to nebude, altik bude dobijat, servo slabsie moc nebude (tiez je tam skor obmedzovac max. tlaku) a klima funguje aj tak, ze natlakuje system (co moze trvat dlhsie) a potom spojka odpoji kompresor a chladi kym mu neklesne tlak. skratka je to ok.
jediny problem je v tom, ze povodna remenica je vnutorne odpruzena cim zabranuje rezonanciam a tie lacne hlinikove remenice su z jedneho kusa co moze (ale aj nemusi) casom sposobit oddrbanie olejoveho cerpadla pripadne krajneho loziska na kluke.

Ok, tak minimálně to zkusím a postřehy co a jak sem hodím. Když to bude zlobit, seženu za pár kaček původní jetou a tu duralovou si vystavím na noční stolek jako pěknou CNC ozdobu.. Úsměv
Právě v tom gumovém silentbloku se mi stará litinová řemenice uvolnila, začala házet do boku a povolila celou řemenici, takže jsem se domů svezl na laně, pač kdyby mi ještě sjel z kola rozvoďák, bylo by měsíc co dělat a shánět.. Ble
Podle mě když tam je ten silentblok kvůli tomu, že tlumí jemné nevyváženosti té těžké řemenice, tak u 800gramové řemeničky by to nemělo být potřeba. Originální váží 2,9 kg, namontoval jsem ji pak zpátky ještě jednou s tím bočním házením, pak byla nějaká podezřele velká díra v řemenici, takže se nepodařilo ani namontování v ose, a motor mi na volnoběh třepal nejen motorem, ale celou károu, tak proto sem se rozhodl pro hliníkovou, bohužel neznačkovou...
To olejové čerpadlo je o hubu, ale myslím že když se nebudou napínat řemeny jak hovado tak ty rázy v soustavě by měly pohltit ty gumové řemeny...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:05   Citovat  

kupa aut má udělaný řemenice z jednoho kusu ,myslím pokud je dobře udělaná ,tak nebude problém. To s dobíjením jsem vycházel z minimálních dobíjecích otáček už při 800ot/min je to na hranici(např rozsvícený světla to sotva pokrejea někdy ani to) a pokud se změní převod do pomala tak může být hůř , nemyslím že by přímo svítilo dobíjení ale skutečně to dobíjet nemusí ,ale to jsou jen takový odhady ,zkus uvidíš , jednou za čas možná budeš muset dobít baterku.

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:17   Citovat  

Co jsem slysel tak altik od urcitych otacek dava stejnej proud ale nevim od kolika slysel jsem od 3tis. ale nerad bych mystifikoval...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:20   Citovat  

Rada36 napsal:
Co jsem slysel tak altik od urcitych otacek dava stejnej proud ale nevim od kolika slysel jsem od 3tis. ale nerad bych mystifikoval...
proud je závislý na zatížení , myslíš napětí -to záleží na vybuzení , to se právě v průběhu otáček mění regulátorem , protože jinak by se měnilo napětí podle otáček -pokud odejde regulátor a sepne buzení natvrdo tak není problém z altíku 18V

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 21:04   Citovat  

monty napsal:
kupa aut má udělaný řemenice z jednoho kusu ,myslím pokud je dobře udělaná ,tak nebude problém. To s dobíjením jsem vycházel z minimálních dobíjecích otáček už při 800ot/min je to na hranici(např rozsvícený světla to sotva pokrejea někdy ani to) a pokud se změní převod do pomala tak může být hůř , nemyslím že by přímo svítilo dobíjení ale skutečně to dobíjet nemusí ,ale to jsou jen takový odhady ,zkus uvidíš , jednou za čas možná budeš muset dobít baterku.

tema odpruzenej remenice je podla mna troska zlozitejsia (mal som tiez neodpruzenu, ale zato original honda jdm, neviem co by robil lacak pri 9600rpms), ale co sa tyka toho dobijania, tak si nemyslim, ze v tom je problem. na mojom starom civicu ked som ladil mapu, tak aj na volnobehu som mal viac ako 13V, takze to urcite dobijalo. remenica s mensim priemerom je prave nato, aby tam bola aj lahsi prevod a tym padom mensie mechanicke straty.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 22:24   Citovat  

monty napsal:

Každopádně to zkusím a napíšu vám, jak to s tím dobíjením je. Ale podle zkušeností s jinýma autama baterka odebírá jen při startování a i na volnoběh pořád do baterky nějaký produ teče a s nepatrně vyššíma otáčkama už všechno pokrývá alternátor. Proto sem se ptal na ten převod a otáčky, jestli hondy nemají maximální výkon altíku posazený výš, když motor se rád točí..

Vti: s tím mechanickým odporem máš asi pravdu, psali tam, že výrobek je osvědčený ze závodů a sprintů, takže tam těžko někdo bude běhat s elektroměřákem a přeměřovat eletriku na volnoběh nebo zápasit s volantem na místě je to dobrý

Aspoň s tou miniřemeničkou člověk může na křižovatce imrvére tůrovat motor a na otrávené pohledy oktávkářů vycedit " no dobíjím vole.." Je to tam.

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 9:20   Citovat  

A kde se dají sehnat ty kratší řemeny???? o změně průměrů už sem taky přemýšlel ale v tomhle sem viděl docela problém

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 10:09   Citovat  

Václav napsal:
A kde se dají sehnat ty kratší řemeny???? o změně průměrů už sem taky přemýšlel ale v tomhle sem viděl docela problém

každý řemen má na horní straně napsaný rozměr, takže se budeš (třeba v kelu apod.) ptát po řemenu ne dle typu auta ale s X drážkama a rozměrem Y a nabídnou ti co mají nejblíž k tomu co chceš...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2008 , 11:49   Citovat  

PreludeZ napsal:
každý řemen má na horní straně napsaný rozměr, takže se budeš (třeba v kelu apod.) ptát po řemenu ne dle typu auta ale s X drážkama a rozměrem Y a nabídnou ti co mají nejblíž k tomu co chceš...

tak že je vlastně ideální si zjistit nějaký délky a podle toho si pak navrhnout řemenice

Když už sme u těch řemenic nevíte kde by se nechal sehnat dural na jeji ch výrobu???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2008 , 11:22   Citovat  

Václav napsal:
tak že je vlastně ideální si zjistit nějaký délky a podle toho si pak navrhnout řemenice

Když už sme u těch řemenic nevíte kde by se nechal sehnat dural na jeji ch výrobu???

S řemenama není problém, aspoň teda 4drážkové, prodávají se cca po centimetru, zbytek došponuješ. Objednal sem si u servisáka řemeny od Continentalu za 270 kus, pač náhodou tu moji 725ku v regálu neměl.. Úsměv
Nevím, jak moc by se to vyplatilo utočit doma, chce to udělat na CNCčku, ty drážky na řemen nevím jestli se na soustruhu dají udělat a na drážku pro klín je potřeba frézka.

Ale taky by mě zajímalo, na kolik by ta řemenice vyšla..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2008 , 11:31   Citovat  

Streetkid napsal:
S řemenama není problém, aspoň teda 4drážkové, prodávají se cca po centimetru, zbytek došponuješ. Objednal sem si u servisáka řemeny od Continentalu za 270 kus, pač náhodou tu moji 725ku v regálu neměl.. Úsměv
Nevím, jak moc by se to vyplatilo utočit doma, chce to udělat na CNCčku, ty drážky na řemen nevím jestli se na soustruhu dají udělat a na drážku pro klín je potřeba frézka.

Ale taky by mě zajímalo, na kolik by ta řemenice vyšla..

Tak cnc už mám domluvený ale mám problém sehnat dural většího pruměru

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odlehčená řemenice kliky OEM - jiné průměry
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina