Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ako vám idú šport.zvody?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 9:57   Citovat  

Zdravím Vás páni!
aké máte skúsenosti so zmenou ťahu, resp.výkonu po výmene sériových zvodov za športové? Ako vám reagujú v akých otáčkach? Ja mám SRS na motore B16A1 a ťah motora v spodných otáčkach (cca. do 3500-4000) sa oproti sériovým zhoršil, no a v cca. 4200-4500 to už začína ozaj pekne ťahať (resp. opierať do sedačky). Viem že sa to aj hovorí že športové zvody začínajú fungovať od 4000 ot., ale zaujíma ma ako ste na tom aj ostatní... Fakt som nečakal že ten spodok bude tupší ako bol. Ozaj, asi aj toto treba povedať, jedná sa o zvody 4-2-1.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:47   Citovat  

zkus se tu ještě porozhlídnout, svody se řeší v každém druhém příspěvku.

nevím jestli si to pamatuju dobře. ale svody 4-2-1 přidají ve vyšších točkách, a svody 4-1 v nižších.

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:53   Citovat  

vojt4s napsal:

nevím jestli si to pamatuju dobře. ale svody 4-2-1 přidají ve vyšších točkách, a svody 4-1 v nižších.

Není to náhodou obráceně??? Tak to valím bulvy

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 13:55   Citovat  

vojt4s napsal:

říkáš to obráceně...

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 14:05   Citovat  

a máme to ve fakách? Třeba by se to tam molho dát ..... to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 14:26   Citovat  

PreludeZ napsal:
říkáš to obráceně...

neviem ako by to malo byť. ale zaujíma ma aké máte skúsenosti vy, či vám športové zvody citeľne výkon pridali, ako sa auto s nimi chová, a tak... kouř
zatiaľ sú to len moje subjektívne pocity, múdrejší budem po nejakom meranom šprinte Je to tam.
a či sú teraz tie horné otáčky lepšie ako boli, neviem, ale oproti tomu tupšiemu spodku čo teraz mám, sa zdajú horné lepšie, ale môže to byť skreslený pocit. 1/4 míle snáď napovie viac je to dobrý VTEC

Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 14:30   Citovat  

No já jsem nedavno ty svoje prorazil na jednom kanálu...teď to má zvuk jak vzlétající raketoplán.. Škoda jen že to nelítá o kousek výš na zemí Tak to valím bulvy Jinak mám ty 4-2-1 a opravdu je cítit krouťák odspoda...i s protrhlym HaHaaa

schizi je teď offline  schizi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 14:32   Citovat  

pepo crx napsal:
neviem ako by to malo byť. ale zaujíma ma aké máte skúsenosti vy, či vám športové zvody citeľne výkon pridali, ako sa auto s nimi chová, a tak... kouř
zatiaľ sú to len moje subjektívne pocity, múdrejší budem po nejakom meranom šprinte Je to tam.
a či sú teraz tie horné otáčky lepšie ako boli, neviem, ale oproti tomu tupšiemu spodku čo teraz mám, sa zdajú horné lepšie, ale môže to byť skreslený pocit. 1/4 míle snáď napovie viac je to dobrý VTEC

Na ebay sem si koupil komplet vyfuk i sesvody a jezdil jsem s tim na mimoni. Jel jsem sprint se stejnou hodnou jako mam ja (Honda Civic EJ9 , 66kw , 1.4) on ji mel v serii a ja svody az po koncak a sportovni sani - a ujel jsem mu o 1 sekundu. Rozdil to neni veliky ale preci jen nejaky je, a urcite je to dost znat, zespoda tahne auto mnohem vic...

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 14:51   Citovat  

toz je to ruzne, ja koupil znackove svody 4-2-1 (Hytech) prihodil Skunk2 Catback a misto kataku nerez trubku. Vysledkem byl narust na kolech : 15PS, 2Nm.

V otackach mezi 4200-4500 mi to trosku oslablo, ale ve vyssich super narostlo a hlavne kroutak se drzel nahore i ve vysokych je to dobrý
a vubec, tuto graf z gtecha kouř

svody.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
svody.jpg, 124.07 kB

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 15:00   Citovat  

Ono u svodů nezáleží jen na tom jestli jsou 4-1, nebo 4-2-1. Záleží taky na tom jaký mají průměr (kvuli tlaku) a jak ostře jsou zahnutý (rychlost proudění plynů) z jakýho jsou meteriálu (odvod tepla do okolí) a určitě tam bude ještě pár věcí, který ovlivňují jejich vlastnosti o kterých nevim. Mám pocit, že ty svody od SRS mají zrovna docela velký průměr a to se podle mě docela negativně projeví v nižších otáčkách, kdy ve výfuku není ještě takový tlak.

Pokud se pletu, tak budu rád když mě někdo opraví.

Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 15:54   Citovat  

LJay napsal:
Ono u svodů nezáleží jen na tom jestli jsou 4-1, nebo 4-2-1. Záleží taky na tom jaký mají průměr (kvuli tlaku) a jak ostře jsou zahnutý (rychlost proudění plynů) z jakýho jsou meteriálu (odvod tepla do okolí) a určitě tam bude ještě pár věcí, který ovlivňují jejich vlastnosti o kterých nevim. Mám pocit, že ty svody od SRS mají zrovna docela velký průměr a to se podle mě docela negativně projeví v nižších otáčkách, kdy ve výfuku není ještě takový tlak.

jj..už se to tady někde řešilo..tušim že bylo řečeno 6cm ideál...ale krk za to nedám Úsměv V návaznosti na to i svody na zakázku atd atd..

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 16:17   Citovat  

PreludeZ napsal:
říkáš to obráceně...

jo tak to sorry

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 17:14   Citovat  

LJay napsal:

to máš pravdu mám komplet SRS systém a s tou náhradou je to dole docela mrtvý ale zase mi klesla spotřeba na 8l na krátký trasy co jezdim po městě
teď když sem tam dal KAT tak je spodek mnohem lepší ale když to rozjíždim přes 100vku tak při 4000-4500 je znatelnej pokles výkonu,že už to tak netáhne v jednu chvíli, jo a s Katem ted jezdim za 9.... PS přibrzduje mi zadní pravý kolo jak chce ale zítra jdu nechat udělat komplet brzdy tak uvidíme Mrk

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:00   Citovat  

Chtěl jsem se na to někde zeptat ale vidím že se to už skoro probírá tady, tak to sem "přidám".
Kolega v práci který prý má zkušenosti s laděním hlavně 2taktních motorů na motorkách atp. mi povídal že co už je za ventilem je už uplně jedno, že prostě válec vytlačí směs za ventil a tím to pro motor končí.Čily mě přesvědčoval že jakékoliv svody,výfuk atp. že to možná přidá jenom nějakej zvuk.Samozřejmně průměr výfuku by měl být cca stajný jako je komůrka za ventilem, jinak je to prý jedno.
Co je na tom pravdy? když tady každý píše že mu svody přidaly na výkonu? Kolegovy také moc nevěřím ale laickým pohledem mi to přide logické.
Může napsat někdo svůj názor? nechci rozpoutávat nějaký flame, jenom mě to zajímá.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:15   Citovat  

Mourl napsal:
Chtěl jsem se na to někde zeptat ale vidím že se to už skoro probírá tady, tak to sem "přidám".
Kolega v práci který prý má zkušenosti s laděním hlavně 2taktních motorů na motorkách atp. mi povídal že co už je za ventilem je už uplně jedno, že prostě válec vytlačí směs za ventil a tím to pro motor končí.Čily mě přesvědčoval že jakékoliv svody,výfuk atp. že to možná přidá jenom nějakej zvuk.Samozřejmně průměr výfuku by měl být cca stajný jako je komůrka za ventilem, jinak je to prý jedno.
Co je na tom pravdy? když tady každý píše že mu svody přidaly na výkonu? Kolegovy také moc nevěřím ale laickým pohledem mi to přide logické.
Může napsat někdo svůj názor? nechci rozpoutávat nějaký flame, jenom mě to zajímá.
tak to se dost divím že někdo kdo se zabývá motory něco takovýho vypustí, musí mu být jasný že jak u dvoutaktu tak i u čtyřtaktu není možný načasovat rozvod na celý pásmo otáček a pak logicky dochází k tomu že nemůže ventil zavřít vždy tehdy kdy skončí nasávání případně vyplachování , to je možný pouze u nějakýho imaginárního motoru s plynule proměnným časováním a takovej neesistuje . navíc se využívá setrvačnosti vzduchovýho sloupce pro ovlivnění vyprazdňování -v podstatě stejně jak v rezonanční komoře u dvoutaktu , akorát u 4t spíš pro ovlivnění druhých válců a ne pro ovlivnění plnění toho válce který vyfukoval odraženou vlnou od zadní stěny rez. komory.

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 18:19   Citovat  

Mourl napsal:

hustej kolega HaHaaa

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 19:11   Citovat  

No v podstatě se mi snažil říct že výrobce má moc dobře spočítané jak to má být, pro co nejvyžší výkon a že jakákoliv změna je spíš k horšímu.Také jsem uvažoval, že to co říká může být pravda,ale u nějakého opravdu ideálního motoru a při malých otáčkách.
Nejvíc mě dostal když mi tvrdil že TDI PD má kompresní poměr něco okolo 40:1 podle mě je to nesmyslně moc a na netu jsem někde našel že TDI má cca okolo 19:1.
Takže asi dost OT jak je to s těmi svody? jde mi o samotné svody přidají něco? má to někdo odbržděné?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 19:41   Citovat  

no, možno som od tých zvodov čakal väčší zázrak ako je skutočne možné, možno ich len teraz prehnane moc sledujem a hľadám silou mocou každého koníka navyše,a zdá sa mi že to nie je ono, ťažko povedať. najistejšie bude pohľadať si zraz kde sa ide 1/4 míle a čas bude najlepší dôkaz. natoľko im zase verím, že na vrchu by mal byť výkon lepší. už aj na tie spodné otáčky si tuším zvykám a zdajú sa mi fpohode.. svatoušek

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2008 , 22:24   Citovat  

schizi napsal:
Na ebay sem si koupil komplet vyfuk i sesvody a jezdil jsem s tim na mimoni. Jel jsem sprint se stejnou hodnou jako mam ja (Honda Civic EJ9 , 66kw , 1.4) on ji mel v serii a ja svody az po koncak a sportovni sani - a ujel jsem mu o 1 sekundu. Rozdil to neni veliky ale preci jen nejaky je, a urcite je to dost znat, zespoda tahne auto mnohem vic...
a kolik jsi mel cas? pokud nad 17,0 tak to ten civic mel blbyho ridice protoze seriovka d14 17,0-17,2 .. ja mam zatim serii s vykuchanym vyfukem a 17,0

schizi je teď offline  schizi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 8:22   Citovat  

Doomm napsal:
a kolik jsi mel cas? pokud nad 17,0 tak to ten civic mel blbyho ridice protoze seriovka d14 17,0-17,2 .. ja mam zatim serii s vykuchanym vyfukem a 17,0

Mno tak to si mne moc nepotesil pořádnej výtlem , najlepsi cas sem mel 17,01 . Ale zase je fakt ze mam male kolecka - 205/45/15

- ale zase jeste pred mimonskejma valkama jsem byl na letisti a daval sem si tam sprinty s Hondou Civic Hatch 6G 1.5 Vtec (taky to mel v serii) a do 130km/h jsme jeli uplne stejne - pak uz mi zacal ujizdet...

- a jeste jsem ted koukal na sprinty v mimoni z predchozich let a koukam ze jsem mel lepsi cas nez ty nebo henges Velmi šťastný , sice o mini kousicek ale i ten se pocita Je to tam.

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2008 , 12:15   Citovat  

Mourl napsal:

Moje rodina se už víc jak 22 let pohybuje v motokrosu.. vyzkoušeli jsme xxxx druhů výfukových systému od laděných koncovek po komplet a jednoznačně se dá říct, že každý výfuk udělal s motorkou vždy něco jiného. Ať už se jednalo o 2T či 4T. Některý měl lepší vrch a horší spodek a jiný naopak a některý přidal dole i nahoře.. Je to o tom co zrovna jezdec preferuje... Ale nikdy se nestalo, že by výfuk změnil JEN ZVUK!

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2008 , 23:33   Citovat  

za 1. je rozdíl mezi 2 a 4 taktem,
za 2. kolega kecá
za 3. jel jsem ve vTECu se svodama a bez a upřímně- nepoznal jsem nic.
za 4. - i když si vlastně protiřečím s bodem 3 tak svody výkon přidávají.....mělyby cca 10 koní...ale je to laborace - podobně u sání s hřibem...někde ubere, jinde přidá...asi tak...každopádně vim, že když na Imprezu STi koupíš komplet vejfuk od Subaru, tak máš garantovanejch 50 koní navrch.......na vlastní oči jsme to viděl, slyšel, svez se, mluvil s majitelem.....mazec..no ale ten lauf stál asi 40 000 Velmi šťastný

nejdůležitější je ale mít motor v kondici...kroužky, svíčky, filtra....rozvody.....atd atd..to je základ..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ako vám idú šport.zvody?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina