Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdíly v benzínu? Bacha na benzinku Globus Černý Most!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Kam jezdíte nejčastěji tankovat a kde jste spokojený?
Shell
64%
 64%  [ 33 ]
ÖMV
17%
 17%  [ 9 ]
Agip
3%
 3%  [ 2 ]
Benzina
7%
 7%  [ 4 ]
Jiné
5%
 5%  [ 3 ]
Hlasovalo : 51
Celkem hlasů : 51

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 8:58  Naposledy upravil sopta dne 9.9.2008 , 9:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vím že se to tu probíralo už několikrát, ale včerejší zážitek mi nedal, abych tohle téma opět rozjel a třeba si tak udělal představu kde s klidem natankovat a který benzínce se vyhnout obloukem...
Takže co se mi stalo:
V pátek sem po práci letěl na třídní sraz a protože sem těsně před vejplatou neměl prachy, natankoval sem na Čerňáku (v Praze) u Globusu. Včera sem ale vyjezdil benzín a jakožto majitel nové výplaty jsem si řikal, že dopřeju miláčkovi zase něco kvalitnějšího a zajel k Shellce pro N95 V-Power....a odjíždím od benzínky a nestíhám se divit, auto ožilo asi takovou razancí, že sem měl pocit, že mi s benzínem přibylo aspoň 20 koní! Fakt obrovskej rozdíl! Auto letělo do otáček jak splašený, i zvuk se mi zdál lepší, teprve dodatečně když sem to v hlavě srovnával, přišlo mi, že na Globusáckej benzín mělo i trochu jinej zvuk a je fakt, že sem si i jednou při rozjezdu v hlavě říkal "sakra dneska je to nějaký líný"...
O nějakej oktanovej rozdíl by jít nemělo, za prvý to oboje byly N95 a za druhý já stejně nemám čidlo klepání, který by dokázalo nastavit předstih tak, abych využil víceoktanový palivo (proto nemá cenu tankovat V-Power Racing apod.)...pajcování paliva vodou mi už v dnešní době přijde nepravděpodobný, kort u takový benzínky jako je ta u Globusu (nebo jsem naivní?)...ale že by aditiva udělaly takovej rozdíl? Ale byl to fakt mazec rozdíl...Doteď sem tankoval většinou u Agipu, kterej mám doma nejblíž, sem tam Shell, sem tam něco jinýho, když byla nouze, ale ještě nikdy se mi nestalo, že by to byl takovej rozdíl, že bych si toho okamžitě takhle okatě všimnul...
Takže poučení do příště - netankovat u Globusu na Čerňáku. KO
Ale tankovat stále drahej V-Power? Uff jenpřeci rozdíl 30,50 Kč vs. 33,70 Kč je hodně výraznej Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
type R 7G je teď offline  type R 7G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:03   Citovat  

Shell V-Power je to dobrý VTEC
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:05   Citovat  

Já tam taky nic jinýho než Shell neleju.... maximálně když není cestou Shellka, tak vezmu třeba u OMV nebo Agipu či podobně. Hlavně mám husí kůži, když projíždím kolem ONO a jsou tam fronty jak za komunistů na maso. Fakt peklo, Němci to tam obsypou jak kobylky a ještě si berou i do kanistrů.
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:14  Naposledy upravil Luky dne 9.9.2008 , 9:19, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

No podletoho ze skoro vsechny benzinky tady u nas v okoli berou od jednoho dodavatele,
tak v tom asi zadnej velkej rozdil nebude Úsměv

EDIT: netankuju tedy na benzinkach typu Globus na Cernaku a veskery Hypernovy Ble

V-power jsem teda jeste neskousel....
   Návrat  
type R 7G je teď offline  type R 7G
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:17   Citovat  

Tak to neni, klasickej N 95 u shellu je od český rafinérský, ale V Power a V Power Racing jsou benzíny, který si Shell rafinuje v německu a dává tam aditiva, ty nejsou od jednoho dodavatele. Jinak dost záleží na nádrži a i v dnešní době se do benzinu leje voda, bohužel. to snad ne
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:42   Citovat  

já musim minimálně N98, tak že je to v podstatě jedno, protože ho nikde nemaj. Jeden z mále je JET. Od doby co jsem přešel Carrera 100, nebo V Power Racing, tak najedu o 1/4 km na nádrž víc Úsměv jestli to jede líp si netroufnu tvrdit, ale tohle mi stačí
   Návrat  
schizi je teď offline  schizi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:50   Citovat  

Taky jednou za čas dopřeju Haničce Shell V-Power (nemam ji poblíž domova, jinak bych to bral pořád) a musim říct že mi také příjde že je to jemně znát... Auto je živější a má hezčí zvuk Úsměv
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:52   Citovat  

jezdim jenom na shellku a beru klasiku natural 95
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 9:57   Citovat  

Shell a normoš 95, benzín z Globusu a Hypernovy jen do fáčka Velmi šťastný
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:28   Citovat  

jezdim hypernovu a nebyl problem nikdynedavno sem koukal do nadrze a dnes mi to ceka zas tak muzu poreferovat co tam najdu,jinak zkousel sem i ostatni benzinky a srovnavat treba s Carrera 100 a zadnej rozdil sem nepoznal jinak ceny benzinu mi moc neebrou jezdim pro radost takze koruna dve na litru nehrajou roli klidne budu jezdit to nejdrazsi kdyz budu vedet ze to k necemu je
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:35   Citovat  

tak já dokuď sem neměl VTI, tak sem taky moch jezdit na kde-co a rozdíl nulovej, snad jen u V-Poweru lepší spotřeba, ale rozhodně né tak výrazná, aby se vyplatil...
ale to co sem zažil včera s VTI, to jsem vážně ještě nezažil. Fakt rozdíl markantní, nic o čem by se dalo debatovat, prostě sem měl pocit jako když by mi někdo vyndal banán z vejfuku HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:37   Citovat  

ja vim ze sis natankoval naftu a ted si stezujes pořádnej výtlem
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:45   Citovat  

Od té doby, co mi z nádrže vytáhli 2cm usazenin z nekvalitního benzínu, vyčistili potrubí a vstřikovače z 90% tankuju u OMV a zbylých 10% u Shell.. Je pravda, že když dám plnou nádrž N95 a plnou nádrž N95Carrera, tak je to poznat.... auto se mi zdá živější a s hladším chodem. A mám pocit, že i míň papká...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:49   Citovat  

No je fakt, že ital (původní majitel) do VTI musel rvát neskutečný srač.y, protože kdykoliv koupím V-Power s čistícíma aditivama, tak začnou z vejfuku lítat slušný kvanta bordelu a už sem tak dokonce zarval jednen benzínovej filtr Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:54   Citovat  

sopta napsal:
No je fakt, že ital (původní majitel) do VTI musel rvát neskutečný srač.y, protože kdykoliv koupím V-Power s čistícíma aditivama, tak začnou z vejfuku lítat slušný kvanta bordelu a už sem tak dokonce zarval jednen benzínovej filtr Tak to koukám!

já to mám po prvním majiteli z německa, ale ty :mravenec:ky jsem si zavinil sám... kupoval jsem benzin u bejvalky na vysočině.. no bůh ví, čím to měli ředěný... auto smrdělo jak hajcuk, ale v té době, kdy nebyli prachy bylo příjemné nakoupit benzín za 28,70 litr...

A pak to čištění stálo nějakou kačku, takže od té doby fakt jen kvalitu - a když je úúplně nejhůř tak jen nakapat třeb u Benziny a dotankovat něčím dobrý u OMV nebo Shell. ... pořádnej výtlem
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:55   Citovat  

Shell only.. OK a když vim že k ní nedojedu tak za kilo - dvě (dle dálky) to co je nejblíž k mání.. kromě těch :mravenec:ek alá globus je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 10:56   Citovat  

eXi_ napsal:
Shell only.. OK a když vim že k ní nedojedu tak za kilo - dvě (dle dálky) to co je nejblíž k mání.. kromě těch :mravenec:ek alá globus je to dobrý

Tak tak ... moje řeč...
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:07   Citovat  

já tankuju podle toho co je u cesty. řekl bych žel půl na půl, shit a kvalitu. kvalitu z 90% na shellu a shit většinou globus. Nikdy jsem nepocítil jediný rozdíl jestli to byl shell nebo tesco.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:15   Citovat  

ja kdysi tankoval v globusu a v tescu v letnanech a celkem normalka. Pak omv a nebylo to znat ani tak moc na vykonu, ikdyz mozna trosku taky, ale je to jen pocit. Za to jsem najel na nadrz daleko vic, takze to srovnalo tu cenu. Jenze ted je omv nechutne drahy, takze tankuju u benziny 95ku a ta me vyjde nejlip. Maj totiz na kolbenove, jak je tam i Esso, stejny ceny jako ma globus letnany, nekdy i mensi a ta kvalita je taky lepsi. Na benzinu najedu vic nez na globus.
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:17   Citovat  

posero napsal:
jezdim hypernovu a nebyl problem nikdynedavno sem koukal do nadrze a dnes mi to ceka zas tak muzu poreferovat co tam najdu,jinak zkousel sem i ostatni benzinky a srovnavat treba s Carrera 100 a zadnej rozdil sem nepoznal jinak ceny benzinu mi moc neebrou jezdim pro radost takze koruna dve na litru nehrajou roli klidne budu jezdit to nejdrazsi kdyz budu vedet ze to k necemu je
A nejsi z těch co tankujou vždy tak za 200kč? šuk Taky autí dopřávám, ale na ceny teda trochu hledím. Když bereš plnou za 1500 tak už to jde trošku znát rozdílné ceny. Tankuju většinou u Shell 95 v-power nebo normal 95.
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:20   Citovat  

většinou na benzině 95 popř.omv ale vyhejbám se onu fakt hnus benzín nejedeto a pokud to nejní zahřátý tak kolísaj otáčky jak když to chce zhebnout no děs
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:23   Citovat  

A setkal se už někdo s takovým rozdílem výkonu jako se to teď stalo mě?
   Návrat  
ian je teď offline  ian
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:36   Citovat  

sopta napsal:

nevim jak moc razantní ten pokles byl ale na tom onu to byla opravdu haluz nechtělo to táhnout do kopců a navíc i spotřeba byla trochu někde jinde no pro mě je ono zakázaná benzinka a nemluvim jen ze svých zkušeností známý se seatem a fordem ten samý problém jak kdyby sme tankovaly něco co neodpovídá ani 91čce
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:41   Citovat  

sopta napsal:

jestli sis nezpletl auto. kdyz ses varcel od pokladny pořádnej výtlem
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:48   Citovat  

A mate nekdo zkusenosti s Naftou od Shell? Vyplati se na V-power diesel? (bo jak se to pise:o) ) Velmi šťastný
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:54   Citovat  

jestli to nebude jen pocit ze to jede lip Úsměv me se to zdalo treba dneska rano a to jsem ani netankoval Úsměv

ale je fakt ze nekterym benzinkam se je lepsi se vyhnout , viz treba Hypernovy (nerikam ze vsechy) ale nadava na ne i spousta kolegu z prace-nehondaru tak na tom asi neco bude....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 11:58   Citovat  

gizmi napsal:
A mate nekdo zkusenosti s Naftou od Shell? Vyplati se na V-power diesel? (bo jak se to pise:o) ) Velmi šťastný

Z mé vlastní zkušenosti, kdy jsem to práskl do stařičkého Renaultu 1.6 Rapid Express, r.v. 92, to bylo o dost lepší. Tam, kde jsem musel řadit a točit motor, jsem jel v pohodě o kvalt víš a nebyli problém. Jak jsem říkal tehdá tátovi:"Ty jo, ono to má chuť jet!" pořádnej výtlem A na motoru bylo 290 000km... OK
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 12:00   Citovat  

Dejf napsal:
já musim minimálně N98, tak že je to v podstatě jedno, protože ho nikde nemaj. Jeden z mále je JET. Od doby co jsem přešel Carrera 100, nebo V Power Racing, tak najedu o 1/4 km na nádrž víc Úsměv jestli to jede líp si netroufnu tvrdit, ale tohle mi stačí

Já myslel že Verva má oktanové číslo 98 ne?
Jinak já tankuji jen benzina - shell - ÖMV a jinde jsme snad ani netankoval. A benzinky typu hypernova, Globus apodobně..těm se raději vyhýbým obloukem Úsměv
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 12:01   Citovat  

gizmi napsal:
Kamarád taky říkal že to šlo dobře znát u HDička...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2008 , 12:04   Citovat  

Henges napsal:
A nejsi z těch co tankujou vždy tak za 200kč? šuk Taky autí dopřávám, ale na ceny teda trochu hledím. Když bereš plnou za 1500 tak už to jde trošku znát rozdílné ceny. Tankuju většinou u Shell 95 v-power nebo normal 95.

tankuju tolik kolik chci ujet Mrk vetsinou do 500,nevim proc bych mel tahat plnou kdyz mam v okoli benzinky kazdych 5-10km v benzinu sem nikdy benzin nepoznal

mimochodem kdyz tu chranite shell,copajejich nafta a xxx znicenych motoru?neni to tak davno Tak to valím bulvy

edit:myslim si ze kdyz tankujete klasiku N95 tak neni ceho se bat s hypernovou v plzni zadnej problem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdíly v benzínu? Bacha na benzinku Globus Černý Most!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina