Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakej novej PC ?? Poradí nekdo?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
frenk je teď offline  frenk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 19:01   Citovat  

Chystam se koupit new PC, muj nynější je CELERON 4roky starej , pamět RAM je 256mb , procesor 2.4Ghz...a fakt děs, v opravně říkal že už se nedá vylepšit,
je upe zpomalenej :twisted: , i když sem ho komplet vyčistil různýma programama.
Co myslíte, co mam dělat, mam si koupit novej, někdo tu někde říkal že pohoda PC stojí okolo 5tis. , když ho chci jen na NET, hudba, film, videjka, různý prográmky, myslíte že nějakej za 5tis bude lepší než mus stávající?
Díky mooc OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 19:13   Citovat  

vyplatí se koupit nový, starý prodáš tak za dvojku, doplať pět a máš nový 10x rychlejší OK Postavil bych to na platformě INTELC2D 5xxx/2GBxDDR2/500GB,NVidia8800GTS512,7-9tisíc je to dobrý Případně :mravenec: GK, pokud nehraješ hry a místo karty pod Vistama 4GB paměti...
   Návrat  
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 19:22  Naposledy upravil Marphy dne 10.9.2008 , 19:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

frenk napsal:
Chystam se koupit new PC, muj nynější je CELERON 4roky starej , pamět RAM je 256mb , procesor 2.4Ghz...a fakt děs, v opravně říkal že už se nedá vylepšit,
je upe zpomalenej :twisted: , i když sem ho komplet vyčistil různýma programama.
Co myslíte, co mam dělat, mam si koupit novej, někdo tu někde říkal že pohoda PC stojí okolo 5tis. , když ho chci jen na NET, hudba, film, videjka, různý prográmky, myslíte že nějakej za 5tis bude lepší než mus stávající?
Díky mooc OK

Celerony pro priste nebrat, zaplat panbuh, ze uz se to snad ani nevyrabi...Pokud potrebujes kompa jen na net, dopln RAM do 2GB (pokud podporuje deska DUAL, kup dva moduly 1GB - MUSI BEJT STEJNY - Znacka, frekvence...), kup rychlejsi disk a sestava bude stacit, pokud ces parit hry, postavil bych ho spis na platforme AMD a GK ATI, rozhodne urtikej fofrem pryc od W Vista. V pripade herni sestavy bych nesetril na GK, ani na procesoru, ale to uz zalezi na Tvoji financni situaci - pokud budes mit na kompa 7k, moc si nepomuzes a vyplati se Ti investovat 2000 do vylepsini stavajici sestavy...Rozdil bude ale urcite ne takovej, abys kuli tomu daval o 5k navic. Pokud ces herni sestavu na nejnovejsi hry, pocitej s investici cca 20 000.

BTW kompa za 5k bych rad videl..na 5k se dostanes, pokud ho postavis na shit procesoru se shit deskou, shit RAM a shit integrovanou GK, coz je vykonove mozna horsi, nez Tvuj komp s 2GB ram a rychlym diskem...

BTW2. 256 RAM neni ani na uziveni Win XP... to snad ne A upgradovat na 2GB urcite pude, na to dam krk...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vlada8 je teď offline  Vlada8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 19:29   Citovat  

Počítač jak říkáš za 5tis. na surfovani na internetu neni problem. Pokud mysliš bez LCD. Ja mam nejlepsi zkusennosti s AMD, pokud nehrajes hry, nebal bych se zakladni desky s integrovanou grafikou - graficke chipy od Nvidia bezi opravdu pekne a kdyz budes chtit lecos na tom rozjedes. Hlavne klad duraz na velikost ramm pameti 2-3gb, pokud nepouzívas 64bit system 4gb jsou zbytecne. O tom jestli budou pameti v dualu - to je standart na dnesni dobu. Stejne tak si myslim pokud nepoužívas Linux, tak Windows Vista je jasna volba - XP trosku krok zpet! Na to musim reagovat! kdyby jsi chtel, nebo byl treba z okoli C.B. neni problem - sestavuju je na zakazku.
   Návrat  
ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 19:48   Citovat  

Ak ho mas mat na to na co pises, tak ti naozaj staci kupit 2gb ram, co ta vijde neviem, cca 1000-1500kc a mas po problemoch. Potom este ak mas maly disk tak dokupit aj ten, cca 1000kc, zalezi aky velky. Preinstaluj si win xp a pojde to opet svizne.
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 19:53   Citovat  

Tak sme videl nadpis sme si rekl ze poradim ale jak vidim je tu hoodne lidi co tomu rozumi. takze asik nic. asobne bych taky volil amd/ati cenove to je asi nejlepsi a pokud to je na hrani tak se to taky da. procesorove nic extra ale graficky by to stacilo dostatecne Hihi
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 21:33   Citovat  

Sestavy

Tady to je...Ale jestli mas komp jen na to co pises tak dokup RAM minimalne 1 GB a melo by to stacit, dual je fajn, ale jestli neni tak to nevadi. RAM sezenes vsude.

P.S Tyto sestavy jsou osvedcene pomerem cena/vykon... Hlavne prosimte nekupuj nejlevnejsi veci. Az budes chtit vylepsit tak zaplaces Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 21:40   Citovat  

Este ak vies aku mas dosku, tak napis co to je, pozrem aka ram ti tam pojde. To v opravovni povedali zas koko..nu, aby zarobili na novom. Hold trhova ekonomika.
   Návrat  
snk. je teď offline  snk.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.9.2008 , 22:23   Citovat  

za 5tisic by to asi slo.Pokud pouzijes par veci ze staryho (case,zdroj,dvd-romku nebo tak neco) s tim ze tvuj jak bylo receno,neprodas za 2tisice ani nahodou Velmi šťastný

Edited By Marphy - Vymazany nevhodne vyrazy (Tye, pis jak clovek, ne jak ta chlupata vec, co Ti visi v trenkach.... naštvanej Jednou se tesim, az si od Tebe prectu neco normalniho...)
   Návrat  
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 1:20   Citovat  

Vlada8 napsal:
Počítač jak říkáš za 5tis. na surfovani na internetu neni problem. Pokud mysliš bez LCD. Ja mam nejlepsi zkusennosti s AMD, pokud nehrajes hry, nebal bych se zakladni desky s integrovanou grafikou - graficke chipy od Nvidia bezi opravdu pekne a kdyz budes chtit lecos na tom rozjedes. Hlavne klad duraz na velikost ramm pameti 2-3gb, pokud nepouzívas 64bit system 4gb jsou zbytecne. O tom jestli budou pameti v dualu - to je standart na dnesni dobu. Stejne tak si myslim pokud nepoužívas Linux, tak Windows Vista je jasna volba - XP trosku krok zpet! Na to musim reagovat! kdyby jsi chtel, nebo byl treba z okoli C.B. neni problem - sestavuju je na zakazku.

O tom jestli budou pameti v dualu - to je standart na dnesni dobu - Na dnesni mozna, na dobu Celeronu pred 4mi roky moc ne

Windows Vista je jasna volba - Nekricel bych o systemu, kterej ma naroky na sestavu optimal min 2GB RAM, 2jadrovej procesor + slusna grafika, ze je to jasna
volba do sestavy za 5 000...Nehlede na totalni nenavaznost na Win XP - nebe a dudy co se tyce ovladacich prvku (staci si jen projit
Ovladaci panely a snazit se tam neco najit), nedopilovanost - sici vime, ze v posledni dobe sazi Mrkvosoft jeden system za druhym a
podporu pouze pro bezneho uzivatele totalne nezvyklych, zbytecne drahych a na system narocnych Office 2007.
   Návrat  
Luke ESi je teď offline  Luke ESi
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 8:30   Citovat  

CPU: AMD Athlon 64 X2 5200+ EE BOX
MB: Gigabyte M61PME-S2 (rev. 2.0)
RAM: Zeppelin 2GB (kit 2x 1GB) 800MHz
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 160GB ST3160815AS
DVD-RW: Sony Nec AD-5200S černá OEM
CASE: KME 0762 400W PZ

Třeba toto na internet není co řešit. No nic musím do práce tak Hondě zdar VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 11:19   Citovat  

Ja by som na tvojom mieste len dokupil ram a ked tak kupil za zvysne peniaze LCD monitor, pokial este nemas...
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 11:31   Citovat  

Pokud vyloženě nebažíš po nějakém úplně novém počítačit, tak můžu vřele doporučit tento obchod.

[web:ba0435db9c]http://www.promocomp.cz/[/web:ba0435db9c]

Jsou to repasované počítače. Z toho obchodu mám 2 a ani jeden nemá problém. Jsou prostě ve více než dobré kondici a ten člověk je velice rozumný obchodník. Kdybys potřeboval nějaké info, tak mě kontaktuj. Rád poradím...
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 11:43   Citovat  

AntHraX napsal:
Sestavy

Tady to je...Ale jestli mas komp jen na to co pises tak dokup RAM minimalne 1 GB a melo by to stacit, dual je fajn, ale jestli neni tak to nevadi. RAM sezenes vsude.

P.S Tyto sestavy jsou osvedcene pomerem cena/vykon... Hlavne prosimte nekupuj nejlevnejsi veci. Az budes chtit vylepsit tak zaplaces Mrk

Jen mě udivuje jak si tam dal ten odkaz na ty sestavy ta u procesoru INTEL je tam napsáno "BOX" což znamená že v příslušenství je i chladič tak mě je divný proč započítavají další chladič do sestavy to mi hlava nebere to mi hlava nebere
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 11:54   Citovat  

Meda napsal:
Jen mě udivuje jak si tam dal ten odkaz na ty sestavy ta u procesoru INTEL je tam napsáno "BOX" což znamená že v příslušenství je i chladič tak mě je divný proč započítavají další chladič do sestavy to mi hlava nebere to mi hlava nebere

me to ani neudivuje, ze zkusenosti ty origo chladice nic nevydrzi, hned zacnou rvat - z posledni varky kompu uz jsem jich menil spousty...
   Návrat  
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 12:02   Citovat  

ninja napsal:
me to ani neudivuje, ze zkusenosti ty origo chladice nic nevydrzi, hned zacnou rvat - z posledni varky kompu uz jsem jich menil spousty...
no já sem koupil E-7200 s vlastním chladičem asi před měsícem a stále fachčí jak má a comp skoro nevypínám HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 12:04   Citovat  

Meda napsal:
no já sem koupil E-7200 s vlastním chladičem asi před měsícem a stále fachčí jak má a comp skoro nevypínám HaHaaa

Tady to je jak lavina, pul roku a uz je to hlucne a zastavuji se. zrovna dneska jdu jeden menit
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 12:07   Citovat  

SpaceMan napsal:
Pokud vyloženě nebažíš po nějakém úplně novém počítačit, tak můžu vřele doporučit tento obchod.
Jsou to repasované počítače. Z toho obchodu mám 2 a ani jeden nemá problém. Jsou prostě ve více než dobré kondici a ten člověk je velice rozumný obchodník. Kdybys potřeboval nějaké info, tak mě kontaktuj. Rád poradím...

Tohle vypadá zajímavě...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 15:22   Citovat  

ninja napsal:
Tady to je jak lavina, pul roku a uz je to hlucne a zastavuji se. zrovna dneska jdu jeden menit

ty boxy nic nevydrží, ale myslím, že to je kus od kusu, brácha má boxovaný chladič a jede na něm už rok, já jsem ho měnil po měsíci, ale také kvůli tomu, že jsem taktoval z 2,0 na 3,2GHz...Hlavně ten, co jsem koupil spíná občas, boxovaný jel pořád a to jsem tam dával i lepší pastu KO

btw. kdybych kupoval legální systém, jdu do Vist...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 15:45   Citovat  

Dave1984 napsal:
btw. kdybych kupoval legální systém, jdu do Vist...

nekde jsem potkal balicek v kterym byly Vista bussines a v ramci licence byla i licence na W XP PRO - samozrejmne moznost mit bud XP nebo V na jednom pocitaci. To bych volil ja. Obcas to jde videt s notebookama.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 16:19   Citovat  

ninja napsal:
nekde jsem potkal balicek v kterym byly Vista bussines a v ramci licence byla i licence na W XP PRO - samozrejmne moznost mit bud XP nebo V na jednom pocitaci. To bych volil ja. Obcas to jde videt s notebookama.

tak to jsem ještě neviděl, mám XP od počátků, nelegál, neměl jsem problém, nechci si zatím kupovat legální winy, ale až příjde doba, kdy budu muset (jestli někdy příjde) tak půjdu do Vist...Máme je v práci a nemám si na co stěžovat...samozřejmě, náročnost je vyšší, ale dnešní počítače to zvládají vpohodě, když koupíš 2g paměti za 600Kč a výkony počítačů půjde stále nahoru, tak za chvíli to ani nikomu nepříjde..,
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 16:25   Citovat  

Dave1984 napsal:
tak to jsem ještě neviděl, mám XP od počátků, nelegál, neměl jsem problém, nechci si zatím kupovat legální winy, ale až příjde doba, kdy budu muset (jestli někdy příjde) tak půjdu do Vist...Máme je v práci a nemám si na co stěžovat...samozřejmě, náročnost je vyšší, ale dnešní počítače to zvládají vpohodě, když koupíš 2g paměti za 600Kč a výkony počítačů půjde stále nahoru, tak za chvíli to ani nikomu nepříjde..,

notebook s vista + profi
zrovna se poohlizim po nejakem notebooku a todle se mi hodne libilo, jenze se mi zas nelibi notebook, a ten co se mi libi ma visty home Smutný
   Návrat  
Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 16:29   Citovat  

ninja napsal:

Taky mam E7200 s boxovym..taktlej na 3.4g.. Běží mi už ten půl rok a v klidu..to, že je hlučnej a po čase odejdou ložiska je pravda, ale třeba v mém případu jsem měl na počítač vyčleněnou jistou částku a zrovna kvůli takovým kompromisům jsem se do ni vešel.. Až chladič odejde, koupí se novej.. Když totiž člověk kupuje takovej lepší chladič, řekne si "Kruci, ale já budu mít tichej chladič a skříň i zdroj budou hučet...tak to koupim i lepší skříň a zdroj..a vlastně i na grafice je default hlučnej větrák..." a prachy lítaj... zmatenej
Podle mě se vyplatí kupovat výkonné prvky a pak podle finanční situace dokupovat takovéhle zlepšováky a ztišováky...to už je na každém.. Já usnu a můžou vedle mě klidně pílit les... Velmi šťastný
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 16:36   Citovat  

Ja bych do toho dokoupil nejakou vyhozenou RAMku at mas aspon 1GB, preinstaloval to a uvidis ze to poslape krasne jak novy... K tomu nejaky oriznuty Windows a na net to mas maximalne idealni. To by mel zvladnout krasne svizne i nejakej 1GHz... Pokud nechces hrat novy hry, rychle grabovat video apod. Myslim, ze nema cenu kupovat novej pc, i kdyz nejlevnejsi novej sezenes i za 2-3k Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 17:23   Citovat  

ikdyž koupí novou ramku, tak pořád ten celeron to bude brzdit jako klimatizace v Hondě HaHaaa V inzerci se dá za pár šupů sehnat procesor, tak třeba vyměnit za P4, kupoval jsem kámošovi z Aukra P4 za 200Kč s poštou a počítač jel mnohem rychleji, takže buď celý komp, nebo procák + RAM...

Jinak při mé povaze bych pomalý počítač mít nemohl, vyhodil bych ho z okna, mě stačí, když mi někdo přinese nějakou starou mr*ku na přeinstalování, to je porod kuky kuk
   Návrat  
Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 17:39   Citovat  

Dave1984 napsal:
ikdyž koupí novou ramku, tak pořád ten celeron to bude brzdit jako klimatizace v Hondě HaHaaa V inzerci se dá za pár šupů sehnat procesor, tak třeba vyměnit za P4, kupoval jsem kámošovi z Aukra P4 za 200Kč s poštou a počítač jel mnohem rychleji, takže buď celý komp, nebo procák + RAM...

Jinak při mé povaze bych pomalý počítač mít nemohl, vyhodil bych ho z okna, mě stačí, když mi někdo přinese nějakou starou mr*ku na přeinstalování, to je porod kuky kuk

jj..jedna takova mi tu stoji u dveří pořádnej výtlem Duron 1.2G Lucy Že by se mi do toho nějak chtělo...na install vidlí pomalu pul dne meetallll
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 17:45   Citovat  

Dave1984 napsal:

Muzes mi prosimte vysvetlit na co pro brouzdani na netu potrebujes procesor? Pokud tomu nerozumis, tak prosimte aspon blbe nerad...

Dokup RAM, preinstaluj Win a uvidis, ze to bude o sto procent lepsi. Pokud ti ani toto nebude stacit tak uz potrebujes novy komp. Jinak nez koupit novy za 5 tisic tak bych sel radsi do nejakeho toho repasu. To je prast jak uhod. Jestli ma pocitac na par let vzdrzet, tak by jsi za nej musel dat daleko vic. Za 5 uz jsou to vetsinou vybehove veci a sami vime jak hardware rychle starne.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 17:50   Citovat  

AntHraX napsal:
Muzes mi prosimte vysvetlit na co pro brouzdani na netu potrebujes procesor? Pokud tomu nerozumis, tak prosimte aspon blbe nerad...

Dokup RAM, preinstaluj Win a uvidis, ze to bude o sto procent lepsi. Pokud ti ani toto nebude stacit tak uz potrebujes novy komp. Jinak nez koupit novy za 5 tisic tak bych sel radsi do nejakeho toho repasu. To je prast jak uhod. Jestli ma pocitac na par let vzdrzet, tak by jsi za nej musel dat daleko vic. Za 5 uz jsou to vetsinou vybehove veci a sami vime jak hardware rychle starne.

pořádnej výtlem

drsňák už jen podle přezdívky! Ano, i na brouzdání na internetu, i na běžnou práci na počítači potřebuješ lepší procesor, aby ta práce netrvala tak dlouho, aby se to nesekalo, ty si určitě takový borec, co všem radí, aby se vykašlali na lepší procesory, však na co! Na brouzdání ti stačí Celeron 266 je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 18:01   Citovat  

Pred 4mi lety byly 266ky? Jen pro info, nekdy valim na DURONU 1GHz, 1 Giga RAM a svete div se na brouzdani a zakladni prace to bohate staci. Jasne, pokud chce clovek hrat hry nebo delat neco kde ten procak potrebujes tak se nemame o cem bavit - novy komp. Ale ne za 5 tisic...
   Návrat  
frenk je teď offline  frenk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.9.2008 , 18:15   Citovat  

Úsměv Tak sem z toho jelen, někdo radí ať koupim novej, a někdo at zainvestuju do stávajícího, do toho se mi ovšem moc nechce, protože už tomu vylepšení nějak nevěřim, ale tak něco za 5-6 tis, by snad mělo bejt lepší než CELERON ne? Velmi šťastný fakt mi nejde o hry, na ty dlabu, jde o to pohodlný používání PC,.
:- ( achjo ty kompy šmejdský, jo mimochodem, ta moje sestava stála před těmi 4roky 32 tis korun, a dnes už umírá, ale tak jen komp stál 20tis, +LCD v tej době 12tis Smutný, už bych právě nechtěl nic tak drahýho, když to za 3roky odchází,
čuss
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakej novej PC ?? Poradí nekdo?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina