Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak potrestat zlého muže ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 21:09   Citovat  

Hoj bratři a sestry.

Mám problém, který mě nenechá spát a chtěl bych se ho zbavit. Koupili jsme s přítelkyní auto pro ní, které měla slíbené už asi rok. Patřilo dlouholetému a velmi důvěryhodnému příteli rodinného člena. Údajně strašně poctivý a šlechetný pán, který o tom také neustále mluvil (normálně nevěřím lidem, kteří dělají přehnané ramena, jací jsou velcí ... ale známost dokáže dobře zaslepit Tak to valím bulvy ).
Inu jeli jsme se podívat na krásné autí, které vlastně nebylo tak úplně krásné, ale samozřejmě naše oči byly vedeny po těch hezčích partiích, jak už to bývá. VW Golf II 1.6D, klimatizace, tempostat, prostě kousek z ameriky v plné palbě. Chyby jsem viděl, ale bagatelizoval jsem je důvěrou v tu osobu. Cena byla stanovena na 30K a k tomu hafec náhradních dílů v podobě všech dvěří v stoprocentním stavu atd. Kouknul jsem na tipcars a za dobrého Golfa by ta cena odpovídala. Říkám si ok.
Při předání a poslední přednášce o poctivosti, mafiánských vztazích panujících v rodině prodávajícího (jakože si všichni navzájem pomáhají apod.) či jak jednou rukou zmastil dva chlapy, jsme dostali malý lísteček s vyjmenovanými opravami, které se udály za poslední týden. Hle, dalších 10K. Ale protože je pán klasa a bylo to nečekané, tak se o to rozdělíme. Takže finální cena 35K. Platila to přítelkyně, která na to autí šetřila a se svým minipříjmem to byl několikaměsíční úkol.
A co jsme to vlastně kupovali? Přece luxusní VW Golf II 3D 1.6D s motorem, který nekouří, nekape z něj olej a je těsně po generálce. Kastle zdravá (dokázáno poklepem na vybranná místa), klima čerstvě naplněná, tempostat je odpojený, ale stačí jen zapojit, špičkové pneumatiky Michelin, nový výfuk, podvozek v naprostém pořádku atd. atd. Co mě trošku zarazilo byly brzdy, které jsou údajně u dieselů horší a tak je potřeba udržovat vyšší otáčky, jinak to špatně brzdí. Říkám ok - věřím dotyčnému.

No a co jsme si přivezli? Rezavou plechovku (nechápu, jaktože jsem nic z toho neviděl to mi hlava nebere), každej díl jiného odstínu. Motor po pár kilometrech začal prosakovat snad na všech místech, silent-bloky téměř žádné, takže kravál a vibrace. Kouří samozřejmě, jak fabrika. Podvozek, který je prej americky houpavý je ve skutečnosti asi bez tlumičů, protože to auto sice přejede železniční přejezd bez cuknutí v interiéru, ale do zatáčky si s ním v 80ti netroufnu. Pneu Michelin jsou tak 10let staré. Klimatizace nejela snad nikdy v tom autě, pče spojka na řemenici kompresoru byla úplně zarezlá. Tempostat je téměř nezapojitelný. Nefungují stěrače, ostřikovače, ložiska na zadní nápravě jsem už vyměnil, protože v autě už přes hučení nebylo slyšet slova. Po pár dnech začal hořet řemen přítelkyni při jízdě. Dokážete si představit, co to udělá s řidičkou-křehkou ženou naštvanej Pár týdnů na to odpadlo táhlo řadící páky, opět přítelkyni při jízdě. Brzdy nejdou samozřejmě vinou vadného posilovače a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.

Volali jsme tedy pánovi, jak se k tomu postaví a von se postavil naprosto nečekaně (vzhledem k tomu, jaký je kabrňák). "Vždyť jste se projeli a viděli jste, co jste koupili, tak co chcete ?". No a to byl den, kdy jsem začal mít ty problémy s nespavostí.

Já tohle prostě bytostně nesnáším. Snažím se žít poctivě a očekávám to od svého okolí, proto jsem také uvěřil známosti. Kdyby to byly moje peníze a moje auto, na kterém si udělám dost sám, tak to asi nějak zkousnu. Ale protože to byly těžce vydřené peníze přítelkyně, která opravdů nemá na sponzorování mafiánů prostředky a navíc na to auto není ani spolehnutí, možná je dokonce nebezpečné, řekl jsem si, že najdu způsob, jak toho člověka potrestat.

Tolik můj příběh. A já tímto prosím, znáte-li někdo způsob, jak takového člověka, který má navíc asi i známosti dost vysoko (ale možná se jen chlubí a skutek utek), potrestat a nejlépe dostat své peníze zpět, nahoďte SZ / Email / ICQ. Samozřejmě mě zajímají nezpochybnitelné a pokud možno legální cesty. Jsem ochotný i v rozumné míře investovat nějaké peníze do výchovy té osoby.

Díky moc za každý tip je to dobrý

PS: fyzické násilí nepreferuju, mám rád inteligentní řešení Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty_oc je teď offline  marty_oc
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 21:43   Citovat  

První možnost. Lze, pokud shledáváš na autě závady, které nejsou nebo nemohou být způsobeny běžným opotřebením / stářím, tyto vyjmenovat a písemně mu to předat s návrhem na kompenzaci - nutno mít potvrzeno, že to převzal (ideálně podpis, možná by stačil dopis s doručenkou - ne podacím lístkem, to nestačí - musíš mít potvrzení o převzetí, ne odeslání). Na to by měl nějak reagovat, a moho by to skončit vaší dohodou. Pokud nebude reagovat, lze to dát k soudu (=znalecký posudek, jestli tebou vytknuté závady jsou skutečně takové atd.) a pak se soudit. Otázka je, jestli to je to, co chceš.

Druhá možnost, taky legislativního charakteru, je odstoupit od smlouvy. Od jakékoli smlouvy lze - jestli se nepletu - odstoupit do 14 dnů snad i bez udání důvodu (to by bylo dobré si ověřit). Pokud on na to nepřistoupí - opět soudní řízení, kde máš zřejmě téměř jistotu výhry.

Třetí možnost je dohodnout se, ale to zjevně nejde.

Čtvrtá možnost, poslat to někam dál... mně osobně se to příčí.

Pátá možnost je dát auto do kupy.. asi ne, co?

(jsem v podobné situaci, jen nejde o osobu známou a tak jsem si to svou neznalostí a nevědomostí zavinil sám. pokud mi nevyjde varianta 4 (kupec to vezme s vědomím závad), prodám to buď se ztrátou na díly a nebo se pokusím jít dohodou s prodejcem, ale mám to už 3 měsíce...)

Honda odně štěstí, dej vědět jak jsi dopadl.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Matyn je teď offline  Matyn
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 21:48   Citovat  

No zkusil bych ještě nastudovat něco o skrytých závadách, na ně by taky měla jít zrušit smlouva a je tam mám dojem delší lhůta než 14 dní. A nebo bych zkusil to uhrát na záměrné uvedení v omyl ze strany prodávajícího. Říkám chce to nastudovat na tohle jsem si tak matně vzpomněl co jsme se bavili o hodinách práva minulej semestr.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 21:53   Citovat  

Matyn napsal:
No zkusil bych ještě nastudovat něco o skrytých závadách, na ně by taky měla jít zrušit smlouva a je tam mám dojem delší lhůta než 14 dní. A nebo bych zkusil to uhrát na záměrné uvedení v omyl ze strany prodávajícího. Říkám chce to nastudovat na tohle jsem si tak matně vzpomněl co jsme se bavili o hodinách práva minulej semestr.

Jj, na to je tuším půl roku. Myslím, že do toho právě spadá ta varianta 1, kterou jsem zmínil.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 21:54   Citovat  

je to těžké ...
co můžeš od Golfa II. ještě k tomu Diesel čekat ... je to staré auto, které si málokdo kupoval aby najel 5t km za rok
Prodávající ručí za zkryté vady ... ta je taky problematické, když tam bude dubový píst a on ti to neřekne, tak má problém, ale jinak ... ???
Bohužel vymahatelnost práva je u nás ... no, abych nedostal od Minora za vulgarizmy
A jestli při koupi starší věci (ne přez internet) můžeš do 14ti dnů odstoupit od smlouvy ??? ... no, nevím ... Helby pomóc ....
   Návrat  
Jumbo je teď offline  Jumbo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:07   Citovat  

Určitě můžeš odstoupit od KS do půl roku na skryté vady, tyto pokud nejsou uvedeny v KS a jsou zjevného charakteru, dá se to... Otázkou je, jestli na to prodávají přistoupí, když ne, nezbývá než občansko-právní spor (další peníze + tahanice...)...

Anebo jiné způsoby, trochu mafiánského charakteru? to mi hlava nebere meetallll
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:12   Citovat  

A vlastne jak to dopadlo z Fiestou? Koupil jsi ji ty? S tou jsi spokojeny?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:16   Citovat  

Jumbo napsal:
Určitě můžeš odstoupit od KS do půl roku na skryté vady, tyto pokud nejsou uvedeny v KS a jsou zjevného charakteru, dá se to... Otázkou je, jestli na to prodávají přistoupí, když ne, nezbývá než občansko-právní spor (další peníze + tahanice...)...

To je ono.. jenže pouštět se do soudů? zmatenej
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:19   Citovat  

fotku a popis sem,budeme ho lyncovat Cool a zalozime tema "kdo potkal (lyncoval) zleho muze" Velmi šťastný
   Návrat  
Jumbo je teď offline  Jumbo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:19   Citovat  

marty_oc napsal:
To je ono.. jenže pouštět se do soudů? zmatenej

No právě, v ČR holý nesmysl! Bohužel to snad ne naštvanej

Přitlačit nějak pana prodávajího ke zdi? Nějak decentně ale přitom naprosto jasně? Takhle se neprodává...

PS: bohužel jsme taky naletěli na podobný styl prodeje Bueee
   Návrat  
barel je teď offline  barel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:24   Citovat  

Ble problém naší justice ... vymahatelnost ... zdlouhavost .... samotnýmu se mi z toho chce wc ...

Myslím Davere pokud nechceš použít fyziku , tak to prodej na díly, a příště "sejmi" růžový brýle, takovýhle machry jak popisuješ znáám a je neuvěřitlný jak sou tihle Hajzlíci splachovací ... a věř že se ti ještě v duchu smějíí jak zas vydělali (tím tě asi neuklidním ...) , takže rozum do hrsti, hop s tím na vrakáč ... a sice jsi (tedy přítelkyně) přišel "o známýho" a peněz páár (vím že 35 neroste na stromě). Víš jsou horší věci na světě a vezmete si z toho ponaučení ... každopádně nespát z toho je blbost, hoď to za hlavu je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:29   Citovat  

barel napsal:
Ble hoď to za hlavu je to dobrý

přátele OK asi tak, požívat "silové metody" je blbost přátele
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:34   Citovat  

Rom. napsal:
je to těžké ...
co můžeš od Golfa II. ještě k tomu Diesel čekat ... je to staré auto, které si málokdo kupoval aby najel 5t km za rok
Prodávající ručí za zkryté vady ... ta je taky problematické, když tam bude dubový píst a on ti to neřekne, tak má problém, ale jinak ... ???
Bohužel vymahatelnost práva je u nás ... no, abych nedostal od Minora za vulgarizmy
A jestli při koupi starší věci (ne přez internet) můžeš do 14ti dnů odstoupit od smlouvy ??? ... no, nevím ... Helby pomóc ....

Dostáváš Honda s hvězdičkou za absenci vulgarismůÚsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 22:38   Citovat  

Je to tam. nechám se s ní vyfotit ... barevně Velmi šťastný ale ta čeština KO no jo ... napůl .... to snad ne
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.9.2008 , 23:37   Citovat  

Dík moc za tipy kluci.

14 dní jsem prošvihl, ale těch 6 měsíců zní zajímavě ... otázkou je, jestli do toho nezahučím víc, než z toho dostanu užitku. 35K není moc, pro mě je to otázka měsíce, ale přítelkyně ty peníze sesbírala v rodině a zbytek těžce vydřela. Proto mě to prostě štve, že takoví zmetci takhle ničí bezbrané lidi a ještě známé ! ... no kde jsme ? Máte pravdu v tom, že je lepší se na to vyprnout, ale přesně na tohle víc a víc lidí sází ... ať už prodejem levného nekvalitního zboží (půjdeš reklamovat po půl roce rádio za 100Kč, že nefunguje ? ... já bych nešel) anebo právě těmito drobnými podvůdkami. Samozřejmě je v tom ještě trochu toho mužského Ega, protože vyběhl krásně i se mnou, nemluvě o tom, že přítelkyně věřila mému úsudku o stavu auta naštvanej to mi hlava nebere Bueee

Smlouva je celá ručně psaná panem prodávajícím (mohlo by napomoci v případě vykrucování nad falsifikátem). Myslím, že uvedení v omyl je jednoznačná věc, otázkou je, zda-li mě se svými kontakty nepotopí hlouběji, než sem ... protože jsem na autě udělal mnoho oprav = zásah do vozidla a slušnej právník mě v tom vymáchá čumák, že sem to neviděl ...

Tak nevím. Chtělo by to nějakej trik, jak používají ve filmech a výsledkem by bylo, že si to auto netušeně a naprosto legálně koupí zpět za 50K ... tak nějak si to představuju HaHaaa
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 0:18   Citovat  

Hmm...no kámo nejdřiv jsem ti chtěl říct, jaktože jsi takový závady nepoznal..ale dokážu si představit jak to as iprobíhalo, taky jsem si něčím takovým prošel.....
Takže - ze zákona máš právo na myslím že 6 měsíců abys mu to moh jít omlátit o hlavu, jde o to, jakou jste sepsali smlouvu a co v ní stojí..na na každej kauf vytisknu z bazoše.cz smlouvy a je to cajk.,,právně seš na tom v klidu..ale počítej s tím že český soudy jsou rychlý jako..... (nemám adekvátní nevulgární výraz) Nech si udělat od mechanika posudek že to auto je v takovym a takovym stavu abys měl něco v ruce a buď za nim přijdeš že to půjde po dobrym, nebo že po zlym, pokud se ti vysměje, tak mu hned cvičně pošli jedničku na žrádlo (není to vulgární? ) pokud k tomu máš přirozený předpoklady no a odejdi s tím, že to je teprva začátek..psychika udělá hodně to mi věř. Další možnost je mu trošku znepříjemnit život, pokud na to máš kontakty - viz kamarádi Fero a Vasil Úsměv a pokud on sám má nějakou dobrou káru tak věř, že montážní pěna umístěná kamkoliv (třeba do vejfuku) je fakt příjemná... je sice blbost se mstít na autě ale pokud to není japonec tak bych to neřešil...
Taky jsem párkrát naletěl ale teď už se to nestane, dovolim si říct, že teď už poznám špatnej kauf....
A co si budem povídat, vo prachy nejde, ale měl bys tej svej ženě ukázat, že nejsi žádný máslo a řádně to tomu skvělýmu kamarádovi politicky vysvětlit....ať ti vrátí alespoň 20 a zbytek rozprodej na díly, pokud je vůbec něco použitelnýho.

Nebo poslední možnost - prodej ho někomu za 50 HaHaaa
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 0:20   Citovat  

Nebo zavolej do MTV a přihlas ho do Pimp my Ride pořádnej výtlem (to nemá vyznít tak, že se směju cizímu neštěstí, to je jen tak na odlehčení té pochmurné atmosféry tady)
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 0:26   Citovat  

jeden znamej pro tyhle pripady znal spoustu naschvalu, ktery osladi zivot. Ale specialni to bylo v tom, ze on to delal tak ze primo nezpusobil nejakou skodu... Jen neco udelal, co zpusobilo ze si myslel ze je treba rozbity auto.. Tak jel do servisu a tam mu neco vyndali, zandali, rozebrali pul auta, dal za tu praci par tisic aby nakonec nezjistil cim to bylo, protoze to bylo vyvolany umele, jen symptom nejaky zavady, ale tudiz se zavada zadna nenasla. Nic mu neposkodil, takze by ani nemohl byt stihnan... jen na tom dotycny vykrvacel. atd... jo a je fakt ze montazni pena se da dat i treba na vchodovy dvere do jeho bytu apod. :)

A legalne je pravda, ze mas pul roku na skryty zavady... takze soudni znalec a vse co neni ve smlouve uvedeno je tudiz skryta zavada - vyhranej pripad. Pokud vyhrajes, on plati vsechny naklady na soud vc. tvyho obhajce, kdyztak me nekdo opravte. Hodne zdaru.
   Návrat  
Igi je teď offline  Igi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 1:04   Citovat  

Bitkar napsal:
jeden znamej pro tyhle pripady znal spoustu naschvalu, ktery osladi zivot. Ale specialni to bylo v tom, ze on to delal tak ze primo nezpusobil nejakou skodu... Jen neco udelal, co zpusobilo ze si myslel ze je treba rozbity auto.. Tak jel do servisu a tam mu neco vyndali, zandali, rozebrali pul auta, dal za tu praci par tisic aby nakonec nezjistil cim to bylo, protoze to bylo vyvolany umele, jen symptom nejaky zavady, ale tudiz se zavada zadna nenasla. Nic mu neposkodil, takze by ani nemohl byt stihnan... jen na tom dotycny vykrvacel. atd... jo a je fakt ze montazni pena se da dat i treba na vchodovy dvere do jeho bytu apod. Úsměv

A legalne je pravda, ze mas pul roku na skryty zavady... takze soudni znalec a vse co neni ve smlouve uvedeno je tudiz skryta zavada - vyhranej pripad. Pokud vyhrajes, on plati vsechny naklady na soud vc. tvyho obhajce, kdyztak me nekdo opravte. Hodne zdaru.

a kdyz mas ve smlouve ze za skryte zavadi nerucis???? Mi pripada blbost ze ti odejde motor po 5mesicich a vratis ojete auto Tak to koukám! tak leda ve snu si myslim KO
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 1:33   Citovat  

A proč kupujete takovou rakev,když víte ,že sou golfy shit-y ...a když ses s tim projel,tak si neslyšel že hučej ložiska ???
nějak to nepobírám,lak si taky nezkoumal ? a zjistil až doma že je to orezlina ? to taky nechápu... na soud se vys... tim nic nevyřešíš....zkus se snim nějak dohodnout a když to nepomůže,tak mu toho golfa s cihlou na plynu pošli do baráku,pokud to k němu teda vůbec dojede HaHaaa přece když něco kupuju,tak to musim prozkoumat,co se dá kde se dá jesi ste to odflákli to zkoumání,tak nevim no...já když si byl koupit céro kontrolovalo snad všechno od spodu až nahoru i stěrače dokonce páky blikrů světel i el nastaveni světel...dokonce jsem na miste zjistil že vzpěry neudržej kufr atzd atd i rovinku nap lnej kotel mě původní majitel nechal zajet Velmi šťastný abych věděl co kupuju VTEC
   Návrat  
skodik je teď offline  skodik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 5:21   Citovat  

bohužel sem zažil podobný případ,ale já dokonce neměl ani smlouvu,přišel o BMW a díky tomu mám vlastně i hondu.
Líbí se mi jak každej říká dohodnout,ale kolikrát se to rovná stějně možný věci jako jít vrátit auto do reklamačního oddělení AAA. Prostě komunikace nikde.Rozbiješ mu hubu,...paráda takovej člověk vytěží i na tom,pak si člověk říká to už slušnost vymizela ? Nebo sem já ten poslední moula na světě?
A jak tu někdo psal ,jak si to mohl koupit apod. asi nikdy nic nekupoval velmi natěšenej kdy člověk čumí růžovými brýlemi a čeká jen na klíčky aby mohl hned vyrazit. Když už nic aspon je to G II na tu sežeš dost dílů za málo peněz na klubu.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 7:18   Citovat  

mno vyse popsane vady jako tlumice koureni ,brzdy atd nemuzeme pocitat dle mne bohuzel za skryte vady,bylo totiz pristoupeno k projizdce jak jsem pochopil a projeto.Zkryta vada by to byla,kdyby vsechny vyzkousene veci zacli fungovat nasledne jinak nez pri projizce,coz pochybuji.Ale jestlize vam rekl ze diesel se musi vice tocit aby brzdil /uz to daverku nepij ,pak ti poranu nefunguje tolik hlava/ ,tudis vas zamerne uvedl v omyl...a tudis ten celi prodej byl predem pripraveny podvod.nevim kdo u toho byl ze strany jeho,ale ty mas vyhodu v tom ze tva pritelkyne ma tebe jako svedka,jeste nejsi zenat a tudis i kdyz spolu šustite porad se nemusis titulovat do osoby blizke...doufam ze jsi pod smlouvou jako svedek podepsan aby se nemuselo dokazovat ze jsi tam byl...a jako svedek muzes tvrzeni tve nepritelkyne potvrdit... ps: nebyl ten golfik bilej?
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 7:27   Citovat  

no chtělo by to vědět jak máš napsanou smlouvu, pokud je tam klauzule něco jako "stav odpovídá stáří vozu" tak jsi pěkně v tahu . Pod to se schová skoro všechno když to auto je schopný odjet po vlastní ose.soudy o auto v ceně 30t si myslím že nemaj cenu , můžeš s tím zkusit pohrozit , ale jinak to nevidím reálně , může se stát že to projedeš.Celkem reálný pokud nemáš ten supr stav podloženej písemně,na posudky zapomeň, kdykoli vytáhne" stav odpovídá km" a posoudit něco je subjektivní ,dva znalci , dva protichůdný posudky.Mimochodem přítulka s tím asi jezdí tzn vždy se dá říct že nynější stav způsobila ona "způsobem jízdy" (vytáčením za studena,špatnou udržbou ,ne-sledováním oleje ,chladící kapaliny) a zatáhneš to komplet .Jak z tohohle ven nevím asi to zkusit vrátit a pokud to nepude tak tu bezva káru poslat dál do světa , asi bych si to nenechával , je to dýzl , za chvíli je zima to je na ně dycky zátěž.Pochybuju ,když je to v takovýmhle stavu,že to má slušný žhaviče a pokud to je vylítaný a má to prd kompresi tak to v zimě bude těžko chytat.
jak na pána ? těžko říct , udělat mu trošku mezi známejma ostudu i když u takovejhle lidí to bude těžký, znám jak okolí dokážou oblbnout, v podstatě z toho vyjde tak že on je chudák, on prodal nádherný auto vy jste ho zničili a pak jste ho chtěli vrátit.
zbývá v podstatě násilný řešení stylu krompáč do střechy auta , montážní pěny do výfuku atp. na inteligentní řešení bys ho musel znát důkladněji , abys věděl kde se potenciálně pohybuje na hraně-nějaký černý stavby atp.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 7:33   Citovat  

PAKO napsal:
mno vyse popsane vady jako tlumice koureni ,brzdy atd nemuzeme pocitat dle mne bohuzel za skryte vady,bylo totiz pristoupeno k projizdce jak jsem pochopil a projeto.Zkryta vada by to byla,kdyby vsechny vyzkousene veci zacli fungovat nasledne jinak nez pri projizce,coz pochybuji.Ale jestlize vam rekl ze diesel se musi vice tocit aby brzdil /uz to daverku nepij ,pak ti poranu nefunguje tolik hlava/ ,tudis vas zamerne uvedl v omyl...a tudis ten celi prodej byl predem pripraveny podvod.nevim kdo u toho byl ze strany jeho,ale ty mas vyhodu v tom ze tva pritelkyne ma tebe jako svedka,jeste nejsi zenat a tudis i kdyz spolu šustite porad se nemusis titulovat do osoby blizke...doufam ze jsi pod smlouvou jako svedek podepsan aby se nemuselo dokazovat ze jsi tam byl...a jako svedek muzes tvrzeni tve nepritelkyne potvrdit... ps: nebyl ten golfik bilej?
pakoušku musel bys prokázat jak to řekl , pokud by tvrdil že řekl " trošku hůř to brzdí,když se zvednou otáčky motoru brzdí to dobře , nevím asi je to normální u dýzlu " není to uvedení v omyl , on není povinen vědět že to je závada,ba naopak tě upozornil na možný problém.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 7:41   Citovat  

monty napsal:
pakoušku musel bys prokázat jak to řekl , pokud by tvrdil že řekl " trošku hůř to brzdí,když se zvednou otáčky motoru brzdí to dobře , nevím asi je to normální u dýzlu " není to uvedení v omyl , on není povinen vědět že to je závada,ba naopak tě upozornil na možný problém.
sry bral jsem to podle tohoto
...brzdy, které jsou údajně u dieselů horší a tak je potřeba udržovat vyšší otáčky
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 7:53   Citovat  

Nascanuj mi smlouvu, Dave... Na té bude záležet nejvíc. Nebudu Ti psát,co jsi (vyslyším Minorka ohledně vulgarismů Mrk HaHaaa ), když kupuješ Golfa... Osobně si myslím, že to nepůjde - on bude tvrdit, že tam nebyly, Ty že byly a kdo u starého auta dokáže,že se tam nemohlo za ten týden, měsíc, díky stáří a opotřebení, něco podělat? Čili to máš na soud... Soudní poplatek je, pokud si pamatuju, 4% z žalované částky (nad 15tis. kč). Pak nějaké náklady advokáta, případně i advokáta protistrany,kdybyste to projeli...

Jinak kucí, co blbnete s tím odstoupením od smlouvy bez udání důvodů do 14dnů? Kouknětě se do občasnkého zákoníku na §§ 588 až 600! (Klidně můžete i dál...)Vidíte to tam někde??? Já ne!

Těch "Vašich" 14dnů se týká spotřebitelských smluv (§ 51a a následující) /Spotřebitelskými smlouvami jsou smlouvy kupní, smlouvy o dílo, případně jiné smlouvy, pokud smluvními stranami jsou na jedné straně spotřebitel a na druhé straně dodavatel. Dodavatelem je osoba, která při uzavírání a plnění smlouvy jedná v rámci své obchodní nebo jiné podnikatelské činnosti./ A jsou to z 99% smlouvy uzavřené na netu čili e-shopy apod...
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 9:39   Citovat  

Hellbymu: můžeš mu klidně napsat, že je ňouma, ťulpas nebo osel:)
JInak máš Honda s hvězdičkou za sebeovládáníÚsměv
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 9:45   Citovat  

Asi bych taky vyčinil tomu rodinému členovi, když má takové přátele... A přes něj bys na dotyčného pána zatlačit nedalo? to mi hlava nebere
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 12:44   Citovat  

Mno tak to vidím, že se tu vykecám a bude to muset bejt dobrý, pče jinak s tím nehnu. Soudně to nemá cenu, je starej křáp a jak jsem psal, v nejhorším mi to hodí na hlavu, že jsem to zničil já neodbornými zásahy v podobě oprav. Všichni víme, jak funguje právní slovíčkaření Smutný

Nicméně zajímavá myšlenka je montyho "hrana zákona". Rodinná osoba toho dotyčného "výborného kamaráda" znala 50let, takže by se tam něco mohlo objevit. O víkendu s ní hodím řeč. Krásné jsou taky ty "jako poruchy" za těžký prachy v servisu, to je jedno z těch krásných řešení, ovšem, jak to provézt na garážovaném autě? To se nedá provézt v mezích zákona.

Dál to prodávat nechci, nesnížím se na přesně tu úroveň, na kterou tu celou dobu nadávám. Maximálně na díly. Divný je, že já měl dycky pocit, že Golfy jsou neskuteční držáci ? ... mno aspoň je na ně dost dílu a jsou vesměs kompatibilní se škodovkama.

Inu nezbývá mi, než si nadávat, že jsem se nachal tak krásně oblbnout. Mimochodem MalTaku, já s tím nejel, jela s tím přítelkyně a jí se to zdálo ok. Přecejen to nebylo auto pro mě a jak jsem už psal, stav mi byl prezentován tak magickým způsobem, že i teď mi z toho zůstávám rozum stát, jaktože jsem si ničeho nevšiml. Hold ponaučení pro příště Smutný

Mimochodem Aqwertzi, ta Fiesta je naprosto luxusní, já jí sice ještě neviděl, ale kámoš, co jí vyzvedával byl nadšenej z auta za 12K !!!

Ponaučení pro ostatní: Sakra už pochopte, že kupovat něco jiného, než Hondu je kravina Chápeš! HaHaaa
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 12:52   Citovat  

neyo napsal:
Asi bych taky vyčinil tomu rodinému členovi, když má takové přátele... A přes něj bys na dotyčného pána zatlačit nedalo? to mi hlava nebere

Právě, že to byla taky jedna z věcí, které mi nasadily ty růžové brejle. Neustále opakoval, že by si nemohl dovolit, nám prodat něco špatného, protože by ho ta dotyčná rodinná osoba "zabila". A hle ... po 50ti letech dobrého přátelství, jako by se nikdy neznali ... ticho ... je skvělé vidět, jak tě někdo 50let má v paži. Tím pádem je i možnost zatlačení ta tam ... To je další z věcí, proč bych toho člověka chtěl krutě ztrestat. Balamutí lidi okolo sebe, kteří věří v jejich kamarádství a ve skutečnosti jsou jen využívani.

Hele nezaložíme nějakej odboj ? Mě už ta doba začíná vážně (censored). Sednem do hondiček, sjedem k parlamentu a vyházíme je z vokna do jednoho, včetně vrátnejch, který dělaj ramena a nemaj na to. Pak objedeme všechny velké podniky a vyházíme nafoukance, takže většinu firmy HaHaaa

Pak postavíme Velkou Českou zeď kolem hranic a bude klid.

Kua už 20let jsem nikomu nedal přes držku, je to vidět co ? HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak potrestat zlého muže ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina