Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nástup VTECu u SOHC motorů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 12:25   Citovat  

Určitě je to věčně omílané téma, ale přesto to tahám znovu Se stydím
Potřebuji zjistit, jestli spíná VTEC ventil na jednovačce ESi, tj. D16Z6, a připadá mi i na 1,2,3 kvalt, že kára sice zrychluje pěkně, ale pořád stejně i při překročení 4500ot.
Na youtube hledět nebudu, tam nikdo sériový motor bez svodů atd. nemá a jen se nakrknu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 12:30   Citovat  

Streetkid napsal:
Potřebuji zjistit, jestli spíná VTEC ventil na jednovačce ESi, tj. D16Z6, a připadá mi i na 1,2,3 kvalt, že kára sice zrychluje pěkně, ale pořád stejně i při překročení 4500ot.
Na youtube hledět nebudu, tam nikdo sériový motor bez svodů atd. nemá a jen se nakrknu
na sohc čku to není tak znát , vicemeně spolehlivě to lze vytažením kontrolky z drátu spínajícího vtec ventil,pak už by musel být nějaký mechanický problém v hlavě aby fyzicky nesepnul.

Isachs je teď offline  Isachs
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 13:49   Citovat  

Mám D15Z6, až na obsah podobný motor a opravdu nástup Vtecu zas tak kriticky není (rozhodně tě nezaboří do sedla), ale zase otáčky lezou trochu svižněji nahoru. Je to otázka, co čekáš, že to s autem má udělat Úsměv, není to turbo, víš jak Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 13:53   Citovat  

Isachs napsal:
Mám D15Z6, až na obsah podobný motor a opravdu nástup Vtecu zas tak kriticky není (rozhodně tě nezaboří do sedla), ale zase otáčky lezou trochu svižněji nahoru. Je to otázka, co čekáš, že to s autem má udělat Úsměv, není to turbo, víš jak Úsměv

Něřekl bych, že je to podobný motor - nemá ostrou vačku, teda přesně nemá tu prostřední třetí vačku, která funguje ve vysokých otáčkách. S D15Z6 jedeš ve "Vtecu" pokaždý,když Ti nesvítí ta divná zelená kontrolka, která mi svítila leda po městě... Úsměv

U SOHC Vtec není ta změna znatelná tolik jako u DOHC, kde jsou ostré vačky i na výfukové ventily... Kde spíná nevím přesně, ale měl by někde kolem těch 5000ot...

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 14:00   Citovat  

Nástup SOHC Vtecu přichází u D16Z6 v 5500ot a jde to poznat jak větším zátahem,tak i mírnou změnou zvuku. Stačí ject na trojku do kopce (to už otáčky tak neletí nahoru) a musíš to po přepnutí poznat.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 14:11   Citovat  

Fish napsal:
Nástup SOHC Vtecu přichází u D16Z6 v 5500ot a jde to poznat jak větším zátahem,tak i mírnou změnou zvuku. Stačí ject na trojku do kopce (to už otáčky tak neletí nahoru) a musíš to po přepnutí poznat.

Chtěl bych jen poupravit.

U D16Z6 spíná Vtec na hranici 4500 otáček, alespoň u mého sériového motoru to tak je.

Co se zátahu týče, souhlasím, není to turbo a kola to rozhodně nerozhrabe. Ale po sepnutí Vtecu je viditelně poznat nárust výkonu (rychleji leze do toček a rychlost vůbec). Pokud nesvítí kontrolka řídící jednotky, tak by měl být Vtec OK.

Při nejhorším můžeme někdy někde v okolí porovnat (ale rychle zimní spánek přepadne mou Targušku velice brzy).

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 14:40   Citovat  

Meethos napsal:

U D16Z6 spíná Vtec na hranici 4500 otáček, alespoň u mého sériového motoru to tak je.

Co se zátahu týče, souhlasím, není to turbo a kola to rozhodně nerozhrabe. Ale po sepnutí Vtecu je viditelně poznat nárust výkonu (rychleji leze do toček a rychlost vůbec). Pokud nesvítí kontrolka řídící jednotky, tak by měl být Vtec OK.

Při nejhorším můžeme někdy někde v okolí porovnat (ale rychle zimní spánek přepadne mou Targušku velice brzy).

Souhlasím... je to okolo 4500 ot./min. a s tím zazimováním to vidím taky stejně... OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 15:21   Citovat  

Meethos napsal:

Kola nerozhrabe Úsměv Prostě nevidím ve 4500 žádnou změnu, motor se vytáčí pod kvaltem stejně rychle i po. Nevím, možná mám zakletý motor a jede jak prase od spodu Úsměv Nefunguje lambda, to vím podle emisí, které to mooockrát překročilo, ale zase spotřeba na dálky 5,9km/100, to mi taky hlava nebere.
Jinak vadný jeden snímač v přerušovači, ale jinak ECU nehlásí nic o VTEC ventilu...
Jak říkáte, srovnám a uvidím, je to už domluveno přátele

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 15:26   Citovat  

a oleje mas dost? HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 15:42   Citovat  

Nic proti kluci,ale jak jste přišli na 4500ot.?? Že by mi něco uniklo?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 15:44   Citovat  

Fish napsal:
Nic proti kluci,ale jak jste přišli na 4500ot.?? Že by mi něco uniklo?
koukám do map a všude 5,5

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 15:49   Citovat  

monty napsal:
koukám do map a všude 5,5

Přesně tak Hihi

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 16:16   Citovat  

Olej je nedávno měněný, přesně na horní rysce, ale je to 5W40 syntetika, takže motor je hlučnější a klapou už tlumítka. Takže 5500rpm oki? VTEC

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 17:48   Citovat  

me se zda ze je to taky v 5,5tis , jinak kdyz ti to jede tolik od spoda a nahore ne , mas serizenej predstih na rozdelovaci?spodek dela velikej predstih je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 18:59   Citovat  

Rada36 napsal:
me se zda ze je to taky v 5,5tis , jinak kdyz ti to jede tolik od spoda a nahore ne , mas serizenej predstih na rozdelovaci?spodek dela velikej predstih je to dobrý

Není to spíš malý předstih? Úsměv Seřízený ho ještě od koupi auta nemám, je to v plánu, ale na nižší otáčky se přece píst pohybuje pomalejc, proto stačí kratičká doba před horní úvratí na rozhoření směsi, na vysoké otáčky to chce dobu a dráhu před Hú delší... Toť moje skromné znalosti ještě z dob pionýrů svatoušek

Chroust je teď offline  Chroust
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 19:13   Citovat  

[quote="Hellborn"]Něřekl bych, že je to podobný motor - nemá ostrou vačku, teda přesně nemá tu prostřední třetí vačku, která funguje ve vysokých otáčkách. S D15Z6 jedeš ve "Vtecu" pokaždý,když Ti nesvítí ta divná zelená kontrolka, která mi svítila leda po městě... Úsměv

Co se tohohle tyce tak bych si dovolil nesouhlasit mam dosti podobny motor jako vyse zmineny motor D15Z6 a to D15Z3 a myslim si ze po zhasnutí zeleneho "svetylka Úsměv " ve Vtecu nejedes. Zelene kontrolka se rozsvici kdykoli motor nejede ciste ekonomicky staci trochu vic prislapnout plyn a kontrolka zhasina a motor je o neco malo zivejsi, pote kdyz se dostane do spravnych otacek tak se teprve spina Vtec.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 20:08   Citovat  

Tak nástup výkonu i zvuk se mění od cca 4500RPM ...

Přikládám odkaz na video, po instalaci CAI otevřeného sání při středně těžké noze.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 21:05   Citovat  

lidi...5 500 je temer hranice pro CTR/ITR Úsměv

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 21:07   Citovat  

infinity napsal:
lidi...5 500 je temer hranice pro CTR/ITR Úsměv
co jsi tim chtel rict?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 21:40   Citovat  

D16Z6 by měl myslím spínat při 4800, ne?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 21:42   Citovat  

takže VTEC 4500 dle manuálu, a už se nehádejte! naštvanej pořádnej výtlem

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 22:01   Citovat  

Hellborn napsal:
Něřekl bych, že je to podobný motor - nemá ostrou vačku, teda přesně nemá tu prostřední třetí vačku, která funguje ve vysokých otáčkách. S D15Z6 jedeš ve "Vtecu" pokaždý,když Ti nesvítí ta divná zelená kontrolka, která mi svítila leda po městě... Úsměv.

Chroust napsal:

Co se tohohle tyce tak bych si dovolil nesouhlasit mam dosti podobny motor jako vyse zmineny motor D15Z6 a to D15Z3 a myslim si ze po zhasnutí zeleneho "svetylka Úsměv " ve Vtecu nejedes. Zelene kontrolka se rozsvici kdykoli motor nejede ciste ekonomicky staci trochu vic prislapnout plyn a kontrolka zhasina a motor je o neco malo zivejsi, pote kdyz se dostane do spravnych otacek tak se teprve spina Vtec.

Taky si s Tebou dovolím nesouhlasit (D15Z6 jsem měl 3roky a hledal o něm info...). Opakuji, že D15Z6 a dalšé Vtec-e nemají třetí ostrou vačku! "Klasický" Vtec má na každý válec 3 sací vačky (dvě na nízké otáčky a třetí ostrou, která pracuje a přes vahadla ovládá ventily ve vysokých). Vtec-e má pouze dvě sací vačky na válec,ale tyto vačky mají rozdílný profil, takže, když Ti svítí kontrolka,tak každá vačka ovládá svůj ventil (jedna vačka má takový profil,že se ten sací ventil skoro neotvírá a motor jede jako 12V a šetří palivo), když přidáš,tak ECU propojí přes vahadlo vačky ("sepne Vtec") a oba ventily jsou ovládány ostřejší vačkou - motor jede jako výkonnější 16V,což je znát hlavně ve vyšších otáčkách. Čili ve vyšších nesepíná žádný Vtec,ale projeví se výhody 16ti ventilového motoru. Pokud mi nevěříš,tak si motor rozeber a uvidíš,že mám pravdu... Jak jsem psal,tak jsem to hledal hodně dlouho než jsem to našel rozumně sepsané... Honda holt jako Vtec (zde Vtec-e) označovala každé časování ventilů...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 22:03   Citovat  

orig. je na 5500 jak píše monty. mám ho posunutý na 4700 a už vůbec není cítit (D16Z6)

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2008 , 22:37   Citovat  

posero napsal:
co jsi tim chtel rict?

Treba to, ze b18 resp K20 maji redline ~8500 a d16 okolo 7 200/7 500 (?) takze je celkem nelogicky aby vtec spinal pri stejnych otackach.

Chroust je teď offline  Chroust
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 0:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Taky si s Tebou dovolím nesouhlasit (D15Z6 jsem měl 3roky a hledal o něm info...). Opakuji, že D15Z6 a dalšé Vtec-e nemají třetí ostrou vačku! "Klasický" Vtec má na každý válec 3 sací vačky (dvě na nízké otáčky a třetí ostrou, která pracuje a přes vahadla ovládá ventily ve vysokých). Vtec-e má pouze dvě sací vačky na válec,ale tyto vačky mají rozdílný profil, takže, když Ti svítí kontrolka,tak každá vačka ovládá svůj ventil (jedna vačka má takový profil,že se ten sací ventil skoro neotvírá a motor jede jako 12V a šetří palivo), když přidáš,tak ECU propojí přes vahadlo vačky ("sepne Vtec") a oba ventily jsou ovládány ostřejší vačkou - motor jede jako výkonnější 16V,což je znát hlavně ve vyšších otáčkách. Čili ve vyšších nesepíná žádný Vtec,ale projeví se výhody 16ti ventilového motoru. Pokud mi nevěříš,tak si motor rozeber a uvidíš,že mám pravdu... Jak jsem psal,tak jsem to hledal hodně dlouho než jsem to našel rozumně sepsané... Honda holt jako Vtec (zde Vtec-e) označovala každé časování ventilů...

Ok... nutno rict ze to vsechno byly jen me domnenky ktere nebyly nicim podlozene (krom pocitu pri jizde). Ty vec vysvetlujes na takove urovni a takovym zpusobem ze tomu asi fakt rozumis Úsměv a nebo sis to aspon nasel lepe nez ja. Jinak nic rozebirat nebudu jeste bych neco pokazil Úsměv. A díky za info jak to vazne funguje... zni to dost verohodne a chapu to. Jeste jednou dík. Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 4:02   Citovat  

infinity napsal:
Treba to, ze b18 resp K20 maji redline ~8500 a d16 okolo 7 200/7 500 (?) takze je celkem nelogicky aby vtec spinal pri stejnych otackach.

JJm red-line v 7200 a omezovač v ca 7650 či 7700RPM, nějak jsem se nedíval na otáčkoměr v ten moment, no.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 5:26   Citovat  

infinity napsal:
porovnáváš to pomocí dvou nesouvisejících věcí -redline udává bezpečnou hranici pro maximální otáčky , zároven by se dalo říct že podle něj určuju časování ostrý vačky (nač mít vačku umožnující max výkon v 8,5t ,když by motor byl schopen bezpečně točit jen 7t) a oproti tomu okamžik sepnutí vtecu se určuje i podle časů spodní vačky ,sepnutí se nastaví do okamžiku kdy už motor na vtecovou vačku poskytuje stejný nebo větší výkon . Z toho vyplívá i to proč u b16 etc je sepnutí vtecu víc cítit než Z6 - vzhledem k vyšším dosahovaným otáčkám je mezi časováním pod vtec a vtec u dohc větší rozdíl .
To co většina slyší u 4,5 je normální změna u většiny 16v motorů -zhruba kolem týhle hranice začíná 16V plnit líp než 8v

Robik je teď offline  Robik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 6:48   Citovat  

Streetkid napsal:

Co vykládáš....jen stačí hledat..tu mášč třeba moje video....mám čistě série jen konus na filtru jinak nic...jinak ten vtec opravdu moc znát nejde...maximálně jen změnou zvuku Velmi šťastný
video

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 6:49   Citovat  

Mě spíná kolem 5500 Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2008 , 6:53   Citovat  

infinity napsal:

D16 by měla mít omezovač 7800 Lucy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nástup VTECu u SOHC motorů
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď