Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké gumy na zimu a kdy?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:19   Citovat  

Jelikož moje leťnáky už jsou skoro totalně v háji, tak chci do 14 dnů přezout rovnou na zimní. Jaký doporučíte? Dle testů jsou nejlepší Goodyear Ultra Grip 7+ a nebo Dunlop WinterSport 3D, ale to jsou testy z minulejch let. Jak se budou chovat teďko v tomhle období? Nevadí když je zajedu v teplotách 12-14c ? V noci už bejvá kolem 0, tak bych řekl že to by vadit nemělo, navíc se vyhnu klasický frontě v servisech až to lidi hromadně v listopadu chytne. Nebo mám počkat na nějaký aktuální testy a koupit je dýl? Zase mam ale strach že už na ně nebudu mít prachy Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:42   Citovat  

osobní zkušenosti s Barum Polaris2 a nikdy nebyl problém... za málo penez, pomerne dost muziky...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 22:44   Citovat  

SpaceMan napsal:
osobní zkušenosti s Barum Polaris2 a nikdy nebyl problém... za málo penez, pomerne dost muziky...

Taktéž, dvě sezony v pohodě, třetí slabší a čtvrtou jsem na nich už nejel (prodej) - možná jsou jen o něco hlučnější.

Mike je teď offline  Mike
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 23:04   Citovat  

Mám taky Polaris 2...a nemužu si stěžovat...Taky nikdy žádnej problém...

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 6:23   Citovat  

Já si chci ale těch pár stovek připlatit a koupit rovnou to nejlepší co jsem v testech viděl. Šlo mi spíš o to zajetí ve vyšších teplotách, atd.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 17:20   Citovat  

od předchozího majitele, mám 2x B polaris, a 2x Kormoran, docela to šlo, ale zima byla loni mírná

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 17:59  Naposledy upravil doktorshondou dne 19.9.2008 , 19:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Do ceho bych sel ja a asi pujdu jsou NOKIAN WR G2, velice slusna guma, ale pokud bych mel penez na zbyt tak by to byly NOKIAN Hakapelikt, ale ty uz jsou cenove jinde. Na testy bych moc nedal, pac guma v ruznych rozmerech se chova pokazde jinak. Taky zalezi co chces po te gume, na normalni jezdeni verim ze POLARIS 2 staci, ale pokud chces po gumach trochu vic tak si musis priplatit. Jinak DUNLOP 3D je docela dobra guma. otestovano. Pokud necekas od gumy velkou vydrz tak SAVA Eskimo je delux, ale ta vydrz, jsou tak na sezonu.

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 18:50   Citovat  

no já mám letní nokian nr a zimní pneu VRANÍK Ble Nokian obecně perfekt,ale vraníci hučí jako tatra na balonech,prý ale vyjedou všude,neboť směs je tak měká.. Jezdit rychle se na nich nedá,plave to jako titanic,ale je na nich 90 % vzorku,tak je mi líto je nahradit.

Bishop je teď offline  Bishop
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 19:16   Citovat  

No vím, že kdo hledá extrem grip, tak na soutěžích, kde nejsou povoleny hroty se jezdili bfgoodrich či Micheliny s nějakýma uhlíkovýma lamelama. Určitě to dělá více značek i za méně peněz než tito drazí výrobci. Mno pokud na ně někde narazíte pošlete mi prosím PM. Rád bych si je taky pořídil a na nějakém volném poháru vyzkoušel.

Pauli je teď offline  Pauli
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 19:20   Citovat  

Jednoznačně NOKIANY jsou to fakt best gumy a za rozumný peníz...

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2008 , 19:21   Citovat  

barum polaris 2 a spokojenost, i když teď byla mírná zima

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 8:32   Citovat  

ADAC testy zimních pneu 2008

(nejdriv R14, pote R15)

zimni-pneu-R14.PNG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
zimni-pneu-R14.PNG, 34.99 kB

zimni-pneu-R15.PNG

zimni-pneu-R15.PNG, 32.71 kB

Petrvti je teď offline  Petrvti
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 9:34   Citovat  

ono zalezi hodne na rozmeru, napr. v 17" by dopadlo hodnoceni jinak...

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 14:59   Citovat  

Bishop napsal:
No vím, že kdo hledá extrem grip, tak na soutěžích, kde nejsou povoleny hroty se jezdili bfgoodrich či Micheliny s nějakýma uhlíkovýma lamelama. Určitě to dělá více značek i za méně peněz než tito drazí výrobci. Mno pokud na ně někde narazíte pošlete mi prosím PM. Rád bych si je taky pořídil a na nějakém volném poháru vyzkoušel.

Brácha měl na Fábii lamelové Micheliny a vyjel s tím fakt všade... Kde se ostatní hrabali on byl v pohodě... Ale kdo to dělá dál.. Smutný Těžko soudit... Podívám se k Toyo Tires.. Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 15:02   Citovat  

Bishop napsal:

BFgoorich vyrábí koncern Michelin... Mrk

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 15:16   Citovat  

takze BF je odpad od michelinu.. neco jako Funai od Sony... co neproslo kvalitativnim testem bo se uplne nepovedlo tomu se da logo jiny znacky pro jistotu ;) ja myslim ze tam rozdil bude.

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 16:11   Citovat  

SpaceMan napsal:

mám též Barumky na zimu a je to super nikde jsem neměl problém (ani na horách) jedna zima a nespozoroval jsem skoro žádné opotřebení...

Doporučuji Mrk dokonce mě 2x podržely před svodidlama na ledu (ale to asi bylo řidičskými schopnostmi Velmi šťastný ) pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 17:20   Citovat  

MalTake napsal:
mám též Barumky na zimu a je to super nikde jsem neměl problém (ani na horách) jedna zima a nespozoroval jsem skoro žádné opotřebení...

Doporučuji :wink: dokonce mě 2x podržely před svodidlama na ledu (ale to asi bylo řidičskými schopnostmi :D ) :vytlem:

vsem, ktery doporucuji a propaguji barum. Je vic kriterii, dle kterych posuzovat jak je guma dobra. Kouknete na fotky, jak jsou kvalitne udelany. Jen guma a nejaka sitka z jakyhosi latkovyho vlakna. Guma nejen ze praskla, ale rozparala se rovnou cela a namotala se na disk. TO mi na auto nesmi. (foto z jedne felicie, nastesti to byla zadni, diky bohu)

1.JPG

1.JPG, 756.72 kB

2.jpg

2.jpg, 799.54 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 17:36   Citovat  

když při každym parkování drhne o obrubníky,tak se nedivim že prdla pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 19:25   Citovat  

Bitkar napsal:
vsem, ktery doporucuji a propaguji barum. Je vic kriterii, dle kterych posuzovat jak je guma dobra. Kouknete na fotky, jak jsou kvalitne udelany. Jen guma a nejaka sitka z jakyhosi latkovyho vlakna. Guma nejen ze praskla, ale rozparala se rovnou cela a namotala se na disk. TO mi na auto nesmi. (foto z jedne felicie, nastesti to byla zadni, diky bohu)

A co další info? Jak je stará (něco vypadá jak zpuchřelý nebo to prasklo pri roztržení - nevím), nestála dlouho na místě, byla správně uskladněná (pokud vidím,tak jsou venku pod kusem igelitu), nebyla o něco poškozená atd? Z téhle fotky se toho moc poznat nedá...

Já neměl za 10let ježdění s Barumkama (na Š125 nějaký celoroční - na co přezouvat zadohrab... Měněny každé 4 roky), na Civicu zimáky a že jsem s nima a ručkou dost blbnul...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 19:32   Citovat  

Hellborn napsal:
A co další info? Jak je stará (něco vypadá jak zpuchřelý nebo to prasklo pri roztržení - nevím), nestála dlouho na místě, byla správně uskladněná (pokud vidím,tak jsou venku pod kusem igelitu), nebyla o něco poškozená atd? Z téhle fotky se toho moc poznat nedá...

Já neměl za 10let ježdění s Barumkama (na Š125 nějaký celoroční - na co přezouvat zadohrab... Měněny každé 4 roky), na Civicu zimáky a že jsem s nima a ručkou dost blbnul...

asi tak Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 19:39   Citovat  

co vim, tak jsou poctive jezdeny, takze nemuzou bejt stary, byly koupeny jako novy. Proste normalni guma, nic s ni predtim citelnyho nebylo (nehazela, nekopala, nic). Zadny "ale" v tom neni. Jde o to jak se to cely rozparalo a jakou to ma strukturu. Ale klidne si je kupujte dal no, vase vec, kazdej at si udela zaver sam, nekdo se nad tim pozastavi a nekdo ne, nekdo ma proste svoje zkusenosti a je to a ja mu je neberu. To bylo jen tak btw pro zajmavost.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 19:58   Citovat  

Pneu poctivě jezdím 4 roky a pak jí měním... S mým nájezdem km tam mívám ještě větší vzorek než tyhle,ale vím, že pneu už pak nemá ty správné vlastnosti. Takže jak je stará?

P.S. Pokud vím,tak PreludeZedovi se na před cca 3roky taky podobně (ne až dokola) roztrhla na dálnici pneu,ale značku si nepamatuju...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2008 , 20:12   Citovat  

nevim presne jak je stara (zpuchrela neni, to je jen na makro to misto roztrzeni), neni to moje pneu. Btw: vsude pisou ze doporuceny max. stari je 6 let... ale to jen teorie, vydrzej i dyl bezproblemu (aspon ty kvalitni). Rozhodne pochybuju ze je tahle pneu vic nez ty 4 roky jezdena. Kazdopadne to bylo na autu, ktery jezdilo denodenne, dost i sluzebni cesty a tak. Tohle se taky stalo na dalnici. Rozhodne bych ale v ty pneu cekal treba nejakej kord nebo nejakou slozitejsi strukturu a ne jen gumu nalitou na latkovou sitku.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 6:36   Citovat  

Bitkar napsal:
nevim presne jak je stara (zpuchrela neni, to je jen na makro to misto roztrzeni), neni to moje pneu. Btw: vsude pisou ze doporuceny max. stari je 6 let... ale to jen teorie, vydrzej i dyl bezproblemu (aspon ty kvalitni). Rozhodne pochybuju ze je tahle pneu vic nez ty 4 roky jezdena. Kazdopadne to bylo na autu, ktery jezdilo denodenne, dost i sluzebni cesty a tak. Tohle se taky stalo na dalnici. Rozhodne bych ale v ty pneu cekal treba nejakej kord nebo nejakou slozitejsi strukturu a ne jen gumu nalitou na latkovou sitku.

no vono to bude tím že pokud chceš kovovej kord tak musíš koupit gumu která je vyrobená s touhle technologií , ono je to na nich i napsaný . V autoškole nás učili že jsou gumy diagonal , radial , steel a all steel -určujou konstrukci a materiál výztuže
citace:
Dále najdete na boku údaj o konstrukci pneumatiky, většina gum ji má dnes radiální. Dozvíte se detailní popis materiálů kostry a z kolika vrstev se pneumatika skládá - to je takové to "Tread plies 2 Rayon 1 Polyamide". Pochopitelně nechybí jméno výrobce a název modelu pneumatiky, označení, jestli budeme potřebovat duši (TT nebo Tubetype) či nikoli (TL nebo Tubeless) a kde byla vyrobena. Na několika místech ze strany najdete písmena TWI (tread wear indicator - indikátor opotřebení běhounu), který ukazuje, kde jsou ve vzorku kontrolní značky. Nakonec nechybí ani datum výroby v kódované formě - v takovém prolisovaném oválu jsou čtyři číslice, z nichž první dvě udávají týden a druhé dvě rok výroby. Tedy například číslo 3605 říká, že pneumatika spatřila světlo ve třicátém šestém týdnu roku 2005.

witty.cz je teď offline  witty.cz
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 8:23   Citovat  

mám UltraGrip7, drží solidně je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 8:41   Citovat  

Bitkar napsal:

to je zajímavý, protože já zas všude slyšel 4 roky a radši vyměnit,protože pak už ta pneu ztrácí svoje vlastnosti, jak guma stárne...

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 10:30   Citovat  

Mel jsem Pirelli SnowSport v 17" a na snehu super - dle vzorku, do cca 6mm zupa. Ted mam jety Nokian WR a hodne me prekvapilo jak jsou good. Na snehu pecka a komfortni - tiche atd ... pro me prekvapko - necekal sem to.

jc je teď offline  jc
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 11:05   Citovat  

Barumky jsou dobry pro vikendaky (pokud jezdi mezi vesnicema), ale jinam bych je nedal. Vzdyt o dost kvalitnejsi gumy stoji jen o par stovek vic... (zvlast v mensich rozmerech)

Ja mel na CV 3 sezony Nokiany WR. Nebyly spatny, ale minulou sezonu uz moc nedrzely. Na letosek jsem si koupil GY UG 7+.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 11:07   Citovat  

jc napsal:
Barumky jsou dobry pro vikendaky (pokud jezdi mezi vesnicema), ale jinam bych je nedal. Vzdyt o dost kvalitnejsi gumy stoji jen o par stovek vic... (zvlast v mensich rozmerech)

Ja mel na CV 3 sezony Nokiany WR. Nebyly spatny, ale minulou sezonu uz moc nedrzely. Na letosek jsem si koupil GY UG 7+.

to jsou moje slova. Prave, radsi dam o nejkou tu stovku vic a kvalita bude jinde.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké gumy na zimu a kdy?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina