Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
odchylka regulace plnícího tlaku - Civic 3D 1,7 CTDi, 2002
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
SeniL je teď offline  SeniL
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 15:14   Citovat  

Čau potřeboval bych radu.

Mam Civic 3D 1,7 CTDi r.v.2002. Na motoru se zapnul omezovač a vytáčí se max. do 2,5 tis. otáček. V servisu mi řekli že se jedná o kladnou odchylku regulace plnícího tlaku. Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem?...je to závažná závada?...nedokážete odhadnout na kolik peněz by vyšla případná oprava?...dík moc za jakoukoliv informaci

SeniL
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2007 , 12:16   Citovat  

a v servisu ti neřekli kolik bude stát oprava a co to obnáší?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SeniL je teď offline  SeniL
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 12:00   Citovat  

V servisu byli dost zdrženlivý...nevíc co to dělá a na kolik ani zhruba to vyjde...nechal sem to tam na delší testy a modlim se at to neni žádná pálka

rlenko je teď offline  rlenko
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 8:39   Citovat  

Ahoj,

chci se zeptat jak si dopadl s tou poruchou.Mam stejny problem. Ze zacatku se to vyskytovalo sporadicky ,spadnul do nouzaku ,ale po tretim nastartovani zhasla kontrolka motoru. Ale ted to uz dela porad nad 2500 otacek. Cetl jsem na forech ze tyhle hondy maj ten samej problem,no nik neuvedl konecni reseni jak odstranit problem. Dik za tvoji odpoved.

Rich

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 8:52   Citovat  

No jo, to je ten motor od Isuzu... Smutný O tom se toho tady moc neví...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ivos89 je teď offline  Ivos89
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 18:22   Citovat  

Zdravim papa chtel jsem se zeptat: Koupil sem si auto z bazaru znacky Honda 1.7CTDi r.v. 2002/3 ma najeto asi 135 000km a zniceho nic mi ted neco zlobi a nevim si s tim rady vzdy kdyz na to vice šlapnu tak mi zniceho nic vyskoci kontrolka el. motoru a auto vytahne na kazdou rychlost max 2000 otacek a prestaneto az kdyz vypnu motor a cvaknou pojistky no a byl jsem s tim u opravaru a 1 mi to hodil na diagnostiku a rekl mi ze mam spatny menic tlaku vzduchu pak mi tam pod motorem dal hadičku a na konci plechovou trubicku kterou podle diagnostiky zmackl aby to melo takovy tlak jak mam mit nechapu to... chvilu to bylo dobre a pak to delalo zase a ted uz se mi to vypina i ve meste uz je to fakt otravny naštvanej kazdy opravar rikal ze ten dil nemuze sehnat tak mi asi zbyva je to hondy. prave proto sem si nasel toto forum jestli tu nekdo nema s timhle zkusenosti nez tam pojedu diky za Vasi pomoc.

rlenko je teď offline  rlenko
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2010 , 21:11   Citovat  

U mne padaní do nouzaku mnělo na svědomi tuhnoci nataceni lopatek v turbu . V Honde o tomhle problemu vedi a maj i spracovanou metodiku oprav(Honda Jarov). Prodlouzili zaruku na turbo na 150000km nebo 7 let a mneni to v zaruce, podminkou je servisni knizka . Problem je v tom ze lopatky se nekdy vrati do puvodni polohy a nekdy ne. Skus pohnout tyckou na pneumatickem aktuatoru , kdyz je zasekla tak jak na ni zatahnes ,nebo zatlacis mnela by skocit do koncove polohy. Mozna pomuze vycisteni ,ale na jak dlouho tot otazka. Ja jsem se do 150 000 km nevesel a tak jsem zaplatil 9000 turbo+5000 prace. Super cena na to ze firmy prodavajici turba prodávaji tohle turbo tak za 20000-30000.

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2010 , 11:11   Citovat  

Někdy se podaří zatuhlé lopatky turba rozhýbat i jízdou stylu brzda-plyn když se motoru pořádně dá zabrat třeba někde v kopcovitém terénu, ale musí se s tím začít hned na začátku problému, protože později se už podtlaku nepodaří lopatkama pohnout a pomůže jenom rozebrání a vyčístění a nebo když se něco stane s mechanismem natáčení pak už jenom nové (jiné) turbo Smutný
I diesel se musí občas vytočit až do červemého pole, chce se to naučit s dieslem jezdit. Tenhle problém nemají motory, kde je natáčení lopatek turba servomotorem ale to není případ ani jednoho dieselu motoru od Hondy.

0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 10:50   Citovat  

no ja servisni knizku mam ale je to servisovany jen do 60 000km a ja mam 135 000km a uz sem delal rozvody u jinych opravaru a i mensi opravy myslis ze to bude vadit???

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:41   Citovat  

U prodloužené záruky od výrobce nad rámec těch standartních dvou let dost pochybuju, že by Honda něco uznala bez vyplnění servisky z originál servisu. Ale ty se pravděpodobně nevejdeš do těch 7 let Smutný

0
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 14:49   Citovat  

no je to prelom 2002/3 to znamena ze na to mam jeste 2 mesice ne?Velmi šťastný a nevis kde by se ten menic dal sehnat?? prej tam mam v aute 3 a na ty dva mi sehnali repliky a jak na kkt to byl ten 3 a ten nemuzou nikde sehnat naštvanej ale i tak asi zajedu do brna do hondy pocitam ze bych se mohl vejit do 10 000kc

tyqan je teď offline  tyqan
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2011 , 13:23   Citovat  

Ahoj, chci se zeptat jak jsi to vyřešil s tím turbem ? Mě tato chyba taky občas vyskočí (P0238 a P1236). Jedno je odchylka map sensoru a to druhý elektronicka kontrola tlaku. Nebo ostatní dejte vědět jak jste to vyřešily, fakt nikde to není dotáhlý do konce.

tyqan je teď offline  tyqan
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2011 , 20:15   Citovat  

Našel jsem zajímavou diskusi o odstranění nejčastějšího problému s turbem - zatuhnutí naklápěcích lopatek.

tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
odchylka regulace plnícího tlaku - Civic 3D 1,7 CTDi, 2002
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina