Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o názory na Civic -ideálně 5D
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
sword je teď offline  sword
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 10:49   Citovat  

Dobrý den prosím Vás o vaše názory. Do této doby jsem používal vozidla značky Škoda , docela uvažuji o koupi ojetého vozu Honda Civik co mě k tomu povíte.Beru každou připomínku.Chtěl bych 5dvéřák.Pište za jakou cenu by se nechal sehnat rok výroby asi 94-98.Čeho se vyvarovat,náhradbí díly atd.
Moc děkuji stále nevím jest-li dělám dobře přejít na japonský vůz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 10:56   Citovat  

tak co ti asi lidi na hondaclubu reknou, nez ze japonci jsou vpohode. 5dver je dobry auto.. po 97 byl facelift, ten je dle me hezci a bejt tebou tak se zamerim za ten rok 97. Auto je to kvalitni, prakticky. Pokud nekoupis neco obouchanyho nebo zanedbanyho, coz se nekdy spatne hned pozna, tak i spolehlivy a nenarocny. Dily povetsinou jsou, tuningovy nejsou vubec, ale neni to auto na tuning asi, tak to nevadi. Kdyz vis kde, tak bez problemu sezenes vsechny dily pro beznou udrzbu. Maximalne tak lozisko stoji asi 3500 tisice nejlevnejsi. Jinak pohoda, vetsina toho je v druhovyrobe. Problem vetsinou nastava u chladicu, klimatizace, karosarskych dilu - vicemene vse co zboris, kdyz to nekde neubrzdis. Jen predni svetla jsou druhovyrobni DEPO... zadni jsem tusim nevidel asi, zadni naraznik taky ne, takze nikam radsi ani nenacouvat. Jinak to jsou auta i pohodlny, maji dobrej podvozek, jsou hezky predvidatelny a bezduvodne nevylitnes, pokud nenajedes na olej nebo nemas shit pneu. Rozhodne je to rozdil oproti skode a to pozitivni. Kdo nemel hondu, tak proste nevi. To je asi tak secko co me napadlo. Spis jdi do motorizaci 1.5 a 1.6 pokud ti jde o normalni jizdu, spotrebu a cenu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:06   Citovat  

myslím, že bitkar to tak nějak ve zkretce vysvětlil....... Já řeknu jen jedno - pokud koupíte dobře, budete spokojen, pokud špatně, budete brečet. Doporučuju si vzít někoho zkušenýho sebou......a všechno důkladně prolízt..... Jina kHonda - jakákoliv - je úplně jinde než jakákoliv škoda.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:10  Naposledy upravil Hellborn dne 22.9.2008 , 11:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Viz. bitkar! Plus ještě se díly najít na vrakáčích.. Z motorů bych nezatracoval ani tu 1.4 (90 koní)... Na běžné ježdění stačí a jezdí kolem 6-8l na 100km...

Na co bych se hned teď podíval je téma "Rom. - hondy na prodej" - tam má pěknýho Civica 5D s 1.6 motorem a jak Roma znám,tak to určitě nebude žádná bořenina, slepenina...
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:20   Citovat  

akorat na co si asi nezvyknes tak to je ze nebudes radit jednim prstem.ale to je malickost
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:28   Citovat  

kamol napsal:
akorat na co si asi nezvyknes tak to je ze nebudes radit jednim prstem.ale to je malickost

Včera jsem to zkoušel a jde to,ale nepleť ho detailama z místních dohadů. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:28   Citovat  

kamol napsal:

sory, ale je to blbost.. ja radim klidne i malickem. prevodovky ma honda jedny z nej. vubec.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:30   Citovat  

Bitkar napsal:
sory, ale je to blbost.. ja radim klidne i malickem. prevodovky ma honda jedny z nej. vubec.

Je to blbost - akorát gizmi tvrdil,že v Golfu si řadí jedním prstíke,zatímco v CRX tam kvalty musí tlačit. to je na vysvětlenou...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:30   Citovat  

Hellborn napsal:
Je to blbost - akorát gizmi tvrdil,že v Golfu si řadí jedním prstíke,zatímco v CRX tam kvalty musí tlačit. to je na vysvětlenou...

trosku sem si rypnul HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:33   Citovat  

hondu ti muzu doporucit.vlastnim vti ale myslim si ze to bude tak i s jinyma motorama nez s vti ale spolehlivost je fakt super.mma to auto neco pres rok a zatim vsechno v pohode motor slape jak hodinky jak v lete tak v zime.akorat sem musel menit kulove cepy(to je ais bezna udrzba u kazdeho auta),ted me cekaji vymeny stabilizatoru(kosti),coz je taky bezna udrzba zpusobena najetim km.sem s hondou spokojeny a dokonce sem i tatikovi nejak hodil roupy do hlavy a uz se pokukava po accordech HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:35  Naposledy upravil kamol dne 22.9.2008 , 11:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nahradnich dilu bych se vubec nebal.uz to neni ta doba co kdysi.ze na japonce se tezko shanelo nebo draze.dneska se to vyrovna jakekoliv jine znacce.o moc drahsi to neni.sam se bal ze nechci jit do japonskeho auta.bal sem se ze me sezere z penez.ale dnes mam na to jiny nazor.holt zkusenosti jsou zkusenosti.tudiz pokud se ti libi honda a chces jit do hondy klidne do ni bez nebudes litovat pokud nenarazis na nejaky vrak.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:36   Citovat  

japonec az na konec se rika pořádnej výtlem ale nakonec vsichni u neho skonci Velmi šťastný
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:38   Citovat  

Bitkar napsal:
Problem vetsinou nastava u chladicu, klimatizace, karosarskych dilu - vicemene vse co zboris, kdyz to nekde neubrzdis. Jen predni svetla jsou druhovyrobni DEPO... zadni jsem tusim nevidel asi, zadni naraznik taky ne, takze nikam radsi ani nenacouvat.

v principe so vsetkym suhlas, az na malu drobnost...vyssie uvedene plati pre 5D a aerodeck (anglan), s tym ze chladic neni problem, klima de facto tiez ne (minimalne na vrakoviskach sa da zohnat), karosarcina problem je, co ale napr. naopak u 4D a 3D ani ne... a hlavne, cokolvek budes potrebovat, napises na hondaclub a vsetko sa zozenie OK
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:40   Citovat  

Honda the power of dreams. co víc dodat
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:43   Citovat  

pajo napsal:
v principe so vsetkym suhlas, az na malu drobnost...vyssie uvedene plati pre 5D a aerodeck (anglan), s tym ze chladic neni problem, klima de facto tiez ne (minimalne na vrakoviskach sa da zohnat), karosarcina problem je, co ale napr. naopak u 4D a 3D ani ne... a hlavne, cokolvek budes potrebovat, napises na hondaclub a vsetko sa zozenie OK

no platí to pro angličáky, když píše,že by rád 5D... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:45   Citovat  

by ses divil jakej je problem klima, mozna u 1,6 je to mensi problem nez u my 1,8, ale neni to sranda poshanet, kdyz se neco stane, vlastni zkusenost, jeste ted se mi doma vali nekolik me nepotrebnych dilu klimy... Ale je fakt ze vrakace jako Nagano celkem fungujou, chce to ale presto i stesti.
jeste chci upozornit na to ze hleda petidverak! tak bacha na to pri odpovidani. Asi je zbytecny mu nabizet 4D nebo 3D ;)
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:51   Citovat  

kamol napsal:
japonec az na konec se rika pořádnej výtlem ale nakonec vsichni u neho skonci Velmi šťastný
Já bych to jen poupravil že Japonec až na konec dojede, ale ostatní ne VTEC
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:52   Citovat  

Hellborn napsal:
no platí to pro angličáky, když píše,že by rád 5D... Úsměv

jj, viem, ale mozno by mohol zvazit aj 4D Mrk
   Návrat  
sword je teď offline  sword
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 11:54   Citovat  

Jen ještě doplním,může to být i 4dvéřová verze jen né 3dvéřová. Ještě jestli můžu poprosit o odhadu ceny.Je to asi hrozné s nami nováčkama.Ještě jednou se omlouvám,třeba za směšné otázky,ale chci být trochu v obraze
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 12:09   Citovat  

kamol napsal:

Ti lepší u něj začnou Velmi šťastný kouř
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 12:18   Citovat  

sword napsal:
Jen ještě doplním,může to být i 4dvéřová verze jen né 3dvéřová. Ještě jestli můžu poprosit o odhadu ceny.Je to asi hrozné s nami nováčkama.Ještě jednou se omlouvám,třeba za směšné otázky,ale chci být trochu v obraze

tak v tom pripade chod do 4D, 1.4 alebo 1.5 vtec, 1.6 asi nezozenies, je to vyrobene v JAP, lepsi podvozok, lahsie zohnatelnie diely, aj tuningove, vraj je to spolahlivejsie ako 5D (aj ked osobne tento nazor nezdielam)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2008 , 12:34   Citovat  

pajo napsal:
tak v tom pripade chod do 4D, 1.4 alebo 1.5 vtec, 1.6 asi nezozenies, je to vyrobene v JAP, lepsi podvozok, lahsie zohnatelnie diely, aj tuningove, vraj je to spolahlivejsie ako 5D (aj ked osobne tento nazor nezdielam)

1.6 4D se dá sehnet,ale opravdu těžko,protože se dělalo jen VTi (a kdo dal za sedan v roce 96 částku 710tis. Kč?)! V ČR vím asi o 4-5 kusech + můj brouček milovaný v garáži... Úsměv

Se spolehlivostí nevím - to je spíš podle toho,jak se o to,kdo staral... Jo, kdybys chtěl sedan, tak jeden fialový z roku 1997 s motorem 1.5 Vtec-e, 115koní a cca 165tis. km se bude prodávat v Hradci Králové... Důvod je, že majitel dostal služební auto. Jak moc se změnil stav kastle a motoru za rok a půl,co jsem mu to auto prodal, nevím... Já s ním za 3 roky neměl žádný problém... pouze jsem lil benzín a po 10tis. km měnil olej... Co se tam nalilo,to vyteklo... Prodal jsem ho s cca 140tis. km,takže najel asi 26tis. km...

Tady máš seznam vad, se kterými jsem mu ho prodával:

1. Vady laku – škrábance

2. Začínající koroze levého zadního lemu (Kupující byl upozorněn, že oba lemy jsou původní a tedy hrozí koroze i druhého lemu – jde o výrobní nedostatek všech vozů Civic do r. 1999)

3. Ohnuté a nalomené zadní odtahové oko

4. Prasklina od kamínku na předním skle

5. Pískající ložisko klimatizace (pískalo kolem 5500ot.)

6. Horší silentblok na levém zadním kole

7. Vařené svody

8. Vařená příruba koncového tlumiče výfuku

9. Díra ve středním dílu výfuku

10. Špatné naklápění levého předního světlometu (když naložíš kufr a sklopíš světla,tak svítí pořád o něco výš než by měl)

Ode mně dostal Civic nové tlumiče Monroe, nový majitel vyměnil ten střed výfuku a dával cca před rokem nové letní pneu...

Cena by pro klubáka byla 80tis. Kč..

Pár fotek ještě v mém profilu... Zadní světla jsem při prodeji dal originály. Kdybych neměl možnost koupit ten samý sedan,ale se 160 koníkama VTi,tak bych tuhle 1.5 NIKDY neprodal... Otázkou zůstává,jak vypadá po tom roce a půl,co ho nemám... Ale majitel nebyl žádný závodník,tak snad...

Jinak,jestli je moudré přejít na Japonce? Stejně jako u každé ojetiny - pokud se majitel slušně staral,tak pohoda, akorát bude sloužit líp než Francouz... Např. ten motor 1.5 Vtec by měl bez problémů najet kolem 500tis. km bez GO!

Ceny se pohybují od nějakých 50,60tis. až po 120tis. kč...
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 14:37   Citovat  

Zdravim, sam jsem do jara jezdil zachovalim Formanem z 94 a ted mam 5Dcko 1.4S (90PS) z 1998. Auto je konstrukcne o 10let jinde (oproti felicii taky, tam ma jen jinou kastli a palubku, jinak je to vpodstate Favorit).

Auto ma jediny stejny neduh, pisty na kufru jsou stejne spatne jak na favoritu, jinak se priprav, ze z auta nebudes chtit mesic vystoupit. Mrk

Jizda je mnohem zabavnejsi, auto proste rado jezdi, nevim jak to lepe popsat. Posilovac je docela tuhy, ale proti zadnemu posilovaci ve Formanovi je to takovy dobry mezistupen, u Octavie u otce mam pocit, ze to jde tak lehce, ze mi kola zpet na volant snad ani nemuzou poslat zadnou "informaci". Auto jsem koupil v bazaru vlemi zachovale, dovoz z francie. Karoserie ma par kosmetickych vad, jako malinke dulky promacke na par mistech, odreny predni naraznik na jedno rohu, ale vyzpraveny nekakou korekcni tuzkou, ze to neni na prvni pohled videt. Pokud sezenes podobne zachovaly kus, tak rozhodne nebudes litovat. S temi motory, 1.5 je E-Vtec, takze se s nim da paradoxne jezdit za mene nez s 1.4kou na dlouhe trate, me se na dlouhou trat zatim nepodarilo prez leto dostat pod 7/6,5 pri uprimnem pocitani to min urcite nebylo. Taky jsem nejel celou cestu 100, ale 120, to bude asi ono...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 14:42   Citovat  

DrSlimm napsal:
S temi motory, 1.5 je E-Vtec, takze se s nim da paradoxne jezdit za mene nez s 1.4kou na dlouhe trate, me se na dlouhou trat zatim nepodarilo prez leto dostat pod 7/6,5 pri uprimnem pocitani to min urcite nebylo. Taky jsem nejel celou cestu 100, ale 120, to bude asi ono...

Potvrzuji! I při běžné cestovní rychlosti tj. tak 130+km/h (samozřejmě dle provozu) mimo obec (v obci dodržuju) jsem s tou 1.5 měl hodně dlouhodobý průměr těch 6l na 100 - při dodržování pravidel v Rakousku se naložené auto i při užívání alpských serpentýn dostalo se spotřebou na 5.6l... Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 14:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Potvrzuji! I při běžné cestovní rychlosti tj. tak 130+km/h (samozřejmě dle provozu) mimo obec (v obci dodržuju) jsem s tou 1.5 měl hodně dlouhodobý průměr těch 6l na 100 - při dodržování pravidel v Rakousku se naložené auto i při užívání alpských serpentýn dostalo se spotřebou na 5.6l... Mrk

To je hodne slusne, je to takove nastejno, co clovek zaplati na povinnem ruceni navic, usetri za benzin... (Samozrejme podle toho jak clovek untenzivne jezdi).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 14:55   Citovat  

DrSlimm napsal:
To je hodne slusne, je to takove nastejno, co clovek zaplati na povinnem ruceni navic, usetri za benzin... (Samozrejme podle toho jak clovek untenzivne jezdi).

S mojí pojišťovnou (Kooperativa) bych měl 1.4 i 1.5 na stejné sazbě... A koukám,že i třeba ITR... Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 18:53   Citovat  

To je zajimavy, ja to mam taky u koop. ale v ceniku je takova klasicka * a je tam napsano ze je to sice takova a makova kategorie, ale ze do 1.4 je sleva... Ale je dela to necelou 1000ku na tech 5ti (kdyz nemas bonusy)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 7:39   Citovat  

DrSlimm napsal:
To je zajimavy, ja to mam taky u koop. ale v ceniku je takova klasicka * a je tam napsano ze je to sice takova a makova kategorie, ale ze do 1.4 je sleva... Ale je dela to necelou 1000ku na tech 5ti (kdyz nemas bonusy)

Co jsem koukal na kategorie,tak je koopka má od 1350 do 1850 a Cíva 1.4 má nějak 1390 - víc jsem to nezkoumal... Úsměv
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 9:22   Citovat  

V motorkářských kruzích, u majitelů italských motorek, se prý říká:

"Lepší ségru v bordelu, bež bráchu na japoncovi" pořádnej výtlem

Mimo mísu, pardon Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 9:32   Citovat  

vojt4s napsal:
V motorkářských kruzích, u majitelů italských motorek, se prý říká:

"Lepší ségru v bordelu, bež bráchu na japoncovi" pořádnej výtlem

Mimo mísu, pardon Úsměv

To bylo i v reklamě na Triumphy... Druhý slogan byl - klasika nemá šikný oči a nejezdí na rejži.. no což o to,motorku bych taky asi volil něco jiného než japonce,ale to je spíš vkusem - líbí se mi klasika,takže nějakého toho Triumpha nebo Harleye bych bral... Ale auto jedině z Japonska (i proto jsem scháněl Civic 6g sedan - poslední Civic (+ 3D) made in Japan!)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o názory na Civic -ideálně 5D
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina