Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
crx ed9 big brake kit
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 14:16  Naposledy upravil cr4sh3r dne 23.9.2008 , 17:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jelikož mi sériové brzdy vůbec nestačijou, tak se poohlížím po něčem lepším a !větším!. Tak by mě zajímalo s čím máte zkušenosti vy, jestli tam pasujou brzdy z jiné hondy bez velkých úprav... Případně jakou značku velkého brzdovýho kitu mi doporučíte... Brembo na ED9 nedělá, navíc je předražený... D2 jsou celkem drahý (ale přemýšlím o nich), ještě jsem narazil na značku Willwood (bo tak nějak), tam maj přijatelný ceny, jen jsem nenarazil nikde na nějakej pokec o tom jaký jsou... Pak jsem ještě narazil na značku XYZ - jenže taky bez referencí...

Poraďte co tam šupnout a nebude to stát ranec...

Podmínkou je předek aspoň 286 na 6 pístků, na zadek bude stačit něco menšího...

Pozn.: pokud kit od nějaké značky, tak ať dělá kit i na zadek.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 17:15   Citovat  

Jinak Peet mi ještě ukázal a doporučil big brake kit od Ksport

tudy odkaz

znáte nějaký názory na ně? Bo konkrétní zkušenosti?

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 17:35   Citovat  

Docela řacha tolik penez ale za to to bude asi fakt ukrutne brzdit je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 18:17   Citovat  

hm tak zkus nejdrive polecit brzdy co mas. ja na VTcku mam seriovky a brzdej jako krava ... neni problem ve 150ti zablokovat kola (ne šuk ky gumy na tom nejsou - zanovni GY F1). a to tam nemam nejaky suprtrupr kotouce a desky (desky spis pred smrti). jedinou vadu kterou jsem na nich shledal je to, ze tam asi bude nicmoc brzdovka takze se mi je podarilo pri jedne honicce po jesenikach uvarit. a to je NEPRIJEMNY.

apgrejd je namysleny a to na 282 kotouce (p4g 2,2 a 2,3) - brzdice (jednopistek) sednou, kotouce (z p4g? ITR? to by se muselo doresit - se holt musej prevrtnout (4*114,3 nebo jine na 4*100) - je to posileni za par kacek (v okamziku kdy kupujes desky a kotouce tak ci tak), o cca 30 procent vetsi plocha desticek by neco zvladnout mohla. btw na p4g se delaji apgrejdy zase z legenda (KA7?) - stejny rozmer kotouce, ale 2pistek.

ale asi do toho nepujdu protoze:
- stavajici rozmer pri vhodnych kotoucich a deskach je brzdnym ucinkem dostatecny,
- auto nema abs a kupovat cochvili predni gumy byt laciny rozmer 195/50/15 kvuliva probrzdeni se mi moc nechce
- kvalitni brzdovka a pancerove hadice oddali uvareni,
- sestava vetsich brzdicu a vetsiho kotouce bude o neco vice vazit (neodpruzena hmota) - minus na jizdni vlastnosti, ovladatelnost,
- navic do stavajicich rafku se mi tyto brzdice nevlezou (uz Vtckove jsem musel flexou zbavit otrepu), tzn. naklady na jine rafky.

mit auto na caste divoke jezdeni po okreskach nebo okruhu (a hlavne trebas na slickach, kde ten vyssi ucinek ses schopny prenest bez probrzdeni) tak bych do toho mozna presto sel a to ne z duvodu lepsiho ale delsiho ucinku brzd (vetsi tepelna kapacita vetsich kotoucu - jeste by se oddalilo prehrati). ale tisice km najezdim po dalnicich a obcasnou vyjizdku holt nejak budu muset vydejchat - ale verim ze hadice a brzdovka tomu pomuzou.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 18:30   Citovat  

to happy:

Brzdy mám komplet nový, brzdovka taky nová, je na nich najeto tak cca 3000km...

Ale jak píšeš, nejde mi o okamžitej účinek, s tím jsem spokojenej, jen po třech kolech na okruhu jdou ty brzdy do kytek a zkroutěj se, prostě maj malou výdrž, a ten efekt jak se z nich kouří docela hustě, tak taky nemám rád Smutný ... Navíc je chci dimenzovat do budoucna, kdy budou krotit na okruhu přes 200koní.. A chci aby těch 30 minut jízdy na nich nebylo znát...

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 18:35   Citovat  

cr4sh3r napsal:
to happy:

Brzdy mám komplet nový, brzdovka taky nová, je na nich najeto tak cca 3000km...

Ale jak píšeš, nejde mi o okamžitej účinek, s tím jsem spokojenej, jen po třech kolech na okruhu jdou ty brzdy do kytek a zkroutěj se, prostě maj malou výdrž, a ten efekt jak se z nich kouří docela hustě, tak taky nemám rád Smutný ... Navíc je chci dimenzovat do budoucna, kdy budou krotit na okruhu přes 200koní.. A chci aby těch 30 minut jízdy na nich nebylo znát...

jasny ... pokud je to na okruh tak jasne .... to ja nevedel Mrk

jeste jedna vec ... zkus se zeptat Tygra jak ma poresene pridavne chlazeni brzd. takova vychytavecka francouzskych soudruhu - v kombinaci se vzdusnejma rafkama by to myslim taky mohlo pomoct. a za par korunek.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 18:44   Citovat  

happy napsal:
jasny ... pokud je to na okruh tak jasne .... to ja nevedel Mrk

jeste jedna vec ... zkus se zeptat Tygra jak ma poresene pridavne chlazeni brzd. takova vychytavecka francouzskych soudruhu - v kombinaci se vzdusnejma rafkama by to myslim taky mohlo pomoct. a za par korunek.

Přídavné chlazení u francouzů? Takže to bude mít i saxo VTS? To bych se mohl podívat u kámoša na to jak je to tam dělaný a podle něj to pak zkopírovat na nový brzdy...

Díky za radu OK

Peet je teď offline  Peet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 18:58   Citovat  

nam na c4g pri 12h lebrno vydrzely zluty ebc desky + nevim jaky kotouce celou dobu...
sice asi 3 posledni kola uz sly desky sr*t, ale jinak po celou dobu na brzdach nebylo znat ze by "nestihaly"...

pokud ale z ed9 dostanes 200+ koni (smekam), tak asi upgrade brzd nebude od veci... OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 19:31   Citovat  

Peet napsal:
nam na c4g pri 12h lebrno vydrzely zluty ebc desky + nevim jaky kotouce celou dobu...
sice asi 3 posledni kola uz sly desky sr*t, ale jinak po celou dobu na brzdach nebylo znat ze by "nestihaly"...

pokud ale z ed9 dostanes 200+ koni (smekam), tak asi upgrade brzd nebude od veci... OK

A jak brzděj ty žlutý desky když nejsou zahřátý?

Peet je teď offline  Peet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 20:33   Citovat  

tak to moc nedokazu posoudit
jel sem v tom jednou po normalni silnici kdyz to nebylo zahraty a prislo me to jak OEM, ale nijak sem to nezkoumal...
ovsem na okruhu to bylo jiny kafe...
nejakou dobu sem jel jak s obyc brzdama - bal sem se to zaslapnout protoze sem cekal ze prijde to co pri beznych brzdach - kopani do volantu a "zvadnuti", ale kdyz sem videl, ze ostatni brzi o dost dal nez ja, tak sem se odhodlal to taky zaslapnout az daleko dal a hle brzdy to pobraly jako nic, tak sem brzdny body posouval furt dal a dal... Tak to koukám!
byl sem fakt mile prekvapenej
je to auto ale jen na okruh, na svoje osobni si davam ebc kotouce a redstuff desky... OK
pokud to mechos staci do ctvrtka nahodit na auto, tak to tam snad otestuju jeste...

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 22:01   Citovat  

cr4sh3r napsal:

Podmínkou je předek aspoň 286 na 6 pístků, na zadek bude stačit něco menšího...

Trosku prehanis, ne? Mrk To davaji lidi na EVA, apod.

Dobre desticky a kotouce podle me nemuzou mit problem s autem jako je CRX...

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 22:05   Citovat  

wtf 6 pistku na crx? omg Úsměv)

dyt 4-poty od spoonu na ITR pusobi velmi neprirozene agresivne az ma clovek strach brzdit - Keichi Tsuchia

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 22:10   Citovat  

jagy napsal:
Trosku prehanis, ne? Mrk To davaji lidi na EVA, apod.

Dobre desticky a kotouce podle me nemuzou mit problem s autem jako je CRX...

S obyč cérem to asi problémy mít nebude, jenže cíl bude dvakrát větší výkon než má VTEC, a když už to budu dělat, tak pořádně, když tam je skoro nulový cenový rozdíl...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 9:20   Citovat  

Diacoon: A myslíš že mu ty brzdy ubrzděj auto na masarykovým okruhu, po dobu jedné hodiny, při zajíždění jednoho ostrýho kola za druhým?

Ano, brzdy chci naddimenzované, ničemu to nevadí, aspoň se nikdy ani nezapotí... A dělám to jen z toho důvodu, že jestli 4-pístek 266mm, nebo to co chci, je uplně fuk, pač to stojí stejně... Takže za stejný prachy dostanu víc muziky... meetallll

Diacoon: A když tomu tak rozumíš, tak něco poraď. Vím že origo nechci, pač je prostě utahám už teď, desky a kotouč by mi teď pomohli, ale až tam bude o 80koní víc, tak mi na těch origo brzdách nepomůže ani pánbůh KO

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 9:35   Citovat  

Jak rikal infinity s nim souhlas ...Dale je to tvoje vec ale myslim ze tady je opet plati pravidlo cim vic pistku tim vic adidas....
Urcite bych necekal od CRXka vykony na okruhu se 17kama kolama kdyz ho zene jenom 200koni tudis bych to resil stejnym zpusobem kotouce brembo,ebc a hodne kvalitni desky.zadne pilnegy od autokelly ktere tam ted mas a povazujes za seriove. = zachovas rozmer a muzes tam hodit 13ky slicky ktere uz budou poradne rozpalovat auto ....
Pokud chces dimenzovat tak si vyber megakit je to dobrý Ale pocitej s tim ze uz to bude chtit 17ky slicky na okruh a vic koniku nebo lepe vice kroutak...

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 9:47   Citovat  

B-ht.com dava s uspechem na cera civy 4g brzdy z legendu ka7/ka8 , ctyrpistkovy trmen - jenom jestli to vite

cetl jsem zkusenosti jednoho manika, a ten psal, ze opakovane ve 230 na to muze bez skrupuli dupnout a brzdi bez prehrati a vibraci....

konkretni znacku kotouce a desek nevim ......

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:08   Citovat  

diacoon napsal:
Jak rikal infinity s nim souhlas ...Dale je to tvoje vec ale myslim ze tady je opet plati pravidlo cim vic pistku tim vic adidas....
Urcite bych necekal od CRXka vykony na okruhu se 17kama kolama kdyz ho zene jenom 200koni tudis bych to resil stejnym zpusobem kotouce brembo,ebc a hodne kvalitni desky.zadne pilnegy od autokelly ktere tam ted mas a povazujes za seriove. = zachovas rozmer a muzes tam hodit 13ky slicky ktere uz budou poradne rozpalovat auto ....
Pokud chces dimenzovat tak si vyber megakit je to dobrý Ale pocitej s tim ze uz to bude chtit 17ky slicky na okruh a vic koniku nebo lepe vice kroutak...

286mm se ještě vejdou do 15" takže tak... Kotouče brembo tam mám těď a hrůza, desky ATE - kombinace která se hodí do města perfektně, ale na okruh už ne, tam se to moc přehřívá... Jinak na 17" jsem jezdil i sprinty a vůbec jsem nezaostával...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:10   Citovat  

kandik napsal:
B-ht.com dava s uspechem na cera civy 4g brzdy z legendu ka7/ka8 , ctyrpistkovy trmen - jenom jestli to vite

cetl jsem zkusenosti jednoho manika, a ten psal, ze opakovane ve 230 na to muze bez skrupuli dupnout a brzdi bez prehrati a vibraci....

Náhodou nevíš jak velké úpravy se musej udělat aby to tam sedlo?

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:13   Citovat  

kandik napsal:

Tak to teda nevime pac legend ma jen 2 pistkove brzdice - honda pouziva "jednostrane"

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:19  Naposledy upravil monty dne 24.9.2008 , 10:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

citace:
myslim ze tady je opet plati pravidlo cim vic pistku tim vic adidas....
tohle neplatí až tak uplně přesně , záleží na velikosti pístků a ploše desky , může být třmen s 2 pístky (4) většího průměru a 3(6) pístek s pístky v součtu menšími a na stejný ploše desek bude lepší ten dvoupístek .rozhodující pro výběr by tudíž měla být plocha desky a plocha pístků a ne jejich počet.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:22   Citovat  

a co brzdy třeba z ITR? 282 kotouč... Jen jak vyřešit tu velikost středové díry, kdy je o 1cm větší než u céra, to tam pak nesedne tak krásně a nemusel by být na středu.. Pochybuju že šrouby ho vystředěj dokonale.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:24   Citovat  

cr4sh3r napsal:
a co brzdy třeba z ITR? 282 kotouč... Jen jak vyřešit tu velikost středové díry, kdy je o 1cm větší než u céra, to tam pak nesedne tak krásně a nemusel by být na středu.. Pochybuju že šrouby ho vystředěj dokonale.

viz prispevek happy a brzdy z p4g - btw ITR ma taky jednopistky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:26   Citovat  

cr4sh3r napsal:
286mm se ještě vejdou do 15" takže tak... Kotouče brembo tam mám těď a hrůza, desky ATE - kombinace která se hodí do města perfektně, ale na okruh už ne, tam se to moc přehřívá... Jinak na 17" jsem jezdil i sprinty a vůbec jsem nezaostával...

Desky mam ferodoDS2500 a nepodarilo se mi je jeste utavit sice jsem nejel kondicni hodinovou jizdu ale pohoda..kotouce to je sumak...desky jsou pro me dulezitejsi..Taky jsem se 17kama nezaostaval ale se 14kama uz se ukazlo CRXko v jine barve

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:28   Citovat  

monty napsal:
citace:
myslim ze tady je opet plati pravidlo cim vic pistku tim vic adidas....
tohle neplatí až tak uplně přesně , záleží na velikosti pístků a ploše desky , může být třmen s 2 pístky (4) většího průměru a 3(6) pístek s pístky v součtu menšími a na stejný ploše desek bude lepší ten dvoupístek .rozhodující pro výběr by tudíž měla být plocha desky a plocha pístků a ne jejich počet.
)

to byla ironie monty...je jasne ze mensi deska s vetsim poctem pistku bude brzdit hur jak o 2 pistky min s dvojnasobnou deskou

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:29   Citovat  

happy napsal:

apgrejd je namysleny a to na 282 kotouce (p4g 2,2 a 2,3) - brzdice (jednopistek) sednou, kotouce (z p4g? ITR? to by se muselo doresit - se holt musej prevrtnout (4*114,3 nebo jine na 4*100) - je to posileni za par kacek (v okamziku kdy kupujes desky a kotouce tak ci tak), o cca 30 procent vetsi plocha desticek by neco zvladnout mohla. btw na p4g se delaji apgrejdy zase z legenda (KA7?) - stejny rozmer kotouce, ale 2pistek.

Brzdiče sednou ale jen na VT co? Na obyč ED9 by se to muselo překopat? Možná by ten jednopístek zas až tak nevadil, ITR na tom zabrzdí krásně, to má skoro 200 poníků. Při dobré kombinaci desek a kotoučů od EBC by to mohlo stačit.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:32  Naposledy upravil monty dne 24.9.2008 , 10:43, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

diacoon napsal:
)

to byla ironie monty...je jasne ze mensi deska s vetsim poctem pistku bude brzdit hur jak o 2 pistky min s dvojnasobnou deskou

v tom případě ok , člověk nikdy neví Velmi šťastný
s kotučema ,někdo tady nabízel výprodejový kusy že někde ve firmě na jejich výrobu dělá , takže jsem se ptal na možnou výrobu "zmetku" bez děr ,prý není problém nevrtat díry případně vyvrtat správný ,stačí vědět na jaký auto jsou původně -já mám vyhlídlý nějaký 300 ze seatu alhambra-ford galaxy-vw sharan , bohužel nemůžu chytit maníka aby mi řekl kterej to je typ a rv
odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:32   Citovat  

cr4sh3r napsal:
Brzdiče sednou ale jen na VT co? Na obyč ED9 by se to muselo překopat? Možná by ten jednopístek zas až tak nevadil, ITR na tom zabrzdí krásně, to má skoro 200 poníků. Při dobré kombinaci desek a kotoučů od EBC by to mohlo stačit.

Zatim jsem na svoje auto nemel cas vyzkouset jestli sednou, jedine kde jsem to zkousel bylo VT a tam to sedne bez predelani, jen nechat prevrtat kotouce (282 mm) na roztec 4x100

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:35   Citovat  

diacoon napsal:
Desky mam ferodoDS2500 a nepodarilo se mi je jeste utavit sice jsem nejel kondicni hodinovou jizdu ale pohoda..kotouce to je sumak...desky jsou pro me dulezitejsi..Taky jsem se 17kama nezaostaval ale se 14kama uz se ukazlo CRXko v jine barve

Ty desky co máš jsou hodně dobrý, kámoš je má taky na céru. Je to poměrně jedovatý, ve 130 cinknout do pedálu a kola se netočej.. Jenže stejnak mi nestačej, ty brzdy drží, drží, ale stačí se přehoupnout přes jejich maximum tak jdou do kytek uplně... Na okruhu vydržely dýl jak ATE, ale jen asi o dvě tři kola, pak to začalo kopat...

S těmahle deskama by šlo ale vymyslet a možná by to i klaplo, přídavný chlazení brzd, studenej vzduch přivádět nárazníkem, a teplej odvádět výdechama na blatníku. Vyřešit by to šlo, ale jak by se to potom chovalo, když by na to cákala studená voda a rychle by se to ochlazovalo? Za následek by bylo asi vlnění či prasknutí kotouče...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:38   Citovat  

ninja napsal:
Zatim jsem na svoje auto nemel cas vyzkouset jestli sednou, jedine kde jsem to zkousel bylo VT a tam to sedne bez predelani, jen nechat prevrtat kotouce (282 mm) na roztec 4x100

No začíná se to vyvíjet směrem kterým jsem chtěl je to dobrý

Takže kdo poradí co je potřeba překopat na ED9 aby tam sedly třmeny z ITR a VTECa?? Teď by se mohl ozvat minor Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 10:41   Citovat  

monty napsal:
v tom případě ok , člověk nikdy neví Velmi šťastný
s kotučema ,někdo tady nabízel výprodejový kusy že někde ve firmě na jejich výrobu dělá , takže jsem se ptal na možnou výrobu "zmetku" bez děr ,prý není problém nevrtat díry případně vyvrtat správný ,stačí vědět na jaký auto jsou původně -já mám vyhlídlý nějaký 300 ze seatu alhambra-ford galaxy-vw sharan , bohužel nemůžu chytit maníka aby mi řekl kterej to je typ a rv

Prumer me ani tak netrapi ...ach monty co bych dal za funkcni rucku na CERU Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
crx ed9 big brake kit
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina