Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
tuhá spojka, nejde řadit, auto se klepe
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 22:07   Citovat  

Včera jsem z ničeho nic po odjezdu od domu pocítil nějaký odpor od spojkového pedálu. Nejdříve jsem to dával za vinu botám, v kterých jsem před tím neřídil, ale když jsem se pak potřeboval rozjet z křižovatky a měl spojku v záběru, tak se auto uplně rozklepalo Smutný a nešla tam žádná rychlost. Pak se to povedlo a normálně to řadilo, jen ten pedál pořád divnej... Při parkování se mi to zase klepalo, nešla zpátečka, pak zase nešla vyřadit. Dnes jsem nastartoval řadit, šlo. Tak jsem zajel do garáže nadzvedl auto, zdá se mi že je to u převodovky trochu mastné, ale nevím jestli tolik, že by se zní ztratil olej. Jinak hned pod pedálem mi to vrže a skřípe. je tam nějaká pružina, ale nevím co stím....

Spojku jsem měnil v únoru (Exedy z USA) a najel na ni ani ne 5tis km. Olej v převodovce se měnil taky tak nějak, jenom teda ne 10W40 jak jsem se tu dočetl, že se dává, ale nějaký převodák. Dost mi ted šla dvojka přez zuby. Doufám, že mi jen něco vypadlo nebo se uvolnilo, protože převodovku se mi měnit moc nechce Bueee Ted přez zimu se měl dávat dohromady vymlácený podvozek.

Auto C4G ED7 s D15B2. Ráno to asi odvezu do servisu, protože stejně nic nevymyslím, ale pěkně mě to štve KO
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 22:58   Citovat  

to mi hlava nebere kua to je blbe no.... spojkou to asi teda nebude, kazdopadne to bude na rozebrani prevodovky...

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2008 , 23:01   Citovat  

jakej ze si tam daval olej? honda mtf bo neco jinyho? co tam ma bejt dle manualu?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 7:56   Citovat  

Bitkar napsal:
jakej ze si tam daval olej? honda mtf bo neco jinyho? co tam ma bejt dle manualu?
podle manualu 10w40 motoroví

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 8:24   Citovat  

Adamek napsal:
jenom teda ne 10W40 jak jsem se tu dočetl, že se dává, ale nějaký převodák. Dost mi ted šla dvojka přez zuby.

aky olej? "nejaky prevodak" je spatne! v kazdom pripade to podla popisu vyzera na spojku

tak ma napada, ta zatecena prevodovka neni od spojkovej kvapaliny? Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 8:25   Citovat  

Právě že mi tehdy tvrdili že to je blbost lejt tam motorák a já si blbec nestál za svím.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 8:35   Citovat  

Adamek napsal:
Právě že mi tehdy tvrdili že to je blbost lejt tam motorák a já si blbec nestál za svím.

podla mna aj mechanikov z hondy je to blbost. motorak je nudzove riesenie ked neni k zohnaniu to co tam patri. moze sa zhorsit radenie a prevodovka sa viac opotrebuvava. ale "nejaky prevodak" je este vacsia blbost! MA TAM IST HONDA MTF!

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 8:37   Citovat  

Adamek napsal:

Jo, to oni tvrdí i v Honda servisech.. Ale tam aspoň mají mtf, i když do 4g bych ho asi nedal...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 8:58   Citovat  

olej v převodovce do r.v. 1997 bez obav 10W-40
ale jinak to vidím na spojku KO

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 9:35   Citovat  

Ted jsem stím jel asi 5 km do servisu a při jízdě najednou nic. Pedál šel normálně. ALe nechal jsem to tam. Prý by to mohla být opravdu spojka, ložisko nebo přítlačák. To by mě potěšilo, protože tuhle spojku asi nevyreklamuju to snad ne

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 19:49   Citovat  

no ja ti nevim, ten prevodak tam fakt nema co delat, urcite bych ho vymenil za 10w40

mara-mww je teď offline  mara-mww
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 20:11   Citovat  

Adamek napsal:
Včera jsem z ničeho nic po odjezdu od domu pocítil nějaký odpor od spojkového pedálu. Nejdříve jsem to dával za vinu botám, v kterých jsem před tím neřídil, ale když jsem se pak potřeboval rozjet z křižovatky a měl spojku v záběru, tak se auto uplně rozklepalo Smutný a nešla tam žádná rychlost. Pak se to povedlo a normálně to řadilo, jen ten pedál pořád divnej... Při parkování se mi to zase klepalo, nešla zpátečka, pak zase nešla vyřadit. Dnes jsem nastartoval řadit, šlo. Tak jsem zajel do garáže nadzvedl auto, zdá se mi že je to u převodovky trochu mastné, ale nevím jestli tolik, že by se zní ztratil olej. Jinak hned pod pedálem mi to vrže a skřípe. je tam nějaká pružina, ale nevím co stím....

Spojku jsem měnil v únoru (Exedy z USA) a najel na ni ani ne 5tis km. Olej v převodovce se měnil taky tak nějak, jenom teda ne 10W40 jak jsem se tu dočetl, že se dává, ale nějaký převodák. Dost mi ted šla dvojka přez zuby. Doufám, že mi jen něco vypadlo nebo se uvolnilo, protože převodovku se mi měnit moc nechce Bueee Ted přez zimu se měl dávat dohromady vymlácený podvozek.

Auto C4G ED7 s D15B2. Ráno to asi odvezu do servisu, protože stejně nic nevymyslím, ale pěkně mě to štve KO

hele predevcirem sem mel uplne stejnej problem chtel sem preradit na 3 tak sem vyradil a neslo zaradit uz nic tak sem to jeste dojel na parkac a chcipnul to a stejne nic neslo tak sem to jeste zkousel a po chvilce se mi to normalne povedlo a od ty doby to jde zase normalne nevim jestli to nemuze bejt treba tim ze sem minulej tejden prilejval novej volej Castrol Magnatec 10W 40

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 20:54   Citovat  

tohle dělá spojka, ne převodovka

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 20:56   Citovat  

To muze byt jak spojka, tak i prevodovka! Neozyvaji se nejake zvuky? Skripani, pri seslapnuti spojky nebo tak?

Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2008 , 21:54   Citovat  

D15B2 napsal:
To muze byt jak spojka, tak i prevodovka! Neozyvaji se nejake zvuky? Skripani, pri seslapnuti spojky nebo tak?

kdyz seslapne spojku tak se ozve vrznuti. pripada mi to jako by vrzal vylozene ten pedal.

dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2008 , 7:20   Citovat  

Tak mám uplně podobný problém taky už nějaký ten měsíc. Jednou jsem dojel na místo vzdálené od domova a tam se mi postupně začal propadat spojkovej pedál, až už se nevracel a nemohl jsem zařadit. Měl jsem uplně prázdno ve spojkové hydraulice. O to by ale teď nešlo, pže jsem zjistil, že to byl hlavní spojkový válec, který netěsnil, tak jsem přetěsnil, naplnil, odvzdušnil a pohoda, už nic neubývá. Ale ... sice neubývá, ale když jedu delší trasu nebo často řadím nebo nevím, tak postupně mi to začne zase blbnout. Nejde normálně zařadit. Musím pedál několikrát prošlápnout pak to jde. Nejhorčí je zpátečka, někdy jde přes zuby zmatenej Teď o víkendu se jelo jen nějakých 30km, ale už se neodjelo. Ani po pár hodinách. Furt to nechctělo zařadit. Nechali jsme ho tam, přijedu si pro něj ráno a zas jako by se nic nedělo, všechno šlo hladce cože cože ? Kapalina nikde neubývá... Fakt nevim co s tim. Jo a taky si semotamo vrzne, ale až u sekundárního spojovyho válce. Na to abych to dal teď do servisu nemám Smutný Tak aspoň budu sledovat co se dovím tady OK
Prelude 3G B20A3

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2008 , 7:30   Citovat  

dejwidoos napsal:
Tak mám uplně podobný problém taky už nějaký ten měsíc. Jednou jsem dojel na místo vzdálené od domova a tam se mi postupně začal propadat spojkovej pedál, až už se nevracel a nemohl jsem zařadit. Měl jsem uplně prázdno ve spojkové hydraulice. O to by ale teď nešlo, pže jsem zjistil, že to byl hlavní spojkový válec, který netěsnil, tak jsem přetěsnil, naplnil, odvzdušnil a pohoda, už nic neubývá. Ale ... sice neubývá, ale když jedu delší trasu nebo často řadím nebo nevím, tak postupně mi to začne zase blbnout. Nejde normálně zařadit. Musím pedál několikrát prošlápnout pak to jde. Nejhorčí je zpátečka, někdy jde přes zuby zmatenej Teď o víkendu se jelo jen nějakých 30km, ale už se neodjelo. Ani po pár hodinách. Furt to nechctělo zařadit. Nechali jsme ho tam, přijedu si pro něj ráno a zas jako by se nic nedělo, všechno šlo hladce cože cože ? Kapalina nikde neubývá... Fakt nevim co s tim. Jo a taky si semotamo vrzne, ale až u sekundárního spojovyho válce. Na to abych to dal teď do servisu nemám Smutný Tak aspoň budu sledovat co se dovím tady OK
Prelude 3G B20A3

podla toho čo tu čítam tak máš vybehaný bud hlavný,alebo ovládací válec/teleso piesta sa zadiera o stenu válca a potom to blbne/to že ti to na kráte vzdialenosti ide je ok/všeto je tam studené =večšie vole/teplé kov sa roztiahne vole sa vymedzia/riešenie je jednoduxé najprv skú vymenit vaček na spojke ak nepomože potom je v tahu hlavný spojkový válec/ten na pedáli/ok? přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2008 , 7:39   Citovat  

s tou teplotou to není špatný nápad! protože mě to vlastně taky dělalo po zahřátí. Když jsem jel ráno do servisu, tak bylo v pohodě bez problému, protože se mi skoro neohřál ani motor. Dneska by měli volat, tak uvidíme.

dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2008 , 7:47   Citovat  

azael74 napsal:
podla toho čo tu čítam tak máš vybehaný bud hlavný,alebo ovládací válec/teleso piesta sa zadiera o stenu válca a potom to blbne/to že ti to na kráte vzdialenosti ide je ok/všeto je tam studené =večšie vole/teplé kov sa roztiahne vole sa vymedzia/riešenie je jednoduxé najprv skú vymenit vaček na spojke ak nepomože potom je v tahu hlavný spojkový válec/ten na pedáli/ok? přátele

Dik, vyzkouším, ale jen dotaz, co si mám vybavit pod tím "vaček na spojke" Se stydím Jinak jsem vše pochopil přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2008 , 8:09   Citovat  

D15B2 napsal:

Kolik takhle se projevujících převodovek jsi viděl a opravoval ???

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2008 , 8:43   Citovat  

rom. m,a pravdu, vsetky vyssie uvedene prejavy su cisto zalezitost spojky. asi nemenite kvapalinu tak ako treba, alebo je to zavzdusnene...

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 10:50   Citovat  

Winie napsal:
kdyz seslapne spojku tak se ozve vrznuti. pripada mi to jako by vrzal vylozene ten pedal.

Tak to vidim nejspis na spojkovy lozisko,mozna lamelu

Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 11:25   Citovat  

Do převodovky jedině oleje s co nejnižší pěnivostí ne? Nevim jak je na tom motorák no...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 12:10   Citovat  

Auto jsem si před dvěmi dny vzal, protože nemám ted finance na to aby se rozebírala spojka a předovka. Ale, prý byla spojka (pedál) nějak povolená a zabírala hodně dole než má, takže mi to seřídili a zabírá těsně po půlce sešlápnutí. Jezdil jsem to projíždět a po 40ti km stále řadí, jen při parkovaní kdy jsem asi minutu a půl zajížděl mezi auta, tak mi tam jednou nešla jednička, ale to bych teda přičetl hodně velkýmu tlaku, protože jsem ji měl furt v záběru. Jediný co je problém, tak že se po cca 20ti km zase rozvrzal pedál a občas v hodně nízkých otáčkách nebo při přeřazení a pouštění spojky se někde něco zaklepe! ne pedál, ale někde něco u motoru.

A ještě jeden poznatek, na kterej jsem přišel. Auto mi ted skoro nekouří a nic mi nesmrdí v kabině. Mám problémy se spotřebou oleje a ted poslední půl rok to nad 4500 šíleně hulilo, že zamnou nebylo vidět a smrad něčeho spáleného (né spojka) byl cítit v kabině. A ted nic. Když jsem na to přišel tak jsem auto párkát poslal do 6500 a pořád nic v kabině cítít není. Olej v převodovce prý je, ale asi ho během zimního spánku vymením.

Takže problém se vyřešil asi jen trochu a radši to nechám rozebrat a zkontrolovat. Jen přemýšlím, že využiji radši služby PK nebo pana Kuhnela. Sice to bude asi trochu dražší, ale zase vědí co a jak OK

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 12:21   Citovat  

Kdyz radis citis jak to jde pres synchrony ?
Je tam nejaka vule v razeni ?
Otazka mas asi lankovou spojku nebo uz hydrauliku ? nevim jak to je u c4G

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 12:48   Citovat  

pajo napsal:
rom. m,a pravdu, vsetky vyssie uvedene prejavy su cisto zalezitost spojky. asi nemenite kvapalinu tak ako treba, alebo je to zavzdusnene...

ale C4G nema hydro spojku...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 13:34  Naposledy upravil Adamek dne 27.9.2008 , 16:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

diacoon napsal:
Kdyz radis citis jak to jde pres synchrony ?
Je tam nejaka vule v razeni ?
Otazka mas asi lankovou spojku nebo uz hydrauliku ? nevim jak to je u c4G

Vůle nepocituji, a kromně dvojky, kterou jsem odkouřil na sprintech jdou kvalty normálně řadit. jen dvojka jde skoro pořát při podřazovaní přez zuby.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 14:35   Citovat  

jaktoze nema varovani pořádnej výtlem pořádnej výtlem
ja sme nepsal nic sproste a dostal sem varovani pořádnej výtlem by me zajimala politika fora Velmi šťastný Velmi šťastný

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 15:16   Citovat  

Napsal jsem mu varování, že příště už žlutou kartu dostane a příspěvek jsem mu smazal. Z mé strany je to sice víc práce, ale každý občas ujede. Mikymu jsem podobné varování přes SZ taky kdysi dával.
Pokud jde o tebe, kartu ti udělil jiný moderátor, takže se k tomu nemůžu vyjadřovat, když nevím, o co jde.
Moderátorů je víc, ne každý čte všechno a ne každý reaguje stejně.
Politika fora je v obecné rovině taková, že se snažíme, aby tu nebyly vulgarismy, zdvojená témata, příspěvky s haldami vykřičníků, hádky, urážky a tak. Aby orientace byla snadná, bez nutnosti se prohrabávat haldami nicneříkajících canců. Aby tu bylo víc rozumných technických rad než obecného plkání o ničem.
Tyhle "prohřešky" jdou na vrub uživatelům fora, kteří neumí nebo nechtějí dodržovat pravidla. To je ta prvotní příčina. Moderátoři se ten stav pouze snaží napravit, někdy lépe, někdy hůře.
Tak aspoň chápu politiku fora já.
Doufám, že jsem ti odpověděl.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2008 , 15:28   Citovat  

Minor napsal:
Napsal jsem mu varování, že příště už žlutou kartu dostane a příspěvek jsem mu smazal. Z mé strany je to sice víc práce, ale každý občas ujede. Mikymu jsem podobné varování přes SZ taky kdysi dával.
Pokud jde o tebe, kartu ti udělil jiný moderátor, takže se k tomu nemůžu vyjadřovat, když nevím, o co jde.
Moderátorů je víc, ne každý čte všechno a ne každý reaguje stejně.
Politika fora je v obecné rovině taková, že se snažíme, aby tu nebyly vulgarismy, zdvojená témata, příspěvky s haldami vykřičníků, hádky, urážky a tak. Aby orientace byla snadná, bez nutnosti se prohrabávat haldami nicneříkajících canců. Aby tu bylo víc rozumných technických rad než obecného plkání o ničem.
Tyhle "prohřešky" jdou na vrub uživatelům fora, kteří neumí nebo nechtějí dodržovat pravidla. To je ta prvotní příčina. Moderátoři se ten stav pouze snaží napravit, někdy lépe, někdy hůře.
Tak aspoň chápu politiku fora já.
Doufám, že jsem ti odpověděl.

je to dobrý kouř

Obsah fóra Honda-club.cz   
tuhá spojka, nejde řadit, auto se klepe
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: