Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nakupování přes eBay z USA
Fórum: Obchod
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.9.2007 , 16:16   Citovat  

Našel by se tady někdo ochotnej mi poradit při nákupu z USA? Nebo případně i zprostředkovat prodej (samozřejmě s provizí)?

Jedná se o toto zboží:

karbonovej spoiler

Mám zkušenosti s nákupem přes eBay z Německa, ale z USA nevím. Bohužel neumím skoro vůbec anglicky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 10:51   Citovat  

50 doláčů pošta.....
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 18:18   Citovat  

vzhledem k velmi sympatický ceně dopravy až do ČR (zmíněných 50$) bych to jinak ani neřešil...
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 21:32   Citovat  

Lidi, vy me bavite pořádnej výtlem
Co si take na dane strance precist, co je povazovano za "international? Úsměv)
Cena bude stopro vetsi. Doporucoval bych poptat wheelmana, aby to nemuselo jit lodi.
Osobne bych ale asi neriskoval prevoz podobnych "krehkych" veci lodi to mi hlava nebere
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.9.2007 , 22:06   Citovat  

ReNo napsal:
Lidi, vy me bavite pořádnej výtlem
Co si take na dane strance precist, co je povazovano za "international? Úsměv)
Cena bude stopro vetsi. Doporucoval bych poptat wheelmana, aby to nemuselo jit lodi.
Osobne bych ale asi neriskoval prevoz podobnych "krehkych" veci lodi to mi hlava nebere

OK Nápad je tu! taky bych počkal na wheelamana a neviděl to tak růžově Chápeš! OK ten má hodně, co k tomu říct ...
   Návrat  
Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 0:37   Citovat  

už se to řeší, doprava sice bude 50, ale mohlo by být ještě clo a DPH dalších skoro 30% tak se to musí nějak vychytat Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 12:47   Citovat  

Wheelmane a co pořešit rovnou s tím můj budík na vodu a olej ? Mr. Green
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 13:01   Citovat  

já dělám Ebay .com .de ... mám 100% feedback!
...tomu moc nevěřím, že poštovné bude jen 50 doláčů...už jsem pár takhle velkých věcí kupoval...a bylo to tak 70 - 80...
Chtělo by to prodejci napsat...tak jak tam píše!...mám v tomhle směru něco řešit??
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 13:10   Citovat  

...jo a u těchle levných věcí nemáš nikdy jistotu že je to "real carbon"...většinou je to jen potažené...už jsem měl tu čest s jedním palivovým víčkem...z druhé strany sprostý kov!
Takže by bylo vhodné se u prodejce ujistit, že je to celé jen z carbonu...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 13:47   Citovat  

Lukas napsal:
já dělám Ebay .com .de ... mám 100% feedback!
...tomu moc nevěřím, že poštovné bude jen 50 doláčů...už jsem pár takhle velkých věcí kupoval...a bylo to tak 70 - 80...
Chtělo by to prodejci napsat...tak jak tam píše!...mám v tomhle směru něco řešit??

Uvidíme jak pochodí Wheelman.
Ale jestli chceš, můžeš se prodejce taky zeptat a pokud ti odpoví stejně jako Wheeelmanovi, tak to bude asi pravda Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 13:48   Citovat  

Lukas napsal:
...jo a u těchle levných věcí nemáš nikdy jistotu že je to "real carbon"...většinou je to jen potažené...už jsem měl tu čest s jedním palivovým víčkem...z druhé strany sprostý kov!
Takže by bylo vhodné se u prodejce ujistit, že je to celé jen z carbonu...

To je taky otázka, no.......
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 13:53   Citovat  

Zatím teda zjišťuju, že nakupování z USA přes eBay není až tak výhodný, jak se na první pohled zdá.
Kdo v tom neumí chodit, může pěkně narazit. To clo a DPH to hodně komplikuje a znejisťuje výsledek, jestli se to vyplatí.
Škoda že teď nic není v Německu nebo jinde v Evropě za slušný peníze. Co jsem našel, tak bylo dražší než u nás v e-shopech.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 14:13   Citovat  

...ono je několik fíglů jak zmenšit clo...základem je neposílat to kurýrní službou, ale USPS...a pak taky neznamená že za jakou cenu to koupíš, tak stejná musí být i na účtu Úsměv
...pokud děláš business s Wheelmanen tak ať ti to zařídí on...pokud budeš dělat business se mnou tak ti to zařídím já!

Ona i kvalita v USA je drahá, takže s tím "real carbon" opravdu obezřetně! Zaručený výsledek je u Seibonu, VIS. Takových těch looks like je spousta...a na tom obrázku to nepotznáš!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 14:23   Citovat  

...takhle to má vypadat: odkaz kostra z kovu...jinak zbytek carbon!!
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 15:03   Citovat  

Nevyjde levněji to koupit u nás a nastříkat to na černo? HaHaaa
   Návrat  
nf je teď offline  nf
PříspěvekZaslal: 6.3.2008 , 12:06   Citovat  

při nákupu v americkém e-shopu nebo na e-bayi můžete ušetřit - stačí si nechat zboží poslat na americkou adresu firmy, která se zabývá přeposíláním do ČR
toto řešení vám jednak sníží náklady na poštovné (většinou bývá poštovné od e-shopu do evropy předražené), jednak můžete nekoupit i u lidí/firem, které do ČR zboží neposílají
Více informací na webu shipito
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 8:53   Citovat  

Ted sem mel z US darek k vanocum - no co to bylo za pakarnu. Pokud chci aby to proslo celnici bez moji ucasti tak musis dat poste plnou moc k veskerym ukonum vcetne tech odvolacich a opravnych v pripade problemu..coz sem nebyl ochotnej-navic si za to uctou asi 90kc pořádnej výtlem k tomu dalsich 96kc poplatek poste ktery mi nikdo z nich na celni poste nebyl schopen racionalne vysvetlit..k tomu 19nebo 20% DPH ktere se pocita i z postovneho coz mi ted zase celnik nebyl schopen vysvetlit. Pry je to v zakone,ale me prijde,ze to dat v extremu k soudu tak normalne tohle nemuzou vyhrat pokud soudce zapoji aspn 1 zavit v mozku.. proste jak uz to nejde jako driv - tedy poslat jim mailem podklady a pak si jen pockat az to doruci,ale ted plnou moc a platit nebo tam jet tak sem si to tam s nema vyrikaval..muselo to ze me ven naštvanej naštvanej

balicek byl porad cca o 12set levnejsi nez bych to koupil v CR,ale tyhle uzasne pravidla ho zdrazili skoro o 400kc Chápeš! Nvm proc,ale prijde mi,ze v tomhle pokakanem state nefunguje nic jak by melo aby obcan zil spokojeny zivot Velmi šťastný
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 9:14   Citovat  

Hlavator napsal:
Ted sem mel z US darek k vanocum - no co to bylo za pakarnu. Pokud chci aby to proslo celnici bez moji ucasti tak musis dat poste plnou moc k veskerym ukonum vcetne tech odvolacich a opravnych v pripade problemu..coz sem nebyl ochotnej-navic si za to uctou asi 90kc pořádnej výtlem k tomu dalsich 96kc poplatek poste ktery mi nikdo z nich na celni poste nebyl schopen racionalne vysvetlit..k tomu 19nebo 20% DPH ktere se pocita i z postovneho coz mi ted zase celnik nebyl schopen vysvetlit. Pry je to v zakone,ale me prijde,ze to dat v extremu k soudu tak normalne tohle nemuzou vyhrat pokud soudce zapoji aspn 1 zavit v mozku.. proste jak uz to nejde jako driv - tedy poslat jim mailem podklady a pak si jen pockat az to doruci,ale ted plnou moc a platit nebo tam jet tak sem si to tam s nema vyrikaval..muselo to ze me ven naštvanej naštvanej

balicek byl porad cca o 12set levnejsi nez bych to koupil v CR,ale tyhle uzasne pravidla ho zdrazili skoro o 400kc Chápeš! Nvm proc,ale prijde mi,ze v tomhle pokakanem state nefunguje nic jak by melo aby obcan zil spokojeny zivot Velmi šťastný

Je to jednoduche...platis kolem 5% clo z ceny zbozi a pak na to 20% DPH z celkove ceny (zobzi+clo+DOPRAVA). To se plati vsude, at si to posilas pres jakoukoli dopravni spolecnost. Tech 96kc si posta uctuje za vystaveni JSD (proste doklad pro celniky...) platit to nemusis, pokud se dostavis osobne na celnici a zbozi si proclis sam. Vse je dle zakonu...bohuzel.

Mnohem vetsi svinstvo je, ze posta te nezastoupi v celnim rizeni, pokud jsi zivnostnik/firma...to te odkaze pouze na jednu jedinou spolecnost se kterou spolupracuje (nekdo si pekne masti kapsu na statni spolecnosti...) - se kterou navic nejde vyridit zastoupeni elektronicky (!!!) jinak si to musis vyclivat opet sam (tzn. fyzicky u celniku v praze) nebo pres externi firmu...a to jsou naklady kolem xxxx KC.

z techto duvodu ze "tretich" zemi objednavam naprosto vymecne...jednak uz to neni vyhodne a hlavne si vzdy pripadam jak nejaky urednik, co furt neco nekam skenuje...jakoby toho bylo malo
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 9:40   Citovat  

Clo samozrejme az nad tim starym limitem.
O štosech papiru mi nemluv-k 1 veci asi 10 papiru,skenu,vytisku a nevim ceho..tech 96kc sem musel zaplatit tak jako tak-i kdyz sem tam byl osobne - dalsich 90kc je za to zastupovani kdybych tam nechtel jet osobne. Coz ma asi kazda fyzic.osoba mimo Phu smulu a proste asi jedine tem smejdum tu plnou moc musi dat. Parkovani u posty samozrejme KO barak rozmasirovanej na hadr,ze se tam clovek boji vlezt aby mu to nespadlo na hlavu..prachu si berou az je mi z toho zle,ale aby se tak delo aspn v nejakem normalnim lidskem kultivovanem prostredi to uz ne! Naprosto nemuzu pochopit za co platim dan na postovnem ktere sem zaplatil dodavateli. O dan na vec ktera je pro moji soukromou osobu nemluvim..ten limit co snizili aby mohli okradat lidi skrz dane to je prave ten vrchol-nejsou schopny vybrat miliardy na danich od "podnikatelu" ale tebe s kazdou vecickou nad 500kc sejmou protoze to je to nejsnazsi to snad ne ! Uz sem cetl,ze nakupovani z US jde do kopru a naopak se jede pres Cinu,protoze beztak ty veci jsou z ciny a lidi jdou rovnou ke zdroji ktery je jeste levnejsi a poplatky jim to navysi o neco mene nez kdyby to brali ze statu,ale vetsina uz jde ted proste z Nemec nebo UK.

Ale kdyz se budu snazit tak celniky stejne otentuju Mrk Jenze to je pak o dost zdlouhavejsi nakupovani HaHaaa
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 10:45   Citovat  

Hlavator napsal:
Clo samozrejme az nad tim starym limitem.
O štosech papiru mi nemluv-k 1 veci asi 10 papiru,skenu,vytisku a nevim ceho..tech 96kc sem musel zaplatit tak jako tak-i kdyz sem tam byl osobne - dalsich 90kc je za to zastupovani kdybych tam nechtel jet osobne. Coz ma asi kazda fyzic.osoba mimo Phu smulu a proste asi jedine tem smejdum tu plnou moc musi dat. Parkovani u posty samozrejme KO barak rozmasirovanej na hadr,ze se tam clovek boji vlezt aby mu to nespadlo na hlavu..prachu si berou az je mi z toho zle,ale aby se tak delo aspn v nejakem normalnim lidskem kultivovanem prostredi to uz ne! Naprosto nemuzu pochopit za co platim dan na postovnem ktere sem zaplatil dodavateli. O dan na vec ktera je pro moji soukromou osobu nemluvim..ten limit co snizili aby mohli okradat lidi skrz dane to je prave ten vrchol-nejsou schopny vybrat miliardy na danich od "podnikatelu" ale tebe s kazdou vecickou nad 500kc sejmou protoze to je to nejsnazsi to snad ne ! Uz sem cetl,ze nakupovani z US jde do kopru a naopak se jede pres Cinu,protoze beztak ty veci jsou z ciny a lidi jdou rovnou ke zdroji ktery je jeste levnejsi a poplatky jim to navysi o neco mene nez kdyby to brali ze statu,ale vetsina uz jde ted proste z Nemec nebo UK.

Ale kdyz se budu snazit tak celniky stejne otentuju Mrk Jenze to je pak o dost zdlouhavejsi nakupovani HaHaaa

to co jsem napsal plati pro vsechny staty mimo EU...na cinu se prechazi, protoze odtud se to jeste vyplati...nicmene papirovani stejne.

Dan neplatis dodavateli, ale statu Úsměv Platis ji kdyz si tady koupis cokoli a musi ji platit kazdy...podle me je to docela rozumne...jak by tady pak mohli prodavat oficialni prodejci, kdyby meli o 25% (coz je realna marze u x veci) drazsi nakup, nez "cerny trh"?

Spise je smutne ze jsou tady rocni miliardove uniky na kontejnerech a zasilkach "velkych jako krava" ale zato kdyz si tady normalni clovek objedna neco mensi opravdu pro osobni spotrebu, tak je vystaven byrokraticke masirce...
   Návrat  
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 10:57   Citovat  

Mám bohužel stejnou zkušenost. Objednával jsem si displej na ipod z usa přes ebay. Kdybych věděl co to bude za pakárnu, raději bych si připlatil a objednal si to z UK. Jak říkáš. Místo balíčku mi přišlo oznámení z celního úřadu o zásilce ze země mimo EU. pověřil jsem poštu, nebudu tam jezdit osobně, mám to daleko. Nicméně místo 96 korun se to nakonec navýšilo na 180 kč, nevím za co, tohle nikde v papírech ani na internetu neuváděli. Nebo jsem to apson nenašel. Dokonce jsem pak podal stížnost, avšak zamítnuto, že všechno proběhlo podle zákona. Překvapivě. Clo jsem sice neplatil, ale platil jsem dan, jelikož cena o 1 euro převyšovala limit. Daň se platila nejen z ceny, ale i z poštovného, což taky nějak nechápu. Nakonec se mi ta věc prodražila asi o 50 procent. Za tu cenu jsem už mohl mít display z UK a bez tohoto úřednického masakru. Takže příště z USA jen výjimečně. Raději připlatím peníze navíc a zaplatím je někomu v UK, než to platit našemu zlodějskému státu, který už neví kde by nás ždímal. Nevím, proč by někdo měl mít prospěch z toho, že já si koupím něco pro svoje účely někde v zahraničí. Kdyby se to dalo za tu cenu koupit tady, tak bych si to koupil tady.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 11:23   Citovat  

Ta byrokraticka masineria funguje spolahlivo aj v SR. Tiez som sa asi pred pol rokom rozculoval nad tym, preco musim platit dan aj za postovne naštvanej naštvanej pri baliku objedavanom z Ciny. Ako infinity napisal, je to bohuzial podla zakonov Smutný a nic s tym nespravime. Darmo predajca na balik napisal iba zlomok ceny, prepravna spolocnost (alebo ta, ktora to vsetko vybavuje) si vyziadala vypis o zaslani platby do Ciny a na zaklade toho potom stanovili vysku cla a DPH...
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 12:32   Citovat  

Máte někdo návod jak co nejlevněji dostat díly z USA do ČR? Je mi jasné, že to bez daně a cla už asi nepůjde, ale třeba máte někdo nějaký návod jak platit co nejméně. Budu objednávat díly za asi 3000 dolarů, což není málo...Je tu někdo kdo by to za nějaký bakšiš objednal, kdo v tom umí chodit? Mám jednu možnost, ale ještě se chci poohlídnout po dalších. Díky moc přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nakupování přes eBay z USA
Fórum: Obchod
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina