Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak na přidřenou vačku...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 13:32   Citovat  

Zdravím hondakluci,
dělal jsem GO hlavy na D16Z6 SOHC, všecko složil jak má být a po 3 minutách bezproblémového chodu na volnoběh se motor s nepříjemným hvízdnutím zastavil.
Sdělal jsem tedy "klavír" a podle očekávání se přidřel vačkový hřídel, v prostředním uložení. Nejspíš vačka už trochu háže, když se to stalo právě uprostřed, zkusím ji poměřit dle manuálu.

Chci se zeptat, jestli se to dá v domácích podmínkách opravit jemným zabroušením. Na hlavě je uložení vačky bez škrábanců, vačka má na povrchu jen jemné škrábance, ale na horní polovině ložiska (můstku) je to klasicky "žvýklé", tj. na straně strhnutá trocha hmoty, kterou právě chci nechat odbrousit a jezdit nějaký čas dál.

Všimnul jsem si už při prvním rozebrání, že uložení v tom místě bylo už načaté, ale nějak jsem se tomu nevěnoval, no a složení do trochu jiné polohy to jak vidno dodělalo úplně.
V manuálu je max. povolená vůle 0,15mm, což se mi zdá dost a po přebroušení drsností cca 1000 by to teoreticky nemuselo vadit...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 13:35   Citovat  

Při skládání jsem plochy mázl prstem olejem, jako vždycky, ale pak při protáčení motorem přes klíč, jestli nejsou nějak posunuty rozvody, šlo motorem točit víc ztuha než normálka, takže už po složení něco nebylo ok, ale proč netuším, když tam jsou středící trubičky v místě šroubů.

Jinak olej tam je cca měsíc, 10W40 syntetika VAToil (prý odnož Valvoline)

OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 14:20   Citovat  

no mě je čéče divný, že se ti to žvejklo jen na tý horní části "můstku" není možný, že jsi ho třebas prohodil s nějakým jiným kdzž si to dával do kupy? jinak přebrousit těžko říct, když to člověk neviděl... zkus dát aspoň fotku Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 14:38   Citovat  

OKMAS napsal:
no mě je čéče divný, že se ti to žvejklo jen na tý horní části "můstku" není možný, že jsi ho třebas prohodil s nějakým jiným kdzž si to dával do kupy? jinak přebrousit těžko říct, když to člověk neviděl... zkus dát aspoň fotku Mrk

Nene kecal jsem aniž bych se na to pořádně mrkl, samozřejmě že i na spodní části, tj. na hlavě, je hnutý materiál. Vahadla jsem nerozebíral, takže nějaké prohození je vyloučené...

Spíš teď řeším, jestli tam nebude vadit nějaká ta vůle, co tam vznikne "ručním" přebrusem. Nemělo by to být moc, ale aby se to pak nezadíralo třeba kvůli ovalitě...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 17:31   Citovat  

Streetkid napsal:
Spíš teď řeším, jestli tam nebude vadit nějaká ta vůle, co tam vznikne "ručním" přebrusem. Nemělo by to být moc, ale aby se to pak nezadíralo třeba kvůli ovalitě...

neveril bych v to ze to jeste nekdy bude dobre. jsou tam nejake minimalni tolerance a ty uz jsou tatam a bud se to vydre uplne, napadaji supinky do motoru a udela to jeste vetsi skodu nebo se znici vacka - praskne, co neco podobneho.

Vinc je teď offline  Vinc
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 17:57   Citovat  

Jde to,sice jsem to neviděl,ale pokud to neni žádný extrém klidně to přebrus až do hladka,nebo si sežeň nahradní můstek a ten si přizpůsob,je to jen hliník takže práce sním není těžká,ja takhle skládal hlavu s dalších dvou jiných DOHCček,jiné vačky,můstky zase z jiné hlavy atd a šlo to,nebyli sice přidřené,ale byli jiné natolik,že vačky v uložení nešli ani pootočit.A můj názor,pokud se ti to hryzlo uprostřed,klidně to tam přebrus i z minimalní vůli,něco vyplní olej,je tam nějaká roztažnost materiálu.Nebo ještě mě napadá,když ten můstek pěkně do oblouku vybrousíš celý,aby jsi vyeliminoval vůli,můžeš ho trochu snížit i tak by se to dalo.Možností je plno.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 19:27   Citovat  

kouslo se ti to na vacce? a nestrhly se ti pri tom zuby na rozvodaku a nepotkalo se ti to taky?

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 20:12   Citovat  

a nevimenil si uchyty na vacke za 1 a 3? ja som to mal tak isto ale islo mi to ale strasne tazko!!!! ale ked so to dal tak ako malo byt to som mal najatdenych uz asi 1000km a nic jej nebolo skoro trocha bolo postrabana ale drzi v poho a keby tam bola vola to by nemalo mat nejaky velkz vpliv... len by to mozna trocha klepalo ale ze by sa pridrel

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2008 , 21:56   Citovat  

FastCivic napsal:
kouslo se ti to na vacce? a nestrhly se ti pri tom zuby na rozvodaku a nepotkalo se ti to taky?

Stalo se na volnoběh, takže motor pokojně zhasl a nic víc. Však jsem se taky sakramentsky díval přes svíčku jestli nejsou na pístech razítka Úsměv
Co je ale pravda tak jsem ty rozvody kontroloval a ještě po předchozím majiteli byly o zub posunuté, pač tam byla uplně pootočená řemenice bez klínku, já tam mám teď duralovku s pochybnou ryskou, tak jsem kontroloval horní úvrať podle tyčky zasunuté místo svíčky a hle, posunuto o zub dřív. Jezdil jsem s tím dodnes, cca 2000km, a motor super, jel jak pila při spotřebě 7,5l/100 lehká noha, tak pokud to bude ve správné poloze o ničem, dám to zpátky muhehe meetallll

Vinc: zabrousím to, finálně mám připravenu drsnost 1200 a švihnu do motoru jiný olej. Ta plná syntetika stojí za prd, motor je hrozně hlučný, podle tacha najeto 220 000 a i po opravě LMA je hlava hrozně hlučná.

offtopic prodám 4l měsíc ježděné syntetiky VAToil 5W40 za 400,- Lucy Je to tam.

Lukas1 je teď offline  Lukas1
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 20:41   Citovat  

Ahoj zajímalo by mě o kolik byla šlehlá hlava (resp o kolik ti ji museli srazit aby ji srovnali) momentálně mám dole hlavu a byla dost zkroucená tak se bojím abych nedopadl přesně jako ty. V manuálu píšou, že 2 desetiny je hranice, ale zajímalo by mě jestli se to už při 2 desetinách zadře nebo to je na hraně dík.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 21:24   Citovat  

Lukas1 napsal:
Ahoj zajímalo by mě o kolik byla šlehlá hlava (resp o kolik ti ji museli srazit aby ji srovnali) momentálně mám dole hlavu a byla dost zkroucená tak se bojím abych nedopadl přesně jako ty. V manuálu píšou, že 2 desetiny je hranice, ale zajímalo by mě jestli se to už při 2 desetinách zadře nebo to je na hraně dík.

No jak moc to bylo hnuté, to nevím, protože to údajně dělal předchozí majitel kvůli přehřívání motoru... 0,2mm by neměly vadit, když je to servisní limit. Slož to, pořádně všecko namaž a ve složeném stavu nesmí jít otáčení s odporem...ideální by bylo otáčet vačkou bez ventilů, což s namontovanou hlavou jde špatně, ale já to kontroloval otáčením motoru přes řemenici s vyšroubovanýma svíčkama.
U mě byla záhada v tom, že jsem poprvé sdělal klavír s můstkama, vačka byla chycená jen lehce v prostředním můstku, pak jsem to složil přesně jak rozdělal a vačka šla ztuha a otěr byl patrný hned na třech prostředních uloženích... Proč ty můstky najednou neseděly a svíraly vačku, když jsem hlavu nepovoloval, absolutně nechápu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak na přidřenou vačku...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina