Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zvlněné kotouče po 3000 km?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:37   Citovat  

Asi před měsícem jsem si nechal dělat nový kotouče na předek zn. ABS s destičkama ATE. 3000 km to bylo ok, jenže včera jsem Hondici půjčil kámošovi a ten je dokázal za 100km ostrý jízdy zvlnit Smutný Je to vůbec možný? Najednou to při dobrždování kope do volantu i do pedálu brzdovýho. Nejhorší situace je asi při lehčím brždění a zařazenou 4 např. před vesnicí (z 90 na 50), jak padají otáčky tak to začíná těžce vibrovat. Prej s tim jezdil hodně ostře (čemuž odpovídá jeho spotřeba 14.5l, mě to bere 8-9) a několikrát dobržďoval z vysoký rychlosti ,,až na krev" - magor :-/ Nebo to může dělat i zadek? Ten se teprve chystám dělat, nevim jak na tom je, ale ještě jsem ho nedělal.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:52   Citovat  

Zažil jsem, že pumpování do pedálu dělal jeden zadní kotouč, ale bohužel, taky to, že se musely originální Honda kotouče na Acc. Aerod. po cca 5t km stáčet ... ale pak už byly OK.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:53   Citovat  

to bude tim předkem když to kope i do volantu. KO To bude asi zase na vyměnění. bráchoj to dělá občas taky ale fakt jen když brzdí ze 190 a hned jak to namáhání na ně ubyde tak se vlnit přestanou jak vychladnou. Jestli tobě už skroucený zůstali tak to je na prd no. A nehohli ti tim teplem třeba i prasknout koukal jsi se na ně jak vypadaj?

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:54   Citovat  

Ale jestli to dává i do volantu, tak je to asi jasný. předek. Mě to dělá taky, a ty kotouče jsou taky zánovní a žádný shity.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:58   Citovat  

Roverman napsal:
Ale jestli to dává i do volantu, tak je to asi jasný. předek. Mě to dělá taky, a ty kotouče jsou taky zánovní a žádný shity.

co s tim? Stočit, nebo se s tím smířit? Na kolik vychází stočení ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:04   Citovat  

Střelec napsal:
co s tim? Stočit, nebo se s tím smířit? Na kolik vychází stočení ?

Stočit, ale nejlépe na autě, zvlášť u Accordu OK

Tak to koukám! jestli tedy můžu odpovědět já ??? Velmi šťastný

Luther je teď offline  Luther
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:12   Citovat  

To co popisujes vypada na kotouce, ale mas overeny, ze to nedelaji disky? "Trefeny" kolo je na pedalu citit podobne a jestli s autem jel jak pises...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:17   Citovat  

Luther napsal:
To co popisujes vypada na kotouce, ale mas overeny, ze to nedelaji disky? "Trefeny" kolo je na pedalu citit podobne a jestli s autem jel jak pises...

počkej, jak může být cítít kolo (ráfek) na brzdovém pedálu ??? Tak možná křivý náboj ... ale musí to hýbat s brzdičem

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:21   Citovat  

mas dobryho kamose.

nevim jestli jdou zvlnene kotouce zbrousit...pokud ne, muzes koupit jine. Predpokladam ze ty desky budou taky pekne spalene Úsměv
Ja bych koupil vse nove a kamosovi dal fakturu.

Luther je teď offline  Luther
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:25   Citovat  

Rom. napsal:
počkej, jak může být cítít kolo (ráfek) na brzdovém pedálu ??? Tak možná křivý náboj ... ale musí to hýbat s brzdičem

Vibrace krivyho kola na predni naprave se pri urcity intenzite brzdeni prenasi nejvic, takze jdou i do volantu. Ale psal jsem, ze to budou nejspis kotouce

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:30   Citovat  

Luther napsal:
Vibrace krivyho kola na predni naprave se pri urcity intenzite brzdeni prenasi nejvic, takze jdou i do volantu. Ale psal jsem, ze to budou nejspis kotouce

OK. jestli jsi myslel do volantu, tak ano, ale do pedálu si to nedokážu představit ... přátele

WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 22:42   Citovat  

Z toho plyne jedno, nepůjčovat Honda kamarádům, kteří jezdí jako prasata.. Ble Já měl teď taky problém s předníma kotoučema... Házelo mi to s volantem při brždění čím dál víc, takže došlo na výměnu destiček i kotoučů.. A výsledek?? Už to neháže... OK

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 23:01   Citovat  

asi bude nejlepší vyměnit za nové a fakturu poslat kamarádovi... přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 23:13   Citovat  

Na jak dlouho je to práce vyměnit oba kotouče na předku vč. desiček? Prej tam jsou nějaký náboje, což prodlužuje dobu nutnou k výměně...

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 23:22   Citovat  

Střelec napsal:
Na jak dlouho je to práce vyměnit oba kotouče na předku vč. desiček? Prej tam jsou nějaký náboje, což prodlužuje dobu nutnou k výměně...

Ja to mam do hodiny...naboj? Nemyslis zatlaceni pistku? Nevim co ma spolecneho vymena brzd s nabojem...

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 0:02   Citovat  

1. tvůj kámoš je deb**
2. je tady na HC alespoň jeden člověk, kterej by byl spokojenej s brzdama na svý Hondě?? Já mám nový kotouče Zimmermann a desky Nissin a stejně je to furt bláto, těm brzdám se nedá věřit......proč Honda maj tak předimenzovaný motory a tak těžce poddimenzovaný brzdy????

Mě přijde, že každá Honda je, co se týče brzd, takový kamikaze na čtyřech kolech. KO

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 0:13   Citovat  

ja jsem spokojen se svymi brzdami treba :) Myslim, ze je mam k vykonu tak akorat.

Jinak kotouce znacky ABS neznam teda a asi to nebude zadna sportovni nebo zavodni znacka, jinac znam dost vyrobcu totiz (ne ze bych byl vseznalek). Takze jestli je smazil co to slo, tak se klidne mohly zkroutit (je to pak cejtit ve jen volantu, jen pri brzdeni). Koukl bych se jestli to prezili desticky, jestli nenechali takovej nafialovelej film na kotouci (na to pozor, pak to pri urcity teplote prestane brzdit, kdyz tam je!) a pokud jsou desticky ok, tak je hodne intenzivnim brzdenim sbrousit primo na aute. Tak na 160kmh treba se rozjet a dupnout na ne, co to jde, tak do 30kmh a pak zas jet tak tech 90 aby se to zchladilo. Nekde tu bylo video honda fans, jak takle zajizdej desky bo co :D. Tim se ten kotouc muze stahnout, sbrousit zpet do rovna, pokud to neni moc. Jinak stoceni na nejakym soustruhu bo cem stoji tak 500,- ale ne vzdy se to podari. Takze nejlepsi reseni je koupit novy kotouce a nejaky kvalitni a ridit se tim, ze zeny a auta se nepujcuji ;) a kdyz tak uz vyjimecne a vyjmecne duveryhodnym lidem, ktery vedej jak s tim zachazet ;D

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 0:29   Citovat  

Bitkar napsal:
ja jsem spokojen se svymi brzdami treba Úsměv Myslim, ze je mam k vykonu tak akorat.

fakt? ale to nejsou série že ne.....a ikdybys tam měl lepší kotouče a desky - nevěřim, že by to bylo tak fajnový..dyť já šlápnu na brzdu, dobrej nástup, ale pak to začně vadnout a hlavně ve vysokejch rychlostech úplně cejtim,že jestli na ten pedál dupnu ještě víc tak ty brzdy zaživa upeču........ KO

cabbage je teď offline  cabbage
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 7:01   Citovat  

Střelec napsal:

Tady je návod jak na to...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 7:04   Citovat  

infinity napsal:
Ja to mam do hodiny...naboj? Nemyslis zatlaceni pistku? Nevim co ma spolecneho vymena brzd s nabojem...

budes se divit ale hodne, acco ma totiz predni kotouce na nabojich zezadu viz VYMENA PREDNICH KOTOUCU NA HC

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 7:34   Citovat  

cocks napsal:
fakt? ale to nejsou série že ne.....a ikdybys tam měl lepší kotouče a desky - nevěřim, že by to bylo tak fajnový..dyť já šlápnu na brzdu, dobrej nástup, ale pak to začně vadnout a hlavně ve vysokejch rychlostech úplně cejtim,že jestli na ten pedál dupnu ještě víc tak ty brzdy zaživa upeču........ KO

ono prave 1.8 Vti maji ty kotouce vetsi nez na 1.6 vti a brzdi to mnohem lepe.meli dat i na 1.6 stejne velke kotouce.jsou male.

Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 7:35   Citovat  

já sem s kupé spokojenej jak brzdí Úsměv 1,5tka a sériové origo brzdy
asi to totiž bude tím že brzdí předek i zadek tak jak má Úsměv

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:07   Citovat  

mno neviem, ale ja by som kamosa neobvinoval. to ze ti po 100km dokazal skrutit kotuce znamena len jedine, a sice ze si zle kupil (zrejme tie kotuce - ABS je uplny lowcost)... keby sa to nestalo jemu, stalo by sa to tebe, mozno o par sto km neskor, alebo pri zjazde nejakeho kopca, ale stalo by sa to... Úsměv
stacanie ti nepomoze, ani to brzdenie, ked uz su v stave ze brutalne kopu, pripadne ked su aj fialove tak iba vymenit...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:10   Citovat  

tak ono stačí koupit k sobě kotouče a desky co se nemají rádi a můžeš mít i HIGH coast a je to jedno Úsměv zvlní se taky.
NA CRX jsem si koupil radost kotouče HPR a taky vydržely tak 1500 km a to sem nejezdil jako negr a začali kopat
Vyreklamoval sem a koupil dopředu i dozadu Bremba a desky ferrodo podle doporučení výrobce a to fungovalo paradně

Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:18   Citovat  

ja bych naopak kamosa poslal pekne dopr... co s tim mam co jezdit jak prase - nechapu ze mu to tolerujes nehlede na to ze to auto ti za tu jeho jizdu zestarlo o 5let dostali zahul tlumice, napravy motor a jediny brzdy to nevydrzeli ale brzo se ozvou dalsi veci to neni sluzebni auto si mu mel rict bych mu to nechal proplatit cely - takovyho kamose opravdu nepotrebujes, mimochodem ja mel na c4g taky takovej modrej asi zakalenej prouzek na koutouci a pri rychlejsi jizde uz to nebrzdilo skoro vubec - nechapu jak tak mlinkaty kotouce muzou na takovym autre fungovat ma to stejne velky kotouce jak brachova 106 litrovej pezot to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:37   Citovat  

ty we Úsměv děláš jako bys jedil 50 ve měste a 90 mimo město Velmi šťastný

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:50   Citovat  

Rysa napsal:
ja bych naopak kamosa poslal pekne dopr... co s tim mam co jezdit jak prase - nechapu ze mu to tolerujes nehlede na to ze to auto ti za tu jeho jizdu zestarlo o 5let dostali zahul tlumice, napravy motor a jediny brzdy to nevydrzeli ale brzo se ozvou dalsi veci to neni sluzebni auto si mu mel rict bych mu to nechal proplatit cely - takovyho kamose opravdu nepotrebujes, mimochodem ja mel na c4g taky takovej modrej asi zakalenej prouzek na koutouci a pri rychlejsi jizde uz to nebrzdilo skoro vubec - nechapu jak tak mlinkaty kotouce muzou na takovym autre fungovat ma to stejne velky kotouce jak brachova 106 litrovej pezot to mi hlava nebere

kua to auto od mikiho je potom uz z roku 1800 kdyz to tak zestaruje ostra jizda pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:56   Citovat  

Rysa napsal:

mám na C5g coupe (původně 1.5 teď 1.6 ESi) jen 240kové kotouče ATE Powerdisc a orig. Honda destičky, a je to naprosto dostačující ... možná to chce víc mačkat plyn a míň brzdit Velmi šťastný přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 9:16   Citovat  

třeba ma prelude byl problem s rozdělovačem na zadní nápravu a ta právě moc nebrzdila a odnášeli to přední kotouče protože byly přetěžkovaný. možná to bdue máít acco podobné a proste se tou ostřejší jízdou projevil nedostatek

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 9:21   Citovat  

Only_one napsal:
třeba ma prelude byl problem s rozdělovačem na zadní nápravu a ta právě moc nebrzdila a odnášeli to přední kotouče protože byly přetěžkovaný. možná to bdue máít acco podobné a proste se tou ostřejší jízdou projevil nedostatek

to je nepravděpodobný, i normálně auto brzdí tak 90/10 % ve prospěch předku, s omezovačem brzdného tlaku když už je problém, tak že zadek blokuje (brzdí moc)

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zvlněné kotouče po 3000 km?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina