Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co rikate na tyhle svody? Nebo poradte jine na D16Z6
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ondrasss1.6 je teď offline  ondrasss1.6
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 20:50   Citovat  

tudy odkaz
je to nejaky podezrele levny. to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 20:59   Citovat  

ondrasss1.6 napsal:
http://www.aukro.cz/item446826614_header_for_honda_civic_crx_del_sol_d16_d15.html
je to nejaky podezrele levny. to mi hlava nebere
No nic, snad si nejak poradim sam...
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:23   Citovat  

Co chces radit? Takovych svodu jsou na eBay stovky.. klasicka cinska vyroba, kvalita nebyva spatna.. za ty penize dobry kup.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:24   Citovat  

ebay
   Návrat  
Perna je teď offline  Perna
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:26   Citovat  

Je to dobry leda tak na paradu. HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:30   Citovat  

Perna napsal:
Je to dobry leda tak na paradu. HaHaaa

to neni uplne pravda, podle lidi kteri to maji zmerene tak nejaky ten narust tam je.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.9.2008 , 21:53   Citovat  

Jestli ti mohu poradit, tak se spíš poohlídni po lepších ...
Tyhle svody jsou znát na 1,3 1,4 1,5 motorech, které mají orig. litinové svody 4-1 hned u hlavy. Ale ty máš už orig. 4-2-1 z továrny a myslím, že tyhle bys měl asi opravdu jen na okrasu přátele
   Návrat  
danciswift je teď offline  danciswift
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:36   Citovat  

kamaratom s komplet vyfukom siel narast s takimito svodami o 11-13 koni hore.netrepem.moste si to kuknut na grafoch na slovenskom honda clube.ja som tiez bral s ameriky za par korun na prelude a robota je to krasna-aj chlapi u nas co robia vyfuky s antikoru povedali ze je to super robota.ale zase 2Ks vyfukov mi neprisli a ani prachy takze z e-bayom koncim pretoze pay-pal uz nie je!!!
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 8:49   Citovat  

danciswift napsal:
kamaratom s komplet vyfukom siel narast s takimito svodami o 11-13 koni hore.netrepem.moste si to kuknut na grafoch na slovenskom honda clube.ja som tiez bral s ameriky za par korun na prelude a robota je to krasna-aj chlapi u nas co robia vyfuky s antikoru povedali ze je to super robota.ale zase 2Ks vyfukov mi neprisli a ani prachy takze z e-bayom koncim pretoze pay-pal uz nie je!!!

co si myslel tym, ze "pay-pal uz nie je" ?
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 10:34   Citovat  

infinity napsal:
to neni uplne pravda, podle lidi kteri to maji zmerene tak nejaky ten narust tam je.

Jo jo nějaký nárůst tam je, ale nejen výkonu, hlavně spotřeby.. u mě poskočila o 1,7L na 100km nahoru, na emsisích jsem taky sotva prošel. Nedávno když sem jel 2000km na dovču a zpět, tak sem tam vrátil origo litinový svody a přemýšlím že už tam ty číny znova nenamontuju, spotřeba 6,8 nebo 8,5 je celkem rozdíl a to za pár poníků navíc nestojí. Ty svody maji prostě nestejně dlouhé větve a každej válec pak vyplachuje jinak, každá svíčka má jinou barvu atd.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 10:43   Citovat  

Ivoss napsal:
Jo jo nějaký nárůst tam je, ale nejen výkonu, hlavně spotřeby.. u mě poskočila o 1,7L na 100km nahoru, na emsisích jsem taky sotva prošel. Nedávno když sem jel 2000km na dovču a zpět, tak sem tam vrátil origo litinový svody a přemýšlím že už tam ty číny znova nenamontuju, spotřeba 6,8 nebo 8,5 je celkem rozdíl a to za pár poníků navíc nestojí. Ty svody maji prostě nestejně dlouhé větve a každej válec pak vyplachuje jinak, každá svíčka má jinou barvu atd.

tie zvody maju urcite lepsie dlzky vetiev oproti liatinovym 4-1... atmosfera zozerie len tolko, kolko jej slapes. ak mas v háji lambdu, tak to moze zrat urcite neunosne vela, ale inak nie je dovod, aby sa ti zmenila spotreba o 25%

zasadny rozdiel je v tom, ze maju citelne vacsiu hrubku ako seriove a teda sa to oplati na upravene motory a hlavne sa oplati to auto podla toho aj naladit.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 18:05   Citovat  

ja budu brat na zkousku "ebay headers" 4-1 na moji tegru, vystup 60mm.
Za prve chci mit vlastni zkusenosti s ebay headery a za druhe zkusim jake to je jezdit s nizsimy 4-1 (jestli je neznicim, byla by skoda tady na silnicich nechat nejake znackove za 10 000+ kc). Pokud bude vse ok, pozdejc bych asi premyslel o jun/spoon/mugen
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 19:21   Citovat  

infinity napsal:
tegru

Copak, presel si na Tigru? Velmi šťastný

Ty eBay urcite splni svuj ucel za ty penize. Napad je to dobrej, taky me to napadlo, kdyz nejsou penize na kvalitni 4-1. Mr. Green
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 19:38   Citovat  

pay pal este je ale uz nevracia peniaze, maju ine zmluvne podmienky.ked budes ziadat o vratenie penazi tak uvidis.a antikorove su iste lepsie ako zliatinove.to iste
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 22:11   Citovat  

danciswift napsal:
pay pal este je ale uz nevracia peniaze, maju ine zmluvne podmienky.ked budes ziadat o vratenie penazi tak uvidis.a antikorove su iste lepsie ako zliatinove.to iste

nuz neviem, na eBay ak ti svieti, ze protection by paypal up to xyz$, tak by to asi malo fungovat.
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2008 , 22:33   Citovat  

vti [906team] napsal:
tie zvody maju urcite lepsie dlzky vetiev oproti liatinovym 4-1... atmosfera zozerie len tolko, kolko jej slapes. ak mas v háji lambdu, tak to moze zrat urcite neunosne vela, ale inak nie je dovod, aby sa ti zmenila spotreba o 25%

zasadny rozdiel je v tom, ze maju citelne vacsiu hrubku ako seriove a teda sa to oplati na upravene motory a hlavne sa oplati to auto podla toho aj naladit.

Tak já mám v autě od výroby sice litinové svody, ale 4-2-1, taky nemají úplně stejně dlouhé větve, ale snaha o sjednocení délky už tam je, a hlavně větve mají neměnný průřez. Mají vtipně vyřešené umístění lambda sondy, je kousek od motoru, ještě v horním dílu a přesto zasahuje do všech 4 větví, prostě je tam komůrka procházející všema větvema, je téměř vyplněná lambda sondou, takže k parazitnímu spojení větví téměř nedochází. prostě klasický svody co má každý ESi.

S lambda sondou to bylo takhle: protože po montáži nerez svodů mi šíleně vyletěla spotřeba, zaměřil sem se na sondu, ale podle běžnýho měření v domácích podmínkách jsem nezjistil žádnou závadu. Přesto sem koupil novou lambda sondu NTK a namontoval ji. Spotřeba trochu poklesla ale stále vysoká. Přičítal jsem to umístění sondy v jedné větvi výfuku. Proto sem si vyrobil prodlužovák a lambdu umístil až dolů před katalyzátor, kde ji má třeba 1,8 VTi, aby měřila plyny ze všech válců. A spotřeba opět popolezla dolů, už se dalo jet pod 9 když jsem se hodně snažil... Už sem myslel že je chyba jinde, ale po vrácení origo svodů spotřeba slezla na historicky nejnižší hodnoty, skoro sem nevěřil že jedu ve svým autě Velmi šťastný. Jinak při střelbě auto žere úplně stejně, možná o trrrošku míň. Sám si to nedovedu vysvětlit, jak mohly svody motor tolik rozhodit. Ale už taky vím že velká část nárůstu výkonu s nerezovými svody byl bohužel jen placebo efekt.
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 8:10   Citovat  

Ivoss napsal:
Tak já mám v autě od výroby sice litinové svody, ale 4-2-1, taky nemají úplně stejně dlouhé větve, ale snaha o sjednocení délky už tam je, a hlavně větve mají neměnný průřez. Mají vtipně vyřešené umístění lambda sondy, je kousek od motoru, ještě v horním dílu a přesto zasahuje do všech 4 větví, prostě je tam komůrka procházející všema větvema, je téměř vyplněná lambda sondou, takže k parazitnímu spojení větví téměř nedochází. prostě klasický svody co má každý ESi.

S lambda sondou to bylo takhle: protože po montáži nerez svodů mi šíleně vyletěla spotřeba, zaměřil sem se na sondu, ale podle běžnýho měření v domácích podmínkách jsem nezjistil žádnou závadu. Přesto sem koupil novou lambda sondu NTK a namontoval ji. Spotřeba trochu poklesla ale stále vysoká. Přičítal jsem to umístění sondy v jedné větvi výfuku. Proto sem si vyrobil prodlužovák a lambdu umístil až dolů před katalyzátor, kde ji má třeba 1,8 VTi, aby měřila plyny ze všech válců. A spotřeba opět popolezla dolů, už se dalo jet pod 9 když jsem se hodně snažil... Už sem myslel že je chyba jinde, ale po vrácení origo svodů spotřeba slezla na historicky nejnižší hodnoty, skoro sem nevěřil že jedu ve svým autě Velmi šťastný. Jinak při střelbě auto žere úplně stejně, možná o trrrošku míň. Sám si to nedovedu vysvětlit, jak mohly svody motor tolik rozhodit. Ale už taky vím že velká část nárůstu výkonu s nerezovými svody byl bohužel jen placebo efekt.

back pressure
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 8:36   Citovat  

jagy napsal:
Copak, presel si na Tigru? Velmi šťastný

Ty eBay urcite splni svuj ucel za ty penize. Napad je to dobrej, taky me to napadlo, kdyz nejsou penize na kvalitni 4-1. Mr. Green

Kamo Velmi šťastný ... Hlavne me ted nezab, ale moc se ve svodech nevyznam a az ted jsem dostal odvahu se zeptat na jednu, asi velice banalni otazecku... Jakej je rozdil mezi svodama 4,2,1 nebo 4,1?

Radsi si vezmu hokejovou vystroj... HaHaaa Velmi šťastný ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 8:39   Citovat  

4-1 svody jsou pro vykon v maximalnich otackach s tim, ze "dole" treba neco ztratis..

4-2-1 je kompromis, takze vykon by ciste teoreticky narostl v celem spektru otacek.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 9:53   Citovat  

jagy napsal:
4-1 svody jsou pro vykon v maximalnich otackach s tim, ze "dole" treba neco ztratis..

4-2-1 je kompromis, takze vykon by ciste teoreticky narostl v celem spektru otacek.

to je mytus. su o tom rozne clanky, kde je to vysvetlovane.
vsetko je o tom, ako dobre su navrhnute.
z praxe - zazil som aj 4-2-1, ktore pracovali len hore a aj 4-1, ktore pomohli uz paradne odspodu.
je to o velkosti priemerov jednotlivych rur. vo vseobecnosti mensi priemer sposobuje vacsi protitlak co znamena, ze vo vyssich otackach slabsie 'dycha', na druhu stranu v nizsich otackach je velky priemer zbytocny a moze (aj v pripade 4-2-1) znamenat pokles.
ale nemusi. vyhoda 4-1 je jednoduchsie spracovanie, vacsinou su z jedneho kusu, na druhu stranu citelne zmensuju svetlu vysku auta, lebo pod motorom mas 4 rury miesto dvoch, ktore sa zmestia vedla seba.
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 9:57   Citovat  

vti [906team] napsal:
z praxe - zazil som aj 4-2-1, ktore pracovali len hore a aj 4-1, ktore pomohli uz paradne odspodu.
je to o velkosti priemerov jednotlivych rur. vo vseobecnosti mensi priemer sposobuje vacsi protitlak co znamena, ze vo vyssich otackach slabsie 'dycha', na druhu stranu v nizsich otackach je velky priemer zbytocny a moze (aj v pripade 4-2-1) znamenat pokles.
ale nemusi. vyhoda 4-1 je jednoduchsie spracovanie, vacsinou su z jedneho kusu, na druhu stranu citelne zmensuju svetlu vysku auta, lebo pod motorom mas 4 rury miesto dvoch, ktore sa zmestia vedla seba.

Konečně někdo kdo mi v tom udělal jasno dík je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 11:25   Citovat  

malo by.ale mne nevratili uz z 3 ks vyrobkov a pay pal mne aj kamartom furt odpisuje ze bud nekriju stratu alebo je dlha doba od objednania-3 mesiace,.prajem ostatnym aby im vsetko chodilo ako ma
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 11:32   Citovat  

danciswift napsal:
malo by.ale mne nevratili uz z 3 ks vyrobkov a pay pal mne aj kamartom furt odpisuje ze bud nekriju stratu alebo je dlha doba od objednania-3 mesiace,.prajem ostatnym aby im vsetko chodilo ako ma

to je ale ina vec, pokial viem, tak mas myslim 40dni od platby na to aby si to mohol reklamovat. a kedze v USA uz zrusili USPS Economy mail, tak vsetko chodi letecky a to musi prist do 14dni, tak ak nemam do tyzdna trackingnumber, tak otvaram dispute na paypale. stalo sa, ze mi poslali nieco, co bolo z ineho materialu ako mal pisane a paypal mal v pazi, lebo chlap napisal, ze nech mu to poslem spet, ale ja by som prerobil dost na postovnom, tak som sa na to vybodol.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 12:37   Citovat  

vti [906team] napsal:
no mě moc jasno neudělas pořádnej výtlem , to by přeloženo znamenalo že stačí mít správně zvolen průměr trubky a na spojování větví a dalších věcech až tak nezáleží ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 13:46   Citovat  

monty napsal:
no mě moc jasno neudělas pořádnej výtlem , to by přeloženo znamenalo že stačí mít správně zvolen průměr trubky a na spojování větví a dalších věcech až tak nezáleží ...

v principe ako pises Úsměv
samozrejme, ze je podstatne, ako su zalomene a podobne, ale ked tieto veci mas spravene kvalitativne podobne, tak zasadny rozdiel je vo velkosti trubiek.
cital som dost o porovnani zvodov a ak sa chceme bavit o tom, ze tieto su lepsie lebo v peak hp dosiahne motor o 1-2 kone viac, tak to je zbytocne riesit.
zaklad je, co to spravi ked odbrzdis motor s plochou ktoru urcuje krivka krutiaceho momentu.

inak aj pokusy so spajanim vetiev 1-4 a 2-3 vs 1-3 a 2-4 skoncili tak, ze oba pristupy pri spravnom prevedeni dosahovali rovnake vysledky.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 14:15   Citovat  

vti [906team] napsal:
samozrejme, ze je podstatne, ako su zalomene a podobne, ale ked tieto veci mas spravene kvalitativne podobne, tak zasadny rozdiel je vo velkosti trubiek.
cital som dost o porovnani zvodov a ak sa chceme bavit o tom, ze tieto su lepsie lebo v peak hp dosiahne motor o 1-2 kone viac, tak to je zbytocne riesit.
zaklad je, co to spravi ked odbrzdis motor s plochou ktoru urcuje krivka krutiaceho momentu.

inak aj pokusy so spajanim vetiev 1-4 a 2-3 vs 1-3 a 2-4 skoncili tak, ze oba pristupy pri spravnom prevedeni dosahovali rovnake vysledky.
ano jasně pokud se trefíš do pulsací tak je fuk jeslti je sladíš válce 1 a 4 nebo 1 a 3 to jo, jen je to chlup snadnější s 1 a 4(můj dojem).
co jsem pročítal a zkoumal různý konstrukce tak bych to nebagatelizoval na průměr trubky , velkou roli hraje tvar trubky -přechod z oválu(tvar kanálu)na kruhovej , kuželovitost toho přechodu , pak vyústění trubek při spojení ,ostrý nebo s odtrhovou hranou , to samý do kolektoru- kuželovitost,přechody.rozdíl 1-2 koně nejsi schopen ani relevantně změřit.
jinak sorry za offtopic u těhdle svodů to nemá cenu řešit
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 14:22   Citovat  

monty napsal:
ano jasně pokud se trefíš do pulsací tak je fuk jeslti je sladíš válce 1 a 4 nebo 1 a 3 to jo, jen je to chlup snadnější s 1 a 4(můj dojem).
co jsem pročítal a zkoumal různý konstrukce tak bych to nebagatelizoval na průměr trubky , velkou roli hraje tvar trubky -přechod z oválu(tvar kanálu)na kruhovej , kuželovitost toho přechodu , pak vyústění trubek při spojení ,ostrý nebo s odtrhovou hranou , to samý do kolektoru- kuželovitost,přechody.rozdíl 1-2 koně nejsi schopen ani relevantně změřit.
jinak sorry za offtopic u těhdle svodů to nemá cenu řešit

A jestli by jsi mi tedy porad, co je pro me nejlepsi na me Esi Vtec...? dikY... je to dobrý
   Návrat  
Toreto je teď offline  Toreto
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 14:26   Citovat  

a myslite ze ty svody jsou na vsechny modely co tam jmenuje ?????
   Návrat  
Bishop je teď offline  Bishop
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 14:40   Citovat  

danciswift napsal:

Prosím tě 11-13 koní je strašně relativních. Nevěřím, že při použití katalizátoru a seriovém výfuku nějaké svody na motoru o malým výkonu udelají tolik. Mám zkušenosti s těma našema a daly na brzdě 6 koní. Až se doskládal zbytek výfuku, tak z toho bylo zhruba 15 koní. Sání bylo seriové se sportovní vložkou K&N. (https://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=150003#150003)

Samozřejmě se můžu plést, ale 11-13 koní? Ble
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2008 , 14:57  Naposledy upravil happy dne 30.9.2008 , 15:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vti [906team] napsal:

mno mam takovy pocit - pri veskere ucte - ze to cos napsal trosku dost zjednodusuje celou teorii funkce spalovaciho motoru pri pohledu na nej z perspektivy plynove pumpy - vzdyt vyfukovy system (stejne jako saci) maji (u atmo motoru) na jeho performanci obrovsky vliv - pulzy, rezonance a podobne - a jejich reseni je vysokou matematikou, kdy nespravnym provedenim muzes vykon zcela zabit nebo ho v potrebnem spektru otacek poradne nakopnout tim, ze dochazi ke spravnym pulzacim ktere pomahaji vyplachu a dokonce i plneni prostoru valcu. prumer vedeni, jeho delka maji na toto extremni vliv

mozna jsi to myslel dobre - v tom pripade se omlouvam, ale jen aby to nekdo nepochopil tak, ze je to celkem egal ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co rikate na tyhle svody? Nebo poradte jine na D16Z6
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina