Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
O zub posunuté rozvody-a jede to líp..
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 13:21   Citovat  

Tak jsem dával do kupy motor D16Z6 SOHC VTEC a mimo jiné jsem našel o zub posunuté rozvody, tuším proti směru otáčení motoru, takže rozvod otvíral ventily pozdějc. Protože tam je jiná řemenice na klice (alias duraltuning), nastavil jsem horní úvrať podle polohy 1. pístu ve válci (vyšroubovaná svíčka a tyčka v motoru). S takto teoreticky správným rozvodem motor ztratil svůj fantastický spodek a auto je o dost línější. Jezdil jsem předtím za 7l/kombinovaná, motor byl bomba, ale emise byly snad 20x překročeny, hlavně nespálené uhlovodíky na volnoběh byly maso.. to snad ne

Jaké máte zkušenosti s nepatrně posunutýma rozvodama?

Abych upřesnil tak jsem nechal zatím předstih nastavený pro tu původně posunutou vačku, takže neni určitě uplně správný, a pak jsem předtím měl v rozdělovači otočený CYL snímač (ten s profilem jakoby vačky) a padaly pomalu otáčky, je tedy možné že motor dával bohatší směs a proto to tak ve spodku jelo. Teď už je to spraveno, ale výkon je pryč...

Díky VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 14:00   Citovat  

ja len tolko ak ti ešte nepodpálilo ventily pokračuj....ak vieš kam tým mierim.ok?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 14:20   Citovat  

azael74 napsal:
ja len tolko ak ti ešte nepodpálilo ventily pokračuj....ak vieš kam tým mierim.ok?

Aby jsme si rozuměli, motor s o zub posunutým rozvodem jsem už koupil a dal už do pořádku standartně do horní úvrati, nedělám žádný "destroy tuning". Ptám se proto, jestli je možné, že engine s posunutým rozvodem bude mít lepší průběh výkonu a krouťáku v některém režimu motoru než optimální výrobcem nastavovaný. Toť vše kouř

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 17:27   Citovat  

Streetkid napsal:
Aby jsme si rozuměli, motor s o zub posunutým rozvodem jsem už koupil a dal už do pořádku standartně do horní úvrati, nedělám žádný "destroy tuning". Ptám se proto, jestli je možné, že engine s posunutým rozvodem bude mít lepší průběh výkonu a krouťáku v některém režimu motoru než optimální výrobcem nastavovaný. Toť vše kouř

jj je to tak. Může se zdát, že v jistém rozmezí auto ,,jede,, lépe.

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 18:45   Citovat  

poviem ti to takto/mam lepšie osahane naftové motory,tam ked posunieč predvstrek tak ano ide lepšie/daš do ostra/ma lepší nabeh do otačok ,ale aj ostrejší zvuk a viac žere.Ked to prepískneš tak si podpáliš ventily.Aj ja som kupil motor ktoremu ked som vymenil vstrekovacie čerpadlo nebolo možné podla štandartných metod nadstavit optimálne hodnoty a po dvoch pokusox mi ho načisto zadrelo/až po rozobratí som došiel na to že ten umelec predo mnou sa sekol o zub v rozvodx/u benzináku je to obdobné,len tie ventily je trošku tažšie podpálit z konštrukčného jladiska,ale prax ukázala že aj to sa dá preto ti to takto zoširoka ,ale podrobne opisujem.OK? přátele

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2008 , 23:29   Citovat  

Tak především tímto lehce imituješ sportovní vačky, tož bodejď by to nešlo HaHaaa ... v podstatě jde o to, že se ti tam dostalo více paliva (jezdils na sytič) - proto vyšší krouťák a proto taky ty strašné emise ... ale k podpálení ventilů to mělo myslím hodně blízko kuky kuk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 14:29   Citovat  

Azael a Daver: s tím horším spalováním vzhledem k emisím je to jasné, ale proč hrozí podpálení ventilů, když při kompresi i pracovním zvidhu jsou ventily zavřené? Střih ventilů je u jednovačky taky stejný, když se později otevře sací, tak i později zavře a pozděj otevře i výfuk...

Zajímavé bylo, že motor jel už od 2000ot i na 3ku 4ku, takže se v klidu dalo jezdit a předjíždět do 3500ot při spotřebě 5,9l na dělší trasy a něco málo přes 7l kombinovaná..

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 14:53   Citovat  

Daver napsal:
Tak především tímto lehce imituješ sportovní vačky, tož bodejď by to nešlo HaHaaa ... v podstatě jde o to, že se ti tam dostalo více paliva (jezdils na sytič) - proto vyšší krouťák a proto taky ty strašné emise ... ale k podpálení ventilů to mělo myslím hodně blízko kuky kuk

Davere, tomu uplne nerozumim, proc to jelo na sytic? A proc to ma jet lip, kdyz je tam vic paliva ale stejne vzduchu?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 16:59   Citovat  

citace:
nastavil jsem horní úvrať podle polohy 1. pístu ve válci (vyšroubovaná svíčka a tyčka v motoru).
no tomuhle bych moc nevěřil , vzhledem k minimální změně zdvihu pístu v uvrati si myslím že nejsi schopen odhadnout takhle zub sem a tam , zkontroloval bych to podle rysky přímo na vačkovém kole na klice je tam hu označená i na bloku je ryska.Může být,že rozvody měls správně a je problém jinde , ve stavu motoru , řízení.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 17:07   Citovat  

Jestli je to swap mini-me,tak bych tomu věřil. U mého motoru to mělo opačné následky, tj. +1zub, auto nejelo vůbec, na ryskách, dobrý spodek i střed až do 5500ot.,pak mrtvý, -1zub, živý dole i nahoře. Při posledním zmiňovaném nastavení se ale nedá rozdělovač nastavit na standartních 16st.,ale max kolem 10-12 a nezbývá,než doladit softwarově zmatenej

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 18:06   Citovat  

monty napsal:
citace:
nastavil jsem horní úvrať podle polohy 1. pístu ve válci (vyšroubovaná svíčka a tyčka v motoru).
no tomuhle bych moc nevěřil , vzhledem k minimální změně zdvihu pístu v uvrati si myslím že nejsi schopen odhadnout takhle zub sem a tam , zkontroloval bych to podle rysky přímo na vačkovém kole na klice je tam hu označená i na bloku je ryska.Může být,že rozvody měls správně a je problém jinde , ve stavu motoru , řízení.

Monty, rozdíl při otáčení je znatelný a když jsem nasadil rozvoďák a pootáčím motorem, tak díky rozteči zubů na řemenu je jasné, že před ryskou píst ještě stoupá a za ryskou už klesá. Když se jakkoliv rozvody posunou tak píst už je před nebo za HÚ. Mám dural řemenici OEM a je tam jen jedna ryska, jakože pro horní úvrať a kryje se s polohou pera pro rozvodové kolečko, takže směřuje při HÚ nahoru, ale nevím jestli se tím mám řídit pro horní úvrať, jak to mám nastavené teď tak se ryska na řemenici s ryskou na plastovém krytu nekryje, při 1.válci v HÚ, je tam cca 1cm rozdíl bokem.

Takže otázka je, jestli ty rysky na bloku (nebo na plastovém krytu) skutečně znamenají přesnou horní úvrať, nebo je tam chlup rozdíl. Origo řemenici mám jakousi upravovanou, nějaký vůl odsoustružil díru na větší průměr, takže tam není drážka na pero a můžu ji leda hodit po psovi.. naštvanej

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 18:29   Citovat  

čti pořádně : rysky přímo na vačkovém kole na klice je tam hu označená i na bloku, nemluvím o řemenici ani o plastovým krytu.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 18:45   Citovat  

monty napsal:
čti pořádně : rysky přímo na vačkovém kole na klice je tam hu označená i na bloku, nemluvím o řemenici ani o plastovým krytu.

Teď tě nechápu, vačkové kolo je podle mě rozvodové kolo nasazené na vačce, ne?Úsměv O té rysce píšu, na vačkovém kole, že se může krýt jedině s horní úvratí nebo už mimo HÚ, když točím klikou

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 18:52   Citovat  

Streetkid napsal:
Teď tě nechápu, vačkové kolo je podle mě rozvodové kolo nasazené na vačce, ne?Úsměv O té rysce píšu, na vačkovém kole, že se může krýt jedině s horní úvratí nebo už mimo HÚ, když točím klikou
aha sorry , teď koukám že píšu nesmysl , holt ty dvě 12h noční jsou znát, má to být ryska na rozvodovém kole na klice , na tom malým za řemenicí , na ní je taky ryska (tečka ) pro hu a na bloku za ní je taky značka,složí pro srovnání rzvodů pokud máš sundaný kryty a řemenici. pokud nemáš spoleh na rysku na řemenici je tohle jediná přesná možnost- na tom pístu bych to snímal tak hodinkama

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:24   Citovat  

Fish napsal:
Jestli je to swap mini-me,tak bych tomu věřil. U mého motoru to mělo opačné následky, tj. +1zub, auto nejelo vůbec, na ryskách, dobrý spodek i střed až do 5500ot.,pak mrtvý, -1zub, živý dole i nahoře. Při posledním zmiňovaném nastavení se ale nedá rozdělovač nastavit na standartních 16st.,ale max kolem 10-12 a nezbývá,než doladit softwarově zmatenej

Ty Fishi píšeš o swapované 15ce s VTECovou hlavou, není-li tak co?Úsměv Já teď jen nevím, jestli jsem to měl o zub dopředu nebo zpátky, zítra na to celé mrknu.
Ten problém s přestihem u tebe byl jen že nevycházely díry na rozdělovači nebo nějaký větší průxer?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:43   Citovat  

monty napsal:
aha sorry , teď koukám že píšu nesmysl , holt ty dvě 12h noční jsou znát, má to být ryska na rozvodovém kole na klice , na tom malým za řemenicí , na ní je taky ryska (tečka ) pro hu a na bloku za ní je taky značka,složí pro srovnání rzvodů pokud máš sundaný kryty a řemenici. pokud nemáš spoleh na rysku na řemenici je tohle jediná přesná možnost- na tom pístu bych to snímal tak hodinkama

Rozumím, zitra na to vlítnu, pač se mi nechce věřit že toto současné nastavení by mělo byt od výrobce správné, to auto jede jak turbomotor s mrtvým turbem, šlápne se na plyn, dvě vteřiny se čeká, pak se trochu roztočí, ale žádná špička.. zzzzzzz

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:48   Citovat  

Streetkid napsal:

jo urcite ma mel jsem taky spatne rozvody a byly 2-3 zuby mimo a melo to krasnej spodek az neuveritelne dieselovej ale nechtelo se to vytacet.V 6tis. to rvalo jak pred smrti..to bylo kdyz jsem to poprve zjistil...taky motor D16Z6

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2008 , 22:54   Citovat  

dark napsal:
Davere, tomu uplne nerozumim, proc to jelo na sytic? A proc to ma jet lip, kdyz je tam vic paliva ale stejne vzduchu?

lepsi by bylo vic vzduchu na trosku vice paliva HaHaaa mam samozrejme na myslii preplnovani... je to dobrý

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2008 , 23:28   Citovat  

Streetkid napsal:
Ty Fishi píšeš o swapované 15ce s VTECovou hlavou, není-li tak co?Úsměv Já teď jen nevím, jestli jsem to měl o zub dopředu nebo zpátky, zítra na to celé mrknu.
Ten problém s přestihem u tebe byl jen že nevycházely díry na rozdělovači nebo nějaký větší průxer?

Šlo pouze o uchycení rozdělovače.Při 16st. by nevycházely díry.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
O zub posunuté rozvody-a jede to líp..
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina