Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
táhne to doprava
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 14:49   Citovat  

zdravím vás. Nechal jsem si přehodit kola, kde mám zimní pneu, páč ty letní už byly docela ko, totál sjetý vnitřní hrany a vzorek na hraně. Předtím mi to táhlo doprava, tak jsem si myslel, že to dělají ty gumy sjetý, jelikož geometrii mi dělali a byla ok. Včera jsem si nechal přehodit elektrony za jiné, se zimákama, co mi dal zdarma k Hondě předchozí majitel. Předek zn. Firestone se vzorkem tak 60%, zadek je horší: Bridgestone s cca 30-40% vzorkem. Jenže to táhne do prava ještě víc, navíc je auto mnohem víc uskákané a trakční vlastnosti šly tak o řád dolu Smutný Čím to může bejt? Mám koupit nový gumy pořádný, nebo můžou bejt špatný ty ALU kola ? Všechny kola mi před montáží vyvažovali... Teď jedu do zatáčky a vůbec to není tak stabilní jak dřív a to ani v noci, kdy jsou teď pro zimáky optimální teploty. Klidně to i uskočí...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 14:53   Citovat  

stabilizátory? Jestli jo, tak okamžitě servis to není sranda.

Je právě možný že na těch zimních se to projevuje víc, páč jsou měkčí a jestli to ustřeluje, hmmm špatný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 15:47   Citovat  

Roverman napsal:
stabilizátory? Jestli jo, tak okamžitě servis to není sranda.

Je právě možný že na těch zimních se to projevuje víc, páč jsou měkčí a jestli to ustřeluje, hmmm špatný

a můžou ty stabilizátory způsobit i vůli v řízení ? Mám jí tam docela velkou, když jedu do pravoúhlé zatáčky ve městě, tak musím volant celý 1x přetočit a i když vybírám zatáčku normální, tak mi přijde, že hodně kroutím a má to vůli a prodlevu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 15:57   Citovat  

No tak jak to má vůli, už neuděláš geometrii to je jasný. To chce nechat překontrolovat podovzek, páč by ses v tom taky mohl rozštípnout. Hondí podvozky jsou na to zvláště náchylné. Tam to praskne ani nevíš. Okamžitě servis.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2008 , 18:44   Citovat  

Roverman napsal:
No tak jak to má vůli, už neuděláš geometrii to je jasný. To chce nechat překontrolovat podovzek, páč by ses v tom taky mohl rozštípnout. Hondí podvozky jsou na to zvláště náchylné. Tam to praskne ani nevíš. Okamžitě servis.

problém je v tom, že to v průběhu 2 měsíců viděli už 2 servisy a dle obou je vše ok, od čepů přes stabilizátory, tak už nevím kam to dát, aby se tím někdo začal pořádně zabejvat. Oba to měli zkouknutý do 5ti minut... Geometrii jsem naposled dělal kvůli výměně tlumičů, ale tam se divili, co chci seřizovat, když je vše v normě (měřeno moderní laserovkou), tlumiče s tím nijak nezahejbaly. Nakonec akorát upravili myslím odklon u jednoho kola a to bylo vše. Faktem je, že to auto po výměně kol fakt nějak plave a celkově se mi jeho chování nelíbí Smutný Kolik stojí ty stabilizátory a na jak dlouho je to práce je vyměnit ? Vlastně si teď ještě vzpomínám, že mi mechanik co dělal tlumiče říkal, že ty silentbloky na zadku už jsou prej nic moc... Může to chování a vůle v řízení bejt způsobená tím ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 21:46   Citovat  

Kolik je na autě celkem těch stabilizátorů, kolik stojí a na jak dlouho je to práce? Taky se mi stává, když to roztáhnu pod plynem na jedničku do zatáčky, že když držím volant jenom jednou rukou, tak mi to celkem hustě ulítne, až do protisměru... A jinak na rovině když jedu mimo obec a pustím volant, tak kdybych ho do 2 sekund nechytl, tak letím do pangejtu. Pořád to musím vyrovnávat oběma rukama, abych se udržel na silnici...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 22:31   Citovat  

Střelec napsal:
Kolik je na autě celkem těch stabilizátorů, kolik stojí a na jak dlouho je to práce? Taky se mi stává, když to roztáhnu pod plynem na jedničku do zatáčky, že když držím volant jenom jednou rukou, tak mi to celkem hustě ulítne, až do protisměru... A jinak na rovině když jedu mimo obec a pustím volant, tak kdybych ho do 2 sekund nechytl, tak letím do pangejtu. Pořád to musím vyrovnávat oběma rukama, abych se udržel na silnici...

teorie stabilizatoru se mi vubec nezda. ty jsou tam od jine veci nez aby auto jelo rovne. Spis si zmer jestli nemas jedno kolo posunute vic dozadu (5metr a od stredu ke stredu kola a porovnat obe strany)
Odhadoval bych to bud na vymlacene silenbloky, pridrene klouby na poloosach (suche a proto auto taha do strany) nebo vule v rizeni (spojovaci tyce, cepy). Ale spis to bude posunute kolo dozadu. Napis cos zjistil, kdyby to byla pravda dam radu jak opravit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 22:37   Citovat  

ninja napsal:
teorie stabilizatoru se mi vubec nezda. ty jsou tam od jine veci nez aby auto jelo rovne. Spis si zmer jestli nemas jedno kolo posunute vic dozadu (5metr a od stredu ke stredu kola a porovnat obe strany)
Odhadoval bych to bud na vymlacene silenbloky, pridrene klouby na poloosach (suche a proto auto taha do strany) nebo vule v rizeni (spojovaci tyce, cepy). Ale spis to bude posunute kolo dozadu. Napis cos zjistil, kdyby to byla pravda dam radu jak opravit.

Dej mi rovnou rady na všechny možnosti Úsměv Taky se mi při rozjezdu občas stává, že to někde pod volantem dělá takovej vrnivej zvuk a je celkem jedno, jestli je volant rovně, nebo natočenej. A abych nezapomněl, tak po přehození kol se volant stáčí doprava, musím ho pořád mít lehce nalevo, abych jel rovně + to plave. Jakým způsobem by se řešilo to posunuté kolo?

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 22:41   Citovat  

uplne na 100% si nejsem jisty jak je to u tohoto accorda, ale myslim ze je tam tazna tyc, ktera spojuje takovy predni "most" s ramenem a tim drzi vzdalenost kola. kdyz by bylo kolo posunuty, tak staci tuhle tyc vymontovat a nechat na ni utocit osazeni na soustruhu (treba o 0,3 nebo 0,5 az xx mm podle toho jak moc bude kolo vzadu) - hned ti bude jasny co a jak mas upravit az kdyz ji vyndas nebo se nad tim zamyslis. To by mohlo delat takovou vuli v kole. Dale bych se zameril jestli nemas povoleny naboje prednich kol, nebo vymlaceny predni loziska.... uz jsem menil lozisko na CRV co bylo tak vymlaceny ze melo kolo obrovskou vuli.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 22:42   Citovat  

No hlavně už bych s tím moc nejezdil, ať už je to cokoliv. Zajeď s tím prostě někam do servisu, páč očividně nejsi mechanik, stejně jako já. Cool A takhle na dálku je těžký určit kde je chyba.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2008 , 11:22   Citovat  

ninja napsal:
jasně ten stabilizátor to je divné. Ale to kolo posunute dozadu se mi taky nezdá. Já teď řeším kolo posunute dozadu a to asi o 7-8mm a absolutně mi to nikam netáhne ani když pustím volant. A to upozorňuju že mám i špatnou geometrii která se ještě neseřizovala

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2008 , 11:33   Citovat  

Roverman napsal:
No hlavně už bych s tím moc nejezdil, ať už je to cokoliv. Zajeď s tím prostě někam do servisu, páč očividně nejsi mechanik, stejně jako já. Cool A takhle na dálku je těžký určit kde je chyba.

Myslíš že něco vážného hrozí? Jsem zrovna plánoval teď o víkendu s tím jet cca 1000km cestu.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2008 , 11:41   Citovat  

zkus poslechnout ninju, urcite bych to zkontroloval, pac nekdy v tom prednim moste ty gumovy silenty byvaji vazne hodne mrtvy, muzou i vrzat, krom toho ze ti to ovlivnuje zaklon rejdovyho cepu...

senno je teď offline  senno
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2008 , 13:06   Citovat  

No řešim teďka něco podobnýho,i když mi tdea auto netáhne ani na jednu stranu,ale sjížděj se mi kola na vnitřních stranách,nechal jsem si je vyvážit a výsledek je takovej že když jedu cca 85km/h tak mi to parádně skáče ale jak přidam a jedu víc nebo míň tak to nedělá.Nevíte? to mi hlava nebere

PeTTeK je teď offline  PeTTeK
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 19:02   Citovat  

mohl by mi někdo poradit než pujdu na geomku co by mohlo způsobovat, že auto táhne do strany, ale jen na 15" kolech....na 13" ani 14" to nedělá jede rovně i při záběru. Na těch 15tkach to kolem 100km/h začne tahat a když přehodím kola levé za pravé tak to táhne zase na druhou stranu, to same když dam zadní za přední a zase třeba levou za pravou. jinak čepy, silentbloky v pohodě, tyčky stabilizatoru nove nevím co to muže byt, že to neděla na tech menších kolech.civic 5g coupe. díky za rady :honda:

rejty je teď offline  rejty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 19:04   Citovat  

PeTTeK napsal:
mohl by mi někdo poradit než pujdu na geomku co by mohlo způsobovat, že auto táhne do strany, ale jen na 15" kolech....na 13" ani 14" to nedělá jede rovně i při záběru. Na těch 15tkach to kolem 100km/h začne tahat a když přehodím kola levé za pravé tak to táhne zase na druhou stranu, to same když dam zadní za přední a zase třeba levou za pravou. jinak čepy, silentbloky v pohodě, tyčky stabilizatoru nove nevím co to muže byt, že to neděla na tech menších kolech.civic 5g coupe. díky za rady Honda

mne to dělalo na prelude pneu Úsměv

PeTTeK je teď offline  PeTTeK
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 19:10   Citovat  

[quote="rejty"]mne to dělalo na prelude pneu :)[/quote]

stím sem se taky setkal, jenže vždycky stačilo přehodit za jiné kolo a bylo to cajk, ale teď ať tam dám jakékoliv z těch 4 15" tak to dělá bordel...

Obsah fóra Honda-club.cz   
táhne to doprava
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina