Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Názory na podvozek Weitec
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:16   Citovat  

Zdravím, zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s tlumiči a pružinami Weitec 40/40. Pokud ano, nebojte se rozepsat. Hledám něco jako kompromis mezi sérii a tvrdostí, protože v současné době mám z auta kostitřas a po městě mě to už začíná vyloženě vadit. Díky.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 15:19   Citovat  

Kupoval jsem nový letos na jaře a plná spokojenost. Je to takový kompromis mezi tvrdostí a pohodlím. Mám 40/40,ale zdá se mi,že to kleslo méně. Úsměv VTEC

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 15:42   Citovat  

Pepíno napsal:
Kupoval jsem nový letos na jaře a plná spokojenost. Je to takový kompromis mezi tvrdostí a pohodlím. Mám 40/40,ale zdá se mi,že to kleslo méně. Úsměv VTEC

Super, díky to jsem chtěl slyšet. Jaký tam máš kola?

Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 16:11   Citovat  

Danny napsal:
Super, díky to jsem chtěl slyšet. Jaký tam máš kola?

Kola mám klasiku 15x7 s gumama 195/50/15 Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 16:25   Citovat  

Pepíno napsal:
Kola mám klasiku 15x7 s gumama 195/50/15 Úsměv

Já mám právě 205/40/16 což komfortní rozměr moc není, proto nehledám vyloženě tvrdej podvozek.

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 18:38   Citovat  

Osobne jsme ho mel na E30 ( combbi ) a vlastnosti dobre, první rok, potom to začalo plavat auto si sedlo o dalších cca 15mm nepomohla nai výmena tlumiču. Auto za rok najelo cca 65tis km a musím říci že pružiny orezlé, proste už na poheld hnusné. pokud srovnám povrchovou upravu třeba s D2 racing ( kompletní podvozky ) nebo HR tak není co řešit. My jsme Weitec sthli z prodeje kvuli velkému počtu reklamací, realita je taková že díky nízké cene ( která odpovídá kvalite ) si vždy najde dost zákazníku mezi nenáročnými uživateli.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 18:45   Citovat  

já měl na CRX jak tlumiče tak pružiny a sniženo 50mm. Spokojenost co se týče jízdních vlastností, ale moc tvrdé. Kola byly 195/50R15. Ted na prelude pouze pružiny -40mm a veliká spokojenost akorát tvrdé VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 12:38   Citovat  

aha Bueee

Keak je teď offline  Keak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 14:58   Citovat  

ja mam na civicu coupe pruziny -30mm pneumatiky 195 45 16 a jsem spokojenej ale myslim ze to neni nejlepsi volba ta zivotnost nebude tak dlouha a kvalita podle me taky nic moc.....sel bych do komplet d2 Velmi šťastný

blesk666 je teď offline  blesk666
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 10:25   Citovat  

Idaho co vies nakolko pouziva vyrobca pre Weitec tu istu technolgiu ako na KW kedze je to ten isty vyrobca?

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 11:12   Citovat  

mám Weitec -60/-40mm a jsem maximálně spokojen, auto drží jako přibitý, nevlní, neskáče, drží na cestě jak má, kola 17'' 205/40/17 je to dobrý

michhi je teď offline  michhi
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 1:40   Citovat  

Ahoj nechce se mi zakládat nové téma. Mám dotaz na zkušenosti s podvozkem Weitec. Zajímá mě kolik km vydrží při normálním zacházení. Díky za odpovědi

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 8:33   Citovat  

michhi napsal:
Ahoj nechce se mi zakládat nové téma. Mám dotaz na zkušenosti s podvozkem Weitec. Zajímá mě kolik km vydrží při normálním zacházení. Díky za odpovědi

HR, Weitec, AP sportfahrwerke = jedna a ta samá výroba
24měsíců záruka a udávaná trvanlivost od výrobce cca 100tkm - samozřejmě když s tím budeš jezdit rally tak to zdechne dřív Úsměv
mrkni sem a určitě vybereš tudy odkaz

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 12:22   Citovat  

crx 2,weitec 40/40,195/5O/15
po 14 tis. polevil, po celkových 36 tis. km bláto..
ze zajímavosti můžu skočit na testy a napíšu ti to procentuálně..
možná se budu sám divit pořádnej výtlem

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:25   Citovat  

když už tady je takové vlákno tak se zeptám....na léto budu dávat 17" a chci dát auto níž, potože to vypadá hrozně, ale nechci s tím jezdit závody, a nechci mít za půl roku vytlučené čepy a silenty, nejradši bych klasicky řízl originální pružiny, ale přijde mi to jako tak trochu prasárna:-)...dají se koupit nějaké nižší pružiny, ale aby nebyly vyloženě betonové?...kopuval jsem už dvě sady na vectru a v obou případech to bylo hrozné, co se týká rychlé jízdy na rovném povrchu tak samozřejmě super...ale co se týká zbytku cest, po kterých normálně jezdím tak katastrofa...takže jak na to?gumy budou trošku vyšší..ale jen o fous, teď jsou tam 215/40 17 a budou tam asi 205/45nebo205/50 podle toho jak to bude vypadat...

aaaa.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
aaaa.jpg, 1.17 MB

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:37   Citovat  

Jonaasek napsal:
když už tady je takové vlákno tak se zeptám....na léto budu dávat 17" a chci dát auto níž, potože to vypadá hrozně, ale nechci s tím jezdit závody, a nechci mít za půl roku vytlučené čepy a silenty, nejradši bych klasicky řízl originální pružiny, ale přijde mi to jako tak trochu prasárna:-)...dají se koupit nějaké nižší pružiny, ale aby nebyly vyloženě betonové?...kopuval jsem už dvě sady na vectru a v obou případech to bylo hrozné, co se týká rychlé jízdy na rovném povrchu tak samozřejmě super...ale co se týká zbytku cest, po kterých normálně jezdím tak katastrofa...takže jak na to?gumy budou trošku vyšší..ale jen o fous, teď jsou tam 215/40 17 a budou tam asi 205/45nebo205/50 podle toho jak to bude vypadat...

chces jezdit zavody na 17kach kolech s accordem jo? pořádnej výtlem

Toubi je teď offline  Toubi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:42   Citovat  

Newer napsal:

Psal, že nehce jezdit závody.

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:44   Citovat  

Newer napsal:

Právě, že nechce...ale teoreticky, kdyby to byl dayli car, chtěl bych od něj trochu pohodlí..dal bych menší kola a snižoval např. pomocí stavitelnejch pružin. 17" jsou myslím trochu zbytečné. Měl jsem je na tarze a nedalo se s tím jed ani na orig. podvozku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:50   Citovat  

Přidám svoji zkušenost s weitecem. Jak už bylo řečeno nedá se od nich čekat taková kvalita jako třeba od D2, XYZ,.. je to záležitost pořizovací ceny. Nicméně méně náročným uživatelům postačí. Měl jsem pouze pružiny 40/40 a tlumiče od Koniho, ale myslím že auto sedlo zpočátku trochu méně než výrobce sliboval. Tvrdý to je jako blázen na rovných cestách paráda, ale na vytlučených za trest! Ale tak to asi bude s každým sportovním podvozkem, záleží na tom co kdo od auta chce a kde s ním hodlá jezdit...

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:52  Naposledy upravil Newer dne 3.1.2012 , 14:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no kurna, tak to se omlouvam, se 2dny v kuse ucim a koukam ze uz ctu pekny kraviny, Úsměv moje chyba

mno tak kdyz nechecs jezdit zavody tak je to v pohode, osobne bych teda sel spis do 16tek, rekneme 195 50 nebo 205 45 ... na nejakem stavitelnem podvozku napr BC racing, ci xyz, ...
dost zalezi jakej mas rozpocet Úsměv

navic moje zkusenost s levnejsima 17" kolama neni moc dobra, mel jsem je na hodne tvrdem podvozku s profilem 40, a na ceske silnice to opravdu neni , liznes kanal, diru a mas z nich sišku, .... navíc je na to drahé kvalitní obutí a kvalitní 17ti palcova kola nejsou zadna levná sranda, .....

to je dalsi duvod proc bych doporucil 16ky... Úsměv) jinak znam několik lidí co jezdí na .. uříznutých pružinách už nějakou dobu .... a dokonce i na pružinách nahrátých které si váhou auta sedli ... a nedoporucil bcyh to nicmene, to nejsou zadni zavodnici Úsměv a neslysel jsem ze by s tim mel nektery z nich jakykoli problem ... tim ti to tedy nechci doporucit Úsměv osobne radim ... BC / XYZ .... i kdyz mam za to ze na tvuj accord ....to uz je ..tzv curani proti vetru, uz z fotky ej patrne ze tam je vic veci o ktere by ses mel postarat prednostne ...

Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 14:58  Naposledy upravil Spacir dne 3.1.2012 , 17:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

walda91 napsal:
Právě, že nechce...ale teoreticky, kdyby to byl dayli car, chtěl bych od něj trochu pohodlí..dal bych menší kola a snižoval např. pomocí stavitelnejch pružin. 17" jsou myslím trochu zbytečné. Měl jsem je na tarze a nedalo se s tím jed ani na orig. podvozku.

Svatá pravda, mám na tarze 17ky (205/40) se snížením 40/40 a jako daily bych to nechtěl. Ble

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 16:44   Citovat  

"random" pruziny ti vetsinou jiz jenom dodelaji OEM tlumice...co se tyce funkcnosti tak to neni dobre nejenom v porovnani k setum, ale i treba k OEM novem podvozku. Nevim o nikom kdo by jezdil seriozne nejake pruziny na origo tlumicich dlouhodobe. Ale pro lidi co to chcou jenom snizit, aby auto vypadalo lepe je to efektivni volba...

podvozky tridy weitecu, AP atd. jsou vicemene vzhledova zalezitost...nikdy jsem k nim treba ani nevidel zadnou seriozni dokumentaci, co se tyce pouzitych materialu, kapacity oleje, rozmery tlumicu, pistnic, delka/vyska/tvrdost pruzin atd...holt vse ma svou cenu Úsměv

222 je teď offline  222
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 16:56   Citovat  

(tlumiče origo) pružiny weitec,v zadu 35, v předu 40,- 7/16,et42 ,pneu 195/55-(205/50)
mám to 3 roky a super je to dobrý -ideální kompromis
(větší kola-nižší gumy,už by to bylo moc tvrdý.

DSC00348 (1).jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00348 (1).jpg, 218.31 kB

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:20   Citovat  

Infinity a jiní: jak jsou na tom kvalitativně stavitelné Koni podvozky, případně tuhostně stavitelné tlumiče Koni?

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:23   Citovat  

Streetkid napsal:
Infinity a jiní: jak jsou na tom kvalitativně stavitelné Koni podvozky, případně tuhostně stavitelné tlumiče Koni?

mel jsem na lude 4g.... vejskove + tuhostne...
na nejmensi tuhost to bylo silene tvrdy Velmi šťastný na nejtvrdsi to bylo jak spalky misto tlumicu ...
auto uskakovalo na nerovnostech v zatacce ....

na okruh asi dobry ... ale na beznej provoz zlo Velmi šťastný ....

ps. byly to progresivni pruziny ( 2 druhy vynuti , ridsi a hustsi ) ...

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:38   Citovat  

Streetkid napsal:

Osobni zkusenost nemam, ale dle referenci zlute koni sport jsou jedny z mala tlumicu, co fungujou s "pruzinama" v USA to casto kombinuji treba s Ground Countrol pruzinami. Tohle uz ale cenove neni nejlevnejsi, temer cena setu. Posero oznacil prechod z Koni na BC jako prechod z OEM na Koni, takze porad znatelny rozdil...

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 20:35   Citovat  

16 opravdu nechci, už jen protože mám 2 sady 17" a 16" je pro mě málo, za další srovnávat accorda s targou mi přijde jako srovnávat silniční závodní kolo s celopérem...už jen protože je targa o moc menší a taky i o dost lehčí, a vůbec udělaná na trošku jiné ježdění, takže na ní logicky větší kola s širšíma gumama bodou určitě o dost znatelnější, řekl bych že by to bylo srovnatelné s tím kdybych tam chtěl dát 19" s profilem gumy 35...to je jak když mi přijel prodat kluk tigru se 17" a profilem 40 - katastrofa žebřiňák...pak to někde prodal a kola si nechal na vectru se sériovým podvozkem a vklidu...já jsem ty gumy taky na vectře měl, v zatáčkách a vůbec to sedí o dost líp a komfort je pořád slušný...takže tak...pak jsem tam měl chvilku taky nějaké pružiny jom, vypadalo to perfektně, a pravda na rovných cestách super, ale na zbytku fakt k nevydržení...takže mám strach kupovat pružiny, abych to tam pak namontoval a za týden to zas sundával...takže fakt nevím, jak...no a co se týká "čurání proti větru" tak brzdy jsou nové, silenty objednané, a hned po zimě se bude vařit...a podle peněz lakovat...tím chci říct že nejsem z tech, kteří cpou peníze do zbytečností a jinak nechají auto umřít...

222 je teď offline  222
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 21:04   Citovat  

Jonaasek napsal:
16 opravdu nechci, už jen protože mám 2 sady 17" a 16" je pro mě málo, za další srovnávat accorda s targou mi přijde jako srovnávat silniční závodní kolo s celopérem...už jen protože je targa o moc menší a taky i o dost lehčí, a vůbec udělaná na trošku jiné ježdění, takže na ní logicky větší kola s širšíma gumama bodou určitě o dost znatelnější, řekl bych že by to bylo srovnatelné s tím kdybych tam chtěl dát 19" s profilem gumy 35...to je jak když mi přijel prodat kluk tigru se 17" a profilem 40 - katastrofa žebřiňák...pak to někde prodal a kola si nechal na vectru se sériovým podvozkem a vklidu...já jsem ty gumy taky na vectře měl, v zatáčkách a vůbec to sedí o dost líp a komfort je pořád slušný...takže tak...pak jsem tam měl chvilku taky nějaké pružiny jom, vypadalo to perfektně, a pravda na rovných cestách super, ale na zbytku fakt k nevydržení...takže mám strach kupovat pružiny, abych to tam pak namontoval a za týden to zas sundával...takže fakt nevím, jak...no a co se týká "čurání proti větru" tak brzdy jsou nové, silenty objednané, a hned po zimě se bude vařit...a podle peněz lakovat...tím chci říct že nejsem z tech, kteří cpou peníze do zbytečností a jinak nechají auto umřít...

napiš wittymu má A5G r17 kola a weitec pružiny-35-on ti řekne jak to funguje,
ale pokud hodně jezdíš a mužeš si to dovolit volil bych taky,jak zde píšou,celý podvozek-štelovací a máš klid,
mě vyšli origo tlumiče+pružiny na cca 11 000kč-podvozek cely je něco kolem + - 20 000 kč
na preludku budu už taky dávat štelovací,zas tak velkej cenovej rozdíl ve výsledku není a určo jsou lepší jak weitec,i když já si na něj nestěžuju.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 22:24   Citovat  

[quote="Jonaasek"]16 opravdu nechci, už jen protože mám 2 sady 17" a 16" je pro mě málo, za další srovnávat accorda s targou mi přijde jako srovnávat silniční závodní kolo s celopérem...už jen protože je targa o moc menší a taky i o dost lehčí, a vůbec udělaná na trošku jiné ježdění, takže na ní logicky větší kola s širšíma gumama bodou určitě o dost znatelnější, ....

Pravda asi to není to právé srovnání. No musíš to zkusit a uvidíš sám, doporučoval bych teda aspoň namísto stock tlumičů k těm tvrdejm, krátkejm pružinám ještě sport. tlumiče. Ve výsledku to pak funguje o dost líp..(zkušenost) Auto sedne a dá se s nim i jezdit - neříkám jako na oem, ale lepší než dávat jen pružiny.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:35   Citovat  

At tu neopakujeme to co zaznelo uz jinde tak si schvalne do vyhledavani zadejte Eibach. Pro neokruhove pouziti staci casto i sada pruzin s rozumnym snizenim a OEM tlumici (pokud jsou tlumice v dobe montaze nove nebo zanovni, hodne jete tlumice jsou vychozene urcitym zpusobem a pri jine draze pruzeni brzy odejdou). Podminkou je ale kvalitni sada pruzin, nikdy nebyl problem prave s Pro-kit od Eibach (30-35/30). A nejde jenom o optiku, sam je mam na Acco 7G Tourer v kombinaci s 18" sadou kol (na zimu OEM 16") a neni problem uz pres 70 tkm co na aute s puvodnimi tlumici jsou. Auto se min naklani a je jistejsi ve vysokych rychlostech, komfort jizdy zustal z velke casti zachovany. Jenom zit v CR, tak si na ten tankodrom poridim 17 a ne 18".

Obsah fóra Honda-club.cz   
Názory na podvozek Weitec
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina