Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupě starého auta (ze zahraničí) se už nevyplatí
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 13:56   Citovat  

odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 13:58   Citovat  

šmejdi, kdo bude chtít nějaký z 90tých let, stejně si ho doveze...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:00  Naposledy upravil Hellborn dne 13.10.2008 , 14:07, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Nadpis máš špatně!
Ona se nevyplatí ani koupě starého auta v ČR - ten poplatek se nakonec bude platit při každém přepisu čehokoli po 1.1.2009, protože jinak by byl znevýhodněn náš domácí trh - podobně jako to bylo se zákazem dovozu ojetin starších 8 let... Taky jim to EU zatrhla...
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Nadpis máš špatně!
Ona se nevyplatí ani koupě starého auta v ČR - ten poplatek se nakonec bude,myslím, platit při KAŽDÉM přepisu, protože jinak by byl znevýhodněn náš domácí trh - podobně jako to bylo se zákazem dovozu ojetin starších 8 let... Taky jim to EU zatrhla...

v tom článku píšou, že jen po prvnim přepisu a pak už ne kouř
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:08   Citovat  

Tak to koukám! wtf , takze kdyz si koupim auto v bazaci rv 92 trebas.. tak zapltim statu 10 k za registraci, pak ho prodam .. a dalsi majitel... Velmi šťastný uz tech 10 k platit nebude? Velmi šťastný mno to je pecka... kdyz si koupim civu 1,4.... a nakej mamlas si koupi 4 litrovej novej bavorak ... Velmi šťastný tak ja budu calvoat za ovzdusi.. a on ne Velmi šťastný pritom mi to bude kourit min Velmi šťastný ... pořádnej výtlem :DDDDDDDDDD pani politici GOES PRO Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
tygr je teď offline  tygr
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:09   Citovat  

by mě zajímal do jaké normy patří naše hondy,osobně si myslím že od roku 95 by mohli být euro3
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:10   Citovat  

Ryba napsal:
v tom článku píšou, že jen po prvnim přepisu a pak už ne kouř

Než zjistí kolik by se tím dalo vydělat... A původní návrh tak i byl... Ale to je fuk, důsledek bude stejný - C4g je prostě neprodejné, takže až doslouží,tak půjde na díly a zbytek "mi někdo ukradne, vyřízne VIN a odstaví"...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:13   Citovat  

tygr napsal:
by mě zajímal do jaké normy patří naše hondy,osobně si myslím že od roku 95 by mohli být euro3

Mám dojem,že jsem na okně 1.5 měl zelenou nálepku,že splňuje E 3,ale 100% už nevím...
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:19  Naposledy upravil MikeT dne 13.10.2008 , 14:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím
Ten poplatek,pokud bude uzákoněn,by se měl platit jen při prvním přihlášení.Ale zatím nám do práce nic nedošlo,tak pořád doufám,že se podobná věc neuzákonní.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:22   Citovat  

MikeT napsal:
Zdravím
Ten poplatek,pokud bude uzákoněn,by se měl platit jen při prvním přihlášení.Ale zatím nám do práce nic nedošlo,tak pořád doufám,že se podobná věc neuzákoní.

Ještě to nepodškráb Santa...
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:38   Citovat  

Hellborn napsal:
Mám dojem,že jsem na okně 1.5 měl zelenou nálepku,že splňuje E 3,ale 100% už nevím...

norma euro 1 je od 92 (E2 je marketingove oznacnei pro euro1), euro 2 od 96 (E3 je marketingove oznacnei pro euro2) a dal jsem se nejak nezajimal.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Nadpis máš špatně!
Ona se nevyplatí ani koupě starého auta v ČR - ten poplatek se nakonec bude platit při každém přepisu čehokoli po 1.1.2009, protože jinak by byl znevýhodněn náš domácí trh - podobně jako to bylo se zákazem dovozu ojetin starších 8 let... Taky jim to EU zatrhla...

A co mám špatně? Vždyt tam píšou že se to bude stahovat na auta z dovozu, aby zamezili dovozu starých ojetin.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:49  Naposledy upravil Hellborn dne 13.10.2008 , 14:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Robik napsal:
A co mám špatně? Vždyt tam píšou že se to bude stahovat na auta z dovozu, aby zamezili dovozu starých ojetin.

Prodám Ti 2.1.2009 C4g a při přepisu poznáš,cos měl špatně,jo? Úsměv

článek napsal:
Podle zákona, jehož novela ještě čeká na podpis prezidenta, zaplatí poplatek každý, kdo si v Česku koupí ojeté auto nebo ze zahraničí doveze automobil přibližně do roku výroby 2000..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 14:50   Citovat  

ninja napsal:
norma euro 1 je od 92 (E2 je marketingove oznacnei pro euro1), euro 2 od 96 (E3 je marketingove oznacnei pro euro2) a dal jsem se nejak nezajimal.

A kde se to dá najít,Tome, Zajímalo by mně jaké E splňuje moje VTi...
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 15:02   Citovat  

Hellborn napsal:
A kde se to dá najít,Tome, Zajímalo by mně jaké E splňuje moje VTi...

treba ZDE

-tady se pise od kdy jaka norma plati. nemusi to vsak platit na vsechny auta data vyroby od xxxx
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 15:40   Citovat  

Hellborn napsal:

Tak, tak, na aeru 1,5 co jsem nedávno dovezl mám taky zelenou E3
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 16:11   Citovat  

Hellborn napsal:

A co znamená pak tohle?
....a "stodvacítky" a další auta vyrobená před rokem 1993 budou jejich noví majitelé platit nejvíc – 10 000 korun. Týká se to však jen první přeregistrace od platnosti novely zákona, tedy zřejmě od ledna. Když si tedy někdo na začátku ledna půjde zaregistrovat Škodu 120, deset tisíc zaplatí. Pokud ji později prodá, další majitel už na úřadě platit nebude....
....daň má zabránit dovozu starých aut ze zahraničí....
Nevím no, ale podle mě máme pravdu oba a článek si trochu protiřečí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 16:29   Citovat  

Robik napsal:
A co znamená pak tohle?
....a "stodvacítky" a další auta vyrobená před rokem 1993 budou jejich noví majitelé platit nejvíc – 10 000 korun. Týká se to však jen první přeregistrace od platnosti novely zákona, tedy zřejmě od ledna. Když si tedy někdo na začátku ledna půjde zaregistrovat Škodu 120, deset tisíc zaplatí. Pokud ji později prodá, další majitel už na úřadě platit nebude....
....daň má zabránit dovozu starých aut ze zahraničí....
Nevím no, ale podle mě máme pravdu oba a článek si trochu protiřečí.

Článek si neprotiřečí - ten zákon má zabránit dovozu starých aut,ale aby nebyl zvýhodněn domácí trh,tak to bursíkovný zaplatíš, i když si koupíš tu Š120 tady v Čechách - čili se nevztahuje jen na auta ze zahraničí.
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 16:30   Citovat  

Absurdistan..
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 19:05   Citovat  

tygr napsal:

bohužel třeba Civic až od 2001
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 19:55   Citovat  

No tak to mě štve, protože se už rozhoupávám a možná na jaře budu kupovat Prelude 2,2 VTEC 4g. Smutný Civic už nestačí, a swapovat D15B2 na čtyřbod, a VTEC je finančně náročný, a cpát do toho nějakou B16Aněco se mě taky moc nechce, to by byla GO motoru, kotouče dozadu, interiér, lak a spousta dalšího, aby to bylo při jednom a nedal se motor a za půl roku se to zas nerozebíralo do posledního šroubku.
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 7:24   Citovat  

Hellborn napsal:
Článek si neprotiřečí - ten zákon má zabránit dovozu starých aut,ale aby nebyl zvýhodněn domácí trh,tak to bursíkovný zaplatíš, i když si koupíš tu Š120 tady v Čechách - čili se nevztahuje jen na auta ze zahraničí.

Myslim, že smyslem zákona neni zabránit dovozu starých aut, ale zatížit ekologickou daní auta, která do ovzduší vypouští větší množství škodlivin - je jedno jestli to bude auto z dovozu nebo z Čech. O nějaký zvýhodnění nebo znevýhodnění domácího trhu tady nejde...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 7:30   Citovat  

Jarys napsal:
Myslim, že smyslem zákona neni zabránit dovozu starých aut, ale zatížit ekologickou daní auta, která do ovzduší vypouští větší množství škodlivin - je jedno jestli to bude auto z dovozu nebo z Čech. O nějaký zvýhodnění nebo znevýhodnění domácího trhu tady nejde...

Původní návrh byl pouze na dovozy! Což by ale nešlo - podobně jako omezení stářím vozu...

Každopádně to ale nic nemění na tom,že u nás se dělá všechno obráceně... Např. když v Řecku chtěli někdy v 70-80letech omladit vozový park,tak ty stará auta stát vykupoval/dával příspěvek na novější auto. U nás - jezdíš ve starém autě,tak Ti znemožníme jeho prodej a na pár let Ti oddálíme koupi novějšího... KO naštvanej to snad ne
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 7:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Původní návrh byl pouze na dovozy! Což by ale nešlo - podobně jako omezení stářím vozu...

Každopádně to ale nic nemění na tom,že u nás se dělá všechno obráceně... Např. když v Řecku chtěli někdy v 70-80letech omladit vozový park,tak ty stará auta stát vykupoval/dával příspěvek na novější auto. U nás - jezdíš ve starém autě,tak Ti znemožníme jeho prodej a na pár let Ti oddálíme koupi novějšího... KO naštvanej to snad ne

PŘESNĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚĚ.............KOCOURKOV ............tady se dělá všechno obráceně pže stát chce akorát vydělat.........jsem zvědavej, jestli se tahle těžce krátkozraká politika vůbec nekdy změní k lepšímu........... Smutný
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 8:08   Citovat  

Hellborn napsal:

Máš recht OK Na druhou stranu - nemyslim, že vykupovat starý auta nebo přispívat někomu na koupi novýho je správná cesta. Nechci ze svých daní někomu dotovat auto...
   Návrat  
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 8:17   Citovat  

a stary cera pujdou zase s cenou nahoooru
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 8:19   Citovat  

Jarys napsal:
Máš recht OK Na druhou stranu - nemyslim, že vykupovat starý auta nebo přispívat někomu na koupi novýho je správná cesta. Nechci ze svých daní někomu dotovat auto...
na druhou stranu myslíš že tohle bude lidi motivovat pro koupi novějšího auta ?já bych řekl,že spíš naopak ,auta budou neprodejný kdo dá za schnilou felcku 40t a dalších 10 za přepis?já mám pocit že si politici myslej, že maj lidi pod strožokem nacpáno 300t a schválně aby měli dost pod hlavou jezděj favoritem , feldou.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 8:19  Naposledy upravil Hellborn dne 15.10.2008 , 8:23, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Jarys napsal:

Ten příspěvek by u nového auta nemusel dosáhnout ani výše DPH... Úsměv C 4g má hodnotu 10-30tis. podle stavu, tak ať ho ode mně za 15 stát vezme - lepší než ho prodat za nějakých 5-10tis.když za přepis bude dalších 10...

Kolik lidí podle Tebe nechá neprodejné auto ekologicky zlikvidovat z (odveze ho celé někam na vrakoviště) a kolik lidí ho rozprodá na díly (motor D16A6 s el.sáním atd. po go za 5-6, sedačky VT 2t, el okna 2-3t, kola 5-6 a jsem na prodejní ceně auta) a zbytek někde odstaví (pokud vím,tak vrakoviště nemají o rozebraná auta zájem, pouze komplet nebo po bouračce)? Zajímalo by mně,jestli nad tímhle při tvorbě toho zákona někdo aspoň chvíli přemýšlel...
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 8:20   Citovat  

diacoon napsal:
a stary cera pujdou zase s cenou nahoooru
spíš naopak , trh s takhle starejma autama umře
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 8:25   Citovat  

monty napsal:
na druhou stranu myslíš že tohle bude lidi motivovat pro koupi novějšího auta ?já bych řekl,že spíš naopak ,auta budou neprodejný kdo dá za schnilou felcku 40t a dalších 10 za přepis?já mám pocit že si politici myslej, že maj lidi pod strožokem nacpáno 300t a schválně aby měli dost pod hlavou jezděj favoritem , feldou.

Budou s tím jezdit dokud to půjde (snad našetří na něco nad r.95) a pak jim ten starý vrak někdo ukradne (čti: odstaví bez RZ a VIN a státe zlikviduj si ho sám!)...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupě starého auta (ze zahraničí) se už nevyplatí
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina