Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
olej do převodovky P3G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dynamisek je teď offline  Dynamisek
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 18:46   Citovat  

Zdravim, poradte co koupit za olej do převodovky P3G??? díky jo a kolik?
Při doražení převodového stupně mě tam začlo křupat, len doufám že je to tim olejem...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 19:01   Citovat  

Dynamisek napsal:
Zdravim, poradte co koupit za olej do převodovky P3G??? díky jo a kolik?
Při doražení převodového stupně mě tam začlo křupat, len doufám že je to tim olejem...

starší hondy ( cca do roku 96 ) mývaly v hodně případech doporučený do převodovky motorový olej 10W40 což sebou přinášelo velké problémy. české servisy HOndy samozřejme na doporučení kašlou a od začátku tam lejou jejich doporučený převodový olej, zatímco značkovky v DE toto dodržovali apoužívali 10W40. Výsledkem bylo že když si človek dovezl Hondici z EU a v servisu mu tam nacpali převodový olej, odcházeli převodovky na synchronech, zatímco pokud do převodovky kam cpali převodový olej nalejete 10W40 nic se nedeje a vydrží to ( vyzkoušeno léty na nekolika vozech ).
Takže osobně doporučuju juknout do manuálu co doporučuje výrobce a toho se držet.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 19:10   Citovat  

Idaho napsal:
starší hondy ( cca do roku 96 ) mývaly v hodně případech doporučený do převodovky motorový olej 10W40 což sebou přinášelo velké problémy. české servisy HOndy samozřejme na doporučení kašlou a od začátku tam lejou jejich doporučený převodový olej, zatímco značkovky v DE toto dodržovali apoužívali 10W40. Výsledkem bylo že když si človek dovezl Hondici z EU a v servisu mu tam nacpali převodový olej, odcházeli převodovky na synchronech, zatímco pokud do převodovky kam cpali převodový olej nalejete 10W40 nic se nedeje a vydrží to ( vyzkoušeno léty na nekolika vozech ).
Takže osobně doporučuju juknout do manuálu co doporučuje výrobce a toho se držet.

vzhledem že mám v P3g samosvor,tak asi 10W-40 by nebylo to pravý ořechový... I když tam nebyl ze začátku,dával jsem do takle starý převodovky MTF od začátku a naprostá spokojenost.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 19:20   Citovat  

Jakub Erben napsal:
vzhledem že mám v P3g samosvor,tak asi 10W-40 by nebylo to pravý ořechový... I když tam nebyl ze začátku,dával jsem do takle starý převodovky MTF od začátku a naprostá spokojenost.

práve pokud je dáváno od začátku převodové tak je to v pořádku, ale pokud tam od začátku lili 10W40 a přejdeš na převodový tak to slo velice rychle do háje.
Vzhledem k tomu že nevím které mají LSD akteré ne ( všechny nemají ) tak píšu dávat to co doporučuje výrobce, tím nic nezkazíš ( a tím nemyslím konkrétní značku a model oleje ale dodržet specifikaci APH, případně hypoidní / normál atd.. )
Je třea si také uvedomit že novejší olej s novější a lepší specifikací nemusí být vždy to pravé ořechové ( mohl ybch vyprávet jaké problémy máme s "lepšími" a novějšími oleji u Super Velmi šťastný )..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 21:20   Citovat  

Idaho napsal:
práve pokud je dáváno od začátku převodové tak je to v pořádku, ale pokud tam od začátku lili 10W40 a přejdeš na převodový tak to slo velice rychle do háje.
Vzhledem k tomu že nevím které mají LSD akteré ne ( všechny nemají ) tak píšu dávat to co doporučuje výrobce, tím nic nezkazíš ( a tím nemyslím konkrétní značku a model oleje ale dodržet specifikaci APH, případně hypoidní / normál atd.. )
Je třea si také uvedomit že novejší olej s novější a lepší specifikací nemusí být vždy to pravé ořechové ( mohl ybch vyprávet jaké problémy máme s "lepšími" a novějšími oleji u Super Velmi šťastný )..

Byla ježděná určitě na 10W-30..... a LSD tam je dávaný,v serii tam není.. musel se upravil kuli pravýmu ložisku ještě... je fakt že převodovku jsem kompletně rozebral,vyčistil vymyl... a nalil MTF a najeto je cca 35000 a spokojenost...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 21:25   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Byla ježděná určitě na 10W-30..... a LSD tam je dávaný,v serii tam není.. musel se upravil kuli pravýmu ložisku ještě... je fakt že převodovku jsem kompletně rozebral,vyčistil vymyl... a nalil MTF a najeto je cca 35000 a spokojenost...

v tom případe si dej pozor zda LSD ketré používáš potřebuje Hypoidní olej ( jako vetšina lamelových diffů ) nebo obyč.. to že to vydrželo 35tis nic neznamená Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 21:45   Citovat  

Idaho napsal:
v tom případe si dej pozor zda LSD ketré používáš potřebuje Hypoidní olej ( jako vetšina lamelových diffů ) nebo obyč.. to že to vydrželo 35tis nic neznamená Úsměv

byl u toho vysloveně nápis Honda MTF only... tak ho tam dávám...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 21:46   Citovat  

Jakub Erben napsal:
byl u toho vysloveně nápis Honda MTF only... tak ho tam dávám...

pokud to doporučují tak to bdue v pořádku, přečti si znovu co píšu od začátku o doporučení výrobce ..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2008 , 22:12   Citovat  

Idaho napsal:
pokud to doporučují tak to bdue v pořádku, přečti si znovu co píšu od začátku o doporučení výrobce ..

no právě proto jsem reagoval... v manuálu je 10W-30.... ale když jsem použil samosvor,bylo tam MTF only.... tak jsem to pořádně vyčistil složil a zatím jezdím.. řelkl bych že kvalty jdou dokonce líp.. hlavně za tepla...

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 6:39   Citovat  

Fajn, a jak zjistit co tam ted je? A když teda 10W-40 mám od Havolinu, můžu ho tam stříknout? Já se v těch specifikacich moc neviznám cože cože ? Případně nemá někdo náhradní převodovku na prodej? Díky díky Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 7:37   Citovat  

Idaho napsal:

Takže když mám teď v převodovce 10W-40,tak bych tam neměl lít MTF?

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 9:14   Citovat  

a co když nevim co v tý převodovce mám ? co tam mám nalít ? HaHaaa

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 9:19   Citovat  

do r.v. 97 10W-40 po MTF

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 9:39   Citovat  

jinak pánové jsou situace kdy nevíme co v prevodovce je ,dokonce nevíme jak dlouho ,dokonce pri vypostení se muzeme zhrozit co to vlastne z prevodovky tece,tedy spís co se vyvaluje za dzem.Dá se to resit uplne stejne jak u motoru,v dávných dobách jsem proplachoval navftou,trafoilem ale to nebylo nic dostupné.Dnes Liqvi molly a TEC 2000 pouzívám.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 11:51   Citovat  

Hellborn napsal:
Takže když mám teď v převodovce 10W-40,tak bych tam neměl lít MTF?

ale jo to můžeš, Idaho to myslel tak, že když dáš klasický převodový olej (něco jako 75W90) tak odchází převodovka. Přecházení od MTF k motoráku v Honda převodovce není problém protože MTF má viskozitu tuším 10W30 nebo tak nějak.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 12:06   Citovat  

PreludeZ napsal:
ale jo to můžeš, Idaho to myslel tak, že když dáš klasický převodový olej (něco jako 75W90) tak odchází převodovka. Přecházení od MTF k motoráku v Honda převodovce není problém protože MTF má viskozitu tuším 10W30 nebo tak nějak.

Jo,tak to jo... Úsměv Já zapomněl,že existuje něco jako jiné převodovkové oleje... Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 15:09   Citovat  

Rom. napsal:
do r.v. 97 10W-40 po MTF

A co se stane když do starší převodovky dám MTF??? Vůbec nic...

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 15:30   Citovat  

Jé Idaho...člověče tebe jsem dlouho neviděl reagovat Úsměv .Dlouho jsem u tebe neobjednával Se stydím
S olejem máš pravdu.nevím jak samosvor u P3G.Honda ale výslovně nedoporučuje používat u svých převodovek s LSD jiný olej než MTF a to ani nouzově(10W-40).

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 16:51   Citovat  

Tak se nějak dohodnete?? pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 17:17   Citovat  

na čem se dohodnout? ja sem to napsal jasne, u bežných převodovek pokud neváš ( starší modely ) stačí nalít 10W40, pokud je to neco extra musíš bohužel konzultovat manuál.. tak na čem se dohadovat? neustále tu opakuju jedno a to samé Velmi šťastný

Mad : njn nové forum si žádá nové lidi, takže sem se po roce vrátil a zjistil že a novém foru nemám učet, tak sem vás sem přišel prudit Velmi šťastný

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 18:43   Citovat  

Šak jsme se dohodli.Idaho má pravdu prostě je to tak taky mám 3hondu a s oleji už jsem laboroval.Už jsem to psal do ruzných for moje zkušenosti.Stejně tak není 10W-40 do převodovky jako 10W-40.Tam se mě osvědčil co nejlevnější olej.Když jsem tam dal třeba castrol,nebo shell tak nefungovali dobře synchrony.Zřejmě do těch olejů přidávají něco co snižuje tření.
Horší je co vybrat na ročníky cca.95 všude se píše že v tomto roce se začal dávat MTF a doporučuje se tam dávat pořád,ale není tam jestli je to pro r.v.95 včetně.
Na civicu MB2 97' jsem skončil nakonec na MTF a na accordu CD7 95' po čase taky Se stydím .Jde o to,že s 10W-40 se tomu nechtělo za studena řadit.Auto bylo koupené v ČR a byl předpoklad,že to černé co vyteklo byl MTF(vypadalo to řidší než motorový).Tím motorovým jsem to jen vypláchnul cca.500km než jsem zajel do Hondy
Na ED3 89' mám motorový 10W-40 cosi ze sudu od známého ze servisu.
Idaho:to červené co mám v profilu bude potřebovat nějaké díly,tak tě možná budu otravovat s objednávkama Úsměv

preludak je teď offline  preludak
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 19:36   Citovat  

Tak tak.Teď jezdím preludem 3g a mám tam 10W-40 a není problem ale než jsem to zjistil tak jsem na obyč převoďák odrovnal 2 a 3 kval odrovnal.Kámoš (P@vlos) takhle zničil 2 převodovky na acco airodeck mrkačka a to tak,že na obou vylít deferák HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2008 , 19:54   Citovat  

preludak napsal:
Tak tak.Teď jezdím preludem 3g a mám tam 10W-40 a není problem ale než jsem to zjistil tak jsem na obyč převoďák odrovnal 2 a 3 kval odrovnal.Kámoš (P@vlos) takhle zničil 2 převodovky na acco airodeck mrkačka a to tak,že na obou vylít deferák HaHaaa

njn Pavlos byl jeden z lidí co mi neveřili a nakonec si to potvrdili sami Velmi šťastný ( btw pozdravuj ho Velmi šťastný )

0
PříspěvekZaslal: 15.10.2008 , 2:38   Citovat  

fajn střiknu tam texako 10W40 doufám že mi 2l postačí Velmi šťastný a kdo chtěl náhradní díly? Hihi

Obsah fóra Honda-club.cz   
olej do převodovky P3G
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina