Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou WB Lambdu vybrat a kde jí koupit?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2008 , 19:36   Citovat  

Hello, poraďte. Scháním WB Lambdu s nejlepším poměrem cena/výkon. Vzhledem k tomu, že data tahám přímo z ECU(dataloggin), nepotřebuji žádný air/fuel budík. Lambdu potřebuji k optimálnímu nalazení směsi, může být i použitá..... Bohužel s WB Lambdou nemám příliš zkušeností..... Tak se ptám, dle čeho vybírat a kde? zmatenej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2008 , 19:50   Citovat  

Fish napsal:
Hello, poraďte. Scháním WB Lambdu s nejlepším poměrem cena/výkon. Vzhledem k tomu, že data tahám přímo z ECU(dataloggin), nepotřebuji žádný air/fuel budík. Lambdu potřebuji k optimálnímu nalazení směsi, může být i použitá..... Bohužel s WB Lambdou nemám příliš zkušeností..... Tak se ptám, dle čeho vybírat a kde? zmatenej

to, ze nepotrebujes budik je pekna vec, ale ako si budes isty, ze udaje, ktore zalogujes budu spravne ? staci, ze tam budes mat rozdiel 0.3v a budes ladit zmes na uplne inu hodnotu. nie nadarmo mas moznost napr. v crome definovat o kolko je posunuta namerana hodnota oproti zalogovanej...

ja mam v aute pouzitu AEM a vymenitelnu s ktorou ladime auta je TechEdge. dost sa pouziva este LC-1
inak vsetky tieto lambdy pouzivaju Bosch LSU4.2 senzory, len zrovna ta AEM ma americku koncovku Smutný

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2008 , 20:09   Citovat  

Já používám freeware Freelog, kde je možné ruční nastavení, ale je pravda,že nastavování na slepo nic moc. Výrobce asi nebude dodávat tabulky napětí/hodnota k dané lambdě Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2008 , 20:15   Citovat  

Fish napsal:
Já používám freeware Freelog, kde je možné ruční nastavení, ale je pravda,že nastavování na slepo nic moc. Výrobce asi nebude dodávat tabulky napětí/hodnota k dané lambdě Se stydím

vyrobca ti doda, ale problem je v tom, ze ked to namontujes, tak to na 99% nebude sediet, lebo to bude nejako posunute. skratka ak to chces trafit, tak idealne by bolo porovnat to bud s druhou lambdou alebo mat k tomu aj budik. preto si myslim, ze ta AEM je idealna.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2008 , 20:28   Citovat  

Ano,s ní jsem měl tu čest "pracovat" a běhala pěkně.... poohlédnu se po použité... Wheelmanééé

daysleeper je teď offline  daysleeper
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2008 , 21:27   Citovat  

Ja mam LC-1 od Innovate Motorsports a funguje spolahlivo. Pouziva sondu Bosch LSU4.2 ako bolo spomenute. Vyhoda je, ze je mozne ju kalibrovat na zaklade aktualneho obsahu o2 vo vzduchu. (Neviem ci aj ostatne znacky maju funkciu kalibracie, myslim ze napr. PLX sa nedaju kalibrovat). Ak ju pouzijes v aute ako nahradu za uzkospektralnu, tak je mozne tento uzkospektralny vystup pre ECU upravit podla poziadaviek. Osobne mam na instalovany aj A/F budik ktory bol sucastou setu, v tvojom pripade by bol asi zbytocny.
Cena za cely set bola 225$ (bez cla a DPH), kupovane to bolo z US od www.motorsportsinnovations.com

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 5:47   Citovat  

odkaz + lambda z ebaye
no a shodou okolností včera večer jsem slepil svou verzi tohohle kontrolleru ,uvidím jak a jestli bude fungovat
velmi zajímavé video odkaz

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 7:25   Citovat  

Pouzivam LC-1, da se koupit v Evrope / UK za rozumny penize.

Kupoval jsem tu:

Dataspares Acquisition, Ltd.
4 Southbrook Mews
Southbrook Road
London SE128LG
United Kingdom
020 8463 9222
www.dataspares.com

110 liber s dopravou, bez VAT (17,5%)

bylo to tu za 3-4 dny

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 7:31   Citovat  

1) nevim nevim kuci, ale ja mam s Ebayem nevalne zkusenosti... radeji bych doporucoval nakupovat treba zde..
2) Pouzivam LC-1, a ta ma krome analogoveho vystupu(drat s napetim) take vystup digitalni, ktery je uplne stejne presny jako klasicky budik, jen s tim rozdilem ze potrebujete notebook nejlepe s COM portem nebo prevodnikem COM->USB.
3) 906team ma pravdu v tom, ze se stava ze hodnoty ktere ladici software vypocita na zaklade napeti na analogovem vystupu, ktery nacpete na nejaky pin(nejcasteji na puvodni vstup lambdy) neodpovida tomu, co lambda skutecne zmeri. Casto zrovna v Crome jsem si vsimnul, ze lambda ukazovala 13:1 a Crome 12,3:1, tzn pokud bych ladil napr na 13,5:1, ve skutecnosti bych mohl mit az 14,2:1 coz uz na plny plyn v nejvyssich otackach neni zrovna vhodna smes... nastesti to jde doladit pomoci upravy hodnoty bohatosti ktera odpovida danym voltum, a nebo jeste lepe, pokud pouzivate kvalitni software, se dany software umi napojit na surova data ktere cte primo z portu, na kterem je digitalni vstup z lambdy, a mate po starostech.

Samozrejme je zakladem mit lambdu naprosto cistou, a 100% zkalibrovanou. Sirokopasmovky jsou citliva zarizeni...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 7:44   Citovat  

dark napsal:
1) nevim nevim kuci, ale ja mam s Ebayem nevalne zkusenosti... radeji bych doporucoval nakupovat treba zde..
2) Pouzivam LC-1, a ta ma krome analogoveho vystupu(drat s napetim) take vystup digitalni, ktery je uplne stejne presny jako klasicky budik, jen s tim rozdilem ze potrebujete notebook nejlepe s COM portem nebo prevodnikem COM->USB.
3) 906team ma pravdu v tom, ze se stava ze hodnoty ktere ladici software vypocita na zaklade napeti na analogovem vystupu, ktery nacpete na nejaky pin(nejcasteji na puvodni vstup lambdy) neodpovida tomu, co lambda skutecne zmeri. Casto zrovna v Crome jsem si vsimnul, ze lambda ukazovala 13:1 a Crome 12,3:1, tzn pokud bych ladil napr na 13,5:1, ve skutecnosti bych mohl mit az 14,2:1 coz uz na plny plyn v nejvyssich otackach neni zrovna vhodna smes... nastesti to jde doladit pomoci upravy hodnoty bohatosti ktera odpovida danym voltum, a nebo jeste lepe, pokud pouzivate kvalitni software, se dany software umi napojit na surova data ktere cte primo z portu, na kterem je digitalni vstup z lambdy, a mate po starostech.

Samozrejme je zakladem mit lambdu naprosto cistou, a 100% zkalibrovanou. Sirokopasmovky jsou citliva zarizeni...
myslíš že lambda z ebaye bude špatná ? je to normálně bosch , s vyraženým číslem

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 7:46   Citovat  

monty napsal:
myslíš že lambda z ebaye bude špatná ? je to normálně bosch , s vyraženým číslem

otazkou je, jestli ten napis BOSH a cislo bylo vyrazeno v BOSH tovarne :hehe:

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 7:51   Citovat  

LK7R napsal:
otazkou je, jestli ten napis BOSH a cislo bylo vyrazeno v BOSH tovarne :hehe:
no tak tu jistotu asi nemáš nikdy, že jo.jen jsem chtěl říct, že to není nějaká noname s tím že má někde uvedeno že jde o náhradu boschky

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 8:02   Citovat  

monty napsal:
no tak tu jistotu asi nemáš nikdy, že jo.jen jsem chtěl říct, že to není nějaká noname s tím že má někde uvedeno že jde o náhradu boschky

Jasny ... ber to jako nemistnej offtopic

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 8:06   Citovat  

AEM UEGO OK VTEC

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 8:10   Citovat  

pls koukněte se na to video v mým příspěvku a napište mi názor , jak je možný že se to tak liší

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 10:04   Citovat  

dark napsal:

xenocron je fajn, tiez som od chrisa uz bral par veci, spokojnost az na to, ze cena za shipping and handling by mohla byt aj troska lepsia.

ako mas v crome rozbehany ten digitalny vystup z lc-1 ? viem, ze eCtune ma na to podporu, ale mat pripojene uz tri USB kable pri ladeni je troska moc...
btw: ten analogovy vstup cez seriovu lambdu sa da naladit aj tak, aby to bolo relativne presne, crome uz ma dokonca moznost closedloop cez wideband, ale to sa mi stale nepodarilo rozbehat aby som to odladil k uplnej spokojnosti... inak bacha, v ecu ten vstup cita len max. 3.7v, takze ak mas chudobnejsiu zmes ako cca 16-17 afr, tak stale namerias len tu istu hodnotu, lebo vstup je orezany.

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 11:26   Citovat  

vti [906team] napsal:
xenocron je fajn, tiez som od chrisa uz bral par veci, spokojnost az na to, ze cena za shipping and handling by mohla byt aj troska lepsia.

ako mas v crome rozbehany ten digitalny vystup z lc-1 ? viem, ze eCtune ma na to podporu, ale mat pripojene uz tri USB kable pri ladeni je troska moc...
btw: ten analogovy vstup cez seriovu lambdu sa da naladit aj tak, aby to bolo relativne presne, crome uz ma dokonca moznost closedloop cez wideband, ale to sa mi stale nepodarilo rozbehat aby som to odladil k uplnej spokojnosti... inak bacha, v ecu ten vstup cita len max. 3.7v, takze ak mas chudobnejsiu zmes ako cca 16-17 afr, tak stale namerias len tu istu hodnotu, lebo vstup je orezany.

Jojo, omezeni O2 vstupu je opravdu na cca 3,7-3,8v, to mas pravdu.

No, ja uz Crome nepouzivam, z nekolika duvodu - mam podezreni na nespravnou funkci graduace predstihu v baseline, proste podle me to nefunguje jak ma, a navic prave moznost odecitani digitalniho signalu z portu tam neni a myslim ze jeste nejaky cas nebude. Dalsi veci jako full throttle shift a podobne funkce z 3step ktere v Crome funguji tak nejak vselijak, to je uz uplne jina liga. Takze prechod k ectune... a zatim maximalni spokojenost.

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 11:32   Citovat  

doporučuji PLX R500 ( PLX Devices ) - bohužel práve skočili s výrobou a nasazují nový model( ale pár se jich jeste ruzne po skladech válí ), který již není tak cenově "příjemný", každopádne oproti LC-1 má trosku více funkcí a mě přisel i uživatelsky "příjemnější" každopádně ani s LC1 od innovate člověk nic nezkazí a ebaye byhc se nebál, jen si pořádne vybírat od kohonakupovat.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 11:32   Citovat  

doporučuji PLX R500 ( PLX Devices ) - bohužel práve skočili s výrobou a nasazují nový model( ale pár se jich jeste ruzne po skladech válí ), který již není tak cenově "příjemný", každopádne oproti LC-1 má trosku více funkcí a mě přisel i uživatelsky "příjemnější" každopádně ani s LC1 od innovate člověk nic nezkazí a ebaye bych se nebál, jen si pořádne vybírat od koho nakupovat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 22:51   Citovat  

Idaho napsal:
doporučuji PLX R500 ( PLX Devices ) - bohužel práve skočili s výrobou a nasazují nový model( ale pár se jich jeste ruzne po skladech válí ), který již není tak cenově "příjemný", každopádne oproti LC-1 má trosku více funkcí a mě přisel i uživatelsky "příjemnější" každopádně ani s LC1 od innovate člověk nic nezkazí a ebaye byhc se nebál, jen si pořádne vybírat od kohonakupovat.

R500 som mal, bolo to dobre, ale malo to svoje muchy - trpelo to prehrievanim.
inak oproti techedge to ma navyse len zajimavy display a mozno snimania 2axis Gsenzor, ale toto bohuzial nedotiahli dalej v softwarovej podobe, vedel to pouzit len interny firmware samotneho zariadenia a nalogovane udaje ti boli k nicomu... v porovnani s Gtech RR je to bola sracka.
a kedze primarne islo o to aku kupit wideband lambdu, tak si myslim, ze R500 je mrtvola...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 22:58   Citovat  

dark napsal:
Jojo, omezeni O2 vstupu je opravdu na cca 3,7-3,8v, to mas pravdu.

No, ja uz Crome nepouzivam, z nekolika duvodu - mam podezreni na nespravnou funkci graduace predstihu v baseline, proste podle me to nefunguje jak ma, a navic prave moznost odecitani digitalniho signalu z portu tam neni a myslim ze jeste nejaky cas nebude. Dalsi veci jako full throttle shift a podobne funkce z 3step ktere v Crome funguji tak nejak vselijak, to je uz uplne jina liga. Takze prechod k ectune... a zatim maximalni spokojenost.

eCtune ma jeden problem - naviazanost na ostrich a teda dokazes pouzivat len jedno auto, inak si ale myslim, ze ma asi vacsiu buducnost ako crome.
crome dealer mi predsalen umoznuje ladit aj ine auta s tym, ze pouzivam GoldBase ROM, ktora jak sa zda, je uz troska pokrok oproti normalnym basemapam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 13:17   Citovat  

Díky vše za příspěvky a za nasměrování a klidně pokračujte, myslím,že to nezajíma jen mě...... díky

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 22:14   Citovat  

muzu sehnet aem uego za kolem 6000-6200kc

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 23:33   Citovat  

vti [906team] napsal:
R500 som mal, bolo to dobre, ale malo to svoje muchy - trpelo to prehrievanim.
inak oproti techedge to ma navyse len zajimavy display a mozno snimania 2axis Gsenzor, ale toto bohuzial nedotiahli dalej v softwarovej podobe, vedel to pouzit len interny firmware samotneho zariadenia a nalogovane udaje ti boli k nicomu... v porovnani s Gtech RR je to bola sracka.
a kedze primarne islo o to aku kupit wideband lambdu, tak si myslim, ze R500 je mrtvola...

porovnávám pouze PLX R500 a LM1 - s obojím jsem mel tu možnost pracovat. PLX sem zkoušel na základe doporučení mnoha upravcu z US a musím říci že v rámci nabízených možností a ceny LM1tku uplne preválcuje. neměl jsem možnost srovnávat s jinými a je pravda že zrovna Gsenzor jsem nezkoušel ( to mne nijak nedrží na to mám RR Gtech ) ale co se týče citlivosti , zobrazování udaju a logování tak LM1 těžce převálcovala. S přehříváním jsem žádné problémy neměl a ni o nich neslyšel ( je zajímavé že na vetšine US a AU webu si stěžují práve na přehřívání u LM1 ).
S techedge nemám zkušenstsi a na rovinu sel jsem po tom co je hodne používané a na co mi v případe problému odpoví bohate portfolio uživatelu a to byly práve pLX nebo Innovate Smutný Tvrdit že PLX je mrtvola muže človek co ho skutečne nijak extra nevyzkousel max si s ním chvilku hrál a potom se vrátil k tomu s čím delal dříve a co umel ( ne každý se rád učí neco nového obzvlást pokud mu to staré stačí )... ( osobne považuju za mrtvolu spíše nové R800 Smutný )

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2008 , 1:48   Citovat  

Idaho napsal:
porovnávám pouze PLX R500 a LM1 - s obojím jsem mel tu možnost pracovat. PLX sem zkoušel na základe doporučení mnoha upravcu z US a musím říci že v rámci nabízených možností a ceny LM1tku uplne preválcuje. neměl jsem možnost srovnávat s jinými a je pravda že zrovna Gsenzor jsem nezkoušel ( to mne nijak nedrží na to mám RR Gtech ) ale co se týče citlivosti , zobrazování udaju a logování tak LM1 těžce převálcovala. S přehříváním jsem žádné problémy neměl a ni o nich neslyšel ( je zajímavé že na vetšine US a AU webu si stěžují práve na přehřívání u LM1 ).
S techedge nemám zkušenstsi a na rovinu sel jsem po tom co je hodne používané a na co mi v případe problému odpoví bohate portfolio uživatelu a to byly práve pLX nebo Innovate Smutný Tvrdit že PLX je mrtvola muže človek co ho skutečne nijak extra nevyzkousel max si s ním chvilku hrál a potom se vrátil k tomu s čím delal dříve a co umel ( ne každý se rád učí neco nového obzvlást pokud mu to staré stačí )... ( osobne považuju za mrtvolu spíše nové R800 Smutný )

sorry, ale mal som r500 a realne som to pouzival. ked som s tym mal problemy, tak mi prestali odpovedat na maily a moje otazky na forach boli zrusene. ak by v tom firma nevidela problem, tak by asi so mnou chceli komunikovat. takze sorry, ale R500 je sice pekna hracka (mozno moj bol vadny len moj kus, ale po tom, co som videl po forach, tak asi nie len moj) ale na realne ladenie mi nepripadala ako idelany nastroj. vzhladom na to, co potrebujes pri ladeni (presne sledovat hodnotu AFR a logovat cez original ECU), tak neviem cim mohla R500 prevalcovat konkurenciu.
pripustam, ze s tym mas viac skusenosti ako ja za cely rok pouzivania, ale to nemeni nic na mojom nazore.

p.s. neviem, kde si videl, ze by som porovnaval R500 od PLX a LC-1...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2008 , 4:32   Citovat  

vti [906team] napsal:

p.s. neviem, kde si videl, ze by som porovnaval R500 od PLX a LC-1...

netvrdil jsem že ty porovnáváš PLX vs Innovate ( nehlede na to, že po celou dobu mluvím o LM řadě ), ale já že porovnávám tyto dvě. Chápu tve zklamaání ale jak říkám já osobne jsem problémy nemel - a s originál ecu jsem nepracoval ani v jednom případě.

trackwhore je teď offline  trackwhore
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2008 , 15:03  Naposledy upravil trackwhore dne 27.10.2008 , 4:22, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ja pouzivam Zeitronics a jsem s nim spokojen, jsem liny a nemam rad manualni kalibraci jako u LC1(maji ale dobre hodnoceni).
Pravda je, ze v Crome Pro i po zadani parametru pro voltage conversion AF byl off asi kolem 0,5 a musel jsem to doladit Offsetem, prave diky display. Take jsem kontroloval presnost Zeitronicse s widebandem na Dynojet valcove brzde a bylo to celkem presne. Hodne chvali slysim na NGK a PLX ale nevyzkousel jsem. Hondata doporucuje PLX.

petrveit je teď offline  petrveit
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2008 , 17:19   Citovat  

Jědině VAW aneb Veit Advanced Wideband Mrk. Dárečku pamatuješ?

PICT8315.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT8315.jpg, 149.45 kB

PICT8318.jpg

PICT8318.jpg, 77.47 kB

PICT8320.jpg

PICT8320.jpg, 131.93 kB

PICT8558.jpg

PICT8558.jpg, 122.3 kB