Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Seřizování vůle ventilů,předstihu a volnoběhu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ka8ooi je teď offline  ka8ooi
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 13:06  Naposledy upravil ka8ooi dne 23.10.2008 , 18:05, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Před cca 14 dny jsem připustil k autu opět dědu Bueee :

měl jsem problém, že se mě občas při vyšlápnutí spojky (jen při 2. rychl. stupni) dostaly otáčky na tak nízkou úroveň, že motor chcípnul..

tak se nastavily na autě větší otáčky -> přitáhnutím plynového lanka KO a už to nedělalo..
ale rapidně se mě zvýšila spotřeba, z cca 8/100 jsem ted někde na 15/100 a víc.. - přisuzuju tu zvýšenejm otáčkám..

ptám se tedy: kolik mají bejt volnoběžné otáčky? jak má vypadat správně utažené plyn. lanko?

děda řiká, že chyba je v podtlakové snímači (je tam něco takovýho??)

Jsem z toho už jalovej, může mě někdo prosím tohle obsvětlit? Díky moc

přikládám fotos jak to u mě vypadá..
Jo, auto je Civic 5g 4d D15B2

PodtlakCidlo.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PodtlakCidlo.jpg, 423.79 kB

plynovakladka.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
plynovakladka.jpg, 413.94 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 18:31   Citovat  

no mrkni se nejdřív do faq je tam postup seřízení volnoběhu , pak našponuj(povol) lanko tak aby mělo lehkou vůli a pak seříď volnoběh tak jak má být, pak se uvidí , máš seřízenej motor ? ventily a předstih ? pokud ne seřiď ho a pak teprv seřiď volnoběh
dědovi dej přes prsty .lankem se volnoběh zvedal snad někde u fechtla , i u šáde byl seřizovací šroub- ty ho tam máš taky takovej dlouhej s pružinou a krycí gumou ,je vidět na tý spodní fotce.
to se šipkou není žádný čidlo ,je to podtlakový ovládání klapky (membrána), mám pocit že sytičový -nevím jistě přece jen jsem dvoubod dlouho neviděl

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 19:59   Citovat  

super, díky ti za vyčerpávajcí odpověď, aspon vim, co mám hledat.. OK

a co se má při stlačení toho podlakovýho ovládání klapky dít? nebo naopak to podtlakový ovládání klapky (ta membrána) se stlačuje/ vytlačuje sama, když je potřeba?? (kdy??)
vim, že bych to moh dát někam do servisu, ale to bych nic nepoznal. tak díky za toleranci mojí natvrdlosti Velmi šťastný

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 20:10   Citovat  

jj, je to ovladani sytice, on si sam prisaje a pohne klapkou jak uzna za vhodne:) ty na to vubec nesahej Úsměv
serid si motor jak psal monty, i kdyz predstih neseridis bez spravneho volnobehu a zase naopak, volnobeh neseridis idealne kdyz nebudes mit serizeny predstih
takze zacni asi tim ze si seridis ventilove vule, pak zakladni predstih (postup najdes ve FAQ) a pak serid volnobeh, ale ne lankem, ani ne dorazovym sroubkem u ovladani skrtici klapky. Nekde zboku je pro volnobeh specialni sroubek, byva zality necim aby se nepootacel samovolne, nekdy je prekerka ho uvolnit Úsměv Je to obyc sroub na plochy sroubovak, to najdes Úsměv Ted si nevspomenu z ktere strany u dvubodu byva...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 20:16   Citovat  

ka8ooi napsal:
super, díky ti za vyčerpávajcí odpověď, aspon vim, co mám hledat.. OK

a co se má při stlačení toho podlakovýho ovládání klapky dít? nebo naopak to podtlakový ovládání klapky (ta membrána) se stlačuje/ vytlačuje sama, když je potřeba?? (kdy??)
vim, že bych to moh dát někam do servisu, ale to bych nic nepoznal. tak díky za toleranci mojí natvrdlosti Velmi šťastný

ta by měla fungovat automaticky , jak říkám dvoubod jsem delší dobu neviděl takže nevím přesně jak je to tam ,ale něco se mi plete že tam byla klapka která zaškrtila kanál a tím došlo k obohacení směsi na start , ale není to sichr , je to potřeba otevřít a podívat se . někde tam je taky druhá klapka ,ale ta by měla být mám pocit níž-každopádně by to mělo chodit automaticky.Stáhni si manuál tam to bude rozkreslený i popsaný detailně

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 20:39   Citovat  

FastCivic napsal:
ty na to vubec nesahej Úsměv

já no to nesahám, ale ten šmátral děda, kterýho už k tomu autu nepustim... naštvanej

FastCivic napsal:
takze zacni asi tim ze si seridis ventilove vule, pak zakladni predstih (postup najdes ve FAQ)

serizeni ventilů jsem našel, volnoběh taky ale základní předstih nee...
jsem z toho všeho ale stejně jelen, kalibrovaný měrky nemám, jedinný místo, kde bych to moh dělat je zase u dědy zmatenej zmatenej

monty napsal:
Stáhni si manuál tam to bude rozkreslený i popsaný detailně

manuály mám snad všechny možný, ale angličtina bude ten problém...Smutný

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 22:25   Citovat  

ka8ooi napsal:
manuály mám snad všechny možný, ale angličtina bude ten problém...Smutný

no jo měls pravdu, předstih nebyl ve FAQ ale už jsem to tam přidal OK Základní seřízení předstihu

a s angličtinou se neboj, poradíme Úsměv a je tam spousta obrázků ze kterých se to dá pochopit, možná anglinu ani potřebovat nebudeš...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 4:06   Citovat  

kdyz vidím ty fotky ,tak si rovnou vymen i ty podtlakové hadicky za nové,sezenes v metrázi prípadne jako palivové na sáde...jen ten správnej prumer,a men jednu po jedné,ne ze je vsechny vyskubes a nebudes vedet kam pak s nima

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 6:13   Citovat  

PreludeZ napsal:
no jo měls pravdu, předstih nebyl ve FAQ ale už jsem to tam přidal OK Základní seřízení předstihu

a s angličtinou se neboj, poradíme Úsměv a je tam spousta obrázků ze kterých se to dá pochopit, možná anglinu ani potřebovat nebudeš...

tak díky díky, už mám materiálů dost, ted je řada na mě.. to jsem zvědavej jak to dopadne..

jinak kde by se dala sehnat sada kalibrovaných měrek ví někdo? popř. za kolik?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 6:15   Citovat  

PAKO napsal:
kdyz vidím ty fotky ,tak si rovnou vymen i ty podtlakové hadicky za nové,sezenes v metrázi prípadne jako palivové na sáde...jen ten správnej prumer,a men jednu po jedné,ne ze je vsechny vyskubes a nebudes vedet kam pak s nima

tak dám na tvou radu a pokusím se sehnat... náhodou průměr a kolik bych jich tak potřeboval mě asi z hlavy nepovíš, co?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 9:13   Citovat  

ka8ooi napsal:
tak díky díky, už mám materiálů dost, ted je řada na mě.. to jsem zvědavej jak to dopadne..

jinak kde by se dala sehnat sada kalibrovaných měrek ví někdo? popř. za kolik?

třeba tu
nebo tu ale zkusil bych i místní železářství a nebo prodejnu s autodílama , tipl bych že by to mohli mít skladem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 18:52   Citovat  

i v autokelly je maji za pultem na kotouci namotane:)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:35   Citovat  

FastCivic napsal:
i v autokelly je maji za pultem na kotouci namotane:)

ted nevím co myslíš, měrky, nebo podlak. hadičky??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:44   Citovat  

ka8ooi napsal:
ted nevím co myslíš, měrky, nebo podlak. hadičky??

tak merky asi na kotouci namotane mit nebudou pořádnej výtlem mluvil sem o tech hadickach
kazdopadne vercajk tam maji taky, poptej se klidne i po tech merkach, jestli chces na ventily, listové se jim rika Úsměv

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:45   Citovat  

FastCivic napsal:
tak merky asi na kotouci namotane mit nebudou pořádnej výtlem mluvil sem o tech hadickach
kazdopadne vercajk tam maji taky, poptej se klidne i po tech merkach, jestli chces na ventily, listové se jim rika Úsměv
-ja sem koupil asi za 50kc nejaky merky v mototechne a meril jsem je v praci kalibrovanou posuvkou mitutoyo a jsou presny +- jedna stovka

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:49   Citovat  

FastCivic napsal:

tak jako divný mě to bylo, ale co se dneska nevymyslí, že jo? ÚsměvÚsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:51   Citovat  

Doomm napsal:
-ja sem koupil asi za 50kc nejaky merky v mototechne a meril jsem je v praci kalibrovanou posuvkou mitutoyo a jsou presny +- jedna stovka

jo? tak to je v pohodě, to tam zejtra skáknu a snad něco budou mít

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 7:58   Citovat  

nebo maji merky treba tady odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 18:03   Citovat  

PreludeZ napsal:
nebo maji merky treba tady odkaz

díky, už jsem koupil měrky za 95kč u nás v mototechně.

a dneska odpoledne jsem se do toho pustil s naivní myšlenkou, že to do večera stihnu.. ted se nacházim ve fázi sundaného víka hlavy a dál jsem si nebyl jistý..

kam přesně strkat ty měrky? v návodu se píše: ,,mezi dosedací plochu šroubku a ventil" , ale já se tam tak nějak neorientuju a ani z jednoho obrázku jsem to přesně nepostřehl, tak přikládám obrázek, jestli tuším dobře, kde by to mělo být:

je tam ta mezírka fakt malinká, měrka tam jde strčit opravdu jen okrajem a musím jí tam jakoby zaříznout -> to je chyba? měla by tam jít lehčeji??

dále mě neni jasný jak seřídit základní předstih -> první asi debilní otázka, kde najdu rozdělovač? potom, když ten rozdělovač najdu, sundám víko, jak nastavim klikovou hřídel na prostřední značku z předstihových (červená) -> druhá pro vás asi debilní otázka, kde najdu klikovou hřídel a kde na ní mají bejt ty značky??

a poslední, při seřizování vůle ventilů se píše, že má bejt v 1.HÚ, to se pozná podle bílý rysky na řemeni, která bude rovnoběžná s výstupkem na spodním krytu řemenů, ale já mám rozvodové kolo v pozici UP a nikde žádnou bílou rysku nevidim, jen písmenka, asi označení a značka řemenu..

Doufám že mě někdo pomůže, zítra ráno nepujdu do školy a musim to dodělat, odpoledne už musim cestovat. Se stydím

Díky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 18:44   Citovat  

ka8ooi napsal:
díky, už jsem koupil měrky za 95kč u nás v mototechně.

a dneska odpoledne jsem se do toho pustil s naivní myšlenkou, že to do večera stihnu.. ted se nacházim ve fázi sundaného víka hlavy a dál jsem si nebyl jistý..

kam přesně strkat ty měrky? v návodu se píše: ,,mezi dosedací plochu šroubku a ventil" , ale já se tam tak nějak neorientuju a ani z jednoho obrázku jsem to přesně nepostřehl, tak přikládám obrázek, jestli tuším dobře, kde by to mělo být:

je tam ta mezírka fakt malinká, měrka tam jde strčit opravdu jen okrajem a musím jí tam jakoby zaříznout -> to je chyba? měla by tam jít lehčeji??

dále mě neni jasný jak seřídit základní předstih -> první asi debilní otázka, kde najdu rozdělovač? potom, když ten rozdělovač najdu, sundám víko, jak nastavim klikovou hřídel na prostřední značku z předstihových (červená) -> druhá pro vás asi debilní otázka, kde najdu klikovou hřídel a kde na ní mají bejt ty značky??

a poslední, při seřizování vůle ventilů se píše, že má bejt v 1.HÚ, to se pozná podle bílý rysky na řemeni, která bude rovnoběžná s výstupkem na spodním krytu řemenů, ale já mám rozvodové kolo v pozici UP a nikde žádnou bílou rysku nevidim, jen písmenka, asi označení a značka řemenu..

Doufám že mě někdo pomůže, zítra ráno nepujdu do školy a musim to dodělat, odpoledne už musim cestovat. Se stydím

Díky

olaláá, tak tohle bude tezsi nez sem si myslel:) dej mi trochu casu, zkusim ti to tady nejak popsat:)

Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 18:45  Naposledy upravil monty dne 23.10.2008 , 18:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no můžu říct že tak neproskvrněnou duši jsem ještě nepotkal,nejradši bych ti řekl rtfm .
tak začnem pozice kliky ,řemenice na klice a značky na ní , stoupneš si před auto podíváš se vpravo mezi podběh a motor uvidíš tam řemeny na altík a servo atd , všechny z těhdle agregátů vedou na řemenici ta je přišroubovaná na klice ,když se podíváš do podběhu uvidíš tam buď zašpuntovanou nebo otevřenou díru ta vede k šroubu co řemenici zajišťuje ,na něj nasadíš ráčnu -samozřejmě s prodloužením a ořechem -buď 17 nebo 19 .otáčením otáčíš s řemenicí a pokud se podíváš na hranu řemenice vedle řemenů(u toho plastovýho krytu) v určitý pozici tam najdeš zářezy , když budeš točit ve směru otáčení motoru tj proti směruhod. ručiček tak budou nejdřív 3 čárky asi 3-5mm od sebe a prostřední označená červeně (asi bude smyto , spíš náznak červený),to je předstihová a pak cca za 2 cm bude jedna samostatná , to je značka horní uvrati.
kousek nad řemenicí na tom plastovým krytu je takovej nálitek taková stříška , když postavíš značku HU na řemenici (a tudíž i kliku )tak aby na ni ten nálitek ukazoval (kryly se ) tak máš vačkový kolo (to nahoře na hlavě s UP) postavený pro seřízení 1 nebo 4 válce -právě podle toho kam ti ukazuje Up , zjistíš jednoduše pokdu vezmeš za vahadla tak seřizuješ ten válec který má všechny vahadla uvolněný -tj s up nahoře 1 válec s up dole 4 válec . pak už logicky vyplívá že když otočíš kliku značkou dolů tak vačka bude mít up dopředu a nebo dozadu tj seřizuješ ventily 2 a 3 válce. ventilová měrka (o správné síle , pozor většinou jiná pro sací a jiná pro výfuk)musí jít mezi dřík ventilu a dosedací plochu šroubku(ano polde fotek ,tam kde končí ventil , když povolíš šroubek a prstem si vahadlo zvedneš a opřeš o vačku tak tam ti vznikne mezera) zasunout s lehkým odporem ale bez nějakýho násilí , v praxi prostě tak že šroubek povolíš , šroubovákem nastavíš šroubek tak aby šla měrka s malinkým odporem posouvat dovnitř i ven bez toho aby se měrka nějak lámala ale aby bylo znát že drhne a v tý pozici dotáhneš zajišťovací matici , nesmí se to pohnout.takhle udělá š i druhej a s další měrkou i další dva ventily toho válce , pak pootočíš vačkou a........
pokud tam teď nedostaneš měrku je to chyba
předstih , co je řemenice už víš ,značky taky , takže kliku postavíš na značku pro předstih (ty tři ,prostřední červená) a v rozdělovači najdeš tdc magnet viz obrázek v Faq , nemusí být jako druhý může být až dole-ten musí svým rohem ukazovat na zobáček na snímači pokdu chbí nějakej mm tak povolíš rozdělovač a pootočením nastavíš tak aby ukazoval na něj.(většinou bývá rozdělovač malinko natočen dozadu , proti točení motoru).ideální je to seřídit strobem ale jako základ je tohle dostačující a bezpečný.
aha jkoukám ještě rozdělovač ,zapalovací kabely ke svíčkaám poznáš asi , tak po nich běž a olá svíčka , tak na druhou stranu olé víko rozdělovače. pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 18:46   Citovat  

FastCivic napsal:
olaláá, tak tohle bude tezsi nez sem si myslel:) dej mi trochu casu, zkusim ti to tady nejak popsat:)

snažim se, fakt se moc snažim to pochopit, ale dyš to vidim prvně v životě.. cože cože ? zmatenej

díky, těšim se na popis OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 18:59   Citovat  

monty napsal:
no můžu říct že tak neproskvrněnou duši jsem ještě nepotkal,nejradši bych ti řekl rtfm .

dyk já ten fucking manuál umim ohledně týhle problematiky už skoro nazpamět, ale když něco nepochopim, tak mě to už ten manuál takhle krásně lidsky nevysvětlí...

tak tou řemenicí jsem netočil z podběhu, ale krkolomně jsem se k ní dostal jakoby sespodu auta, to je snad jedno, ne?
takže řídit se mám podle značek na řemeníci - jsou tam 3, ale všechny snad bezbarvý.., právě když mám UP nahoře, tak se kryjou s tou plastovou měrkou na krytu..

a chápu teda dobře, že mezi dorazem šroubku a ventilem má teda vzniknout mezírka??

jinak díky ti moc monty, pročtu si to tak 2x-3x a zitra to snad dám je to dobrý je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:00   Citovat  

takze
ano, tam kam ukazuje sipka, resp o malinko niz kdyz pujdem do detailu HaHaaa tam se strka merka, ale musis davat pozor na to, abys mel spravne natoceny motor a kontroloval spravne ventily!!!
Ale v manualu by to melo byt vsechno detailne popsane, napr. poradi zapalovani valcu 1-3-4-2 (bráno od rozvodu) a serozuje se vzdy jeho protilehly valec.
Vis jak na to? Prvni valec stříhá, serizujes 4ty, pak striha treti, serizujes 2hy, vis o cem mluvim? Úsměv

Merka musi v te mezirce drhnout, nesmi tam litat, musi tam jit snadno, nesmis za tu merku rvat silou, tak by sis ji stejne jedine podrel a uz by ti nemerila spravne Úsměv Musi drhnout jen tak, ze citis ze tam chodi tak akorat, nesmi byt v te mezirce narvaná Úsměv

Rozdelovac - kdyz stojis pred autem a koukas na viko hlavy, tak ta cerna vec vlevo od neho, to je rozdelovac, vedou z nej kabely ke svickam Úsměv

Klikovou hridel najdes uplne na spodku motoru, ale ta te ted nezajima, ty potrebujes koukat na remenici, to je zase ta drazkovana vec, resp. kotouc na strane rozvodu, je to to nejvetsi kolo uplne dole:) Ta remenice phani prostrednitvim remenů servo posilovace rizeni, kompresor klimatizace a alternator. Kdyz si za sroub te remenice ( je to 17ka orech z gola sady Úsměv) budes otacet motorem, (otacej jen ve smeru otaceni motoru tzn. doleva) tak na ni najdes nekolik rysek. Jedna samostatne - ta urcuje ze je prvni valec v horni uvrati a pak ty tri vedle sebe, z nichz ta prostredni by mela byt cervena, ale je to vetsinou tak spinave ze jsem nekdy vubec rad ze sem ty rysky vubec nasel pořádnej výtlem pořádnej výtlem Hned vezmi smirek a pekne si je vycisti, bude se ti pak lepe pracovat Úsměv

No a posledni otazka. Tu bilou znacku co ma byt rovnobezne s krytem rozvodu...ty koukas na rozvodove kolo vacky, ale ta bila ryska je ta samostatna ryska na remenici klikove hridele. Ta kdyz bude rovnobezna, resp. kdyz bude naproti takoveho vystupku na spodnim krytu rozvodu, tak mas prvni valec v horni uvrati. Popisoval sem to o par radku vys. Ze mas prvni valec v horni uvrati zjistis ale i podle rozvodoveho kola na vacce. Spravne musis mit znacku UP nahore a rysky v polovine toho kola jsou rovnobezne s rovinnou hlavy, s tou rovinou na kterem sedi viko ventilu/hlavy

Uff Úsměv Ptej se co ti jeste neni jasne Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:04  Naposledy upravil monty dne 23.10.2008 , 19:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

n atý řemenici jsou rysky v podstatě 4 - nejdřív 3 u sebe a pak kousek dál jedna samotná, a jak točíš řemenicí je fuk , jak z toho podběhu tou ráčnou to pude podle mě o hodně líp Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:05   Citovat  

tak to tu mas dvakrat no pořádnej výtlem tolik práce do pr....kýnka HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:14   Citovat  

FastCivic napsal:
tak to tu mas dvakrat no pořádnej výtlem tolik práce do pr....kýnka HaHaaa
taky jsme si říkal , no co už ,mazat to nebudem

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:16   Citovat  

šup s tím do FAQů

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:19   Citovat  

FastCivic napsal:

Vis jak na to? Prvni valec stříhá, serizujes 4ty, pak striha treti, serizujes 2hy, vis o cem mluvim? Úsměv

tohle mě neni jasný ve FAQu se píše: ,,Ventily se štelují v pořádí válců 1 - 3 - 4 - 2, první válec je ten nejblíže rozvodům" , myslel jsem že v tomhle mám jasno, ale tvoje rada se s touhle neshoduje, nebo jo?? Cooo???

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 19:20   Citovat  

Jak někdo může opravovat a seřizovat motor když neví kde je rozdělovač a kde je klika? Jsou to ale lidi odvážný.
Já teda vím kde je všechno ale vždy u toho mám nějakýho mistra, tak odvážnej nejsem nebo spíš šikovnej.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Seřizování vůle ventilů,předstihu a volnoběhu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina