Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přestavba klimy z R12 na R134a
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2008 , 23:18  Naposledy upravil Streetkid dne 5.11.2008 , 23:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím hondakluci,
řeším, kolik orientačně stojí naplnění a revize staré manuální klimy na R12 freonové chladivo včetně otlakování a případného "zalepení" netěsností v okruhu. Případně poznám nějak, že jsem bez náplně? Civic 5G rok 92.
Radiátor moc nově nevypadá a při stisku tlačítka AC vůbec nesepne kompresor (elektromagnet v řemeničce)..

Otázka dne tedy zní, které všechny těsnění je potřeba v okruhu vyměnit za žíravinám odolnější? Jestli jsou o-kroužky jen v kompresoru, či i mezi hadicema.. Manuál jsem luštil, ale moc chytřejší z něho nejsem.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 11:17   Citovat  

Streetkid napsal:
Zdravím hondakluci,
řeším, kolik orientačně stojí naplnění a revize staré manuální klimy na R12 freonové chladivo včetně otlakování a případného "zalepení" netěsností v okruhu. Případně poznám nějak, že jsem bez náplně? Civic 5G rok 92.
Radiátor moc nově nevypadá a při stisku tlačítka AC vůbec nesepne kompresor (elektromagnet v řemeničce).. Dřív aspoň kontrolka v tlačítku AC svítila, teď je mrtvo.

Zatím je pohoda, ale v létě zase budu v černé káře potit krev.. meetallll

ked ti nesvieti ani kontrolka AC tak je chyba niekde inde.mal som civic 5G bez klimy z vyroby a pod tou krytkou kde je vypinac ta ledka svietila ked som vypinac stlacil. a to tam klima vobec nebola Mrk
klimu som potom zohnal z vrakaca (zrejme C4G) a normalne som ju dal naplnit tym novym chladivom. R12 uz ti dnes nikkto nenaplni. normalne ju nechas vyvakuovat a znovu naplnit, vratane oleja.
co sa funkcnosti tej tvojej tyka, pozri v prvom rade poistky. spojku vies odkontrolovat jej priamym pripojenim na 12V (bez nastartovaneho motora! - len ci cvaka)

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 11:36   Citovat  

Klima ma tlakove cidlo a kdyz je prazdna tak nespina, je to ochrana kompresoru.
Jesti je to elektricky problem, nejdriv bych sel taky po pojistkach ale jestli vis ze je prazdna tak ju nejdriv nech naplnit.
Tu spojku jsem zkousel privedenim napeti z baterky na odpojeny konektor.

tygr je teď offline  tygr
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 13:44   Citovat  

no jestli je prázdna tak to je docela problém,R12 se už dávno neplní,plní se R134A .U chladiva R134A je problém že se neváže z olejem který je určený na R12 a tím pádem systém není dostatečně promazávaný.Další problém je ,že R134A je agresivnější ke gumovým těsněním ,čili ty na R12 v průběhu pár měsíců ztvrdnou a těsnící schopnost je pryč.Nicméně přestavět se to dá ,akorát u staršího auta je problém s povolením některých spojů a díly se už nemusí dodávat(nap.C4G)Čily ,vyměnit všechny okroužky za okroužky určené na R134A,vylit olej ze všech součásti klimatizace a nahradit olej určeny pro R134A.

Pokud je to problém elektrický ,proměř tlakové čidlo,zkontroluj napájení spojky,relé atd...

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:50   Citovat  

Tygr má ve všem pravdu.Všechny části vylít...vysoušeč ale vyměň.
Hlavně co nejdéle odvakuovávat.
Kontrolka by měla svítit.Mě na C4G kontrolka klimy svítí i když nesepne kompresor,protože není naplněná.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 23:29   Citovat  

Fajn, eletriku si projdu podle manuálu, to chladivo doplním, nečekal jsem, že to de takto relativně bez problémů. Na doplnění R12ky mi kdosi doporučoval Bosch...O ceně se radši bavit ani nebudeme Úsměv
Vám ta klima v C4G drží tlak i s R134kou, aniž byste měnili O-kroužky, jak doporučuje Tygr?
Jinak preventivně - jak se řeší úniky tlaku při zkoušce? Když např. budu mít prasklinku v kondenzátoru.. Jde to nějak řešit (zalepit) nebo prostě výměna.
Vypadá to, že na tu klimu hodně dlouho nikdo nešahal, tak aby by tam to draze placené chladivo chvíli vydrželo.
I když jak píše manuál, otlakování na 14 bar by se mělo projevit hned že Úsměv

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 7:57   Citovat  

Já mám dojem,že na mojem C4G je R134a originál.Je tam stejná nálepka jako na accordu CD7 a vypadá že je origo.
R12 už ti nikdo nedoplní(je zakázaná přitom má lepší vlastnosti).
Bez výměny O-kroužků to ani nedoplňuj.Jsou to vyhozené prachy.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 15:33   Citovat  

Tak nějak jsem s tím počítal. Co klima z 6G, není podobná? Že by pasovaly O-ringy z ní, na tu by se měly sehnat v pohodě.
Ale zase se s tím hrát doma bez zkušeností... Tak to koukám! Ta výměna kroužků se týká jen kompresoru nebo tam spadají všechny těsnění mezi hadicema atd.?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2008 , 18:31   Citovat  

tygr napsal:
no jestli je prázdna tak to je docela problém,R12 se už dávno neplní,plní se R134A .U chladiva R134A je problém že se neváže z olejem který je určený na R12 a tím pádem systém není dostatečně promazávaný.Další problém je ,že R134A je agresivnější ke gumovým těsněním ,čili ty na R12 v průběhu pár měsíců ztvrdnou a těsnící schopnost je pryč.Nicméně přestavět se to dá ,akorát u staršího auta je problém s povolením některých spojů a díly se už nemusí dodávat(nap.C4G)Čily ,vyměnit všechny okroužky za okroužky určené na R134A,vylit olej ze všech součásti klimatizace a nahradit olej určeny pro R134A.

Nevíš jak podobná je klima z 6kových civiců? Musím to nějak přes zimu dát do kupy, ať už sám nebo mi to někdo překope. Klima je supr věc a ty časy, kdy sem radikálně žvanil, že je to jen zbytečná váha navíc, jsou fuč jak éra piva za pár kaček Hihi

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 23:56   Citovat  

up, thx za rady, klima není zrovna můj obor

pajo je teď offline  pajo
2 háčka