Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kolik silentbloků je na podvozku?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2008 , 23:52   Citovat  

Chystám se konečně vyřešit problém s vůli v řízení, houpáním a plaváním po silnici a táhnutím do strany. Problém bude možná i v silentblocích. Kolik jich je celkem na podvozku a jak se cenově pohybují? Na jak dlouho je to práce je vyměnit ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 0:04   Citovat  

Střelec napsal:
Chystám se konečně vyřešit problém s vůli v řízení, houpáním a plaváním po silnici a táhnutím do strany. Problém bude možná i v silentblocích. Kolik jich je celkem na podvozku a jak se cenově pohybují? Na jak dlouho je to práce je vyměnit ?

Tak u C5G na přední nápravě ve spodních ramenech, beru-li jen je, tak 10ks válečkových silentbloků a 2 hlavní, na přední nápravě ještě silentbloky horních ramen (většinou se mění komplet i s ramenem), ty jsou 4ks.

To mohou způsobovat tlumiče, horní uložení, čepy řízení či pneumatiky, a v neposlední řadě i špatná geometrie.

Ramena spodní kolmá k ose vozu máš po 2, tj. 4. V stejných zadních ramenech jsou 3, tj. 6 celkem. Pak v zadních podélních ramenech- jsou hlavní silentbloky je 1, tj. 2.

Ty válečkové malé silentbloky seženeš od cca 150 až 300Kč za kus, kvalitnější i více. Zadní hlavní silentbloky cca 400,- a výš.

Co se týče tyček stabilizátorů v předu, včetně gum a podložek cca od 130,- Kč/262,- Kč kus a výš.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 0:17   Citovat  

M@jk napsal:
T
To mohou způsobovat tlumiče, horní uložení, čepy řízení či pneumatiky, a v neposlední řadě i špatná geometrie.

tlumiče jsou nové, horní uložení nevím v jakém je stavu, čepy řízení budou nejspíš v háji (vůle), kola jsem měnil na zimní a problém s táhnutím do strany se zhoršil, auto také více plave, přitom pneu mají mnohem lepší vzorek než ty letní. Geometrii mi dělali a byla v pořádku, leč prý neměla smysl, pokud jsem měl v řízení vůli...

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2008 , 17:49   Citovat  

Střelec napsal:
tlumiče jsou nové, horní uložení nevím v jakém je stavu, čepy řízení budou nejspíš v háji (vůle), kola jsem měnil na zimní a problém s táhnutím do strany se zhoršil, auto také více plave, přitom pneu mají mnohem lepší vzorek než ty letní. Geometrii mi dělali a byla v pořádku, leč prý neměla smysl, pokud jsem měl v řízení vůli...

Ano, geometrie nemá smysl, pokud máš v "čudu" čepy řízení či případně silentbloky. Na zadní nápravě se dělá tzv. souběh a odklon, při špatných silentblocích marně geometrii nastavíš. ... bohužel.

Vyměnil bych čepy řízení a znovu geometrie ...

Rozměr zimních gum???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 11:14   Citovat  

M@jk napsal:
Ano, geometrie nemá smysl, pokud máš v "čudu" čepy řízení či případně silentbloky. Na zadní nápravě se dělá tzv. souběh a odklon, při špatných silentblocích marně geometrii nastavíš. ... bohužel.

Vyměnil bych čepy řízení a znovu geometrie ...

Rozměr zimních gum???

195/65 R15, stejnej jako u letních. Divný je, že po přehození kol včetně zimních kol je auto jakoby víc uskákané... Houpe to občas to přejetí nerovnosti vertikálně až to hezký není... Můžou to dělat ty silenty, když jsou tlumiče nový? Divný je, že na letních to tolik nedělalo... Kolik je tam těch čepů řízení? Ty jsou na předku, že ? Na jak dlouho je to cca práce vyměnít to? Teď mě napadá - pokud udělám geometrii po výměně čepů řízení a pak bych měnil silentbloky, je třeba dělat geometrii znova ?

Andzin-san je teď offline  Andzin-san
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 14:47   Citovat  

dam jednu zkusenost kdyz sem mel spatny silenbloky na zadni naprave.. taky po vymene gum se to chovalo jinak. a ejhle - ono to nebylo vymenou gum ale tim "zvednutim". Prote kdyz ty silenbloky byly vymlety tak si to pak jinak sedlo po tom odlehceni a chovalo se to jeste hur.

Ale pak jeste z jinehou soudku, nevim jestli to vis, ale nove pneu hur sedi nez se zajede..
Cloveku prijde ze se to houpe v zatacce, tak prapodivne to klouze do stran i kdyz nelouze v smeru primem jak by to cloveka napadlo vyzkouset. Zrejme na prime stycne plose se to ojede rychle, ale ta cast na krajich se opracovava mnohem dele. Muzes to zkusit pribrzdit pri mensim vytoceni kol. V tomhle pocasi ma zkusenost rika tak 200-500km (me maximu bylo dokonce 800) dle smesy pneu nez to prestane a drzi to zas jak ma.

kazdopadne jestli mas problemy v cepech atd tak je to jasne..nicmene co se tyce tech kol, musi dostat svou sanci Úsměv

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 15:24   Citovat  

tak tady to mas to jsou vsechny co jsme nasel, potom je jeste stabilak i vzadu u vti (only?)

silent bloky predek.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
silent bloky predek.jpg, 83.4 kB

silent bloky zadek.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
silent bloky zadek.jpg, 69.04 kB

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 15:52   Citovat  

Doomm napsal:
tak tady to mas to jsou vsechny co jsme nasel, potom je jeste stabilak i vzadu u vti (only?)

Akorát je tu takový malý detail, STŘELEC má zřejmě Accorda Hihi

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 16:58  Naposledy upravil Střelec dne 30.10.2008 , 17:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Andzin-san napsal:
dam jednu zkusenost kdyz sem mel spatny silenbloky na zadni naprave.. taky po vymene gum se to chovalo jinak. a ejhle - ono to nebylo vymenou gum ale tim "zvednutim". Prote kdyz ty silenbloky byly vymlety tak si to pak jinak sedlo po tom odlehceni a chovalo se to jeste hur.

Ale pak jeste z jinehou soudku, nevim jestli to vis, ale nove pneu hur sedi nez se zajede..
Cloveku prijde ze se to houpe v zatacce, tak prapodivne to klouze do stran i kdyz nelouze v smeru primem jak by to cloveka napadlo vyzkouset. Zrejme na prime stycne plose se to ojede rychle, ale ta cast na krajich se opracovava mnohem dele. Muzes to zkusit pribrzdit pri mensim vytoceni kol. V tomhle pocasi ma zkusenost rika tak 200-500km (me maximu bylo dokonce 800) dle smesy pneu nez to prestane a drzi to zas jak ma.

kazdopadne jestli mas problemy v cepech atd tak je to jasne..nicmene co se tyce tech kol, musi dostat svou sanci Úsměv

No mě celkově po výměně tlumičů přijde, že auto vypadá jak naprcaná koza. Zadek je najednou nějak moc zvedlej. To spíš bude ale tím, že ty tlumiče původní na zadku byly úplně v háji (25%), takže to bylo usazenž nízko. Ale přijde mi to zase moc přehnaný. Gumy zajíždět nemusím, nejsou nový, ale vzorek mají lepší než ty letní co jsem měl... Mechanik co mi měnil tlumiče říkal, že ty zadní silenty půjdou brzy do kopru, tak už je to možná tady. Zejtra nebo o víkendu sem zkusím dát foto a řeknete mi, jestli je to normální. Ta fotka co mám u profilu je ještě s těma špatnýma zadníma tlumičema, tam to vypadá docela dobře. Možná by se o dobrej vzhled u tohodle zvedlýho zadku postaraly nějaký 17" kola...

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 17:00   Citovat  

Ctverak napsal:
Akorát je tu takový malý detail, STŘELEC má zřejmě Accorda Hihi
a myslis ze u accorda je to jinak? je to to samo v bledemodrem

Obsah fóra Honda-club.cz