Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
T mobile fce(kde je) - vylepseni proti zlodejum.
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 19:19   Citovat  

Takze ... mam v planu dat do auta telefon (uz ho tam mam)
abych kdykoliv mohl zjistit kde je.
ale! resim jeden problem ( neni to tak uplne problem )
vzhledem k tomu ze mam elektro vzdelani rad bych si udelal "nabijecku na mobil do auta"
napadlo me tam prdnout draty +- 12V a nabijet prez to Velmi šťastný ale tim bych asi zlikvidoval baterku neli celej mobil ..
takze to bude chtit asi nejakej transformator... napadlo me dat tam odpor .... tim bych snizil napeti ... ale asi bych mel jinej proud takze bych taky zlikvidoval akumulator mobilu ..
a dalsi reseni uz me nenapada, nema tady nekdo zkusenost .... nebo popr schema zapojeni? OÚsměv nechce se mi vyhazovat 400 nebo kolik stoji nabijecka za neco co si muzu udelat sam za par korun doma navic to stejne chci nekde schovat pod palubku takze autonabijecka by byla zbytecny luxus:) (mobil je to nejaky od LG kg130)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 19:24   Citovat  

No ne že bych se v tom nějak vyznal ale podle mě to nepude. Když to dáš nabíjet tak zlikviduješ baterku v autě a když snížíš napětí tak teoreticky tu v mobilu... Leda že bys to napojil tak aby se dobíjel jen při nastartovaným autě. Zase kdybys nechal auto dýl stát tak by se ti mobil vybil. A s tím že bude pořád zaplej a většinu doby na nabíječce tak ti potom moc nevydrží baterka... Bude se ti vypínat... Jak by se to dalo jinak vyřešit fakt nevim. Ale je to jen úvaha odborník nejsem

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 19:58   Citovat  

tjn , ono kdyz je nabitej (mob) tak je to na prazdno a nic to nebere .. s autem jezdim kazdej den takze toho ze mi to vybije baterku v aute se nebojim ... , resit to tak ze by se to nabijelo jen pri zapnutym zapalovani nebude nejlepsi volba tim by odesel akumulator v mobilu nejspis... staci nekde to schema splasit a uvidime co to udela:) Lucy

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 19:59   Citovat  

Dyť nabíječku do auta koupíš kolem stokoruny je to dobrý ...a nemáš co řešit. Taky jsem to tak měl přes nabíječku zapojené Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 20:06   Citovat  

stabík -nevím kolik potřebuješ napětí , tak asi LM 317 a poťákem na vstupu si seřídíš výstupní napětí.ale jak říká henges ,nabíječka je kolem kila,nemá cenu se s tím bastlit

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 20:21   Citovat  

takze se jedna jen o odpor a tranzistor? rad si hraju s pajeckou Velmi šťastný premejslel jsem ze bych to uplne rozkuchal ... ze bych vyndal baterku dysplay atd.. a napajel kontakty na pevno ... popr jak bylo na honda clubu ze jakmile spusti alarm tak to bude vytacet moje cislo ... prez rychlou volbu.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 20:32   Citovat  

tudy odkaz - tady o tom je:)
a tu autonabijecku budu muset vyresit sam, nevypada to ze by byla na internetu ke koupi Velmi šťastný asi sunka mobil no:)

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 20:35   Citovat  

Newer napsal:
takze se jedna jen o odpor a tranzistor? rad si hraju s pajeckou Velmi šťastný premejslel jsem ze bych to uplne rozkuchal ... ze bych vyndal baterku dysplay atd.. a napajel kontakty na pevno ... popr jak bylo na honda clubu ze jakmile spusti alarm tak to bude vytacet moje cislo ... prez rychlou volbu.
ale ne když říkám stabík myslím stabík akorát nevím jaký potřebuješ napětí tak ti píšu nastavitelnej typ
odkaz

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 21:01   Citovat  

diky diky : )

Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 21:02   Citovat  

Kdysi jsem to taky instaloval do auta, a napsal návod......pár let už je to starý, takže odkazy tam už nejdou a ceny jsou už taky jinde :

Odkaz

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2008 , 21:19   Citovat  

du to omrknout dik moc Úsměv

majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 15:43   Citovat  

sorry za vytahování starý věci, ale když jsi elektrotechnik, tak určitě víš, co je to zenerova dioda Mrk

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 19:18   Citovat  

majkl_l napsal:
sorry za vytahování starý věci, ale když jsi elektrotechnik, tak určitě víš, co je to zenerova dioda Mrk

A co si pomůžeš zenerkou? Říká ti něco účinnost tohohle zařízení? Jedině spínanej měnič, skoro nic zbytečně nevyplýtváš. To samý LM317...nedoporučuju! Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 20:09   Citovat  

z definice zeberky je podle jejich specifikací omezení propouštěnýho napětí, ale při omezenym proudovým zatížení.. pro kontinuální dobíjení baterie mobilu musí dostačovat, když mne zenerka utáhla starýho walkmana z obyč starýho trafa a že honit motorek je proudově náročnější než malym trvalym proudem udržovat baterii mobilu mi přijde logický...

problematiku pasivních proudů bych neřešil.. předpokládám, že s autemalespoň jednou do týdne vyjedeš..

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 21:39   Citovat  

Přesně tak...omezený proudový zatížení a kontinuální dobíjení baterie...nejsem si jistý, jestli jseš schopný tohle dost dobře u mobilu zajistit.

Zenerka má nějaký maximální ztrátový výkon, který nesmíš překročit a stabilizátor se skládá z předřadného omezovacího odporu, který je dimenzovaný na svodový proud zenerky+proud odebíraný zařízením. Pokud bude zajištěná tato rovnováha, potom se dá zenera použít...pokud ne(odběr mobilu rapidně klesne), bude to dělat problémy Úsměv

Osobně už nejsem zastáncem lineárních stabilizátorů...je to zbytečné plýtvání energíí. A nikdy nevíš jak dlouho bude to auto stát...pokryta by měla být všechna možná rizika.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2010 , 21:51   Citovat  

jestli se nepletu, tak není problém ze specifikací spočítat, jak dlouho ti bude ten mobil dobíjet při plnym nabití (ze kterýho vycházim, že nebudeš dávat do auta zdechlej mobil) a snadno tak vypočítáš pokles napětí na autobaterii a tím i dobu, po kterou můžeš beztrestně nechat auto před barákem nebo kdekoliv jinde, než nenastartuješ.. mne se bez problémů daří nastartovat céro s 11,6V na baterii a to mi to mrška nechytá na první otočení, ale dává si pěkně načas... věřím tomu, že se nakonec k výsledku propracuješ a povede se ti to sem nahodit i jako nápovědu pro ostatní - sám s touhle myšlenkou občas koketuju, ale zatím jsem to nedovedl do konečnýho stadia a třeba díky tobě přibude pár zabezpečenějších aut Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
T mobile fce(kde je) - vylepseni proti zlodejum.
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina