Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Cukání motoru pouze 1x za den
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Majk je teď offline  Majk
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2008 , 23:04   Citovat  

Zdravím všechny. Mám takový problém. Vlastním Hondu Civic Coupe 12/1996 motor 1.6 i D16Y7. Když ráno nasednu do auta a nastartuju, místo pravidelného sytiče auto tůruje, jestliže sytič odpojím - konektor aby se otevřel, auto tůruje dál. Když se rozjedu a držím konstantně plyn. pedál auto z ničeho nic začne zpomalovat, klesá výkon až na 500 otáček a pak auto cukne a vystřelí do výkonu jaký má mít při poloze plyn. pedálu. Po zahřátí už se problém nevyskytuje. Pokud auto nechám vystydnout a nastartuju podruhé problém není, dokud auto nestojí delší dobu nebo až do druhého dne.Denně s ním jezdím. Myslím si že by to mohl být Map senzor nebo čidlo tlaku sacího potrubí ale nevím jak to vyzkoušet. Chybové kódy mám čisté a zkoušel sem druhé svíčky změna žádná. Mám dojem že to souvisí s vlhkostí vzduchu jak se mění. Protože když je vlhko dělá to víc.Poradí někdo? Popřípadě dala by se sehnat celá sací jednotka vzduchu která se šroubuje na přírubu sacích svodů, jaká by mohla být cena za kompletní se škrtící klapkou a čidlem tlaku sacího potrubí a MAP senzorem. Děkuju za případnou radu či pomoc Michal Se stydím
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2008 , 5:51   Citovat  

čidlo tlaku sacího potrubí= MAP senzor -pokud funguje za tepla normálně ,nepředpokládám chybu .
začal bych kontrolou množství vody v chladicí soustavě a odvzdušněním. pak kontrola čidla teploty vody

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2008 , 7:28   Citovat  

Ahoj, děkuju za radu. Vodu sem kontrolval i zkoušel odvzdušnit, v chladiči mám vody dost a v expanzní dádobce mám vody jen trochu, když ji doliju do plna vždycky se časem odpaří. Čidlo teploty sem zatím jen očistil, nevím jak ho mám vyzkoušet, jde na něm změřit odpor nebo jiná hodnota? Ještě mě napadlo snímač počtu otáček na klice, údajně by mohl za studena dělat problémy a po zahřátí už prý ne-e ale jeho kontrolu taky nevím jak provést.

0
PříspěvekZaslal: 31.10.2008 , 7:30   Citovat  

A k tomu čidlu sacího potrubí, já mám váhu vzduchu na Hondě rozdělenou do dvou čidel MAP senzor ten je v tom plastovém boxu kam se dává filtr vzduchový a čidlo sacího potrubí, který je pod klapkou.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2008 , 7:44   Citovat  

Majk napsal:
A k tomu čidlu sacího potrubí, já mám váhu vzduchu na Hondě rozdělenou do dvou čidel MAP senzor ten je v tom plastovém boxu kam se dává filtr vzduchový a čidlo sacího potrubí, který je pod klapkou.
no myslím že ti radil někdo kdo hondy moc nezná. váhu vzduchu nemáš vůbec , tu h používá jen u naf´táků kde používá cízí ecu ,na zjištění množství vzduchu používá výpočet podle otáček a podtlaku v sání - map senzor je buď na příčce a nebo na klapce -tvůj případ. na airboxu je jen čidlo teploty nasávanýho vzduchu .čidlo teploty vody i vzduchu jde samozřejmě proměřit , je to termistor . Koukni se po manuálu -na hlavní stránce je odkaz ,tam bude vše i postup diagnostiky . snímač otáček je klasicky v rozdělovači tdc senzor, pokud máš hall snímač na klice tak slouží ke kontrole zapalování .chtělo by to asi přesnej typ motoru ,předpokládám D16w xx

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2008 , 8:04   Citovat  

monty:
Majk napsal:
Vlastním Hondu Civic Coupe 12/1996 motor 1.6 i D16Y7.

OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2008 , 8:41   Citovat  

ninja napsal:
monty: OK
pořádnej výtlem sorry jsem slepej Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 4.11.2008 , 7:06   Citovat  

Ahoj, děkuju za radu, no neradil mi nikdo kdo hondy moc nezná. To sem si odvodil, sám myslel sem že je to určitý druh vzduchové váhy, prostě že to má Honda řešené takovýmto způsobem, váha vzduchu rozdělená do dvou čidel a tak sem to i nazval Se stydím . Dobrá tedy zjistím to čidlo teploty a čidlo nasávaného vzduchu. Tím čidlem tlaku v sacím potrubí by to být nemohlo? Začínám z toho být zoufalý. Dneska když sem měl mokré auto - zamlžené to udělalo zase. Myslím si že to má souvislost s vlhkostí vzduchu, dělá to víc i při dešt. Ale je to hledat jehlu v kupce sena. Kdyby se závada vyskytla a byla furt, bylo by to lepší. Bratr mi radí jezdi a počkej až se to :mravenec: úplně, pak se to najde. Ale mě to prostě vadí, když na silnici skáču jak kdybych seděl za volantem poprvé Smutný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2008 , 7:17   Citovat  

aha , mě to přišlo právě jak když přijdou lidi s popisem závady od mechaniků co dělaj škodovky , fordy atp , tam jdou u takovýhle závady hned po váze vzduchu. ten map , pokud nenajdeš chybu v jeho konektoru tak bych ho nejspíš vyloučil , přijde mi divný aby nefungoval jen při vlhkým vzduchu.
mám ale obavy ,že pokud to má až takovou souvislost s vlhkostí vzduchu tak to bude nějaká chyba v instalaci , nějakej zoxidovanej konektor atp . to se bude blbě hledat, můžeš koupit nějakej sprej na kontakty a všechny konektory kolem motoru rozpůlit a prostříknout .
no nic , zkontroluj to čidlo teploty vody , pak mrkni na víčko rozdělovače -hlavně na vlhkost v něm -ideální by bylo právě tehdy když to začne kuckat tak chcípnout a rozebrat.

0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 22:54   Citovat  

Tak jsem koupil celé sání a přehodil tu část, kde je škrtící klapka, čidlo tlaku nasávaného vzduchu, sytič, dále sem vyměnil MAP senzor co je v air boxu a nějakou věc na tlak co je nšroubovaná na liště co dodává benzín do vstřiků - bohužel nevím na co ta věc je. Vyzkouším jestli nastala změna k lepšímu a dám vědět. Čidlo teploty zatím nezměřeno, kamarád s multimetrem neměl čas a já ho nemám, navíc cejchovaný Úsměv. K tomu odvzdušnění chladící soustavy, neví někdo jak se to dělá? Nikde sem žádný odvzdušňovací šroub nenašel? Pokud by nepomoholo odvzdušnění a nové čidlo teploty, kdy už budu mít prakticky všechno vyměněné, napadlo mě ještě jestli to nemůžou dělat svody? Nejsou originál, originál praskly, jsou to takové ty obyčejné a nebo Lamda sonda, kterou jsem musel prodloužit abych ji mohl dát do části kde se všechny větvě zbíhají do jedné, prodlužoval jsem kabely aby dosáhla a někde jsem slyšel že by jí to mohlo vadit, když je drát delší? Mohl bych dát lambdu i do jedné větve bez prodlužování kabelu, ale to se zas bojím, že kdyby každý válec pálil jinak mohl bych zničit motor, jeliko by to lambda nepoznala. Každopádně mám teď i originální svody, které nejsou prské. Tak nevím zda to neuvést do původního stavu.
Dík za radu. Michal

0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 23:10   Citovat  

Jo a kontakty jsem prostříkal všechny, všechno co šlo rozdělat v oblasti motoru sem rozdělal a prostříkal přípravkem na kontakty. Ale myslím, že tím by to být nemělo, nejvíc divně je to že když držím plynový pedál v konstantní poloze výkon motoru klesá, jakoby došel benzín až na 500 otáček a pak jakoby něco řeklo řídící jednotce že má dát palivo protože je škrtící klapka v určité poloze otevřená a ta se nějak sepne nebo něco se stane a najednou po klesnutí na 500 otáček je dodáno množství paliva co odpovídá poloze klapky a auto vystřelí kupředu a jede nromálně. Je to divné.

0
PříspěvekZaslal: 10.11.2008 , 20:57   Citovat  

Ještě mám 1 dotaz pokud by to bylo délkou kabelu na lambda sondě nebo jejím umístěním až na místě kde se svody napojují do pokračování výfuku a já ji dal nahoru do toho otvoru, který je v jedné z těch 4 větví, může to něčemu vadit? Může se nějak poškodit motor kdyby v ostatních větvích které na labdu nebudou napojeny bude špatně pálit válec? Nebo co by mohlo hrozit za poškození motoru? Dík za odpověď.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2008 , 21:03   Citovat  

Majk napsal:
Ještě mám 1 dotaz pokud by to bylo délkou kabelu na lambda sondě nebo jejím umístěním až na místě kde se svody napojují do pokračování výfuku a já ji dal nahoru do toho otvoru, který je v jedné z těch 4 větví, může to něčemu vadit? Může se nějak poškodit motor kdyby v ostatních větvích které na labdu nebudou napojeny bude špatně pálit válec? Nebo co by mohlo hrozit za poškození motoru? Dík za odpověď.
dýlka kabelu nemá vliv , pokud jsi ho dobře napojil ,jinak je zvětšení odporu prodloužením vodičů zanedbatelný. umístění , i jednorátovka jde dát až dolů , ideál je mít vyhřívanou , pak je to fuk. pokud bude jeden z válců pálit blbě a ty lambdu dáš do jedný větve tak to samozřejmě nepozná. poškození motoru -no i když bude lambda dole tak tomu nezabrání.

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2008 , 7:58   Citovat  

Zdravím všechny, takže nyní mám 2 lambda sondy na nerezových svodech, jednu mám nahoře a druhou dole, na svodech jsou 2 díry klasika. A vypozoroval jsem že se zapojenou lambda sondou nahoře jen v jedné větvi svodů auto přestalo za studena cukat. Zatím nebylo vlhko takže nemůžu soudit jestli to ještě neudělá, čekám. Každopadně jestli to bylo tím. Tak si myslím, že umístění na svodech by to ovlivňovat tedy nemělo jestli je dole nebo nahoře. Ale spíš tedy délka prodlouženého kabelu nebo vadná Lambda sonda. Ale pokud je vadná lambda jen při studeným startu a po ohřátí funguje a kontrolka check engine mi nesvítí tak nevím jestli lambda může být takto vadná.A ještě k té lambdě, tady na fóru jsem se dočetl, že po startu není labda funkční dokud se neohřeje, prostě chvíli prý nepracuje. Já mám 4 drátovou, u které mi bylo řečeno, že pracuje hned po otočení klíčkem. Což asi bude pravda podle mého pozorování. Každopádně jakmile zjistím víc, tak přidám poznatek. Třeba to taky někomu pomůže s opravou nepravidelného chodu motoru. Děkuji moc montymu za rady a konzultaci problému. Michal

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2008 , 8:04   Citovat  

K té délce kabelu, ne jak je kabel dlouhý ale spíš ta montáš, kabely jsou nadstavované a jsou pájené na dvou místech. Jsou stažené stahovačkou každý zvlášť taková ta smršťovací bužírka a pak ještě je to celé obalené takovou trochu chlupatou izolační páskou HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2008 , 15:18   Citovat  

A ještě jeden dotaz, stále nad tím přemýšlím, když dám lambdu pouze do jedné větve ze 4 bude pak fungovat správně, když nebude mít 3 válce plynů? Objem plynů přeci bude menší a lambda má upravovat emise přeci a má vliv na spotřebu, díky emisím, defakto snižuje výkon, aby byly emise v normě Se stydím ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 6:01   Citovat  

Majk napsal:
A ještě jeden dotaz, stále nad tím přemýšlím, když dám lambdu pouze do jedné větve ze 4 bude pak fungovat správně, když nebude mít 3 válce plynů? Objem plynů přeci bude menší a lambda má upravovat emise přeci a má vliv na spotřebu, díky emisím, defakto snižuje výkon, aby byly emise v normě Se stydím ?
lambda neměří objem , jen prostě zjišťuje obsah kyslíku ve spalinách .

0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 7:21   Citovat  

Takže pokud bude lambda sonda jen v jedné větvi tak to ničemu vadit nebude?Objem kyslíku ve spalinách bude přeci menší jen z jedné větve ne? Nebudou hodnoty jen z jedné větve zavádějící? Vypadá to, že lambdě vadí, když je dole, protože když sem dal nahoru i tu starou prodlouženou, tak to necuká, ale zdá se mi že to jede hůř, než s tou novou. Michal

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 8:33   Citovat  

Majk napsal:
Takže pokud bude lambda sonda jen v jedné větvi tak to ničemu vadit nebude?Objem kyslíku ve spalinách bude přeci menší jen z jedné větve ne? Nebudou hodnoty jen z jedné větve zavádějící? Vypadá to, že lambdě vadí, když je dole, protože když sem dal nahoru i tu starou prodlouženou, tak to necuká, ale zdá se mi že to jede hůř, než s tou novou. Michal
procentuelní poměr zůstane stejnej (pokud bude +- stejný spalování ve všech válcích), mění se jen množství a to lambdu nezajímá. je teda divný že by fungovala jinak ta samá lambda dole a nahoře , pokud teda některej z válců nespaluje špatně pak by to vyhodnocovala dole a tím by se mohl motor jinak chovat. co to máš za svody nejsou to nějaký ebayovky ? ivos s něma měl problémy na podobným motoru , nejen že byly dodo ,pokroucený příruby ale i nějak rozhazovali výplach motoru a tak nejel jak by měl a šla spotřeba nahoru.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 8:41   Citovat  

Majk napsal:
Zdravím všechny, takže nyní mám 2 lambda sondy na nerezových svodech, jednu mám nahoře a druhou dole, na svodech jsou 2 díry klasika. A vypozoroval jsem že se zapojenou lambda sondou nahoře jen v jedné větvi svodů auto přestalo za studena cukat. Zatím nebylo vlhko takže nemůžu soudit jestli to ještě neudělá, čekám. Každopadně jestli to bylo tím. Tak si myslím, že umístění na svodech by to ovlivňovat tedy nemělo jestli je dole nebo nahoře. Ale spíš tedy délka prodlouženého kabelu nebo vadná Lambda sonda. Ale pokud je vadná lambda jen při studeným startu a po ohřátí funguje a kontrolka check engine mi nesvítí tak nevím jestli lambda může být takto vadná.A ještě k té lambdě, tady na fóru jsem se dočetl, že po startu není labda funkční dokud se neohřeje, prostě chvíli prý nepracuje. Já mám 4 drátovou, u které mi bylo řečeno, že pracuje hned po otočení klíčkem. Což asi bude pravda podle mého pozorování. Každopádně jakmile zjistím víc, tak přidám poznatek. Třeba to taky někomu pomůže s opravou nepravidelného chodu motoru. Děkuji moc montymu za rady a konzultaci problému. Michal

čtyřdrátová lambda má svoje vyhřívání, tak začne reagovat rychleji, ale určitě ne hned. Krom toho je to stejně jedno, protože dokud je motor studený tak nereguluje směs podle lambdy, ale jede podle tabulek. A ten prodlužovaný kabel by neměl vadit pokud je to kvalitně zapájeno a odizolováno.

0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 13:29   Citovat  

No mě staré svody praskly a neměl sem peníze na nové znáčkové kvalitní, tak sem za 5.000,- koupil ty obyč, vypadají jak 90 % tady zmiňovaných tudy odkaz nechtěl sem je ale nic jiného mi nezbylo, protože druhé originál sem nemohl sehnat a ty moje co sem měl prakly i po zavaření autogenem a litinovým drátem, já nejsem svářeč, takže tomu moc nerozumím, byly celé zalité ta prasklina a pak ještě jednou přelité tou litinou a stejně praskly. Tady sem četl na fóru, že jako náhrada za praské jsou dobré, horší výplach z nízkých otáček a ve vyšších lepší než originál a vysoké otáčky jako originál. Auto mi s něma jede dobře pokud je zahřáté, žádný problém. A jak říkám tyto svody myslím tento tvar nebo jak bych to nazval sem tu našel nesčetněkrát od různých výrobců. Já sem je kupoval přes inzerát a zpracování se mi nezdálo špatné, žádné otřepy nebo tak něco uvnitř, jsou hezky zabroušené, takže značka jaká to je nevím. S tou lambdou, mě příjde prostě že je ta prodloužená nějaká nemocná. Protože i rozjezdy mi přijdou horší s ní, než s náhradní co mám. Ale zase nechci prodlužovat tu náhradní abych ji taky nějak nepoškodil zatím. Myslím si že ta stará je vadná v tom, že dokud se neohřeje tak nepracuje správně a tím že sem ji dal nahoru tak jde na ní hned od startu víc tepla. Jinak prodloužení je pájeno cínem a každý drátek zvlášť izolovaný stahovací bužírkou a celé omotné chlupatící. Koupil sem i originál svody s katem jeté, takže ještě bych ty svody mohl prohodit. Ale nevím, že by tuto závadu způsobovaly svody??? To by přeci dělalo furt. A hlavně nerad bych prohodil svody a zjistil, že problém mám furt Úsměv a ještě vypadám, že numím jezdit v autě, jak v něm skáču Úsměv . Děkuju všem za příspěvek a radu přátele

0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 13:35   Citovat  

Jo a válce by měly pálit všechny OK, vytahoval sem svíčky ven, mám tam teda studenější než udává výrobce, protože tomu sem tam rád přišlápnu a prý jsou na léto lepší jsou cihlové akorát o trochu světlejší ne tak červené než originál co doporučuje výrobce co sem tam měl. Takže sem si myslel, že buť je to studenějšíma svíčkama, nebo vadná lambda sonda způsobuje chudší směs a proto jdou do světla k bílé Ble . Bohužel nejsem tak dobrý automechanik, bo mi neporšlo tolik aut přes ruce HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 13:53   Citovat  

PreludeZ napsal:
čtyřdrátová lambda má svoje vyhřívání, tak začne reagovat rychleji, ale určitě ne hned. Krom toho je to stejně jedno, protože dokud je motor studený tak nereguluje směs podle lambdy, ale jede podle tabulek. A ten prodlužovaný kabel by neměl vadit pokud je to kvalitně zapájeno a odizolováno.

No ale proč to tedy přestalo cukat, když laboruju s těma lambdama pouze? A dělá to jen za studena. Tak svody? To je nesmysl aby byl výkon tak přesně kolísavý.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Cukání motoru pouze 1x za den
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina