Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vejdou se mi 17ti palcová kola na C5G???
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
voreza je teď offline  voreza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 20:55   Citovat  

Nazdar hoši...
chci si koupit 17-ti palcová kola na mojí hondu civic 3D 5G rok výroby 91-95..Chtěl jsem se optat jestli s tim někdo máte zkušenosti???Hlavně mě zajímá jestli někdo neví zda se mi tam kola vejdou..Kola mají menší límec a mají ET 40..Mam strach když si je tam koupim že mi budou dřít vepředu při plnym rejdu..Dozadu se vejdou určitě o to mi ani tak moc nejde...Zajímá mě spíše ten předek..Musim vyzkoušet tohle forum páč nemam kde sehnat sedmnáctky a vyzkoušet je tam...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 21:03   Citovat  

Pokud das na 1,5 90 koni 17" kola tak to auto vuuuubec nepojede. Ale spousta lidi to tam ma, jinak ET jake nevim, ET40 by ale mohlo byt dobre.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 21:04   Citovat  

co v tim máš za motor ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 21:28   Citovat  

mam tam 1.5i 16V 90 koní..kámoš má coupe a má sice 101 koní a jemu to vůbec nejede a to tam má gumy 205/40 R17 a jedemu to hrozně moc blbě já uvažuju o koupi stejných pneu nebo 195/45 bo tak nějak...kámoš říkal že to pojede líp než s tim batohem vzadu do má ten s tim coupe

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 21:33   Citovat  

asi takhle , buď 6Jx14" 185/60R14 nebo tam hoď 6Jx15" 195/50 R15 a budeš v klidu , mám sedana ten samej motor 7Jx15" 195/50 a je to znát dost ( kola jsou to OZ racing jedno váží 8 kg bez pneu) pokud s tím autem nebudeš soutěžit na tuning cupu , tak bych 17" kola úplně vypustil z hlavy , toť muj názor

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 21:37   Citovat  

voreza napsal:
mam tam 1.5i 16V 90 koní..kámoš má coupe a má sice 101 koní a jemu to vůbec nejede a to tam má gumy 205/40 R17 a jedemu to hrozně moc blbě já uvažuju o koupi stejných pneu nebo 195/45 bo tak nějak...kámoš říkal že to pojede líp než s tim batohem vzadu do má ten s tim coupe

to je zase mýtus. coupe je maximalne o 50kg tezsi ale ma zato daleko lepsi jizdni vlastnosti. ten rozdil 10 koni je hodne znat. Pokud to nejede tvemu kamaradovi tak ver tomu ze i kdybys z toho udelal kabrio tak to nepojede dobre.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 21:59   Citovat  

díky za názory ale já se ptal na něco jinýho...sem rozhodnut že si tam dam sedmnáctky..on má 205 na 40 a já jestli tam budu mít 195 na 45 už nehraje takovou roli jako bych tam dal 195 na 55 r 15..no nic ale jsem rád aspon za vaší reakci...do budoucna si tam chci dát motor z VTI ale až bude nějaký k mání a bude na něj

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:03   Citovat  

nevim kolik tě ty kola budou stát , ale na tvojí cívce bych viděl spoustu jinejch míst kam investovat místo 17" a obutí na to ...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:03   Citovat  

Já měl na C5G 3D kola 7x17 ET38 s pneu 205/40 a nikde nic nedřelo ani se sníženým podvozkem (-40mm). Karoserie byla seriová, žádné vytáhnuté blatníky nebo tak.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:07   Citovat  

na karoserii už se pracuje...sice ještě vypadá takhle ale už mam sehnaný blatníky a lemy a docela za dobrou cenu...a ty kola mě budou stát i s new pneu a typovým listem patnáct litrů...chci nejdřív opravit podvozek a pak půjde nějaká kastle...co by jsi chtěl za auto když sem jí koupil za patnáct tisíc..to ví nový to neni tak se do toho musí ještě něco investovat

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já měl na C5G 3D kola 7x17 ET38 s pneu 205/40 a nikde nic nedřelo ani se sníženým podvozkem (-40mm). Karoserie byla seriová, žádné vytáhnuté blatníky nebo tak.

Opravdu si je tam měl?a hraje velkou roli ET38 a narozdíl od ET40?jaké to mělo jízdní vlastnosti a mělo to nějakou odezvu třeba na spotřebě atd???já mam sice vyběhanej motor už tak se budu pouštět do GO tak doufam že se to pak zlepší...

Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:10   Citovat  

Hmm po zimě budu řešit podobný problém, chci na svou budoucí hondici civici 1.6 110 koníku hodit 205/45 17cky.....momentálně tam je myslím 195/60 15cky....předpokládám, že jízdní vlastnosti by se měli lehoučce díky širším kolům zlepšit a komfort zhoršit, ale netuším, co to udělá z jízdní dynamikou....resp. jak velký to bude mít vliv na zrychlení a max. vozu. cože cože ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:12   Citovat  

Destak napsal:
nevim kolik tě ty kola budou stát , ale na tvojí cívce bych viděl spoustu jinejch míst kam investovat místo 17" a obutí na to ...

kam například myslíš?jsou tam dvě fotky ze kterých vůbec skoro nic poznat neni...je tam sice pár míst kde by se toho mělo udělat dost ale to je jedno...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:14   Citovat  

no já na komfort v autě moc nejsem...nejezdim dálky takže se v tom nemusim cejtit jako ve svým pokoji, takže je mi to uplně jedno...já rád šlápnu na plyn a jedu a budu rád když to bude v zatáčkách držet a při dnešní ceně benzínu to bude aspon žrát do osmi litrů benzínu...tedka jezdim na devadesát osmičku tak se toho ani asi moc nezmění...nepocituju žádný zlepšení, ale to je jedno....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:17   Citovat  

Tajda napsal:
Hmm po zimě budu řešit podobný problém, chci na svou budoucí hondici civici 1.6 110 koníku hodit 205/45 17cky.....momentálně tam je myslím 195/60 15cky....předpokládám, že jízdní vlastnosti by se měli lehoučce díky širším kolům zlepšit a komfort zhoršit, ale netuším, co to udělá z jízdní dynamikou....resp. jak velký to bude mít vliv na zrychlení a max. vozu. cože cože ?

no platí že čim širší kola tim horší valivej odpor, ale s tim počítam...ale nejezdim s tim závody takže by to nějakou velkou roli hrát nemělo...no a pro zjištění těchto informací tady třeba slouží tohle forum abysme si vyměnili názory a popřípadě se rozhodli správnou cestou je to dobrý

Bány je teď offline  Bány
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:23   Citovat  

voreza napsal:
no platí že čim širší kola tim horší valivej odpor, ale s tim počítam...ale nejezdim s tim závody takže by to nějakou velkou roli hrát nemělo...no a pro zjištění těchto informací tady třeba slouží tohle forum abysme si vyměnili názory a popřípadě se rozhodli správnou cestou je to dobrý

zároveň počítej s vyšší spotřebou, a zájmem policajtů Hihi

Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:24   Citovat  

Hmm muj příspěvek byl špatně pochopen, ono to nebylo jako odpověď, ale spíše jako otázka......nevím totiž, zdali bych měl kupovat 17cky, které by vypadali dobře ale mohli by způsobit horší dynamiku....popřípadě se ptám jak hodně by mohli dynamiku zhoršit (nemám s měněním rozměrů kol na autě zkušenosti tak proto se ptám) Se stydím

Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:24   Citovat  

ja je mel na hatch svojem. mel sem ho snizenyho o 60mm a tvrdy tlumice a skorepiny a takhle namasirovany pozadi sem vzivote nemel. auto vubec nejelo a ani se mu nechtelo moc zatacet. mel sem na tom pneu 205 40.. vypadalo to paradne, ale.....

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:26   Citovat  

Hmm, 17´´ kola celkem nesmysl. Měl jsem taky D15B2, kterou jsem přestavěl na A6 a v životě bych tam nedal nic většího než 15´´. Nejen že to sedí, jezdí s nižší spotřebou než jakou budeš mít na 17´´, ale hlavně si myslím, že ldyž to trochu snížíš, tak to bude vypdat líp než vysoká koza na 17´´. Spousta lidí je tady na tomhle autě mělo a přešlo buď zpět na 15 nebo na 16.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:43  Naposledy upravil Destak dne 14.11.2008 , 23:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jájen že jsi zmínil že chceš B16 motor do toho , o příspěvek později že bude dělat go , nevím všeobecně se dají investovat peníze do auta líp než do 17" kol co budou dělat jen parádu , navíc díky velkejm kolum budeš potřebovat mnohem víc plynu na rozjezd , trocha matematiky a mechaniky , motor produkuje 119Nm @ 4700 rpm , přes stálej převod a přes 1° a diferencial jde kroutici moment , celkovej prevodovej pomer je kuprikladu 2 , cim vetsi je prumer kola tim delsi je rameno na kterym je hmotnost , kroutici moment se spocita rameno x sila , takze z toho vyplyva ze cim vetsi das kolo tim vetsi moment spotrebujes jen na pohnuti tim kolem , ale to navysni si vynasob 4x mas 4 kola , tím se zvysuje i spotreba , a zvetsuje se brzdna draha , ale to od urcity rychlosti kdyz setrvacnost prevlada nad vyhodou sirsich pneu , nehlede na to , ze tvoje 17" budou mit dobre 10kg kolo kdyz dobre pneumatika taky bude neco vazit , loziska , cepy vsechno je dimenzovany na jinej rozmer , takze laicky receno rozhodis vyvazenost auta rizeni , perovani , brzd ... ale delej jak myslis Úsměv ja jsme svoje rek

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2008 , 22:47   Citovat  

voreza napsal:
Opravdu si je tam měl?a hraje velkou roli ET38 a narozdíl od ET40?jaké to mělo jízdní vlastnosti a mělo to nějakou odezvu třeba na spotřebě atd???já mam sice vyběhanej motor už tak se budu pouštět do GO tak doufam že se to pak zlepší...

Jo opravdu jsem je tam měl (viz. foto níže) Mrk
ET 40 je v pohodě. To je rozdíl jenom 2mm a to opravdu žádnou roli nehraje.
Jízdní vlastnosti to mělo takové, že na origo plecháčích 175/70 R13 to jelo znatelně líp Velmi šťastný
Ale zase taková hrůza to nebyla. Normálně se s tím dalo jezdit, jenom za deště se muselo jet opatrně a taky se musely víc hlídat výmoly. I přes nízkej profil gum to auto nebylo přehnaně tvrdý nebo dokonce uskákaný. I takhle pořád pohodlnější než Oktávka. Velkou roli hrál kvalitní podovzek.
Ale řeknu to samý jako kolegové přede mnou. 17" jsou spíš na parádu než na jízdní vlastnosti.

Resize of P6090007.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of P6090007.JPG, 90.6 kB

David_R je teď offline  David_R
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 0:29   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo opravdu jsem je tam měl (viz. foto níže) Mrk
ET 40 je v pohodě. To je rozdíl jenom 2mm a to opravdu žádnou roli nehraje.

Jj jak říká Petr 78, ET40 by mělo být v pohodě, protože by to mělo být ještě o kousek více dovnitř, takže pokud nevyčnívají ET38, tak ET40 nebudou už vůbec... Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 9:58   Citovat  

Bány napsal:
zároveň počítej s vyšší spotřebou, a zájmem policajtů Hihi

kola budu mít zapsaný v techničáku takže mě policajti neserou..ty mi můžou vlézt na hrb

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 10:06   Citovat  

tak když sme se tu sešli tak v hojném počtu, tak co by jste mi tam teda doporučili za kola?když ne sedmnáctky...tak já budu brát ohledy na vaše názory tak se tedka ukažte co tam máte vy nebo co by jste tam dali...předpokládam taky jaký gumy by jste tam dali...budou stačit 195/** R**??tam odkud mi je budou posílat tak mi zajistí i typovej list takže nebudu mít s ničim doufam problém...tohle téma sem založil páč se asi najde víc lidí co neví co na autě dokážou sedmnáctky, tak si necham poradit od zkušenějších...tady jsem se dozvěděl že se tam vejdou, ale že tam budou dělat menší paseku jako jsou jízdní vlastnosti, brždění atd..krom vzhledu to nemá skoro žádnej víznam...tudýž kluci radte

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 10:21   Citovat  

Byli by tam hezký tyhle kola? jsou to ronali, foto je jenom ilustrativní, tam je petidíra ale mají i se čtyř...je to 4x100, ET38, šířka 7 a jsou to šesnáctky..jak se vlastně určuje ta šířka co tam má za význam?jakou hraje mezi sebou sířka 7 a šířka 7,5???

a nebo ty druhý to jsou hnedle ty samý akorát od jiný značky a jsou černý

2762_0.jpg

2762_0.jpg, 56.29 kB

2204_0.jpg

2204_0.jpg, 16.22 kB

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 10:35   Citovat  

podle miho nazoru ty 17tky tomu neslusi, pak to vypada jako kocar metr nad zemi... osobne bych to spis trosku snizil a dal tam 16ky... Lucy

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 10:42   Citovat  

Newer napsal:
podle miho nazoru ty 17tky tomu neslusi, pak to vypada jako kocar metr nad zemi... osobne bych to spis trosku snizil a dal tam 16ky... Lucy

17ky jsou v klidu...i na favoritu OK

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 10:47   Citovat  

Dave1984 napsal:
17ky jsou v klidu...i na favoritu OK

mám coupe na tom 205/40/17 a že by to jelo špatně se říci nedá, oproti tomu mám 6g tam mám 205/50/16 a to jede to oproti 175/70/13 hodně špatně...prostě těma kolama věškerá agilita a dravost šla do lovišť...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 10:47   Citovat  

rozdíl 7" a 7,5" šířka je následující 7 * 25,4 = 177,8 mm , 7,5 * 25,4 = 190,5 , tzn když dáš 195 gumu na 7" širokej ráfek bude to vypadat normálně , když dáš 195 na 7,5 budeš mít pneumatiku do A , kromě toho že tě v pneuservise budou mít rádi a pneumatika dostává víc zabrat Úsměv tak to dobře vypadá , jinak žádnej super efekt to nemá , co se mě týče volil bych 15" max šíře 7" min 6" 195 / (50/55) R15 toť muj názor

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.11.2008 , 12:54   Citovat  

tak ted babi radte..jinak DESTAK děkuju za rozepsání toho co to znamená...Díky moc...opravdu kamarádi nevim jaký tam šoupnout..mam v plánu to snížit to určitě takže nevim...budu rád za každej názor a hlavně zkušenosti...chci to na civica hatchbaka viz muj profil tam to někde najdete to auto...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vejdou se mi 17ti palcová kola na C5G???
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina