Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pisty D14A4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 7.11.2008 , 13:45   Citovat  

mam uvahu ze az budu delat swap na z6 ze bych koupil nejaky Z6/Y8 pisty s vetsi kompresi jestli by sedely nebo spis respektive jak je to s pistama d14/d15/d16 .. maji stejnou "vysku" nebo rozmer vuci ojnci aby mi nelezly ven z valcu ..
zajima me co by na to rikaly ty tenky ojnice, a kdyz by se podarilo nasetrit finance tak nejaka STG2 vacka + pruziny
jak by to mohlo ovlivnit vykon,zivotnost a tocivost .. d13 a d14 jsou udajne nejtocivejsi motory=maly zdvih ... ale jak by si to rozumelo s velkou kompresi a jestli by to zvladlo tocit aspon tech 7500 (seriovy omezovac Z6) + s tou vackou bych mozna potreboval i 8000 .... jeste by me zajimalo jak je to s retainerama .. proc se davaji ty titanovy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
Nový příspěvekZaslal: 11.11.2008 , 13:26   Citovat  

jojo, já ti neodpovím, ale to samé by mě zajímalo s pístama D16A6 do D16Z6ky Vteca, komprese se tam mění z 9,1 na 10,4, což je už pěkná pecka, co na to origo těsnění a spodek motoru.. meetallll

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 11.11.2008 , 13:31   Citovat  

Zkoumejte, hošiÚsměv

neewman je teď offline  neewman
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2008 , 21:20   Citovat  

No co jsem se pídil po úpravách D sérií,tak ojnice moc dlouho nevydržej,takže lepší koupit kovaný.Někde udávaj že motor takovej v sérii je dělanej do 220PS,ale Achilovou patou D serií jsou právě ojnice.Jinak klikovka by měla bejt stavěná na 450PS???Údaje mám z wikipedia.com.Písty budou nejlepší z D16A1(DOHC integra USDM) nebo PM7 z GRX 2g(stejné ja D16A1).Pak se dá komprese kombinovat s těsněním na VTECovou hlavu(jiná tlouštka nez u D serie ne VTEC).

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2008 , 21:29   Citovat  

neewman napsal:
No co jsem se pídil po úpravách D sérií,tak ojnice moc dlouho nevydržej,takže lepší koupit kovaný.Někde udávaj že motor takovej v sérii je dělanej do 220PS,ale Achilovou patou D serií jsou právě ojnice.Jinak klikovka by měla bejt stavěná na 450PS???Údaje mám z wikipedia.com.Písty budou nejlepší z D16A1(DOHC integra USDM) nebo PM7 z GRX 2g(stejné ja D16A1).Pak se dá komprese kombinovat s těsněním na VTECovou hlavu(jiná tlouštka nez u D serie ne VTEC).
takze s ohledem na zivotnost je lepsi nechat seriovy s malym zlabkem, nechci 200hp .. jde mi o kombinaci d14+z6 hlava cca maximum 150hp ... vydrzelo by to pri kombinaci tehle parametru a komprese do 10,5:1? jak to je komprese vs. otacky ... a jeste co hlavne komprese udava? nM nebo hp?

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2008 , 0:44   Citovat  

neewman napsal:

No tak podle mě kované ojnice by byly vhodné až od výkonu cca 150koní výš, nějaké předimenzování o min. 20 koní tam musí být, kdekdo to na targách tuní a do vnitřku motoru nehrabe, a jezdí to.
Jak píšeš, podle těchto stránek a prográmku ( tudy odkaz ) do D16Z6 bloku hodíme písty PM7 ze ZC/D16A1, zakryjem to VTECovou hlavou též D16Z6 a se sériovým plechovým vtec těsněním jsme na závodní kompresi 12:1.. to je tak na racing use, ne běžné ježdění, takže buďme na motor hodnější, dáme tlustší těsnění, např. D15B7 a pořád tam máme 11,6:1, což mívají najedované japonské motosupersporty.
Co s tím? Takto složený motor můžu mít, ale rád bych aby něco vydržel, čímž myslím, jestli postačí originál šálky a nebude motor spalovat detonačně (tj.používat obyčejný Natural 95)..
Díky za každou radu mně i Doomovi.. VTEC

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2008 , 9:34   Citovat  

Streetkid napsal:
No tak podle mě kované ojnice by byly vhodné až od výkonu cca 150koní výš, nějaké předimenzování o min. 20 koní tam musí být, kdekdo to na targách tuní a do vnitřku motoru nehrabe, a jezdí to.
Jak píšeš, podle těchto stránek a prográmku ( tudy odkaz ) do D16Z6 bloku hodíme písty PM7 ze ZC/D16A1, zakryjem to VTECovou hlavou též D16Z6 a se sériovým plechovým vtec těsněním jsme na závodní kompresi 12:1.. to je tak na racing use, ne běžné ježdění, takže buďme na motor hodnější, dáme tlustší těsnění, např. D15B7 a pořád tam máme 11,6:1, což mívají najedované japonské motosupersporty.
Co s tím? Takto složený motor můžu mít, ale rád bych aby něco vydržel, čímž myslím, jestli postačí originál šálky a nebude motor spalovat detonačně (tj.používat obyčejný Natural 95)..
Díky za každou radu mně i Doomovi.. VTEC

chlapi, je to sice lego, ale nie vsetko spolu funguje a nie vsetko sa da spolu poskladat aj to na compression kalkulatore nieco vypocita...
zakladny problem je v tom, ze ojnice D15 maju 134mm a D16 137mm, bloky su rozne vysoke a poloha ojnicneho capu v pieste tiez nie je rovnaka, takze napr. piesty P29 (alebo tiez PM7) ti budu fungovat v D16 v pohode (kamarat ma D16A6 s tymito piestami a Civic chodi fakt slusne) ale do D15 (a asi aj D14) ich uz nedas, resp. das, ale bude ti to nanic, lebo bude v hornej uvrati cca 1mm pod vrchom bloku...
dalej kovane ojnice s dlzkou 134mm a velkostou ojnicneho oka 45mm (aby pasovala na 42mm cap na kluke aka ja v D15) robi len Crower a stoja cca 700dolkov...
jedno riesenie je kupit SRP piesty urcene pre D15B2/7 a dat ich na seriove ojnice, ale aj tato sranda stoji cca 450+dovoz.

zaklad je vybrat z tej D14 ojnicu s piestom a porovnat s D15 a D16 (tie mam, tu D14 nemam). alebo napis presny model, skusim pozriet specifikacie toho konkretneho motora.

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2008 , 14:24   Citovat  

d14a4 d14z2 - fizicky shodny motory davaly se do civicu 6g JP

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2008 , 14:33   Citovat  

vti [906team] napsal:
chlapi, je to sice lego, ale nie vsetko spolu funguje a nie vsetko sa da spolu poskladat aj to na compression kalkulatore nieco vypocita...
zakladny problem je v tom, ze ojnice D15 maju 134mm a D16 137mm, bloky su rozne vysoke a poloha ojnicneho capu v pieste tiez nie je rovnaka, takze napr. piesty P29 (alebo tiez PM7) ti budu fungovat v D16 v pohode (kamarat ma D16A6 s tymito piestami a Civic chodi fakt slusne) ale do D15 (a asi aj D14) ich uz nedas, resp. das, ale bude ti to nanic, lebo bude v hornej uvrati cca 1mm pod vrchom bloku...
dalej kovane ojnice s dlzkou 134mm a velkostou ojnicneho oka 45mm (aby pasovala na 42mm cap na kluke aka ja v D15) robi len Crower a stoja cca 700dolkov...
jedno riesenie je kupit SRP piesty urcene pre D15B2/7 a dat ich na seriove ojnice, ale aj tato sranda stoji cca 450+dovoz.

zaklad je vybrat z tej D14 ojnicu s piestom a porovnat s D15 a D16 (tie mam, tu D14 nemam). alebo napis presny model, skusim pozriet specifikacie toho konkretneho motora.

Takže výraz "Piston-to-Deck Height" znamená vzdálenost dna pístu v horní úvrati a hrany bloku? Sériová D16Z6 má hodnotu 0, s těmi PM7/P29 písty to dělá ten milimetr, jak píšeš.
Právě ty písty z D16A6 by se mi moc hodily, protože hlava D16Z6 vtec má menší spalovací prostor než origo D16A6 a když tam dám ty dost vyboulené písty P29/PM7 tak už to dělá kompresi nad 11:1. Jaké máš zkušenosti s takouto kompresí, jedou ty motory ještě normálně, neklepou? Jak jsem psal, není to na závody, ale na běžné ježdění, takže vysokooktan ani jiné úpravy bych nerad dělal, max. lepší šálky (ACL ProRace)
Vím že kluci v tomto motoru jezdí písty z D16A6 a je to paráda, kompromis, s kompresí cca 10,5

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 15.11.2008 , 23:49   Citovat  

Streetkid napsal:
Takže výraz "Piston-to-Deck Height" znamená vzdálenost dna pístu v horní úvrati a hrany bloku? Sériová D16Z6 má hodnotu 0, s těmi PM7/P29 písty to dělá ten milimetr, jak píšeš.
Právě ty písty z D16A6 by se mi moc hodily, protože hlava D16Z6 vtec má menší spalovací prostor než origo D16A6 a když tam dám ty dost vyboulené písty P29/PM7 tak už to dělá kompresi nad 11:1. Jaké máš zkušenosti s takouto kompresí, jedou ty motory ještě normálně, neklepou? Jak jsem psal, není to na závody, ale na běžné ježdění, takže vysokooktan ani jiné úpravy bych nerad dělal, max. lepší šálky (ACL ProRace)
Vím že kluci v tomto motoru jezdí písty z D16A6 a je to paráda, kompromis, s kompresí cca 10,5

bacha, ja pisem, ze P29 piesty v bloku D16xy s klukou co ma zdvih 90mm a ojnica je dlha 137mm je vsetko ok.
problem je, ze na D15 (a aj D14,13,12) je ojnica aj blok nizsia a piesty maju vzdialenost od ojnicneho capu inu.
to, ze P29 je bombirovany piest je fajn, ale na mieste, kde je normalna vyska (bombirovanie je len v strede) bude nizsi ako povodny a tym padom je to zle.
takze bohuzial, na D15/14 ti nepomoze, skor naopak, kedze sa zmeni tvar spalovacieho priestoru.

inak ja som na mojom B18C jazdil s kompresiou vacsou ako 12.5 s kovanymi CP piestami a na 100oct benzin to bolo uplne v pohode.

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2008 , 2:12   Citovat  

Vti, asi jsem to blbě napsal, já mluvím o úpravě na bloku motoru D16xx, ne o D15, D14..
Takže problém by být neměl...u bloku D16Z6 jsou originál písty v horní úvrati v jedné rovině s horní hranou bloku, ale všechny ostatní písty, ať PM6 nebo PM7 budou mít v zamontovaném stavu hlavní plochu pístu o cca 1mm níž v bloku, čímž se trochu mění spalovák, a to není dobré, ale zase to doženeme vypuknutím pístu a nahražením objemu spalováku materiálem toho vybouleného pístu, je tak?
A D16Z6vtec hlava má z D16 hlav nejmenší spalovací objem, proto tak letí ta komprese na 12,0 nebo 11,6 s tlustším těsněním. Přepočítával jsem ho a vypadá to věrohodně, pokud v kalkulátoru čaruju jen s D16 blokem, hlavou a písty.
Klukům to jede bez komplikací, takže není co řešit.
Mám dát nové šálky při výměně těch pístů? Motor má 230t km, zároveň se bude generálkovat (kromě výbrusu doufám).

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 16.11.2008 , 9:07   Citovat  

Streetkid napsal:
Vti, asi jsem to blbě napsal, já mluvím o úpravě na bloku motoru D16xx, ne o D15, D14..
Takže problém by být neměl...u bloku D16Z6 jsou originál písty v horní úvrati v jedné rovině s horní hranou bloku, ale všechny ostatní písty, ať PM6 nebo PM7 budou mít v zamontovaném stavu hlavní plochu pístu o cca 1mm níž v bloku, čímž se trochu mění spalovák, a to není dobré, ale zase to doženeme vypuknutím pístu a nahražením objemu spalováku materiálem toho vybouleného pístu, je tak?
A D16Z6vtec hlava má z D16 hlav nejmenší spalovací objem, proto tak letí ta komprese na 12,0 nebo 11,6 s tlustším těsněním. Přepočítával jsem ho a vypadá to věrohodně, pokud v kalkulátoru čaruju jen s D16 blokem, hlavou a písty.
Klukům to jede bez komplikací, takže není co řešit.
Mám dát nové šálky při výměně těch pístů? Motor má 230t km, zároveň se bude generálkovat (kromě výbrusu doufám).

ak mas blok D16, tak to je ina vec, mam doma PM6 aj PM7 piest, mozno niekde najdem aj P28 a porovnam.
inak tie P29/PM7 mam na predaj.
co sa tyka spalovacej komory v hlave, tak D16Y8 (nastupca Z6) ju ma mensiu.
osobne pri 230tkm by som vymenil aspon ojnicne loziska a pozrel hlavu, urcite zabrusit ventily a premerat volu na voditkach, ja som mal vyfukove uplne na sracky a nechal som tam menit voditka.

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2008 , 15:35   Citovat  

Jo jasně že do 150HP stačej sérivé ojnice,to nevyvracuju.Ale od 220HP je určitě potřebovat budeš.Písty na D16A6 bych mohl sehnat do měsíce Úsměv Jinak mě omluvte,ale já už se pohybuju s výkonama od 150PS HaHaaa Ale životnost kliky do 450kW se mi zdá dost přehnaná Tak to koukám!

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2008 , 15:50   Citovat  

vti [906team] napsal:
ak mas blok D16, tak to je ina vec, mam doma PM6 aj PM7 piest, mozno niekde najdem aj P28 a porovnam.
inak tie P29/PM7 mam na predaj.
co sa tyka spalovacej komory v hlave, tak D16Y8 (nastupca Z6) ju ma mensiu.
osobne pri 230tkm by som vymenil aspon ojnicne loziska a pozrel hlavu, urcite zabrusit ventily a premerat volu na voditkach, ja som mal vyfukove uplne na sracky a nechal som tam menit voditka.

Jojo, Y8ku sem přeskočil, ta není zas tak častá.
Tak potom o ty PM7ky mám zájem, sice psal jsem maníkovi, co prodává tři ZC motory, ale neozývá se.
Jo hlava bude kompletně zgenerálkovaná, tj. zabroušení sedel, zarovnání, slícování se sáním, kontrola ventilů plus rozšíření kanálů a vyleštění funkčních ploch, kde je směs.
Co lehké podbroušení ventilů na větší placku, nebude to už s tou kompresí hazard se životem motoru? U hondy s tímto nemám zkušenosti..

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2008 , 16:01   Citovat  

Streetkid napsal:
Jojo, Y8ku sem přeskočil, ta není zas tak častá.
Tak potom o ty PM7ky mám zájem, sice psal jsem maníkovi, co prodává tři ZC motory, ale neozývá se.
Jo hlava bude kompletně zgenerálkovaná, tj. zabroušení sedel, zarovnání, slícování se sáním, kontrola ventilů plus rozšíření kanálů a vyleštění funkčních ploch, kde je směs.
Co lehké podbroušení ventilů na větší placku, nebude to už s tou kompresí hazard se životem motoru? U hondy s tímto nemám zkušenosti..

Pokud odbrousíš ventily rozumně,tak se ti nepodpálej,pokud s rozumem,tak bude lehčí ventilovej rozvod a možná se to bude líp "točit".Jinak je to možnost navařit spalováky abys dohnal ztracenej materiál na ventilech kouř

Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2008 , 19:46   Citovat  

neewman napsal:
Pokud odbrousíš ventily rozumně,tak se ti nepodpálej,pokud s rozumem,tak bude lehčí ventilovej rozvod a možná se to bude líp "točit".Jinak je to možnost navařit spalováky abys dohnal ztracenej materiál na ventilech kouř

Myslel jsem rádius z dříku na misku ventilu, aby to v otevřeném stavu mělo větší průřez v sání. Jde o to, aby se to v záteži neulamovalo. Samozřejmě to chci líznou jen trochu, ne z toho udělat ultimativní závodní T profil s tenkýma miskama Úsměv

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 17.11.2008 , 23:47   Citovat  

neewman napsal:
Jo jasně že do 150HP stačej sérivé ojnice,to nevyvracuju.Ale od 220HP je určitě potřebovat budeš.Písty na D16A6 bych mohl sehnat do měsíce Úsměv Jinak mě omluvte,ale já už se pohybuju s výkonama od 150PS HaHaaa Ale životnost kliky do 450kW se mi zdá dost přehnaná Tak to koukám!

pisalo sa 450koni nie kW.
seriove D15B7 ojnice vydrzia nieco medzi 280-300Nm. kone nie su podstatne, ja som ojnicu utrhol niekde v otackach max krutiaceho momentu. vykon je len o tom, ze tocis vyssie otacky pri krutiacom momente, ktory neklesa brutalne dole... cize max. stress co sa tyka tlaku mas v maxime krutiaceho momentu, nie vykonu.

zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 19.8.2009 , 22:20   Citovat  

nejde o kone, ale o tocivy moment.. u vas v cesku krutak:D vykon sa pocita nasobkom ociveho momentu a otacok..
cize ked ma motor napriklad moj d14a4 Torque : 91.45757 ft·lbf (12.64 kg/m, 124 Nm) @ 4800 rpm pri tych 4800 tak tam by sa mali utrhnut ojnice:D
zalezi kde mas max krutiacimoment:D a max vykon je pri 6300 a to len preto ze rychlejsim tocenim spravi motor viac prace:D

zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 26.8.2009 , 2:45   Citovat  

inak chalani.. zohnal som hlavu komplet motor vlastne d16z6a idem to swapnut.. tak a nejake info co by sa vam mohlo hodit pripadne aj vy by ste mohli prispiet..
takze malo by ist bez vacsich komplikacii.. jednopducho sa vymeni hlava len tu ide o casovanie a o to ze budes potrebovat rozvodove kolecko na vacke ktore sa da stelovat.. a nejak to uz vystelovat.. este presne neviem ale dozviem sa snad.. horsie je to elektrkou nikde som sa zatial nedozvedel co a ako.. ci treba aj ecu z 16 ale asi ano. a ako to zapojit..ked zistim toto a to casovanie prehodim to... inak by sa vraj mala znizit kompresia ked sa tie hlavy prehodia.. no ale to by snad nebol taky problem.. a na otazku ci to da aspon 7500 tak to je podla mna jasne.. lebo 1.4 je to iste vrtanim ako aj 15 a 16 len maju mensi zdvih.. cize dokazu dat vacsie otacky.. ak by ste odstranili obmedzovac tak by to malo dat az 8000 ako tomu chalanovi z holanska:D len neviem c to je tym obmedzovacom..

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 26.8.2009 , 6:33   Citovat  

potrebujes ecu,rozdelvoac, elektriku,manifold(kominy) to je zaklad

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pisty D14A4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka