Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Elektroerozivní obrábění
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2008 , 19:03   Citovat  

Chtel jsem vám jen ukázat s cim pracuju a co vsechno se na tom da delat.zalomeny zavitniky a vrtaky je to nejjednodusi HaHaaa ...a zajima me jestli je tu jeste nekdo takovej kdo dela s hloubičkou a dratorezem...

Odkaz

No a na tehle masinkach delam.jedna je tam dokonce stejna ta na konci...

Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.11.2008 , 19:58   Citovat  

Tak to nejak popis. Co a jak to dela?....ja jsem na tyhle veci tatar, tak klidne polopate.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2008 , 20:09   Citovat  

Jde o obrábění pomoci elektrickych impulsu pri vysoke frekvenci...vlastne je to vymelnovani materialu pomoci elektrickeho výboje...magnets kusem je kostra a elektroda vetsinou Cu (tedy medena) s kladnym nabojem.ta voda v tom je Dielektrikum (coz je tedy nevodiva kaplina)ktera pomaha k vymelnovani materialu.da se s tim obrabet jakejkoliv vodivej material...To je to prvni videjko.pak v tom druhym je hned na zacatku dratorez .coz je velice podobnej princim akorat to reze dratem kterej se stale obnenuje.predstav si okruhovou pilu ale misto platu, dratek pod proudem ale nedotyka se materialu ale je velice blizko tak ze prezkakuji jiskry...Dá se s timahle masinkama delat dost veci...od ruznech povrchu az po vseljaky patvary,zavity do tvrdokovu atd....hloubicka je dobra k tomu ze ti obrobi material aniz by ho vicemene zhralaNemusi se slozite upevnovat jako u obrabecich center.na obrobek nepusobi zadnej tlak..A tam kam frezka nedosahne tam se da sahnout elektrodou kterou si prave rezeme na dratorezu...Dratorez umi dobry veci jako priruby na svody a atd.Ale musis mit znameho kdo umi v AutoCadu a ma programek na programovani u nas je to (Fanuc).a pak je to hracka...hloubicka se programuje podstatne lepe...

Odkaz

trocha teorie v AJ
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.11.2008 , 20:43   Citovat  

mazec je to dobrý je to dobrý co ty lidi jeste nevymysli Úsměv to mi hlava nebere
Jak dlouho trva vyrobit treba ty priruby na svody a kolik to stoji? At vime Úsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.11.2008 , 20:51   Citovat  

není na přírubu lepší laser ? kolik to vyjde cenově , cad není problém -inventor
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 8:36   Citovat  

já dělám na drátovce. co se táká příroby na svody volil bych spíš tu drátovku ale trvalo by to dost dlouho možná i ke 20 ti hodinám. záleží co to je za mašinu a jak dokáže jet rychle. proto bych na přírubu volil spíš tel leaser je to za chvilku a stačí to. a proč se vubec tak pomalí drátovky používaj když to dokáže leaser??? je to kvuli přesnosti kdyby leaser dokázal dělat s takovou přesností. drátovky by stratily své uplatnění....
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 8:52   Citovat  

škoda, že fanuc. dělám programátora ( obráběcí centra ) v UG NX3 no vlastně už v NX6, ale na HaidenHain

jinak nevim jak u drátořezu, ale na laser stačí křivky( dráhy ) v dxf a neni problem

příruby, jedině laser, na drátu je to na tejden

jinak asi největší výhodou u vyjiskřování ... je, že dokáže v podstatě ostrý rohy, což je u frézy trochu problem HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 8:57   Citovat  

Dejf napsal:
škoda, že fanuc. dělám programátora ( obráběcí centra ) v UG NX3 no vlastně už v NX6, ale na HaidenHain

jinak nevim jak u drátořezu, ale na laser stačí křivky( dráhy ) v dxf a neni problem

jinak asi největší výhodou u vyjiskřování ... je, že dokáže v podstatě ostrý rohy, což je u frézy trochu problem HaHaaa

Mě takly stačí křivky dxf a pomocí programu WireCut si vygeneruju program....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 8:58   Citovat  

Václav napsal:
Mě takly stačí křivky dxf a pomocí programu WireCut si vygeneruju program....

to je přesně ono je to dobrý
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 11:51   Citovat  

zajímavý a určitě i dobře placený OK .Chtěl sem si takovou mašinku pořídit do garáže na nějaký ty domácí práce Velmi šťastný ...na kolik takovej strojek příjde ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 11:55   Citovat  

coudu napsal:
zajímavý a určitě i dobře placený OK .Chtěl sem si takovou mašinku pořídit do garáže na nějaký ty domácí práce Velmi šťastný ...na kolik takovej strojek příjde ?

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem no v deseti tisících to neni
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 13:58   Citovat  

coudu napsal:

pokud by byla nová tak ani ve stotisících
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 15:38   Citovat  

No ted tam mame jednu na prodej za 200tis.ona ta metoda hloubeni neni nejmladsi mame tam stroj stary 20let je to dobrý ale jinak tak roky.

Jinak na prirubu kterou jsem dal priklad je fakt lespi laser ten mame vedle na hale.kdyz je znamej a program tak to svisti Je to tam.
jo hloubicka je super vec ale taky je to otazka casu.ale da se delat dost na presno a vyber z nekolika povrchů.

jinak na dratorezu si u nas firma pocita asi 600kc/h myslim a na hloubeni ted spadla asi na 350Kc/h...
   Návrat  
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 17:02   Citovat  

Dejf napsal:
...jinak asi největší výhodou u vyjiskřování ... je, že dokáže v podstatě ostrý rohy, což je u frézy trochu problem HaHaaa

Vy nemáte hranatý frézy???

Jednou u nás jeden člověk viděl výstružník a ptal se, co to je, tak jsem mu řekl, že je to vrták na čtvercový díry a on večer přesvědčoval celou hospodu, že ho tam máme.. pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Borisek je teď offline  Borisek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 17:22   Citovat  

Taky dělam na hloubičce (vyjiskřovačce) a mame v praci i dratovky vše od AGIE, je to dobra věc hlavně na diry do kalenych nebo nitridovanych a ruzne upravených tvrdych materialu a na zalomene zavitniky, ale jak člověk chce na tom udělat něco přesneho tak je to alchimie ,protože je to třeba jako u brusek že při obraběni ubyva i kotouč tak i přihloubení ubývá i elektroda (měd´, uhlik, volfram atd...)takže vychytat pak ty stovečky je někdy sranda Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 17:38   Citovat  

Borisek napsal:
Taky dělam na hloubičce (vyjiskřovačce) a mame v praci i dratovky vše od AGIE, je to dobra věc hlavně na diry do kalenych nebo nitridovanych a ruzne upravených tvrdych materialu a na zalomene zavitniky, ale jak člověk chce na tom udělat něco přesneho tak je to alchimie ,protože je to třeba jako u brusek že při obraběni ubyva i kotouč tak i přihloubení ubývá i elektroda (měd´, uhlik, volfram atd...)takže vychytat pak ty stovečky je někdy sranda Velmi šťastný

No tak my mame hlavne Agie Úsměv Advancet a jeste nejakou starou myslim Agietron nebo neco takoveho...Pak mame MTčka a Hansena a Sodika bylo tam i Makino...
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 17:46   Citovat  

jo dratovka a hloubicka .. oboje mame v praci a hloubicka nam pekne rusi radio na dilne
   Návrat  
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 18:05   Citovat  

Dejf napsal:

Fanuc neni problem delam s nim uz 9let
ted budem mit 7osku na fanuku a to je aspon supec
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 18:06   Citovat  

stim radiem mama ten samý problem Velmi šťastný ta hloubička je SPIRIT a ty co tam byly přetim byli myslim VUM ale to byli myslim aspon 20 roku stare potvory Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 18:09   Citovat  

Doomm napsal:
jo dratovka a hloubicka .. oboje mame v praci a hloubicka nam pekne rusi radio na dilne

Taky mame tenhle problem Smutný ale naprd je ten smrad z toho dielektrika ze zacatku mi to docela vadilo.Ale ted uz je to ok..Mame tam 10hloubicek a asi 15-20dratu.nikdy sem je nepocital : Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 19:23   Citovat  

Nejaky fotky od nas z prace

IMG_0048.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0048.JPG, 470.49 kB

S5000461.JPG

S5000461.JPG, 2.16 MB

S5000462.JPG

S5000462.JPG, 2.21 MB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 19:36   Citovat  

to maš pravdu ten smrad mi tež trochu vadí to snad ne jinak co ste za firma? a udkud si, ja boucham v Siemens elektromotory
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.11.2008 , 19:41   Citovat  

Rada36 napsal:
Taky mame tenhle problem Smutný ale naprd je ten smrad z toho dielektrika ze zacatku mi to docela vadilo.Ale ted uz je to ok..Mame tam 10hloubicek a asi 15-20dratu.nikdy sem je nepocital : Velmi šťastný

jo ten smrad z petroleje je peknej ... to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.11.2008 , 8:26   Citovat  

Hifil napsal:
Vy nemáte hranatý frézy???

Jednou u nás jeden člověk viděl výstružník a ptal se, co to je, tak jsem mu řekl, že je to vrták na čtvercový díry a on večer přesvědčoval celou hospodu, že ho tam máme.. pořádnej výtlem

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

takhle kluci ve schwarzmuelleru ukazovali jednomu oudovi tahač a ten měl na otáčkoměru místo 1, 2, 3 ... 10, 20, 30 ... no a to bys koukal jak u nás hospoda zírala, že ty nový tahače točej 30 000ot/min Velmi šťastný

Filda napsal:
Fanuc neni problem delam s nim uz 9let
ted budem mit 7osku na fanuku a to je aspon supec

já to bral z mého pohledu, mám postprocesor pouze na haidenhain Se stydím

jinak, mi teď dostali 5-tiosej portál, ale ještě si musim hodit školeníčko na 5ti osej cam Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2008 , 12:37   Citovat  

Borisek napsal:
to maš pravdu ten smrad mi tež trochu vadí to snad ne jinak co ste za firma? a udkud si, ja boucham v Siemens elektromotory

My jsme GPN byvalej Greiner.jsou to rakusaci a delame formy na vstrikovani okenich profilu....
   Návrat  
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 22:22   Citovat  

Dnes jsem vyvinul nový způsob obrábění tvrdých kovů.. Nazval jsem ho Frézoušení HaHaaa

Do pravěké frézky TOS jsem nainstaloval brusný kotouč z flexy, zařadil na frézce jejích maximálních 1250 otáček (to byl rachot jako kráva - tak rychle se roky netočila) a už to jelo! Tímto způsobem lze obrobit jakkoliv tvrdý kov, ale musíte se zamknout v dílně před případným bezpečákem.

Malá ukázka:

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 9:28   Citovat  

Hifil napsal:
Dnes jsem vyvinul nový způsob obrábění tvrdých kovů.. Nazval jsem ho Frézoušení HaHaaa

Do pravěké frézky TOS jsem nainstaloval brusný kotouč z flexy, zařadil na frézce jejích maximálních 1250 otáček (to byl rachot jako kráva - tak rychle se roky netočila) a už to jelo! Tímto způsobem lze obrobit jakkoliv tvrdý kov, ale musíte se zamknout v dílně před případným bezpečákem.

buď v klidu, tohle zahlídnout bezpečák, tak ho okamžitě chytí chlopeň Velmi šťastný

no si hrdina, žes tam tak postával Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Elektroerozivní obrábění
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina