Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Garazovani auta pres zimu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
norsi je teď offline  norsi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 16:45   Citovat  

Pres zimu budu potrebovat hodit jedno nebo dve auta (a mozna jednu motorku) nekam do garaze. Problem je, ze v Praze nejsou klasicky garaze k pronajmu (parkovaci misto na ktery fouka a je tam vlhko jako venku nechci) a nebo jsou za sileny penize. Na Honday jsem se s nekym bavil o tom, ze u nich jsou hlidany garaze za 1000-1500 za mesic. Problem je, ze uz nevim, kdo to byl. Takze nevite nekdo o necem podobnym? Ze na zacatku zimy auta odvezu nekam dal mi nevadi. Lepsi nez davat 3-5t mesicne v Praze Smutný Pripadne kdyby si dotycnej vzpomel a ozval se mi, tak by to bylo super... Diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 17:54   Citovat  

norsi napsal:
Pres zimu budu potrebovat hodit jedno nebo dve auta (a mozna jednu motorku) nekam do garaze. Problem je, ze v Praze nejsou klasicky garaze k pronajmu (parkovaci misto na ktery fouka a je tam vlhko jako venku nechci) a nebo jsou za sileny penize. Na Honday jsem se s nekym bavil o tom, ze u nich jsou hlidany garaze za 1000-1500 za mesic. Problem je, ze uz nevim, kdo to byl. Takze nevite nekdo o necem podobnym? Ze na zacatku zimy auta odvezu nekam dal mi nevadi. Lepsi nez davat 3-5t mesicne v Praze Smutný Pripadne kdyby si dotycnej vzpomel a ozval se mi, tak by to bylo super... Diky

Tuším že by to mohl být Ajsík .......
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 18:23   Citovat  

CRXMANN napsal:
Tuším že by to mohl být Ajsík .......

S Ajsikem jsem o tom kdysi mluvil taky, ale ten to nebyl... Byl to nekdo z okoli berouna. Ale nick jsem nejak zapomel Smutný
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 18:24   Citovat  

norsi napsal:
S Ajsikem jsem o tom kdysi mluvil taky, ale ten to nebyl... Byl to nekdo z okoli berouna. Ale nick jsem nejak zapomel Smutný

nevím v Berouně o parkovacím domě!!! To bych to tam už měl ..... ale nic není nemožné.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 21:15   Citovat  

jj, u nás to je v parkovacím domě (klasický zděná garáž od cca 4x6m), někdy jde sehnat i za 1000, ale většinou se to pohybuje 1500 - do max 2000,- měs.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 21:23   Citovat  

CRXMANN napsal:
nevím v Berouně o parkovacím domě!!! To bych to tam už měl ..... ale nic není nemožné.

Ja nerikam, ze to parkovani bylo z berouna. Jenom, ze ten clovek byl z Berouna. Taky nadaval, ze v okoli nic nemaj, ale prave ze jeho znamej nekde parkuje za tyhle penize a maximalni spokojenost...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2007 , 21:25   Citovat  

Ajsik napsal:
jj, u nás to je v parkovacím domě (klasický zděná garáž od cca 4x6m), někdy jde sehnat i za 1000, ale většinou se to pohybuje 1500 - do max 2000,- měs.

Zkusil by ses mi kdyztak podivat kolik kde chtej? Teda jestli by ti to nezabralo moc casu... Kdyby se podarilo za tech 1000, tak by to bylo uplne dokonaly Úsměv Diky
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.9.2007 , 11:37   Citovat  

Norsi, zeptej se Desperáda, ví o výborném místě, přesně co potřebuješ, třeba to je ještě aktuální.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.9.2007 , 13:42   Citovat  

PreludeZ napsal:
Norsi, zeptej se Desperáda, ví o výborném místě, přesně co potřebuješ, třeba to je ještě aktuální.

Diky napisu mu.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 8:06   Citovat  

Norsi: psal jsem ti SMS...pokud máš tedy stejný č. ....xxx xxx 762
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 8:12   Citovat  

je pro auto dobré když stojí celou zimu? cože cože ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 19:34   Citovat  

Ajsik napsal:
Norsi: psal jsem ti SMS...pokud máš tedy stejný č. ....xxx xxx 762

Jo tohle cislo mam, ale nic mi neprislo. Napis mi to kdyztak pres zpravu ve foru Úsměv Diky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 19:35   Citovat  

Marfi napsal:
je pro auto dobré když stojí celou zimu? cože cože ?

No urcite je dobry, kdyz stoji celou zimu v garazi. Proc by byt nemelo. Jinak je jasny, ze ho parkrat za zimu projedu, kdyz bude pekny pocasi...
   Návrat  
CAD je teď offline  CAD
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 19:59   Citovat  

norsi napsal:
No urcite je dobry, kdyz stoji celou zimu v garazi. Proc by byt nemelo. Jinak je jasny, ze ho parkrat za zimu projedu, kdyz bude pekny pocasi...

Podle me je lepsi ho nechat venku a jezdit nez ho jako nasolenou snehovou kouli dat do garaze roztat a rano zase na mraz. Celou zimu ho nechat stat na mrazech taky neni dobry
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 20:32   Citovat  

myslel sem celou zimu nechat stat v garazi?neuškdoí mu to?
   Návrat  
CAD je teď offline  CAD
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 20:37   Citovat  

Marfi napsal:
myslel sem celou zimu nechat stat v garazi?neuškdoí mu to?

To autu neuskodi, vdyt plno lidi auto zazimuje a jezdi nakou sunkou. Jen bych ho obcas v zime projel (ale jen na vymrzle suche silnici-samozrejme pokud mas zimaky)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2007 , 22:09   Citovat  

no aby to třeba za tech par mesicu se neucpalo neo nebo nezatvrdlo a tak..
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.9.2007 , 8:36   Citovat  

Marfi napsal:
no aby to třeba za tech par mesicu se neucpalo neo nebo nezatvrdlo a tak..

pokud auto nezazimuješ = nepřipravíš na to několikaměsíční stání tak je to horší než kdyby jsi s ním jezdil
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.9.2007 , 21:19   Citovat  

Auti urcite do garaze (to mu neuskodi) a treba jednou/dvakrat to mesicne projet Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2007 , 21:35   Citovat  

PreludeZ napsal:
pokud auto nezazimuješ = nepřipravíš na to několikaměsíční stání tak je to horší než kdyby jsi s ním jezdil

Cemu rikas nezazimujes? Ja auto akorat odpojim od elektriky a jednou, dvakrat za mesic (kdyz je hezky) se s nim projedu. A neprijde mi to, ze by to auto trpelo. Narozdil od aut, co jezdej celou zimu a sou rozezrany od soly a vlhkyho vzduchu (v garazi mam celou zimu nakejch 10-15 mozna i vic stupnu - nikdy jsem to nemeril... Samozrejme davam auto do garaze umity, navoskovany a v dobe kdyz je jeste pekne...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2007 , 21:36   Citovat  

CAD napsal:
Podle me je lepsi ho nechat venku a jezdit nez ho jako nasolenou snehovou kouli dat do garaze roztat a rano zase na mraz. Celou zimu ho nechat stat na mrazech taky neni dobry

No prijde mi, ze i ta vyhrata garaz udela svoje. Co muzu porovnat auta (treba sluzebni) co jezdej na noc/den do garaze a auta co jsou celou zimu venku, tak auta z garaze jsou na tom rozhodne lip...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.9.2007 , 7:11   Citovat  

norsi napsal:
Cemu rikas nezazimujes? Ja auto akorat odpojim od elektriky a jednou, dvakrat za mesic (kdyz je hezky) se s nim projedu. A neprijde mi to, ze by to auto trpelo. Narozdil od aut, co jezdej celou zimu a sou rozezrany od soly a vlhkyho vzduchu (v garazi mam celou zimu nakejch 10-15 mozna i vic stupnu - nikdy jsem to nemeril... Samozrejme davam auto do garaze umity, navoskovany a v dobe kdyz je jeste pekne...

jo tohle je ok. Když ho občas projedeš tak je to v pohodě, myslel jsem že chceš auto zavřít do garáže na 5 měsíců a nepohnout s ním, to pak bys měl třeba šišatý kola, orezlý válce, atd...
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:04   Citovat  

Tak jsem odstavil auto do garáže, SPZ jsem dal do depozita (poplatek 100kč) na evidenci vozidel a zároveň jsem ukončil povinné ručení.
A jen tak mimochodem, období povinnýho jsem měl od 9.11. do 8.2. a jelikož jsem to zaplatil 15.11., 20.11. jsem způsobil lehkou havarii (ťukanec na parkovišti), tak pravděpodobně nedostanu zpět přeplatek.. prevíti jsou to.. :twisted: dejte si na to pozor, možná lepší s placením povinnýho chvíli počkat..

V souvislosti tohoto tématu mě ale zajímá pár věcí - co bych měl všechno udělat, když bude auto v zimě stát? Myslím odpojit kromě odpojení bateri a občasnýho projetí (i když nevím, jak ho projedu bez SPZ to mi hlava nebere (? Auto budu mít sice v garáži, ale je to jen taková dřevěná čtyřstěnná místnost a tam moc teplo nebude...
   Návrat  
koki... je teď offline  koki...
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:14   Citovat  

Já jsem slyšel že v zimě startováni třeba po měsíci není uplně nejlepší. Ble Nejjistější je
podle mě odpojit baterii, vypustit olej, zkontrolovat fridex a nechat ho spát. A na jaře nalejt novej olej
s filtrem napojit nabitou baterii a pak tepr nastartovat. Snad se nepletu...
   Návrat  
senno je teď offline  senno
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:21   Citovat  

Jauda napsal:
V souvislosti tohoto tématu mě ale zajímá pár věcí - co bych měl všechno udělat, když bude auto v zimě stát? Myslím odpojit kromě odpojení bateri a občasnýho projetí (i když nevím, jak ho projedu bez SPZ to mi hlava nebere (? Auto budu mít sice v garáži, ale je to jen taková dřevěná čtyřstěnná místnost a tam moc teplo nebude...

Taky by mě to zajímalo,taky mám nevytápěnou garáž jkde moc velký teplo neni Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:25   Citovat  

koki... napsal:
Já jsem slyšel že v zimě startováni třeba po měsíci není uplně nejlepší. Ble Nejjistější je
podle mě odpojit baterii, vypustit olej, zkontrolovat fridex a nechat ho spát. A na jaře nalejt novej olej
s filtrem napojit nabitou baterii a pak tepr nastartovat. Snad se nepletu...

Ten olej by mě docela zajímal.. baterii odpojím, to jo, fridex bych měl mít do -40 nebo kolik.. ale hlavně mě zajímá, jestli ho sem tam startovat, nebo radši spíš ne.. či jaký další věci? Jestli třeba spíš víc nahustit gumy nebo míň.. nevím, nic dalšího mě nenapadá..
   Návrat  
koki... je teď offline  koki...
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:29   Citovat  

Jauda napsal:
Ten olej by mě docela zajímal.. baterii odpojím, to jo, fridex bych měl mít do -40 nebo kolik.. ale hlavně mě zajímá, jestli ho sem tam startovat, nebo radši spíš ne.. či jaký další věci? Jestli třeba spíš víc nahustit gumy nebo míň.. nevím, nic dalšího mě nenapadá..

Já mám v garáži taky docela zimu a udělal sem to takhle. Podle mě nestartovat, protože v zimě ten olej steče dolu a ztuhne a pak k tomu za měsíc prijít a natočit ho podle mě není ubec dobrý. Ble
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:36   Citovat  

Jauda napsal:

Tlak pneu nevím,ale čas od času bych do auta trochu strčil,aby se nezdeformovala pneu (i u skladovaných pneu bez ráfku je doporučeno je za 14dní vždycky trochu pootočit). Projetí (půjč si na tu chvilku značky z jiného auta,ne? Mrk ) se doporučuje kvůli brzdám - rez na kotoučích (mimochodem - promazal sis před zimou zadní pístky). Někdo někde psal,že se ve válcích při dlouhém stání může vysrážet voda a může nastat koroze - to nemám ověřené z žádného znaleckého zdroje,tak nevím... Baterii odpojenou nemám kvůli alarmu...

koki... napsal:
Já mám v garáži taky docela zimu a udělal sem to takhle. Podle mě nestartovat, protože v zimě ten olej steče dolu a ztuhne a pak k tomu za měsíc prijít a natočit ho podle mě není ubec dobrý. Ble

Podle tohohle článku není s 10W problém při -25°... Hraniční čerpací teplota je -30°... Myslíš,že u nás bude ještě někdy přes noc víc jak -20°? Já pochybuju... Takže startování kvůli oleji bych se nebál... Případně,když vím,že v zimě moc jezdit nebudu (max. projetí na dobití baterky a obroušení brzd v nízkých ot.),tak tam můžu dát nějaký levnější 5W...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:50   Citovat  

tak jestli s autem nechceš vůbec hýbat tak je nejlepší ho dát na kozy (na špalky) kvůli pneumatikám a zkontrolovat nemrznoucí kapaliny a odpojit baterku. Olej nevypoušťejte, to je nesmysl.

Podle mě je ale lepší auto jednou za 14 dnů na chvíli nastartovat, dobít baterku, pohnout s ním aby nebyly šišatý kola (vyjet před garáž a zpátky) a to můžeš udělat i když nemáš SPZ. Kotouče ti moc neoreznou pokud není v té garáži vlhko. Určitě nezatahovat ruční brzdu ale spíš auto zaklínovat nebo nechat v kvaltu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.11.2008 , 9:56   Citovat  

Hell, Preludez: díky kluci za info.. je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Garazovani auta pres zimu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích: