Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Help: polofunkční centrál...
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 17:39   Citovat  

Civic 6G, centrální zamykání s origo DO. Byl jsem minulý týden v Praze na Aquathermu, po cestě jsem se stavil v Ikei. Normálně jsem zamknul dálkou, pak i odemknul. Přijedu do Letňan a najednou nejde DO. Zkouším několikrát zmáčknout DO a nic. Tak jsem chtěl zamknout celý auto jen přes klíč. A ani to najednou nejde. Tak jsem to celý zaklapal ručně. Večer se jdu na to podívat, myslel jsem, že je špatná třeba pojistka na CZ. kouknu do pojistkovky a v pozici, kde si myslím, že je pojistka na CZ je prázdno, Dám pojistku a stejně nic. párkrát jsem to celý omačkal v konektorech ve dveřích a najednou to zase šlo komplet v pohodě. Do druhýho dne... Odemknul sjem ale už jsem zase nezamknul žádným způsobem celý CZ. Měl jsem samozřejmě podezření na špatný kabel v konektoru ve dveřích.... Dneska jsem tedy sundal celý dveře a našel jsem těsně před konektorem co se zaklapává do dveří, že je jeden kabel štípnutý. S radostí jsem jej zapájel, nasadil dveře a začal zkoušet. Mnoo... DO funguje, odemyká a zamyká, ale pouze řidičovy dveře ! když to zkouším klíčem, nebo pomocí kolíčku, tak furt jen řidičovi dveře. Je slyšet relé ve dveřích, ale prostě ostatní dveře to neovládá... Fakt jsem zkontroloval celý svazek ve dveřích i celý konektor, nikde nic není..

čím tohle může být ???

díky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 20:36   Citovat  

tak jsem si vytisknul schéma zapojení a buďto to bude špatné relé, nebo ještě jeden případně rovnou dva přerušené kabely ve svazku co vede do dveří. Civic to má napojený tak, že řidičovy dveře mají svůj výstup z relé a zbylé troje dveře taky svůj... takže bude ještě jednou rozborka a zborka dveří a konektoru Úsměv
Horší je, že se mi při nasazování dveří poškodil závit ve dveřích na horní šroub vrchního pantu, takže mám dveře nyní při otevření prověšené :-/ Když jsem chtěl sundat před dvěma roky dveře z pantů tak, že bych vyklepl ty tyčky v nich, tak mi to vůbec nešlo, proto jsem šel přes šrouby v pantech do dveří... měl jsem je sundané několikrát, vždy bez problémů a lehce. Bohužel jsem se do toho dneska pustil sám a to se dělá blbě, když jsou dveře tak těžký.. sice mi pod ně vychází vcelku dobře přepravka od piva, ale přece jen to na lehké doladění není....
takže až budu mít dveře opět dole, tak kouknu, jak vypadá závit, případně bych tam nechal bodnout COčkem jinou....

václavka je teď offline  václavka
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 20:42   Citovat  

Ahoj, mám na coupé taky origo centrál s dálkáčem.
Když jsem auto dostala tak šel normálně, ale došla mi baterka v ovladači tak jsem jí vyměnila a od té doby to šlo jenom někdy a ted už vůbec, další baterku jsem nekoupila ještě ale štve mě to
Kvůli čemu jsi sundával ty dveře?
čeká mě sundání tapecu na obouch stranách a kontrola kabelů, ale proč sundávat dveře?mi příjde práce navíc

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 20:52   Citovat  

jinak se nedostaneš pořádně zkontrolovat kabely v konektoru, případně je rovnou opravit. Úsměv Pokud člověk do dveří nedodělával dallší kabely tak je to dobrý, odklapnout konektor, a sundat dveře. Ale já tam mám dodělaný silnější reprokabely od zesilovače a spínání alarmu dle CZ. tak proto odstrojit, vytahat tyto kabely, konektor a sundat dveře.
hledal jsem teď nějakou fotku a žádnou nemám...

2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 20:59   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
jinak se nedostaneš pořádně zkontrolovat kabely v konektoru, případně je rovnou opravit. Úsměv Pokud člověk do dveří nedodělával dallší kabely tak je to dobrý, odklapnout konektor, a sundat dveře. Ale já tam mám dodělaný silnější reprokabely od zesilovače a spínání alarmu dle CZ. tak proto odstrojit, vytahat tyto kabely, konektor a sundat dveře.
hledal jsem teď nějakou fotku a žádnou nemám...

Tak to beru, tak repro jsou origo a nic jinýho než originál by tam nemělo být
dveře se mi sundávat nechtějí, na běžnou kontrolu co tomu asitak je stačí tapec snad

nevím kterej konektor myslíš, ale předpokládám nějakej než sundáš dveře abys odpojil kabeláž

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 21:16   Citovat  

po sundání tapecu zkontroluješ vnitřek dveří, ale tam to většinou vše funguje Úsměv jedná se o konektor, který je vidět po otevření dveří. V C5G jsem v tom konektoru měl dva kabely "upadlý oxidací" Smutný

šel jsem ti to vyfotit, nějak moc dobře to nedopadlo ale k pochopení to stačí Mrk

IMG_8946.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_8946.JPG, 36.74 kB

IMG_8947.JPG

IMG_8947.JPG, 51.04 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 21:18   Citovat  

ten velký je origo, sundává se tak, že na vrchní hraně je "mačkací plastová západka", kterou zmáčkneš a konektor vysuneš směrem od dveří...

2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 21:22   Citovat  

Pepino_Honda napsal:
ten velký je origo, sundává se tak, že na vrchní hraně je "mačkací plastová západka", kterou zmáčkneš a konektor vysuneš směrem od dveří...

dík za podrobnej návod- konektory rozpojit vážně umým =)
děkuji moc za fotečky, autí mi stojí na dvoře a j tam bahno takže se mi tam ted nechtělo lítat s baterkou
až bude čas tak na to mrknu a případně to sem přidám at ostatní co budou hledat mají aspon nějaké info

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 21:27  Naposledy upravil Pepino_Honda dne 4.12.2008 , 22:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

s tím rozpojením jsem to nemyslel zle Úsměv Já jen, že jsem na něj zase 5 minut koukal a hledal, jak ho sundat, kde je západka, která část zůstane na dveřích a která ne Úsměv vzpoměl jsem si na konektor na C5G a tam je to trochu jiný a nějak jsem si nemohl vzpomenout na ten na C6G Úsměv

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 21:39   Citovat  

Ahoj, hele taky mi nejde centrál pořádnej výtlem pořádnej výtlem jenže u mě to je poškozenou zásuvkou ve dveřích Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2008 , 23:20   Citovat  

eXi_ napsal:
Ahoj, hele taky mi nejde centrál pořádnej výtlem pořádnej výtlem jenže u mě to je poškozenou zásuvkou ve dveřích Smutný

jakou zásuvkou myslíš??mě to přestalo jít ted úplně a bojím se co tam najdu nebo spíš nenajdu až to rozdělám

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2008 , 2:00   Citovat  

václavka napsal:
jakou zásuvkou myslíš??mě to přestalo jít ted úplně a bojím se co tam najdu nebo spíš nenajdu až to rozdělám

mam narušenou kabeláž ke dveřím.. takovou tu jak se hýbe když otevřeš dveře noo naštvanej jsem zvědavej co s tim provedu.. sundam blatník, a budu chytřejší OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 18:52   Citovat  

tak jsem to dneska opět rozhodil a šel hledat závadu. Dle schématu jsem našel, že to to musí být bíločervený případně bíloněco /nevím sakra jaká, schema jsou v garage/ Prošmejdil jsem kde co a nemohl jsem to najít. V konektoru ze strany od sloupku je natlačeno hodně vazelíny, takže tam nebylo moc vidět. Tak jsem začal zkoušet jestli nejsou špatný v konektoru. A najednou mi zůstal v ruce volný ten bíločervený. Praskl ten kovový konektůrek, co je zastrčen v plastovém konektoru. Ale přes tu vazelínu to nebylo vidět. Bohužel jsem nenašel žádný takový, který by se vešel do origo konektoru, tak jsem ho vytáhl bokem a protáhl dodělávanou průchodkou na alarm a tam jsem to pak napájel zase na origo kabel. Doufám, že to vydrží už dlouho, už se mě nechce to rozebírat Úsměv Ale mám to vše opět funkční a to je hlavní.... jen jsem měl teda fakt "štěstí", že se mi pokazily dva kabely najednou.... Úsměv

2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 19:38   Citovat  

Taky mám vyřešeno, dneska jsme půl dne laborovali s václavem
a nakonec konektor plný vazelíny, nevím jestli je to origo nebo co, ale jako vazelína na kontakty to nevypadalo
Václav to hezky vyčistil a najedou to normálně funguje
Nevíte někdo jestli ten konektor má být od výroby plnej vazelíny, příjde mi to zvláštní

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 1:45   Citovat  

V konektoru 4G Civica je bila vazelina,takova,co pripomina teplovodivou pastu (proste hodne ulpiva a nechce se ji pryc).Je tam z duvodu zabraneni oxidace konektoru,takze tam ma byt.Mozna,ze je volnejsi pin v konektoru a kdyz tam uz ta vazelina neni,tak kontakt chytne.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 9:42   Citovat  

spíš jak s tím pomlel tak se to přitlačilo a spojilo. bez tý vazelíny to chvíli chodit bude ale jak se tam dostane voda bude to našrot.

lulin je teď offline  lulin
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 11:47   Citovat  

Tohle bude asi běžná nemoc C6G, mě zase zlobilo stahování okýnka u spolujezdce a zanedlouho se přidalo i řidičovo a centrál a repro a zrcátko a druhý Velmi šťastný
A vyřešil sem to takhle...

Obraz090.jpg

Obraz090.jpg, 277.4 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Help: polofunkční centrál...
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích: