Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zachraňte českého Ježíška!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 14:34   Citovat  

Možná to na honda fórum nepatří, ale poté co se tady objevily recepty, hry a různé jiné úchylárny, si sem dovolím vložit odkaz na petici pro záchranu českého Ježíška:

Zachraňte Ježíška!

Pokud vám neni lhostejný osud českých tradic a bojíte se stejně jako já amerikanizace, vyjádřete svůj názor podpisem petice OK

Díky všem! Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 14:42   Citovat  

souhlasím, už loni bylo myslím něco takového v oběhu OK
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 14:59   Citovat  

Jedna z mála pet(l)ic, kterou rád podškrábnu... Ten západní děda Mráz "do baráku" nesmí! Stačí Santa na Hrasě,ne? HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 15:01   Citovat  

vojt4s napsal:
souhlasím, už loni bylo myslím něco takového v oběhu OK

Dík! Určitě bylo něco už loni (dokonce letos existuje ještě projekt "anti-claus" nebo tak nějak) - ale tohle má smysl každej rok Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 15:03   Citovat  

Hellborn napsal:
Jedna z mála pet(l)ic, kterou rád podškrábnu... Ten západní děda Mráz "do baráku" nesmí! Stačí Santa na Hrasě,ne? HaHaaa

Moja řeč Velmi šťastný
   Návrat  
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 15:05   Citovat  

Podepsáno Mrk nesnáším amíky tak nevim proč bych tady měl mít toho jejich šaška satana klause Úsměv)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 15:44   Citovat  

Nevím mě nějak Santa nevadí, docela sympatickej dědula HaHaaa
Ono líbí se mě že v Americe o Vánocích je skoro na každým rohu,ale zato u Ježíška nevím ani jak vypadá to mi hlava nebere Úsměv
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 15:58   Citovat  

jj myslím že jsem sem už něco takovýho dálal minulej rok HaHaaa Nebo to bylo na jiné forum to mi hlava nebere HaHaaa Je jen na lidech co se jim líbí. Nebo chcete zakázat veškerý reklamy na santu apod.? šuk
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 15:59   Citovat  

Ja moc nemusim oboji. Tyhlety svatky co vymyslela nejaka sekta pořádnej výtlem... Ale rad si odpocinu HaHaaa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 17:21   Citovat  

rooney napsal:
Nevím mě nějak Santa nevadí, docela sympatickej dědula HaHaaa

To je Děda Mráz taky... Akorát, že žádný politik ve svém projevu neříká, že Ježíšek už zestárnul a stal se z něj Santa Klaus, jako to bylo u dědy mráze...
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 19:44   Citovat  

jezisek neexistuje
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 20:43   Citovat  

santa claus je jen coca colou vymyslena podoba jeziska.. holt je to nakej starej john.. .ale taky ho nemam rad rad se podepisu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 20:49   Citovat  

kamol napsal:
jezisek neexistuje

Cože?!?!? Tak to koukám!
   Návrat  
Miška je teď offline  Miška
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 21:06   Citovat  

kamol napsal:
jezisek neexistuje

Coze??ted ste me teda zkazili vanoce...... Smutný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 21:22   Citovat  

ježíšek už vyrostl, byl z něj starej dědek a teď by to chtělo ani nějakého Santa Zombie ...

Sorry, ale lidem, co vymejšlej tyhle petice bych dal víc práce, evidentně se nuděj.

Osvíceným doporučuji Kubrickovy Vánoce na zeměploše je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 21:35   Citovat  

Miška napsal:
Coze??ted ste me teda zkazili vanoce...... Smutný Velmi šťastný Velmi šťastný

co si ho nekdy videla pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 21:36   Citovat  

Daver napsal:
ježíšek už vyrostl, byl z něj starej dědek a teď by to chtělo ani nějakého Santa Zombie ...

Sorry, ale lidem, co vymejšlej tyhle petice bych dal víc práce, evidentně se nuděj.

presne tak uz nevi co by pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2008 , 22:01   Citovat  

Daver napsal:

Davere, sorry, ale myslim, že nemáš pravdu. Tady přece vůbec nejde o Ježíška, Santa Clause, Vánoce nebo náboženství. Smyslem týhle petice neni rozbouřit občanský nepokoje. Nikdo nechce, aby naši zákonodárci přijali nějaký opatření, který by zakázalo Santa Clause. Žijeme v demokracii, takže každej má právo věřit čemu chce. Smyslem projektu Zachraňte Ježíška je přimět lidi, aby se zamysleli nad současným zkomercializovaným světem a dokázali odlišovat národní tradice od převzatých marketingových triků. Nejsem žádnej radikální vlastenec, ale myslim, že v současný době (možná víc než kdykoliv jindy) je potřeba pečovat o národní vědomí a udržovat vlastní tradice. Buďme rádi, že se najdou lidi, který se "evidentně nuděj" a který jsou ochotný nezištně věnovat svůj čas a úsilí něčemu tak smysluplnýmu, i když je to něco tak relativně bezvýznamnýho, jako je petice pro záchranu Ježíška! Obětuj, prosím, tři minuty svého drahoceného času a přečti si jejich web...

Sorry za takovej výlev Se stydím
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 0:02   Citovat  

Jarys napsal:
Davere, sorry, ale myslim, že nemáš pravdu. Tady přece vůbec nejde o Ježíška, Santa Clause, Vánoce nebo náboženství. Smyslem týhle petice neni rozbouřit občanský nepokoje. Nikdo nechce, aby naši zákonodárci přijali nějaký opatření, který by zakázalo Santa Clause. Žijeme v demokracii, takže každej má právo věřit čemu chce. Smyslem projektu Zachraňte Ježíška je přimět lidi, aby se zamysleli nad současným zkomercializovaným světem a dokázali odlišovat národní tradice od převzatých marketingových triků. Nejsem žádnej radikální vlastenec, ale myslim, že v současný době (možná víc než kdykoliv jindy) je potřeba pečovat o národní vědomí a udržovat vlastní tradice. Buďme rádi, že se najdou lidi, který se "evidentně nuděj" a který jsou ochotný nezištně věnovat svůj čas a úsilí něčemu tak smysluplnýmu, i když je to něco tak relativně bezvýznamnýho, jako je petice pro záchranu Ježíška! Obětuj, prosím, tři minuty svého drahoceného času a přečti si jejich web...

Sorry za takovej výlev Se stydím
tak tohle mne dosti rozesmálo...tradice HaHaaa nez se bude nekdo rozcilovat na tim ze pred jezíska nekdo strká santu ,mel by hloubeji zabrednout do toho co je tradice...pak by zjistil neco o pohanských zvycích a to nejen na nasem uzemí...a jak prevest a vykorenit tyto zvyky z lidí ... na tyto svátky a oslavy pohanské nabouchat ve stejném termínu krestanské,zajimave ze to vzdy vychází na stejnej den.A proc u nás máme vetsinou kapra na stole? Mno lobování a uplatky jsou staré co je svet svetem...jeste ze rozumberkové potrebovali zvísit odbyt...pak stací jen farár a pár slov pred svátky omílat pred svíma oveckama...dárky pod stromecek??? mno jak je to starej zvyk??? proste bud mlcme a mejme kazdý to své,nekdo jeziska nekdo santu a nekdo jehovisty za rodice,nebo striktne dodrzujte tradice...tudís jsme v ceských luzích a hájích tak pric s novotou jako jezísek a vratme se ke korenum.A nebo nechme evoluci evolucí at se jedná o jazyk,vanocní svátky nebo vyholování dámského prirození...vsem veselé svátky a bobry do kalhotek to je prece tradice...preje vám vánocne naladené pako...

ps:nekterí z vás jsou koukám vetsí paka nez já pořádnej výtlem
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 0:21   Citovat  

pako: :D fakt super. Ja jsem taky spis pohan.... at tahnou k sipku vsichni tri (duchodce Mraz, Satan Klaus aneb maskot CocaColy i krestan Jezis).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 1:00  Naposledy upravil Jarys dne 7.12.2008 , 1:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

PAKO napsal:
tak tohle mne dosti rozesmálo...tradice HaHaaa nez se bude nekdo rozcilovat na tim ze pred jezíska nekdo strká santu ,mel by hloubeji zabrednout do toho co je tradice...pak by zjistil neco o pohanských zvycích a to nejen na nasem uzemí...a jak prevest a vykorenit tyto zvyky z lidí ... na tyto svátky a oslavy pohanské nabouchat ve stejném termínu krestanské,zajimave ze to vzdy vychází na stejnej den.A proc u nás máme vetsinou kapra na stole? Mno lobování a uplatky jsou staré co je svet svetem...jeste ze rozumberkové potrebovali zvísit odbyt...pak stací jen farár a pár slov pred svátky omílat pred svíma oveckama...dárky pod stromecek??? mno jak je to starej zvyk??? proste bud mlcme a mejme kazdý to své,nekdo jeziska nekdo santu a nekdo jehovisty za rodice,nebo striktne dodrzujte tradice...tudís jsme v ceských luzích a hájích tak pric s novotou jako jezísek a vratme se ke korenum.A nebo nechme evoluci evolucí at se jedná o jazyk,vanocní svátky nebo vyholování dámského prirození...vsem veselé svátky a bobry do kalhotek to je prece tradice...preje vám vánocne naladené pako...

ps:nekterí z vás jsou koukám vetsí paka nez já pořádnej výtlem

jj, čekal jsem, že někdo začne polemizovat na téma vánočních svátků a křesťanských tradic. No pako, v podstatě s tebou souhlasim, ale mrzí mě, že jsi nepochopil můj příspěvek. Pravděpodobně jsem se špatně vyjádřil, tak to zkusím znova. Jen bych si na úvod dovolil menší objasnění pojmu tradice: Tradice znamená předávání, a to nejčastěji mezigenerační předávání poznání, schopností, obyčejů či mravů v rámci kultury nebo skupiny (zdroj: wikipedie). Když si uvědomíš, co je to kultura (tady už si definici najdi sám), tak z definice tradice nevyplývá, že by tradice vznikla nějak sama o sobě. Samozřejmě, že i tradice se postupem času vyvjí, že se obměňuje a dotváří. To je naprosto přirozenej vývoj. Ale tuhle - jak jí nazýváš - evoluci dělají lidi. A teď se dostáváme ke smyslu mýho příspěvku: netvrdím, že naše ČESKÝ tradice (český proto, že jsou typický pro českou kulturu) jsou nějak původní a originální - ale považuju tyhle tradice za lepší, než jsou ty, který se k nám přirozenou "evolucí" způsobenou globalizací dostávaj třeba z USA (například Santa Claus). Nenutim nikoho, aby se zřekl Santy, jen chci, aby se každý SÁM zamyslel a rozhodl, jaká tradice, zvyk (nazvi si to, jak chceš) je mu bližší a nenechal si slepě vsugerovat nějaký umělý marketingový triky!

Mimochodem, když tak pohrdáš tradicemi - co budeš dělat na Štědrý den? Kapříček, stromeček, dárečky - budou..?

ps: chápu, že tvoje přezdívka tě k tomu nezavazuje, ale zkus trochu přemýšlet Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 1:01   Citovat  

Bitkar napsal:
pako: Velmi šťastný fakt super. Ja jsem taky spis pohan.... at tahnou k sipku vsichni tri (duchodce Mraz, Satan Klaus aneb maskot CocaColy i krestan Jezis).

podruhý: tohle nemá s křesťanstvím nic společnýho! Taky nejsem žádnej pánbíčkář... (ale vim, že Ježíš nebyl křesťan)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 2:06   Citovat  

Mimochodem, když tak pohrdáš tradicemi - co budeš dělat na Štědrý den? Kapříček, stromeček, dárečky - budou..?

ps: chápu, že tvoje přezdívka tě k tomu nezavazuje, ale zkus trochu přemýšlet Velmi šťastný[/quote]nepohrdam tradicema,necti co napsáno není,pak spatne dedukujes.tradice jakakoliv ale prece musí míti pocátek...tak hold k nekomu se vetre santa,neboj ,masove to nebude...v panelácich nejsou krby HaHaaa ... proste nekomu je príjemné ze santa je narozdíl od jezíska bezpartijní.Ale jestli chces zachranovat tyto tradice petice ti nepomuze,musís na to salamonsky,koukni nejdríve kdo za tím stojí a pak ho zacni ovlivnovat,,,,a jestli netusís kdo tak to jsou vesmes zenský co ovlivnujou tenhle svet.muzes sebevíc delat osvetu treba o valentýnu,ze to je bla bla reklama z emeriky aby se prodalo více cetek...mno a vysvetli to ctrnáctýho zenský...to tohle certovský pléme tocí ekonomikou protoze musí mít neco jiného neco lepsího neco víc nezli ta druhá...to oni nechají vetrít za ceské dvere santu...neboj ,ja bych to nevidel tak cerne,koukni se ze se ti emericani snazej,dokonce již čtyrikrát se pokusili vystrnadit naseho ceskeho svejka z bitevniho pole nejakým Rambem a co ,svejk zustal svejkem...apropo vis o tom ze ceská tradice byla do nedávna mít jako hlavní auto skodu....tak se pochlap
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 6:50   Citovat  

Ja jsem zastance Ježíška, Santa nebo Děda mi nevadi ale at ho mame kazdy tam kde patrí.
Ovsem kdyz je nekdo odnekud jinnud at si to uznává i u nás. OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 12:34  Naposledy upravil Jarys dne 7.12.2008 , 15:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nerad bych tady rozvíjel nějakou sáhodlouhou diskuzi (už tak jsme toho napsali dost Velmi šťastný), tak snad jen pár připomínek:
PAKO napsal:
necti co napsáno není,pak spatne dedukujes

Číst mezi řádky a pochopit postoj autora by měla být základní schopnost čtenáře. Z toho, jak ses vyjádřil o "převedení a vykořenění pohanských zvyků", "nabouchání křesťanských zvyků ve stejném termínu", "lobování a úplatky rodu Rožmberků" a "omílání pár slov farářem před svýma ovečkama" je možný usuzovat, že máš k těmto tradicím spíš negativní vztah. Já jsem to tak pochopil (netvrdim, že jsem to pochopil správně).
PAKO napsal:
santa je narozdíl od jezíska bezpartijní

Tak tady jsi rozesmál ty mě HaHaaa Santa je bezpartijní? Obchodní řetězce nepovažuješ za partaj? Když je v tvým smyslu
slova partají církev, měl bys za partaj považovat i tuhle "obchodnickou komunitu". Ať už je to zmiňovaná Coca-Cola nebo White Rock, která už roku 1915 začala znázorňovat Santu v současný podobě (zdroj: wikipedie).
PAKO napsal:
jestli chces zachranovat tyto tradice petice ti nepomuze,musís na to salamonsky,koukni nejdríve kdo za tím stojí a pak ho zacni ovlivnovat

Znovu opakuju: nečekám, že petice nějak výrazně přispěje k udržení českých tradic. Jde o to, aby se každej zamyslel nad tím, co je mu bližší a třeba si i něco bližšího zjistil o významu jednotlivých tradic. Jestli budeš svým dětem vyprávět, že dárky nosí Ježíšek, Santa Claus nebo Daverův Santa Zombie mi je jedno - máš na to právo! Ale jak už někdo psal výše - mě Santa do baráku nesmí Ble

Tvoje teorie o tom, jak ženský řídí svět je hodně zajímavá, ale upřímě v takhle zjednodušený formě tomu moc nevěřim. Možná kdybys to trochu víc rozvedl a předložil nějaký dobrý argumenty, tak by to bylo docela zajímavý čtení OK (aspoň by na web H-C přibyl nějakej novej článek HaHaaa - fejeton na aktuální téma).

PAKO napsal:
apropo vis o tom ze ceská tradice byla do nedávna mít jako hlavní auto skodu

To snad ne? HaHaaa Tohle považuješ za tradici? Sice by to vysvětlovalo lecos z toho, co jsi tady napsal, ale chce se mi spíš věřit tomu, že jsi chtěl zakončit nějakou vtipnou glosou ale v 0:06 už se náměty hledaj těžko (já mám problémy i teď "po ránu" Velmi šťastný ). Pro vysvětlení doporučuju definici tradice uvedenou výše...

Doufám, že se mi aspoň trochu povedlo objasnit, proč jsem sem ten odkaz dal, a že lidi se aspoň na tím vším trochu zamyslí... Honda
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 14:22   Citovat  

at jdou se svyma amerikánskýma tradicema nekam jinam .... ježíšek je náš Velmi šťastný ! OK podepsáno.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 14:26   Citovat  

kdo z vas videl jeziska? pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
jakypak triky zerete tripy pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2008 , 14:31   Citovat  

kamol napsal:
kdo z vas videl jeziska? pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
jakypak triky zerete tripy pořádnej výtlem pořádnej výtlem

"Šak vašu p**u jsem taky neviděl a věřím, že ji máte" Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 4:35   Citovat  

Jarys napsal:
"Šak vašu p**u jsem taky neviděl a věřím, že ji máte" Velmi šťastný
to jo ale stací ji stáhnout kalhotky a ona tam je,kdyz ovsem to nebude tranďák....ale vís kolikrát já cihal na jezíska a nic??? ani pod kobercem nebyl.Navrch to je neetická a hlavne protizákoné u nás nechat pracovat deti a mnohdy do pozdních nocních hodin.To uz je prípustnejsí pracující duchodce santa ci deda mráz....me se vánoce líbej ,mám rád kdyz koukás rodine do ocí a ona je stastná ze se zase sesla,dárky jako takové pro mne dostat je sice milé ale obesel bych se bez nich...mno a detem se hold musí neco nalhat...ano vánoce jsou o detské víře a o lhaní a k té víře jsme se dopracovali nejdríve tím lhaním...nehodlám to moralizovat,z detského pohledu to je adrenalin jako bejk a kdyz to prijde to uvolnení stestí,co muze pro rodice být za krásnejsí pohled....ano ke mne dodnes chodí jezísek ,bude chodit i nadále,jen nechápu proste petice tohoto tipu...tradice musí zít prirozenou cestou...nebo ze by v nasich ulicích zacli vládnout okraslovací spolky a nakazovali jakou barvu mají mít kytky za oknem ze santí vyzdoba nesmí bejt a podobne...brrr z toho se mi delá zle,to sem z emeriky netahejte. a jestli nekdo jeziska chce tak az dítko bude poskakovat u vitríny a kricet jééé mamí santa a prinese mi darecky,,ne ne ten k nám nechodí k nám chodí jezísek....pripadne dalsí eliminace je ,venovat se detem a necpat je pred TV aby od nich byl klid...a jsem ve veku kdy mí kamarádi dítka mají a kdyz nekde vidim tri ctyrlete dítko mluvící jen lá lá pooo styl teletabís tak je mi zle ,TV je mocná ale rodice mají vetsí moznosti .I tak se dá zachovat tradice....necucet na santu v TV nekupovat santu na dvd.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 11:58   Citovat  

Pako, ve vší úctě k Tobě a k Tvým názorům, připadá mi, že jsi nepochopil nic z toho, co jsem tady psal. Nemám už sílu vysvětlovat to znova. Všechno, co jsem k tomu chtěl říct, jsem pracně vypotil v předcházejících příspěvcích.

Díky za plodnou diskuzi a šťastné a veselé Vánoce (s Ježíškem) Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zachraňte českého Ježíška!
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina