Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rover vs. Honda
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:17   Citovat  

Chtěl jsem se zeptat které modely těchto dvou značek jsou stejné a jak je to vlastně možné, když rover je anglická značka a honda japonská, protože do té doby dokud jsem neviděl pár přísěvků tady, jsem myslel že nemají nic společného. Jestli tady někde je podobné téma tak se omlouvám, ale nic mi to nenašlo nebo jsem to přehlídnul, protože mi to našlo 30 stran plných témat jejichž názvy s podobnou otázkou neměly nic společného Se stydím díky za odpovědi Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:22   Citovat  

rover 618 nebo alespon ta rada 600 je stejna nebo podobna jak muj anglicky accord myslim...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:36   Citovat  

Rover 200 do r.v. 95 je stejny jako Honda Concerto

ja mam toho rovera.....jsou tam nejake rozdily - zadni svetla, blinkry v narazniku, na palubce mam takovy gumovy zlabek, honda tam nema nic (nebo jsem to jeste nevidel) pak mam kolem zapalovani takovy cerveny krouzek, ktery sviti kdyz se otevrou dvere a nejspis jeste neco...jinak kastle podvozek motor je to same.....takze dily shanim na concerto, kdyz nejsou na rovera...... motor honda konkretne D16Z2
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:38   Citovat  

Především úzká spolupráce ... Honda dodávala Roverovi kvalitní benzínové motory a Rover Hondě zase Diesely, teda než honda udělala iCTDI HaHaaa

A nedělali náhodou ve stejný fabrice auta ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:38   Citovat  

Hrošík napsal:
Rover 200 do r.v. 95 je stejny jako Honda Concerto

ja mam toho rovera.....jsou tam nejake rozdily - zadni svetla, blinkry v narazniku, na palubce mam takovy gumovy zlabek, honda tam nema nic (nebo jsem to jeste nevidel) pak mam kolem zapalovani takovy cerveny krouzek, ktery sviti kdyz se otevrou dvere a nejspis jeste neco...jinak kastle podvozek motor je to same.....takze dily shanim na concerto, kdyz nejsou na rovera...... motor honda konkretne D16Z2

motory v roverech sou honda?? to čučim jak puk ale asi jen v některých modelech, my jsme měli 420 a ted máme 75 a nikdy bych si ani nepředstavil že by mohli mít tyle dvě značky něco společnýho Tak to koukám! jinak rover taky super auto OK HaHaaa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:40   Citovat  

No jak možná víš,tak se třeba Civic vyrábí v Anglii... No a cca v letech 92-00 Honda s Roverem spolupracovala, brala od něj 2.0 TD a dávala do nich benzínové motory... Podobné Roverům (čísla po mně nechtěj) jsou Concerto, Civic 6g 5D (Angličák), Accord 5g je taky podobný nějakému Roveru, u Accordu 6g nevím... Jo a Rover coupe Turbo má hodně podvozkových dílů s Integrou...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:40   Citovat  

Daver napsal:
Především úzká spolupráce ... Honda dodávala Roverovi kvalitní benzínové motory a Rover Hondě zase Diesely, teda než honda udělala iCTDI HaHaaa

A nedělali náhodou ve stejný fabrice auta ?

Dík další vědomost. Ale stejně mi nejde do hlavy podobnost v kastli... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:43   Citovat  

Hellborn napsal:
No jak možná víš,tak se třeba Civic vyrábí v Anglii... No a cca v letech 92-00 Honda s Roverem spolupracovala, brala od něj 2.0 TD a dávala do nich benzínové motory... Podobné Roverům (čísla po mně nechtěj) jsou Concerto, Civic 6g 5D (Angličák), Accord 5g je taky podobný nějakému Roveru, u Accordu 6g nevím... Jo a Rover coupe Turbo má hodně podvozkových dílů s Integrou...

tak to vypadá že spolu spolupracovali dost takže si asi navzájem radili... hele tohle to je kvalitní dej to tam, tenhle model se lidem líbí nechceš to za pár motorů okopírovat? Velmi šťastný
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:43   Citovat  

Vojtas napsal:
Dík další vědomost. Ale stejně mi nejde do hlavy podobnost v kastli... to mi hlava nebere

krom tvaru blizsi podobnosti nehledej...acco a R600 jsou dlouhe nizke a siroke...ale svetla nebo tak,to vubec...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:44   Citovat  

Hellborn napsal:

Dovolím si jen malou opravu, Honda a Roverem kooperovali mezi léty 1989-1995, v roce 1996 koupil BMW Rovera a bylo po spolupráci (možná to bylo až 1997, teď si nejsem jistý)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:47   Citovat  

Škoda že když byl rover na holičkách nepomohla honda, nebo neodkoupila asi by to bylo rozumnější než mg. Ti si ted všude cpou znak a rover už prakticky není.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:48   Citovat  

no jasne.....jen do roku 95 potom uz mel rover svoje modely a svoje K motory.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:49   Citovat  

Rom. napsal:
Dovolím si jen malou opravu, Honda a Roverem kooperovali mezi léty 1989-1995, v roce 1996 koupil BMW Rovera a bylo po spolupráci (možná to bylo až 1997, teď si nejsem jistý)

jo taky jsem si říkal že to bylo dřív, novější modely už žádnou podobnost nemají např 75 je naprosto odlišná od všech. tak díky za postřehy věděl jsem že se tady toho dozvim nejvíc je to dobrý Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:50   Citovat  

Vojtas napsal:
Škoda že když byl rover na holičkách nepomohla honda, nebo neodkoupila asi by to bylo rozumnější než mg. Ti si ted všude cpou znak a rover už prakticky není.

BMW zapricinil konec Rovera a pak ho za symbolickou cenu zase prodal do anglie, jenomze uz nemohli pouzivat znacku rover, tak je to MG rover.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:51   Citovat  

Vojtas napsal:

Možná to byla škoda, možná rozumná věc ... BMW si taky nechalo jen Mini a po pár letech se Rovera rychle zbavili
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 18:58   Citovat  

njn takovej je obchod. ale tím že nějaká značka odkoupí jinou jen za účelem jednoho modelu je dost velká hloupost, protože ten model už nebude jako dřív když je pod jinou značkou jiným návrhářem a používají jinou technologii. akorát zaviní že se značka nebude dál rozvíjet a spoustu lidí to zamrzí. KO
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:10   Citovat  

Vojtas napsal:
njn takovej je obchod. ale tím že nějaká značka odkoupí jinou jen za účelem jednoho modelu je dost velká hloupost, protože ten model už nebude jako dřív když je pod jinou značkou jiným návrhářem a používají jinou technologii. akorát zaviní že se značka nebude dál rozvíjet a spoustu lidí to zamrzí. KO

nehledej logiku tam kde neni, dnes je vse jen o penezich.. OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:18   Citovat  

Newer napsal:
nehledej logiku tam kde neni, dnes je vse jen o penezich.. OK

právě mi příde jak z tohohle můžou náký prachy vydělat když mají modely maximálně stejný název... nehledě čechů a škodovky... svatoušek
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:24   Citovat  

Vojtas napsal:
právě mi příde jak z tohohle můžou náký prachy vydělat když mají modely maximálně stejný název... nehledě čechů a škodovky... svatoušek

Prodává reklama a značka, né už, jak je to auto kvalitní u většiny populace
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:26   Citovat  

alien44 napsal:
Prodává reklama a značka, né už, jak je to auto kvalitní u většiny populace

dobrá ale většina lidí si auto koupí podle toho jestli se jim líbí, ne podle toho že viděli v reklamě auto a všechno u něj chválili tak by to mohl být dobrý kup.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:28   Citovat  

Vojtas napsal:
dobrá ale většina lidí si auto koupí podle toho jestli se jim líbí, ne podle toho že viděli v reklamě auto a všechno u něj chválili tak by to mohl být dobrý kup.

Hodně lidí si koupí mini už jen kvůli toho jména a to bavoru asi stačí, protože zase zaberou kousek trhu, kde ještě nebyli
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:29   Citovat  

Navíc zlikvidují konkurenci, takhle se to dneska dělá. Investice do budoucnosti Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:34   Citovat  

no mini je třeba zrovna jedno z aut který bylo přebraný jinou firmou ale zůstala ta originalita a původní název/znak... zato ty nový mg předělávky roverů nejsou tak hezký jako starší modely.
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:36   Citovat  

Rover 400 je hodne podobny 6gen 5D anglicaku. Stejne praskajici kliky, nebo spis cele dvere, palubni deska vypadala taky stejne, co sem do jednoho Roveru kouka, zadni svetla jen podobna, naraznik vypada taky stejne a benzinove motory sou z Honda Vic se zvenci vykoukat neda, ale pri takovehle podobnosti bych cekal i sdileni podvozku.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:37   Citovat  

Vojtas napsal:
no mini je třeba zrovna jedno z aut který bylo přebraný jinou firmou ale zůstala ta originalita a původní název/znak... zato ty nový mg předělávky roverů nejsou tak hezký jako starší modely.

šetří se, kde se dá. Po levných věcech je hlad. Viz dacia alias výbava favoritu v nové kastli
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:40   Citovat  

alien44 napsal:
dacia alias výbava favoritu v nové kastli

pořádnej výtlem když sem si to čet poprvý smál sem se, ale pak mi došlo že to je safra pravda! OK
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:40   Citovat  

alien44 napsal:
šetří se, kde se dá. Po levných věcech je hlad. Viz dacia alias výbava favoritu v nové kastli

No preci jen lepsi nez prvni Suzuki Swift a nez Thalia, kde se mlatim vzadu dohlavy, jak to ma svazujici se strechu (nova Thalia taky). Dneska sdily kde kdo, kde co. Sciroco je zas predrazenej prekapotovanej Golf...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:44   Citovat  

DrSlimm napsal:
No preci jen lepsi nez prvni Suzuki Swift a nez Thalia, kde se mlatim vzadu dohlavy, jak to ma svazujici se strechu (nova Thalia taky). Dneska sdily kde kdo, kde co. Sciroco je zas predrazenej prekapotovanej Golf...

Na tom něco bude OK ale zase plno lidí si sciro koupí už jen kvůli toho, že někdy jezdili ve starém a teď, když si to můžou dovolit, tak si koupí nové
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 19:49   Citovat  

alien44 napsal:
Na tom něco bude OK ale zase plno lidí si sciro koupí už jen kvůli toho, že někdy jezdili ve starém a teď, když si to můžou dovolit, tak si koupí nové

jo spousta lidí tak uvažuje... proč měnit auto za jiný když starý jezdilo dobře a tohle z toho hlediska že je novější by mělo být i dokonalejší... utratí celoživotní úspory za vlastní ''hloupost''... asi jako starý pár v kauflandu, šli potkali kyblík plnej kříd slevněnej na půl (kolik to bylo bych kecal už si to nepamatuju) a děda povídal: hele bábo tohle vemem je to slevněný na půl to se vyplatí... a víš na co to je?... ne ale mohlo by se nám to hodit... šup a už s tím ujížděli na pokladnu Velmi šťastný jenom tady teda neutratili celoživotní úspory Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:03   Citovat  

Vojtas napsal:
jo taky jsem si říkal že to bylo dřív, novější modely už žádnou podobnost nemají např 75 je naprosto odlišná od všech. tak díky za postřehy věděl jsem že se tady toho dozvim nejvíc je to dobrý Honda

každý majitel BMW v roku 2003 ked videl rover 75 musel to auto prekliat,lebo majitelovi tiež prispel na jeho kúpu/totiž rover 75 je tak na 70% bmw 3 /asi tak ja sam mám accord z roveráckym motorom a to je iný príbeh/až po 22 /sprosté slová sú tu aj tak zakázané
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rover vs. Honda
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina