Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklá řemenice :(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 9:31   Citovat  

Zdravím lidi Smutný tak jsem minulej týden psal příspěvek o podivným cvrlikání z přední části auta .. už asi tušim čim to bylo. Dneska cestou do Plzně mi praskla řemenice ... Lehce mi drhne alternátor a dělá ty podobný zvuky cvakavý který jsem asi slyšel.

Tak jsem si řikal hmm prů.:mravenec: ale dobrý .. jenže teď chuťovka - klikovka na který je to kolečko co řemenici pohání je pryč Smutný Nebo alespoň to kolo .. prostě tam neni v jednu chvíli jsem slyšel velkou ránu a tzo bylo asi ono ... takže nevím jestli se to bude dát ještě opravit. Protože buhví co všechno dalšího se ještě vy*ralo .. takže se budu muset odtahnout do servisu a ... jestli si tam řeknou o 30.000 tak bude jedna Preludka 4G na prodej Smutný a já si asi hodim mašli ...

Takže nepodceňujte drhnoucí alternátor lidi !
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 10:09   Citovat  

kdybyste někdo měli na prodej alternátor tak prosim písněte .. nevim jistě jestli se bude muset vyměnit ale ... asi jo...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 11:25   Citovat  

Nevíte alespoň někdo jak je to napojení na klikovku u preludek dělaný ? Protože mam nepříjemnej pocit že se možná urvala klikovka. Pač z motoru nic nekouká ven .. nebo jestli se tam nějak našroubovává .. Případně jestli ten řemen pohání nějak vodní pumpu .. Není tu někdo komu se to už stalo že by mi třeba řekl co všechno to mohlo odnést ? ...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 11:33   Citovat  

foto foto foto, jinak ti nikdo neporadi, tvoje popisovani je dost zmatene. Jinak alternator na prelude mam na prodej.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 11:38   Citovat  

Sorry foto se pokusim udělat zatim jsem na to koukal jen ve tmě. Prostě mam upadlou komplet řemenici včetně toho kola co je napojený na klikovku .. ale nevim právě jestli je možný aby upadlo jen to, a nebo jestli je v pytli celá klikovka. Případně co dalšího se mohlo zničit následkem toho, že ta řemenice tam nebyla tak 10km ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 11:43   Citovat  

Stealman napsal:
Sorry foto se pokusim udělat zatim jsem na to koukal jen ve tmě. Prostě mam upadlou komplet řemenici včetně toho kola co je napojený na klikovku .. ale nevim právě jestli je možný aby upadlo jen to, a nebo jestli je v pytli celá klikovka. Případně co dalšího se mohlo zničit následkem toho, že ta řemenice tam nebyla tak 10km ...

takze pokud ti ulitla cela remenice na klice tak se ti nejspis povolila, vymackala, ustipla klinek a potom uplne odlitla. Muzes zacit shanet novou remenici. Bude to asi obtiznejsi ukol, ale pasuje z motoru F20, F22, H22, H23, vicemene jen aby mela spravny pocet drazek na remeny. accord, prelude... rovnou si sezen i klinek a sroub na remenici. Klika by se nemela poskodit, jen bude treba vyskrabnout drazku na klinek. a abych nezapomnel budes muset nechat udelat kontrolu rozvodu a kouknout jestli ti nechybi jeste vodici kolecko na rozvodak co je dole na klice. takze vem manual a tam ej udelany rozkres jak to dole vypada.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 12:15   Citovat  

Tak to valím bulvy mel sem podobnej problem na svoji preludce, ¨jinak ten poced drazek neni az tak smerodatnej ... lepsi vic nez min Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 12:27   Citovat  

Kdybych teď věděl že to bude jen ta řemenice a nic víc tak jsem happy ... ale pokud to odnesly rozvody a ventily ... případně pokud vytekl olej a něco se zadřelo .. tak budu dva roky splácet kus šrotu stojící mi za barákem Velmi šťastný Zajímavý taky je že mi po tom co se to stalo nešel tachometr .. ručička byla furt dole a jen poskakovala .. chvilku teda šel tak střídavě a pak uplně vypadl. Ale to už možná bylo tim že se vybila baterka.
Každopádně to není sranda .. před vánocema :-/ Za chvilku pujdu zkontrolovat jestli je tam olej .. snad mě to trochu uklidní. Ale motor šlape no tak snad todle bude ok. Ještě sem určitě písnu.

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 12:40   Citovat  

taky sem potratil řemenici, všechny díly jsem našel a naštěstí nedošlo k žádným škodám, takže nezoufej naděje umírá poslední Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 13:39   Citovat  

Díky za útěchu ... ani nevíš jak mě to psychicky pomohlo Úsměv)) Já byl teď zkontrolovat olej a je tam v pohodě takže to je snad OK. Teď jen doufam, že se něco nepohnulo v rozvodech .. pokud ne tak snad hondice ještě ožije Úsměv Koukal jsem teda po hmatu na to místo kde se napojuje řemenice na klikovku a nahmatal jsem tam jen díru se závitem cca 1cm širokou tak ještě musim zjistit co všecko ulítalo.. Parkuju v Galerii dvořák v tom podzemnim Velmi šťastný Tak taky bude sranda to nějak vytahnout ven pfffff ...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 13:44   Citovat  

dira se zavitem bude nejspis na ten sroub se kterym se uchycuje remenice, takze se s klikou nejspis nic nestalo , jen koupis remenici nasadis prisroubujes a frcis ... drzim palce ... mimochodem stalo se mi to samy... Velmi šťastný joo a z ty garaze to asi dostanes lehce ne? akorat ti nejde altik a servo takze se vic nadres ale jezdi to ne?Úsměv je to dobrý

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 13:45   Citovat  

jestli máš všechny kryty rozvodů na svém místě tak nemůže řemen sjet-> tudíž jestli je tam máš tak to bude cajk Mrk

pokud se nevyštípla drážka na klice tak seženeš řemenici a šroub a můžeš frčet a nezapomeň taky kouknout jestli tam je je ten kroužek u řemenu Chápeš!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:02   Citovat  

posero napsal:
jestli máš všechny kryty rozvodů na svém místě tak nemůže řemen sjet-> tudíž jestli je tam máš tak to bude cajk Mrk

pokud se nevyštípla drážka na klice tak seženeš řemenici a šroub a můžeš frčet a nezapomeň taky kouknout jestli tam je je ten kroužek u řemenu Chápeš!

jde hlavne o to ze pokud s tim jel 10km tak se mohl oskubat remen z boku a to chce zkontrolovat.

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:04   Citovat  

...já kupoval motor kde se stalo to samé...ale drážka na hřídeli byla dost KO...nicméně oprava drážky...nastříkání kovem a vyfrézování stála litr...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:13   Citovat  

Jojo kryty rozvodů mam tak to snad bude taky OK ale stejně je necham skontrolovat radši. Potom je tu ale ještě další nepříjemná věc .. a sice že když jsem dojížděl do Plzně tak se mi vybila baterka a nešli ani blinkry. Takže mam nepříjemnej pocit že už nešla ani ECU ... takže netuším jaký by tohle mohlo mít následky. Protože když jsem stál na křižovatce tak jsem zaslechl nějaký cvakání a tak .. takže mam obavy jestli neběžící ECU něco nepomrvila. Ale to nezjistim dokud to znova v klidu nenastartuju s nabitou baterkou. To bych snad mohl zkusit dneska. Pokud nastartuju a zvuk motoru bude ok tak se mi uleví Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 14:39   Citovat  

Díky moc no rozhodně rozvody se skontrolovat budou muset .. holt se to odtahne .. Počítam že ty rozvody radši vyměnim pro klidnější svědomí, pokud nebude nic horšího tak to mě už nezabije. A jentak ještě ten alternátor otáčí se mi trochu ztuha jako nepravidelně .. kus otáčky jde lehce a kus jde hůř a jakoby v něm semtam cvakne ... tak to mi bude muset mechanik zkontrolovat jestli je ok nebo ne .. v případě že by nebyl, za kolik se tak dá sehnat cca ?? Myslím třeba od někoho .. řádově ? Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 15:13   Citovat  

ninja napsal:
jde hlavne o to ze pokud s tim jel 10km tak se mohl oskubat remen z boku a to chce zkontrolovat.

Mohl bys mi to prosím přiblížit ? To oškubání co tím myslíš ? Jakože když tam ty řemenice nebyla že se ten rozvoďák mohl posunout do strany a orvat se o ten kryt ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 16:46   Citovat  

Stealman napsal:
Mohl bys mi to prosím přiblížit ? To oškubání co tím myslíš ? Jakože když tam ty řemenice nebyla že se ten rozvoďák mohl posunout do strany a orvat se o ten kryt ?

presne tak, i kdyz kryt je vetsinou mekci jak rozvodak, ale i tak se mohl poskodit a to bych nebral na lehkou vahu.

btw nikde jsem se nedocetl jakou mas motorizaci.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 17:01   Citovat  

ninja napsal:
presne tak, i kdyz kryt je vetsinou mekci jak rozvodak, ale i tak se mohl poskodit a to bych nebral na lehkou vahu.

btw nikde jsem se nedocetl jakou mas motorizaci.

Mám 2.0i tu obyčejnou 98KW rv. 1994 , hraje to v tom nějakou roli ?

A ten rozvoďák to je jasný ... pokud bude motor v pořádku tak mužu bejt vděčnej takže rozvoďák bude novej určitě.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:15   Citovat  

me se stalo to stejne na anglanovi Úsměv ale bohuzel to sebou vzalo i rozvody a kliku podle servisu, tak motor novej byl nejlepsi volba Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:17   Citovat  

BrnďaCivic napsal:
me se stalo to stejne na anglanovi Úsměv ale bohuzel to sebou vzalo i rozvody a kliku podle servisu, tak motor novej byl nejlepsi volba Úsměv

Kurňa ... já se bojim že to bude u mě to samý Smutný Na novej motor bohužel fakt nemam ... taky si myslim že toho bude v pytli víc. Protože nějaký cvakání jsem chvílema zaslechl a to neni jentak samosebou. I když kdo ví no .. furt doufam že to bude v pohodě .. ale moc tomu nevěřim, možná kdybych s tim nejel dál .. ale bohužel sem vubec netušil co se stalo Smutný

Já jsem myslel že by auto vůbec nejelo pokud by se rozvody zničily...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:21   Citovat  

BrnďaCivic napsal:

A na kolik tě ten motor přišel ??? Včetně práce to asi nebude pod 50.000 ne ?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:23   Citovat  

f20a4 jsem koupil za 10ku výměna je pár tisíc , ale to bych neřešil , je to předčasný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:24   Citovat  

Stealman napsal:

co blaznis, 50t je cena celeho auta. Zkus kontaktovat Rom. ten je z Plzne a treba by ti podal pomocnou ruku a trochu Te uklidnil. Hlavne fakt klid, je to opravitelna zavada.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:24   Citovat  

Stealman napsal:

no ja sehnal motor za 10.000 kč se serviskou, pak prace a rozvody, novej olej, sestelovani motoru 7000 kč takze 17000 kč v hondě přímo Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:41   Citovat  

BrnďaCivic napsal:
no ja sehnal motor za 10.000 kč se serviskou, pak prace a rozvody, novej olej, sestelovani motoru 7000 kč takze 17000 kč v hondě přímo Úsměv

Ještě jsem se tě chtěl zeptat když to u tebe odnesly rozvody a ta klikovka tak jak se to chovalo ? Mohl bys to nějak popsat ? Já bych to zkusil porovnat s tim co jsem zaregistroval já .. díky moc !

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 20:58   Citovat  

Stealman napsal:
Ještě jsem se tě chtěl zeptat když to u tebe odnesly rozvody a ta klikovka tak jak se to chovalo ? Mohl bys to nějak popsat ? Já bych to zkusil porovnat s tim co jsem zaregistroval já .. díky moc !

no prestalo to jet Úsměv

zezacatku me tam cosi drncelo, a nevedel sem co, pak se to zhorsovalo tak sem kouknul pod kapotu a videl sem remenici jak lita ze strany na stranu, no pak se utrhl remen od posilovace, pak i od altiku a klimy. ale porad to jelo ale zacal mi padat tachac na nulu , to bylo baterkou vyfluslou no a pak strasny ramus a skripot, a konec, pak sem pod vikem ventilu obevil kovove piliny, a strasne horky motor, po dobe zhasnuti cca po hodce se na motor nedalo skoro sahnout

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 21:26   Citovat  

Tak tak zlý jsem to zase neměl .. tacháč mi samozřejmě taky padl ..stejně jako světla a blinkry (radost jet přes Plzeň v pondělí ráno bez posilovače a blinkrů) ale zvuky žádný hrozný jsem nezaznamenal a autí jelo dobře .. jen když jsem stál tak na neutrál na volnoběh jsem zaslechl nějaký takový ťukání lehký... lehký ... pod víkem ventilů jsem taky hledal špony a nenašel ... nebýt vůbec toho ťukání tak jsem celkem v klidu.
A ještě pak uplně těsně před tim než jsem zaparkoval tak jednička rozjezd v pohodě ale při přeřazení na dvojku to tak 2x nebo 3x cuklo trochu to nevim čim to může být .. byl jsem už totálně bez šťávy tak jestli to ale .. nevim no. Každopádně tak drastickej průběh to nemělo a teplota aspoň do tý doby kdy mi svítili budíky byla ok.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 21:29   Citovat  

Stealman napsal:
Tak tak zlý jsem to zase neměl .. tacháč mi samozřejmě taky padl ..stejně jako světla a blinkry (radost jet přes Plzeň v pondělí ráno bez posilovače a blinkrů) ale zvuky žádný hrozný jsem nezaznamenal a autí jelo dobře .. jen když jsem stál tak na neutrál na volnoběh jsem zaslechl nějaký takový ťukání lehký... lehký ... pod víkem ventilů jsem taky hledal špony a nenašel ... nebýt vůbec toho ťukání tak jsem celkem v klidu.
A ještě pak uplně těsně před tim než jsem zaparkoval tak jednička rozjezd v pohodě ale při přeřazení na dvojku to tak 2x nebo 3x cuklo trochu to nevim čim to může být .. byl jsem už totálně bez šťávy tak jestli to ale .. nevim no. Každopádně tak drastickej průběh to nemělo a teplota aspoň do tý doby kdy mi svítili budíky byla ok.

tak to bude snad ok Úsměv remenice a je to, akorat je lepsi sehnat nekde neoriho nejspis, protoze me v honde na civu nabizeli na remenici i s vymenou a usazenim cenu za 10.000 kč

Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 21:41   Citovat  

nechci do toho nikomu kecat, ale připadá mi to tu trochu všechno předčasný....tak se na to prvně koukni a pak teprv bych o tom začal diskutovat...třeba s tím taky vůbec nic není...a zbytečně se nervačíš...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklá řemenice :(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina