Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vase Fotos grafu z Dyna
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 22:02   Citovat  

...taaak mate dajaky graf??

tu je fotos grafu z kamosovej preludky...seria..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 22:04   Citovat  

co to je za rok ta preluda?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 22:07   Citovat  

tusim 93...dovlecena z anglicka
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 22:43   Citovat  

ten vykon tech 196 je namereny? To moc neodpovida tem 130 na kolech ne? Nekdo mi rikal, ze je na to koeficient 1,3...
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 23:07   Citovat  

Základní pravidlo zní - jeden graf z dyna má nulovou vypovídací hodnotu o hodnotách(!) výkonu a točivého momentu. Dyno měří přesně jen "vůči sobě". Umí ale přesně změřit změny. Typicky před a po úpravě. Výsledek jediného měření vypoví jen o průběhu křivek. Naměřené hodnoty výkonu i toč. momentu jsou v podstatě bezrozměrná čísla.
   Návrat  
TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 0:55   Citovat  

Ondras napsal:
Základní pravidlo zní - jeden graf z dyna má nulovou vypovídací hodnotu o hodnotách(!) výkonu a točivého momentu. Dyno měří přesně jen "vůči sobě". Umí ale přesně změřit změny. Typicky před a po úpravě. Výsledek jediného měření vypoví jen o průběhu křivek. Naměřené hodnoty výkonu i toč. momentu jsou v podstatě bezrozměrná čísla.
Pane jo, další z nesmyslných pravidel...
GTECH neumí měřit, dyno neumí měřit... tak kde si tedy nechávat výkon měřit???? :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 1:54   Citovat  

Ondras napsal:

Chces rict, ze vysledky z dyna nejsou skutecne a vlastne k nicemu pokud si vykon nezmerim pred nejakou upravou? Nevim proc by hodnota "vykon na kolech" by nemela byt odpovidajici. Tim padem z Tveho tvrzeni vyplyva, ze veskere dyna jsou k nicemu, protoze nemeri presne hodnoty.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 6:05   Citovat  

pokud si chcete změřit přesně výkon vymontujte motor a dejte ho na motorovou brzdu Chápeš! jedině tak se dá zjistit skutečnej výkon motoru. Všechny válcovky (i ostatní , gtech,anadyno apod)měří přibližně , dělaj se korekce,měří ztráty v převodech ,hraje roli prokluz kol atd. .Nedávno jsem někde viděl krásnej graf z dyna,kde to udělalo rozdíl několika koní na naprosto stejným autě ,nějak "zázračně" mu klesl ztrátovej výkon a šup už tam bylo + x kW.
No nebo by šlo objet 3-4 různý brzdy a výsledky zprůměrovat,pak by se dalo +- tomu co vyjde věřit.Ovšem kdo by to platil.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 6:05   Citovat  

Ondras napsal:

MUHAHA :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): ROFL kuky kuk
   Návrat  
Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 7:03   Citovat  

tak sem asi blbej ale nerozumim tomu......kam jde ten ztratovy vykon?? to je trochu dost 64 Ps... ne??
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 7:21   Citovat  

Hurikan napsal:
tak sem asi blbej ale nerozumim tomu......kam jde ten ztratovy vykon?? to je trochu dost 64 Ps... ne??
to jsou odpory v převodech , odpor pneu ,setrvačný hmoty.prostě při měření se po dosažení maxima vyšlápne spojka a nechají se dotočit kola -zároveń se přepne brzda na měření ztrát -podle toho jak dlouho se to dotáčí se zjistí odpory.
   Návrat  
Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 8:15   Citovat  

dikes uz sem chytrejsi....Úsměv OK
   Návrat  
petrveit je teď offline  petrveit
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 8:23   Citovat  

monty napsal:
to jsou odpory v převodech , odpor pneu ,setrvačný hmoty.prostě při měření se po dosažení maxima vyšlápne spojka a nechají se dotočit kola -zároveń se přepne brzda na měření ztrát -podle toho jak dlouho se to dotáčí se zjistí odpory.

Spíš mě zaráží ta poznámka "Žádná korekce výkonu", což by znamenalo, že měření je platné pouze pro dané klimatické podmínky během měření. Běžně se provádí SAE korekce, tj. korekce na standardní teplotu, tlak atd., aby byly výsledky porovnatelné. Příště tam přijedeš v parném létě a naměří ti o 10 koní méně jen to fikne.

Ač jsem o přesném měření ztrát doběhem mnohokrát v ČR slyšel, nikde jsem o tom nic nenašel. Kdysi jsem se o princip brzdy zajímal v souvislosti s konstrukcí G-metru, ale nikde jsem o tomto nic nenašel. Pokud mohu soudit podle vlastní virtuální zkušenosti, např. v Americe se výkon z brzdy udává vždy pouze na kolech a o přepočet na motor se tam nikdo ani nesnaží.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 8:25   Citovat  

Tommy, Infinity a dlaší: Monty to shrnul a doplnil za mě. Ale je mi jasné, že pro minimálně část zdejší Hondařské komunity je to jako perly sviním. Když nejste schopni či ochotni pochopit záklandy (nebo si alespoň nalézt info o problematice v dostupných zdrojích), to se pak těžko debatuje.

Shrnuto: Chci-li přesně znát hodnoty měřených veličin a jejich průběh řešením je motorová brzda (motor ven), chci-li přesně znát změnu hodnot (percentuální) a průběhu měřených veličin po zásahu použiji dyno, GTECH apod. Přesné dyno se krom jiného pozná, že za stejných podmínek (zejméne stejná teplota a tlak vzduchu) naměří stejně.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 8:52   Citovat  

Ty ses gay Úsměv Lucy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 9:31   Citovat  

petrveit napsal:
Spíš mě zaráží ta poznámka "Žádná korekce výkonu", což by znamenalo, že měření je platné pouze pro dané klimatické podmínky během měření. Běžně se provádí SAE korekce, tj. korekce na standardní teplotu, tlak atd., aby byly výsledky porovnatelné. Příště tam přijedeš v parném létě a naměří ti o 10 koní méně jen to fikne.

Ač jsem o přesném měření ztrát doběhem mnohokrát v ČR slyšel, nikde jsem o tom nic nenašel. Kdysi jsem se o princip brzdy zajímal v souvislosti s konstrukcí G-metru, ale nikde jsem o tomto nic nenašel. Pokud mohu soudit podle vlastní virtuální zkušenosti, např. v Americe se výkon z brzdy udává vždy pouze na kolech a o přepočet na motor se tam nikdo ani nesnaží.

Nevím, přijde mi to jak defaultní hodnoty ,teploty ? olej 19 st ? prokluz nic , doběh taky nic .Nevím jak u týhle , ale co jsem našel,tak že se využívá jako zátěž elektromotoru -dynamo , zkalibruje se odpor a pak se snímá počet otáček válce v čase-inkrementem .
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 10:01   Citovat  

když sme u tý motorový brzdy... Je tu nějaká v ČR ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 10:02   Citovat  

Ryba napsal:
když sme u tý motorový brzdy... Je tu nějaká v ČR ?

Ano. A ne jedna.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 20:16   Citovat  

dig jake battle zmatenej
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 20:32   Citovat  

Ondras napsal:
Tommy, Infinity a dlaší: Monty to shrnul a doplnil za mě. Ale je mi jasné, že pro minimálně část zdejší Hondařské komunity je to jako perly sviním. Když nejste schopni či ochotni pochopit záklandy (nebo si alespoň nalézt info o problematice v dostupných zdrojích), to se pak těžko debatuje.

Clovece souhlas... Chtel jsem sem pripsat jeste dalsi veci ktery zmensuji ztratu vykonu motoru na kola, ale radsi si to necham pro sebe. Hihi

Nicmene u 2WD aut mi to vychazi na nakych -1/4 od dyno vykonu na motoru = vykon na kolech... U 4x4 je to jeste horsi, ale to tu jiste vetsina vi...
   Návrat  
TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 9:55   Citovat  

ty woe, vy jste všichni strašní profíci....
nikdo tu nepsal o přesném maximální supermega nejlepším měření výkonu!!! Zvlášť od Tebe, Zemi, mi to přijde jako zbytečný kecy!
Přestaňte se tu zabejvat debilnostma, všichni tu jste strašný tuneři a ve finále skutek utek! Už vás všechny vidim, jak vyndaváte motor, dáváte ho na motorovou brzdu a platíte desetitisíce jen za to, že pak budete znát přesnej výkon motoru! Ve finále se pak stejně najde někdo jako vy, co vám to všechno zase vymluví a opět bude všechno jinak...
Už mě fakt nebaví číst takový staršně chytrý sra*ky!
:(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 11:09   Citovat  

Jo Tommy predvadis se nam tu krasne... KO
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 11:22   Citovat  

@2Bera: Ale ma nejakej splasenej kroutak koukam... Nezda se ti?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 12:26   Citovat  

TommyVTEC napsal:
ty woe, vy jste všichni strašní profíci....
nikdo tu nepsal o přesném maximální supermega nejlepším měření výkonu!!! Zvlášť od Tebe, Zemi, mi to přijde jako zbytečný kecy!
Přestaňte se tu zabejvat debilnostma, všichni tu jste strašný tuneři a ve finále skutek utek! Už vás všechny vidim, jak vyndaváte motor, dáváte ho na motorovou brzdu a platíte desetitisíce jen za to, že pak budete znát přesnej výkon motoru! Ve finále se pak stejně najde někdo jako vy, co vám to všechno zase vymluví a opět bude všechno jinak...
Už mě fakt nebaví číst takový staršně chytrý sra*ky!
:(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):

hezkej výlev , pořádnej výtlem který debilnosti máš na mysli ,že se jima přestal zabývat ?když budu chtít znát skutečnej výkon motoru ,tak si ho klidně vyndám , práce na půl dne. jedno měření taky nestojí desetitisíce. Aby by mi někdo něco vymluvil tak o tom musí něco vědět a musí mě přesvědčit,že ten názor kterej mám je špatnej. A tuner bejt nechci ,když si představím napomádovaný blbečky jak se chluběj že maj ventilky od mugenu za 100 oiro a píchlý kolo jim musí někdo vyměnit aby si u toho nezlomili ruku , ne o to opravdu nestojím.
no jinak pokud vím serie prelude 4g vtec má 180k , tahle 196....asi dobrej kus nebo japan verze?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 13:31   Citovat  

Je to JDM...
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 13:39   Citovat  

pise, ze jde o doveze Anglie, takze by to mohla byt JPN verze. Ale ta ztrata z prenosu na kola se zda docela velka..
co znam z US for, kde merili seriovy Nissan 2.0 motory (143ps), tak na kolech to melo +/- 120whp. Takze se mi ta ztrata u te Preludky zda docela velka..
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 13:51   Citovat  

OK 5 koni sem OK 10 koní tam meetallll

jasný, že valcovy sou relativní a na nalazení (před po a po a po a po) . ale ne říct, je tam přesně 196 koni ...

je tam milion korekcí - za motorem mas hned setrvák takže první, převodovka druha, pneu další a určitě se dá pokřačovat dál, seřízení brzdy na auto další, nejspíš zanedbatelný nepřesnosti samotny brzdy, počasí ...

ve finale přirustek vykonu nejakou to modifikaci je většinou menší nez je odchylka ty brzdy. a pak babo rad Nápad je tu!

nicmene si nikdo nestoji za tim, že je tam ma 196 a druhej 185, takže mu to uričtě pojede líp a je lepší, ne Cooo??? takže :muck: přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.10.2007 , 6:50   Citovat  

Zemi napsal:
Je to JDM...
podle čeho to poznals?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.10.2007 , 8:57   Citovat  

monty napsal:
podle čeho to poznals?

Protoze mi to 2Bera rikal.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.10.2007 , 10:00   Citovat  

aha tak to jo , já zkoumal výpis jak ..... a nikde jsem nenašel podle čeho by to šlo poznat Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vase Fotos grafu z Dyna
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina