Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Autoplachta
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 12:49   Citovat  

Vím, že před nedávnem se tu dost lidí ptalo po plachtě na auto (já taky) a že nám Targamann řekl, že jí sehnal v Lidlu cca za 400. Jelikož k tyhle dřevorubce nesnáším a nechodím tam tak jsem koukal jinde a včera jsem koupil v Makru za 230.

Mají 3 velikosti a vzadu na krabici jsou vypsaná auta na které to jde navléknout. Koupil jsem prostřední a na P4G se mi vešla v pohodě (4,5 metru dlouhé auto). Nejmenší stojí asi 200 a největší asi 260. meetallll
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:32   Citovat  

A jaký je to na "montáž" ? Mě obtěžuje i házet plachtu jen na čelní sklo,ale teď přespávám v "horách" ,tak by mi to asi dost práce ráno ušetřilo Tak to valím bulvy

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:38   Citovat  

Tot otázka, je lepší plachta nebo nic? Nebude se pod plachtou držet víc vlhkost a když auto nebude čisté tak i když je plachta ukotvena nebude docházet k lehkemu tření plachty a dření špíny o lak? to mi hlava nebere

Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:39   Citovat  

Taky jsem o ní uvažoval, ale po diskuzi tady na fóru jsem jí zavrhnul... Garážování auta (Jarys-asi uprostřed)

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:51   Citovat  

Henges napsal:
Tot otázka, je lepší plachta nebo nic? Nebude se pod plachtou držet víc vlhkost a když auto nebude čisté tak i když je plachta ukotvena nebude docházet k lehkemu tření plachty a dření špíny o lak? to mi hlava nebere

No přes jednu noc se podle mě nic nestane, když pak zas auto pojede...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:56   Citovat  

já mám plachtu na auto do garáže v podstatě jen proti prachu a proti čumilům když jsou otevřená vrata. Vlhkost mě tedy netrápí, tohle není plachta typu 1mm tlustý igelit pod kterým se auto akorát orosí ale je to nějaká látka typu umělotina.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:58   Citovat  

spoon napsal:
A jaký je to na "montáž" ? Mě obtěžuje i házet plachtu jen na čelní sklo,ale teď přespávám v "horách" ,tak by mi to asi dost práce ráno ušetřilo Tak to valím bulvy

tahle má vepředu a vzadu gumu tak je to na autě hned ale nevím jak by se to chovalo kdyby to k autu přimrzlo...
Jak píšu v předchozím příspěvku, mám to jen do garáže proti prachu...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 13:59   Citovat  

auto pod plachtou je dobry, ale musi se nechat vychladnout a nesmi bejt mokry kdyz se prikrejva.. jinak je to horsi nez bez plachty... jinak kdyz je auto zasnezene.. a nesundava se z nej snih tak nehnije.. jak si nejspis vetsina lidi mysli... pokud nejezdite , snih dokud mrzne neodhrabovat a je to ok Úsměv kdyz zacne tat tak odhrrabat a je to ok ..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 14:01   Citovat  

PreludeZ napsal:
já mám plachtu na auto do garáže v podstatě jen proti prachu a proti čumilům když jsou otevřená vrata. Vlhkost mě tedy netrápí, tohle není plachta typu 1mm tlustý igelit pod kterým se auto akorát orosí ale je to nějaká látka typu umělotina.
No proti prachu bratr používal takovej... povlak na záhonky Velmi šťastný , je to hodně jemný,lehky jak vata, jen nesmí pršet Velmi šťastný má to pod přístřeškem tak to měl kvuli prachu... Ale na auto na ven to asi nebude nej...
Hellborn: tak a když vyjedeš s autem 2-3 do týdne? Je to ted hnus nemít garáž, je pořád vlhko a mokro až je mi autíčka líto... Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 14:04   Citovat  

Henges napsal:
Hellborn: tak a když vyjedeš s autem 2-3 do týdne? Je to ted hnus nemít garáž, je pořád vlhko a mokro až je mi autíčka líto... Úsměv

Asi bych to na auto nedával... Ale spoon to chce asi kvůli rannímu škrábání... Jo,bez garáže je to hnus - C4g je chudinka venku... Smutný

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 14:10   Citovat  

jakou plachtu tedy vybrat? auto bude sice pod přístřeškem ale stejnak....

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 14:48   Citovat  

PreludeZ napsal:
tahle má vepředu a vzadu gumu tak je to na autě hned ale nevím jak by se to chovalo kdyby to k autu přimrzlo...
Jak píšu v předchozím příspěvku, mám to jen do garáže proti prachu...

Nj,tak na to prdim,budu dávat jen tu na sklo..Štve mě,že tam parkuju na krajnici,tam se silnice udržuje štěrkem,takže jak jezděj všichni kolem,určitě mi to lítá na bok a tříská do laku.No,holt to budu ještě těch 14dní psychicky ustát,pak už bude dobře,změní parking.

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 0:06   Citovat  

oživuju pár let starý topic, který pro mě začal byt aktuální Úsměv

Auto mi stojí pod přístřeškem - nepsrší na něj, ale práší se na tam a od května do září tam občas lítaj ptáci, takže o hovínko neni nouze a střílet to je mi líto.
Sháním nějakou PRODYŠNOU plachtu, pod kterou auto bude dýchat. Nabídka je dnes široká, třeba někdo poradí nějaký funkční matroš. Dobrý nápad je bavlněná plachta na záhonky jak psal Henges, ale třeba je dnes neco srovnatelného přímo na auto Úsměv
Kára tam stojí celoročně, takže na plachtě škudlit nebudu. Rád bych s gumovým okrajem, který jen přetáhnu a du. Žádné háčky, které se vyvléknou..

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 8:18   Citovat  

Streetkid napsal:

Auto mi stojí pod přístřeškem - nepsrší na něj, ale práší se na tam a od května do září tam občas lítaj ptáci, takže o hovínko neni nouze a střílet to je mi líto.
Sháním nějakou PRODYŠNOU plachtu, pod kterou auto bude dýchat. Nabídka je dnes široká, třeba někdo poradí nějaký funkční matroš. Dobrý nápad je bavlněná plachta na záhonky jak psal Henges, ale třeba je dnes neco srovnatelného přímo na auto Úsměv
Kára tam stojí celoročně, takže na plachtě škudlit nebudu. Rád bych s gumovým okrajem, který jen přetáhnu a du. Žádné háčky, které se vyvléknou..

S plachtou přímo na míru auta přišel loni Ježíšek, a nemůžu si pomoct, nic lepšího jsem pro auto zatím neudělal (kromě výměny kotoučů vzadu Úsměv ). Za zimu nevím, co je to ranní škrábání ledu a smetávání sněhu. Ježíšek koupil plachtu přímo na auto, dělají se v různých rozměrech, podle toho taky stojí. Plachta je z prodyšné tkaniny, není to bavlna. Podle mě nějaká umělotina, ale odolná vůči mrazům. Má gumu vepředu a vzadu, přes auto to ještě raději jistím gumovou šňůrou. Přeci jen, když zafoukalo silněji, plachtu jsem našel u sousedů...

georgo je teď offline  georgo
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 10:18   Citovat  

Jarys napsal:
Taky jsem o ní uvažoval, ale po diskuzi tady na fóru jsem jí zavrhnul... Garážování auta (Jarys-asi uprostřed)

Autoplachty za 200-300 nejsou plachty proti vodě, ale jen proti prachu, ptákům a jiného sviňstva. Po dešti se většinou plachta přilepí na auto a stejně rychle vyschne na sluníčku nebo větru. Používal jsem ji na sedana. Problém je v tom, že při trochu větším větru se nafoukla a byla dole. Takže shrnul bych to asi tak, že plachta tohoto tipu je dobrá pro uloženku přes zimu někde v garáži, aby jsme na jaře měli snažší odstarňování nánosu prachu. Co si budem povídat. Když nemáte wabku a prach myjete tak že jen namočeným hadrem, houbou ten prach mejete = brusná pasta na lak.

georgo je teď offline  georgo
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 10:20   Citovat  

Streetkid napsal:

Jak psal piskot a i já. Na tyhle podmínky ideál za pár korun.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 11:11   Citovat  

též jsem dostal od Ježíška plachtu, ale on přestřelil velikost a na civika 3dvířko sem dostal velikost XL a bez gumových okrajů Úsměv
Plachtu tedy můžu někomu nabídnout, jedná se přímo o tento kousek, materiál PEVA: tudy odkaz

Proč sem píšu: konkrétně ta moje plachta krom toho, že je skoro na autobus, se mi zdá igelitového typu, profouknout přes to nejde, takže přivítám něco jen čistě na prach, aby se přes rok pod plachtou nedržela vlhkost. Na netu u plachet, kde píšnou že je prodyšná, jsou cenovky kolem 800,-. Viz třeba tato:
tudy odkaz

Slušná alternativa by měl být nylon, konkrétně tento jemný - co vy na to?
tudy odkaz

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 11:19   Citovat  

Jen na okraj, jakmile je něco prodyšné, není to nepromokavé... Velmi šťastný tudy odkaz
Tu, kterou jsem koupil já, nebyla žádná velikost M,L nebo XL, má napsány přesné rozměry. Zkusím najít doma obal.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 11:30   Citovat  

piskot napsal:
Jen na okraj, jakmile je něco prodyšné, není to nepromokavé... Velmi šťastný tudy odkaz
Tu, kterou jsem koupil já, nebyla žádná velikost M,L nebo XL, má napsány přesné rozměry. Zkusím najít doma obal.

jo to mě taky napadlo Úsměv ..mám vůz pod přístřeškem kam nezaprší, takže potřebuju jen ochranu proti prachu a ptačí úlevě a aby plachta neškrábala lak při častém nasazování. Takže docela malé nároky, ale u většiny plachet de o nepromokavost a tu zrovna mám já, tj. nedýchající

Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 11:45   Citovat  

Streetkid: brácha kupoval na civica 5g hatch, tu plachtu co máš v posledním odkazu nylonová, velice jemnej materiál, proti prachu a aby se nedržela vlhkost ideální akorát prej když na ni naprší tak něco po ní steče ale je vlhké i auto pod ní takže nepromokavá není. bral velikost XL a na hatch je to ideální zakryje to až uplně po spodek gumu to mělo jen v přední části a v zadní jakoby na nárazníky ale když byla takto nasazená tak když zafoukal vítr hodně se zvedali ty boky takže si gumu nechal našít i naboky a je to perfektně stažené a pevné. tady máš foto ale to je ještě bez těch gum našitých i na boky.

DSC01592.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01592.JPG, 649.93 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 12:29   Citovat  

Vamp: výborně, takže ta plachta by mohlo byt to, co hledám. Na jaře budu dělat novou černou metalízu, takže ta jemnost se bude hodit, a na černé je všechno vidět Cool
Brácha jak píšeš má o něco větší plachtu, ale když vemu M nebo L, tj. zhruba v rozměrech auta, měla by se plachta natáhnout na auto a nemusely by být problémy s vláním boků, co myslíš? Parkuju v průjezdě starého baráku a ze tří stran jsou stěny - moc tam nefouká. Jen podlaha je uježděná hlína, takže je tam jemný prach, tak musím pořešit aby prach nešel zespod pod plachtu

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 12:40   Citovat  

Tenkrat kdyz se rusil Hallfords, tak jsem koupil za 1500,- plachtu co stala drive 5000,-. Na rozdil od toho co se prodava bezne se jedna o kombinaci dvou povrchu, kdy z vnejsku nepropusti vodu, vlhkost, prach a bordel a naopak zevnitr propousti, takze se to nepoti a nehnije to. Zevnitr je to jemnounke jako pirko a zvenku podobne alobalu. Po cele delce to ma gumu, takze kdyz jsem to pretahl pres auto, tak guma se zasekla pod narazniky a sundat to neslo. Oproti plachte co mam na motorku je tohle opravdu neco jineho - ale ta cena byla taky jinde. Takze doporucuji pri drazsich vozech priplatit si a koupit neco poradneho. Neni nad to mit sklenik za par korun, kde se to auto pod tim krasne poti a na jare vykvete v krasne puchejrky.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 12:48   Citovat  

i Honda prodávala autoplachty přesně na daný typ vozu jako příslušenství Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 12:52   Citovat  

capino napsal:
i Honda prodávala autoplachty přesně na daný typ vozu jako příslušenství Mrk

A nedá se za jejich cenu koupit garáž? Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 12:57   Citovat  

Hellborn napsal:
A nedá se za jejich cenu koupit garáž? Velmi šťastný

na C6G hatch stojí/stála 3800,- a přes Aldu by mohla vyjít na míň Mrk Co stojí garáž netuším, ale dřevěná pergola s nějakým pokrytím bude dražší Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 14:16   Citovat  

capino napsal:
na C6G hatch stojí/stála 3800,- a přes Aldu by mohla vyjít na míň Mrk Co stojí garáž netuším, ale dřevěná pergola s nějakým pokrytím bude dražší Velmi šťastný

a jak se ti tam nastěhují ptáci tak stejně poběžíš pro tu plachtu Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 16:50   Citovat  

Streetkid napsal:
a jak se ti tam nastěhují ptáci tak stejně poběžíš pro tu plachtu Velmi šťastný

přesně Velmi šťastný

LukasS. je teď offline  LukasS.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 20:25   Citovat  

Po dlouhe dobe, zkusim ozivit toto tema. Shanim kvalitni autoplachtu na targu. Ale aby byla prolisna, nelepila se na auto, ale zaroven nepropoustela dovnitr ani smitko prachu a premyslim, ze by byla asi i vhodna nepromokava. A to z duvodu toho, kdyby byla vlhkost v garazi, aby se voda na ni nesrazela a pak neprotikala skrz plachtu na auto.

Na netu jsem nasel mozna i slibny kousek viz. odkaz

A nebo jeste tento

Ale pokud mate nejakou lepsi zkusenost tak piste. Diky vsem

JirkaMikes je teď offline  JirkaMikes
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 11:36   Citovat  

Já koupil v Kellyně plachtu. Měli na výběr ze 2 typů, vzal jsem tu dražší už je i nepromokavá a za cca 500kč maximálni spokojenost Mrk

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2015 , 11:00   Citovat  

Tiež som kupoval v Autokelly, cca za 500 KČ. Auto mám v garáži -prošiel som po týždni, za displejom klímy nazrážaná vlhkosť, nemám však garáž s vykurovaním. Na laku ale žiadne stopy. Uvažujem že si tam nechám našiť akésik sieťoviny, k oknám, ktoré potom nechám otvorené. Auto bude zakryté ale pridušné.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Autoplachta
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina