Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
seřezání pružin
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
 Tagra
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 18:19   Citovat  

Zdravím. Chci si snížit targu a z finančních důvodů jsem myslel jen na pružiny. Ale teď mi kamoš řekl ať jen seřežu seriovky o dvě otáčky že to vyjde nastejno a ještě ušetřím. Tak teď fakt nevím. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Předem díky za odpovědi
   Návrat  

H+ body: 1  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 18:21   Citovat  

Tagra napsal:
Zdravím. Chci si snížit targu a z finančních důvodů jsem myslel jen na pružiny. Ale teď mi kamoš řekl ať jen seřežu seriovky o dvě otáčky že to vyjde nastejno a ještě ušetřím. Tak teď fakt nevím. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Předem díky za odpovědi

Absolutní nesmysl, nic neřezej proboha a kup si alespoň spotrovní pružiny, které jsou odladěny s orig.tlumiči, třeba KN
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 18:22   Citovat  

pořádnej výtlem to robia tuzeri skodovkari zigulaci a podobny kamikadze vodici.. Chápeš! neodporucam Chápeš!

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 18:27   Citovat  

No tak to každopadne ne-e delal jsem na skodovce a na P 309tce ale uz bych to nikdy neudelal, levne reseni to mozna je ale prestane ti tak dobre kopirovat kolo cestu navic brzy odejdou tlumice, rozhodis si odklon a kdoví co jeste, rozhodne to nedelej, navic kdyz je skratis musel bys ten konec pruziny nahrat plynem a prihnout k zavitu přednim. Jinak ten konecek bude tak maximalnie trčet a pri nejakem skoku s auti ti ta pruzina muze i vyskocit s misky tlumice. Ja jsem to resil pridratovanim ale proboha byl jsem jeste mlady blby, takže v žadnem pripade nedoporucuju, posetri sak ty kratsi pera vyjdou na kolik? Na 5000kc?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 18:28   Citovat  

Vyřiď kámošovi že je tuzer a neposlouchej ho.
Taky jsem kdysi tuto blbost udělal a jízdní vlastnosti byly hodně špatný.
Je to dobrej způsob jak zničit tlumiče nebo se někde vysekat na vyjetých kolejích ve vysoké rychlosti.

Nejlepší řešení by bylo, koupit komplet podvozek (tlumiče+pružiny) a nemusí být štelovací.
Pokud ovšem není peněz nazbyt, tak kup jenom pružiny s maximálním snížením 40 mm (to ještě seriové tlumiče zvládnou).
Ze značek bych doporučil Inter Alloy, MAD.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 18:34   Citovat  

Něco podobného měl v plánu Radek1111, ale snad jsme ho nakonec přesvědčili...

Přečti si tuhle diskuzi, snad Tě přesvědčí...

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 19:41   Citovat  

Tagra napsal:

Řekni kamarádovi že je Debil s velkým D.!!! Omlouvám se za ta slova, ale tohle může napadnout normálního člověka???? Zadej do vyhledávače interaloy finančně na nich nevykrvácíš a pak je dej vyhledat přes porovnani cen a najdi ten nejlevnější obchod.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 19:49  Naposledy upravil Hellborn dne 10.10.2007 , 19:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

CRXMANN napsal:
Řekni kamarádovi že je Debil s velkým D.!!! Omlouvám se za ta slova, ale tohle může napadnout normálního člověka???? Zadej do vyhledávače interaloy finančně na nich nevykrvácíš a pak je dej vyhledat přes porovnani cen a najdi ten nejlevnější obchod.

Tuzer snad není debil nebo co? Já bych tam dal rovnítko... to mi hlava nebere :chichi: Doporučil bych seřezat spíš kámoše než pružiny... pořádnej výtlem

Jo, ještě poznámka. Pokud si koupíš sportovní pružiny,tak bych se taky zajímal o stav tlumičů! Na Civicu jsem měl Eibachy pro-kit (snížení o 35mm) a protože byly přední tlumiče horší,tak chodily dost často na doraz. Nebyl to pěkný zvuk... Níž jak těch 35mm bych auto nedával a nejlépe to chce pružiny i tlumiče!

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 9:51   Citovat  

Jj, je to blbost. Kámoš to dělal na šádce, a vzadu to má zase ňáký zvedlý a když někde krouhne zatáčku, tak mu utíká (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se).

Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 12:12   Citovat  

takže můj názor,taky mě to všichni rozmlouvali....ale řekl sem si,šak co,ty sportovní pružiny můžu koupit potom,zkusím co to udělá po seříznutí...pak kdyby to bylo špatný ty pružiny už koupit musíš.....takže sem to rozdělal,přužiny seřízl asi o 30mm....do tlumičů udělal dorazy.....jak pružinu seřízneš,tak vršek nepasuje moc do mističky,ale jak se nato auto položí,tak si to sedne,určitě ne žádný nahřívání...a můžu ti říct že mi to sedí líp jak předtím,určitě to není jak se sportovníma pružinama(nemůžu porovnat) ale sedí to líp než když to bylo neseřízlí.....teď si vyslechnu jakej sem debil atd...a je mi to celkem jedno,protože je to můj názor(ověřenej)...na sportovní podvozek se chystám (samotný pružiny sou na :mravenec:) ale až budou peníze...jinak mám civica 5G sedan

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 13:00   Citovat  

to takovým jako RADEK 11111111111111111
To si tady někdo dělá (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) ne ? Tak na co se ptáte když to pak stejně uděláte po svém ?
Ano,taky jsem měl seříznuté pružiny,
na autě se rozhodilo snad vše co souvisí s podvozkem
(jako nezkušenej sem to samozřejmě nepoznal) a málem jsem se zabil.
To víš že jo,uřezej to,a pak ve 100km,h projed nejakou zatáčku co má pár direk,a uvydíš kam poletíš.

Jestli chceš jezdit kolem paneláků a budit respekt - PAk ŘEZEJ !!!

Jestli si chceš vychutnávat ostřejší jízdy a mít radost z každodeního zavodění -kup si pružiny

A mě je to vlasně jedno ,se tady budu nervovat kvůli pružinám,,, ......no vidíte to,

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 13:01   Citovat  

pánové...nemůžete porovnávat neporovnatelné...někdo jezdí tak a někdo onak...pak může říct,,,že to je lepší když je ufikl.Je spousta závodníků co dělaj fšude hen hén hééén(kategorie henhénisti)okoukali to od závodních jezdců asi...ale ty mívají problém z volnoběhem atd...jiní rádi pobublávají po sídlištích s 1,3 a zvukem 2litrového turbodieslu(viď robíku...joke).Je mi 33,takže ještě jsem notně zachytil dobu,že všechno je všech a na něco má právo jen nadčlověk komunista.Nakupovalo se stylem přišli levé blatníky ,,,tak se koupili tři do foroty atd...kolikráte jsme z dovolené po čechách vezli místo suvenýrů nedostatkové náhradní díly.co nebylo se vyrobilo...takže na šáde se používali péra z žigulíků a podobných aut...řezalo se upravovalo atd.psát tady takové přirovnání k debilům...hmmm...tak to jsem tady z většího procenta debilové všicí...nebo snad všichni děláte jak ovce vše podle příruček???(omlouvám se teamu owce type-R)...nemám li prachy,ale mám různé možnosti ,proč ne??? řežu brousím upravuju...to byste se mohli pustit do edy preludeze že je debil(promiň edo,jen příměr)a odlechčuje si setrvák a nekoupího(jak ho znám tak je na sebe 100x hrd když si ho vyrobí,než,když si ho koupí)...když si koupím sníženou pružinu nebo vyrobím sníženou pružinu,aby byla funkční...proč ne...jestli máte jiný názor ,tak jem debil taky,protože mám za sebou několik snížených pružin řezací cestou,dokonce i vytažení výrobu listových per atd...je pravda že to neskončilo jen řezem flexou...nejlepší řešení je ale nechat si pružiny u znalého kováře vyhamrovat ....a jestli někdo zastává názor,že to a to stojí jen to a to ,a že tohle se hodí jen pro škodovkáře a jen kříčí kup kup kup...to hraničí trošku o jeho omezenosti...auto jako auto,jen jiná značka a jiný člověk ...který ho má rád...je pravda že za peníze jde udělat téměř vše,nebo spíš koupit??? a aby nedošlo k omylu,neradím aby někdo vzal flexu ,ufikl pružinu na požadovanej rozměr a nasadíl na tlumič...vše má svá specifica a vše má své úskalí...takže chlape klidně řež,ale popřemejšlej nejdřív,zda víš vše jak to udělat aby to bylo to pravé ořechové...je možnost si pak pořídit k tarze ještě dřevěnou rakev...ps: nevozí se na střeše....a jeden kvíz:víte proč auta na rallye používají pružiny a tlumiče s krátkým rozsahem jejich vyvěšení??? to mi hlava nebere

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 13:20   Citovat  

no jo no,neříkal sem to,najdou se takový co budou rýt a rýt....hm asi teda neumím jezdit,když mi to přijde že to je lepší..a to najezdím ročně celkem dost a to bez jediného škrábance,a nejezdím zas tak pomalu,abych nepoznal,jak se to auto chová.a myslím že tak blbej abych nepoznal,zda to je lepší nebo horší nejsem,...jo kluci,vy ste odborníci.....uplně nejlepší jsou ti,co si všechno dokážou akorát koupit a nic si neudělat sami....že by to teda bylo rukama že u vás to bylo nahovno a u mě v pohodě???? nechci nikoho urážet,ale miluju když tady někdo někoho nazývá debilama atd,když ho ani nezná....takový lidi mě mohou jedině rozesmát svou inteligencí....PAKO,jako vždy promluvil rozumně(myslím to jako vážně,aby to nevyznělo blbě)
   Návrat  

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 13:24   Citovat  

jinak k těm tuzerům.....pokud tím třeba někdo myslí mě,je to jeho věc...ale myslím si,že až za měsíc nebo dva si civiva dodělám,tak budu mít auto,který bude patřit k hezčí čtvrtině aut tady,potom pošlu fotky,můžete porovnat....je mi jasný,že všem se styl,do jakého si auto dělám já líbit nebude...ale na tom sem připravenej,každej může vyjádřit svůj názor....a buzerovat může taky,pokud se může pochlubit něčím lepším a pokud to udělal on
   Návrat  

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 13:42   Citovat  

To PAKO + Anonym: nebudu rejt, jen by mě zajímalo, podle čeho dokážete doladit charakteristiku pružiny na daný typ tlumiče. Cooo??? To byste museli provést hoodně měření charakteristiky tlumiče, abyste na něj dokázali na míru udělat pružinu. Nápad je tu! A už vůbec to nejde řešit systémem řezání. KO Chápeš! A věřte mi že vím o čem píšu, dělal sem ve vývoji v ATESO Jablonec n.N. kde se tlumiče/pružiny vyráběj, vím jak se testujou na stolici, kolik lektroniky je potřeba na měření charakteristik za jízdy atd.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 14:10   Citovat  

sopta napsal:
To PAKO + Anonym: nebudu rejt, jen by mě zajímalo, podle čeho dokážete doladit charakteristiku pružiny na daný typ tlumiče. Cooo??? To byste museli provést hoodně měření charakteristiky tlumiče, abyste na něj dokázali na míru udělat pružinu. Nápad je tu! A už vůbec to nejde řešit systémem řezání. KO Chápeš! A věřte mi že vím o čem píšu, dělal sem ve vývoji v ATESO Jablonec n.N. kde se tlumiče/pružiny vyráběj, vím jak se testujou na stolici, kolik lektroniky je potřeba na měření charakteristik za jízdy atd.
milí sopťo...kdyby byli lidi jako ty ,tak by nebyli lidmy...nedošlo by k evoluci...joke...s odpuštěním...na trhu je takovejch :mravenec:ek co se týče pružin i tlumičů že si myslí.že tohle se mezi nima stratí...nikde nepíšu že to stále dělám...a když jsem to dělal,tak to probíhalo v TOSu Čelákovice většinou jsem si to nechal spočítat v konstrukci(seč její zaměření bylo na obráběcí stroje)a následně šup s tím ke kováři...na šáde 120 se používali zkrácené pružiny ze žiguli(a šáde dostala lepší vlastnosti bez dolazení harakteristiky)...někdo to někdy odskoušel promyslel atd..a jezdili s tím stovky aut.Nikoho nenutím k tomu aby řezal,sám nemám potřebu řezat,když dnes si vyberu na trhu co chci...ale výlevu typu debil mě tu dost nasr...dnes beru řezání pružin jako extrém,obrazně řečeno"jdou koupit na každém rohu" ale chce li někdo řezat,proč ne...PS: zeptej se maraba,jak si koupil značkové pružiny na VT snížené na origo sériové tlumiče...a hle oni nebyli na sériové tlumiče...oni jaksi při vyvěšení kola byli na volno....vím vývoj jde kupředu,dnes se dá měřit co dříve se dělalo zkušeností...ale pozor...zachvilku budem hledat mozky jako hledají němci u nás,tak mi v rusku...no ono už se tak vlastně děje...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 14:11   Citovat  

sopta napsal:
To PAKO + Anonym: nebudu rejt

nereješ...to je diskuse

Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 14:55   Citovat  

já bych to stejně seřezal ,ono to pak tak hezky houpe, Úsměv))

a rovnou si vyndej vačky a naostři je,a uřízni vejfuck, a ořezej vzorky u gum at máš slicky a zkrat řadičku

Klidně ŘEZEJTE co taning ráčí , jen v tom proboha nikoho NEZABIJTE.

Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 11:33   Citovat  

me kdysi radil mechanik (z rally teamu) ze je lepsi serezana origo pruzina a origo tlumic, nez seriovy tlumic a sport pruziny. tak nevim, no nakonec jsem dal ty sport pruziny.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 17:47   Citovat  

No ja nevím ja řezal na třech autech a zezacatku se mi to libilo, ale pak co to udelalo s autem... KO KO

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 18:08   Citovat  

Já měl seřezaný pružiny na šáde a byl sem fakt spokojenej neměl sem s tim žádnej problém, dokonbce bych i řekl že to sedělo mnohme, líp, al ebodet by ne když měla předek vysoko jako vejtřaska anejdou se těžiště posunulo někam jinam, při seříznutí se ti nezmění moc charakteristika a ni Ti nejak extrémě neztrvdne, jen snížíš auto. Je to prostě na možnostech a přání každýho co a jak s tim chce udělat...Vim ale že teď už bych to nedělal, pa čjak píše PAKO v dnešní době už tyhle věci nejsou za potřebá, ale přesto se tim dá v nouzi ušetřit nějakej peníz...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 18:38   Citovat  

Tak ja se pochlubím jak jsem mel sniženou skodarnu, šlo spise o predek jde to na nem dostatecne znat, pořad jsem musel zohybat plechy zpatky. pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

image 1

image 2

lepsi foto bohužel nemám. muhehe

Tak jestě vám ukažu 309tku jak jsem mel sníženou. pořádnej výtlem pořádnej výtlem Ten predni naraznik to byl můj vytvor. pořádnej výtlem pořádnej výtlem

image 3

eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2008 , 0:25   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak ja se pochlubím jak jsem mel sniženou skodarnu, šlo spise o predek jde to na nem dostatecne znat, pořad jsem musel zohybat plechy zpatky. pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

image 1

image 2

lepsi foto bohužel nemám. muhehe

Tak jestě vám ukažu 309tku jak jsem mel sníženou. pořádnej výtlem pořádnej výtlem Ten predni naraznik to byl můj vytvor. pořádnej výtlem pořádnej výtlem

image 3

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem ta škudka vypadá fakt nadupaně pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem lezou z ní ty koně kapotou heleď pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2008 , 0:38   Citovat  

Ja vas serezu vsechny a klidne zadara pořádnej výtlem

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2008 , 10:15   Citovat  

no je to o tom jak clovek jezdi tj... ale kazdopadne neni zdravy zkratit pruzinu a nedat jinej tlumic. Tlumic a pruzina by meli bejt delany na sebe. Kdyz zkratite pruzinu, tak tlumic jezdi v uplne jiny draze (nedej boze uplne na doraz), kde ma zase jiny vlastnosti a je vic namahanej, takze odejde o dost driv. Pokud se nekomu podari takovym tuzingem dobrat slusnyho vysledku, tak je to spis nahoda nez veda. A souhlasim, ze nekde se to ztrati (jestli rezat nebo koupit), protoze je spousta "profesionalnich" vyrobcu, ktery delaj levny produkty, prave pro tunery. Levny sou prave proto, ze se s tim moc neserou a nekdy to skoro i vypada jako by jenom braly nejaky pruziny a rezali je a pak balili do hezkych krabicek a prodavali :)
Proste pro cloveka co chce kvalitni snizenej podvozek, neni jina volba nez koupit kit pruzin i tlumicu. Nejlip od nejaky dobry znacky a ne takovy ty levny barevny co jen hezky vypadaj.
a nakoraj: Slysel jsem treba o cloveku, kterej snizil a pak se za 14 dni vysekal v miste kde projede i stara sade rychlejc. Proste najel na koleje a vyhodilo ho to do poulicni lampy. coz je super, mit takovej podvozek.

Obsah fóra Honda-club.cz   
seřezání pružin
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina