Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude 4G 2,0
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
amatér je teď offline  amatér
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 15:25   Citovat  

Ahoj chtěl bych si koupit tuhle krasavici tak se vás chci zeptat jaký s ní máte skušenosti na co si dát pozor nejčastější poruchy atd. prostě všechno co tom víte zatim dík
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 15:35   Citovat  

nejede a žere Úsměv aspon mě to takhle přislo, bez AWS neskutečně veeelkej rejd, do kufru se skoro nic nesloží malej otvor, ale jinak to je krasny auto ktery bych si rad koupil znovu ale s jinym motorem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 15:56   Citovat  

Myslíš že v porovnání s jinými 2,0 je tenhle motor lenoch kterej žere nebo to porovnáváš s 2,2 a 2,3
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 16:03   Citovat  

to se tu už řešilo mnohokrát... podívej se třeba sem odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 16:36   Citovat  

dík hned jsem o něco chytřejší mě by ještě zajímalo porovnání s jinými 2,0 jestli je tak strašnej motor nechci platit 2,0 s výkonem 1,5
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 16:46   Citovat  

Moje zkusenosti s timhle autem jsou celkem kladny. Prvni vec na ktery zalezi je motor. Pokud je v cajku neni to zase az tak spatny. Potrapil jsem s tim ne jedno 1,6 bo 2,2 vti. Predpokladam ale, ze meli motor na odchodu!!! Pokud si ho nechas na chvilku staci ti to. Pokud si budes chtit z nej udelat mazla a nechat si ho na delsi dobu sel bych cestou 2,2 vti nebo 2,3 a posleze vtec palice viz preludez. Spotreba je smesne rozdilna mezi 2,0 2,3 nebo 2,2 a pokud budou motory v poradku, 2,0 oproti nim opravdu moc rychle nepojede. Poviny je stejny. Rozhodne je dobry mit tohle auto jako druhy a ne s nim denne jezdit do prace a na nakupy. I kdyz i to se s klidem da, ale je to skoda... Rizena zadni naprava je super vec, takze tim padem 2,0 odpada. Uprimne rikam ze podruhe bych si tohle auto s 2,0 motorem nekoupil. Nelituju toho. Hafo sem s nim prozil a vzdycky se mohl spolehnout. Ten motor podle me vydrzi hafo. 133 koniku je ale na tu vahu malo. Jinak vsechno dobry Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 17:12   Citovat  

oprosti MR2 2,0 3S-Ge 115kw to je smrdutá mrtvolla Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 18:55   Citovat  

Já jí mááááám ... no pravda že to neni supersposrt Úsměv Ale vzhledem k tomu že v mim případě je to první auto, tak mi ten výkon docela stačí Úsměv Průměrnou spotřebu bych viděl tak na něco kolem 9 litrů. Sice to nejede jako CRX, ale na rozdíl od céra je to auto a ne motokára .. A uplně závěrem osobně jsem vybíral hlavně podle toho jak je sexy Úsměv a to tahle určitě je Úsměv Ačkoliv pokud bych mluvil o motorizaci tak si myslím že 2.2VTEC je docela jasná volba. Rozdíl ve spotřebě zas takovej není a VTEC je VTEC .Ovšem asi fakt záleží na tvých prioritách. Ale pokud nejsi učiněný závodník tak tě ani 2.0 neurazí tomu můžeš věřit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 19:01   Citovat  

když mě se líbí na tom 2,0 že to nemá tolik elektriky ta zadní náprava je další starost navíc chtěl bych to jako auto na denní ježdění. Říkáte že je to teda celkem bezporuchový auto?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 19:17   Citovat  

amatér napsal:
když mě se líbí na tom 2,0 že to nemá tolik elektriky ta zadní náprava je další starost navíc chtěl bych to jako auto na denní ježdění. Říkáte že je to teda celkem bezporuchový auto?

Když pominu že mi včera ulítla řemenice tak jo Velmi šťastný Jinač zatim fajn .. Těžko říct podle čeho porovnávat "spolehlivost" ale ve štychu mě kromě posledního zážitku ještě nenechala. A ani teď ne .. dovezla mě i bez řemenice a bez proudu .. takže hodná hondá Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 19:36   Citovat  

záleží hodně na majteli Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 20:37   Citovat  

tak v případě P4G je BB3 tedy F20A motor nejméně problémovej. Díly jsou na to za rozumné ceny. jsou částečně shodné s acco a i ty motory - je jich nejvic takze v pripadě smrti bude nejsnažší shánění.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 23:04   Citovat  

Only_one napsal:
oprosti MR2 2,0 3S-Ge 115kw to je smrdutá mrtvolla Velmi šťastný Velmi šťastný

Myslím, že bys dostal od mrtvoly pěkně nařezáno Velmi šťastný
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 23:15   Citovat  

Rom. napsal:
Myslím, že bys dostal od mrtvoly pěkně nařezáno Velmi šťastný

mno já sice jsem preludář každým coulem jak jistě všichni víte ale zase musíme zůstat nohama na zemi že Úsměv je bez diskuze, že na tu dvoulitrovou MR2 se 115kW nemá F20A4 ani náhodou, s tou má co dělat H23A2 se 118kW...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 23:22   Citovat  

PreludeZ napsal:
mno já sice jsem preludář každým coulem jak jistě všichni víte ale zase musíme zůstat nohama na zemi že Úsměv je bez diskuze, že na tu dvoulitrovou MR2 se 115kW nemá F20A4 ani náhodou, s tou má co dělat H23A2 se 118kW...

asi mám trochu jiný zkušenosti ... a taky je to o srdci pilota Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 7:24   Citovat  

Jak rikam, bohuzel to nejde uplne objektivne porovnat. Sam sem si skusil na letisti ve Vyskove sprintiky a rozsekal jsem tam ne jedno vti nebo 2.3 preluda. JENZE!!!! Je to i stavu motoru a vlastne i auta + ridic! Kdyz jsem jel s Juraisem myslim (modra p5g vti) tak jsem se nechytl ani jendou Velmi šťastný. A s 2,3 v good stavu bych se taky nechytl ale zatim jsem vzdy vyhral. Nekdy holt i ten slabej 2,0 dokazal prekvapit...

PS: pokud to nebude vrazda...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 16:45   Citovat  

tak s motorem mám jasno vyhrál 2,0 s nákupem počkám až po novym roce myslim že auta pojdou s cenou dolu kvuli těm výmyslum tam nahoře
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2008 , 17:02   Citovat  

Ja bych do toho podruhe nesel... Alespon 2,3.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 19:17   Citovat  

ještě se chci zeptat jak je na tom s karoserii prej hlavně hnijou zadní lemy blatníků jsou ještě nějaká místa hodně náchylná na korozi na který bych si měl dát bacha?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 19:54   Citovat  

mno kromne tech zadnich lemu hnije rado jeste jako spodni cast tech lemu co smeruje k prahum a pak prave ta zadni cast prahu. klasika jako u vsech aut vyfuk ale to neresit. podvozek jsem mel nadhernej. i nadrz bez problemu. sem tam to satci umyt a pretrir nejakym sajrajtem. mozna bych jeste omrkl spodni hranu dveri... ale nevim jestli ej to slabe misto. jiank jsem nemel problem.
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 21:36   Citovat  

2,0i je sráč prostě nebrat ! neska jsem zas na dálnici zuřil............ jak to klesne na pětku pod 100kmh tak to je jak šlapat na plyn bez lanka. Spotřeba mezi 9 a 10l, prostě katastrofa. Kdyby se za tu spotřebu člověk alespoň svezl ale tohle je akorát k vzteku. 2,3 nebo 2,2 bude baštit stejně ale aspoň se s ním povozíš.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 21:52   Citovat  

caras napsal:
2,0i je sráč prostě nebrat ! neska jsem zas na dálnici zuřil............ jak to klesne na pětku pod 100kmh tak to je jak šlapat na plyn bez lanka. Spotřeba mezi 9 a 10l, prostě katastrofa. Kdyby se za tu spotřebu člověk alespoň svezl ale tohle je akorát k vzteku. 2,3 nebo 2,2 bude baštit stejně ale aspoň se s ním povozíš.

Já jí mam ale je to první auto co mam takže nemam moc s čim porovnávat .. to je to fakt takovej děs ? Mě přijde že docela jede tak nějak..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 22:10   Citovat  

Když jsem auto kupoval tak jsem s ní jel jen po okreskách a byl jsem spokojenej, motor zvládá 50kmh na čtyrku úplně v pohodě bezproblémů na ní i za vesnicí zrychlí na cestovní rychlost, pak jsem ji koupil a jel jsem po dálnici byla prázdná tak jsme jeli +-130kmh a nemohl jsem si ztěžovat prostě motor má kolem 3600 otáček a při každém sešlápnutí celkem spokojeně zrychluje dál nad 130, problém nastane pokud tě někdo zpomalí dokopečka dejme tomu na 100kmh a pak si najednou rozmyslí, že uhne z levého pruhu, tak přidáváš plyn a nic, přidáváš dál a nic........najdnou podlaha a to už za tebou bliká rozzuřenej človíček s 2,5l BMW, kterýmu to táhne od 700 otáček až do alellujá pořád stejně. No dobrý dáš tam za 4 podlaha (motor má kolem 4000 a roztáhne to na těch 110 kde se pak už 5. rychlopstní stupeň chytne a jede normálně)
Neřekl bych že ten můj jede špatně protože v nízkých otáčkách táhne o fous líp než 1,8vtec s najetýmy 60tkm(100KW) kterej se dával do 6G Accorda. Je fakt, že Accord má 1300kg Prelude je asi lehčí....... ale i tak si myslím že ten motor neměl opustit výrobní linku závodu Honda. Poslední dobou jsem na něj hodně nasranej protože v zimě a navečer je jízda s ním po dálnici noční můra. Pravděpodobně se ho na jaře zbavím protože 2l je to opravdu jedno z "best of" který honda pustila mezi lidi.
Ono to mnoha lidem nepřijde pokud sednou ze slabšího auta do silnějšího ale pokud sednete jako já z 1,8l motoru od fordu, kterej (byť upravenej) jede jak satan do takovýhle líný mrchy z tím, že od toho nechcete fenomenální výkon ale prostě jen pohodlný svezení tak vás bude nemilosrdně žrát svědomí, že jste si nekoupili větší objem, tak jako teď žere svědomí mě.
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 0:36   Citovat  

caras napsal:
Když jsem auto kupoval tak jsem s ní jel jen po okreskách a byl jsem spokojenej, motor zvládá 50kmh na čtyrku úplně v pohodě bezproblémů na ní i za vesnicí zrychlí na cestovní rychlost, pak jsem ji koupil a jel jsem po dálnici byla prázdná tak jsme jeli +-130kmh a nemohl jsem si ztěžovat prostě motor má kolem 3600 otáček a při každém sešlápnutí celkem spokojeně zrychluje dál nad 130, problém nastane pokud tě někdo zpomalí dokopečka dejme tomu na 100kmh a pak si najednou rozmyslí, že uhne z levého pruhu, tak přidáváš plyn a nic, přidáváš dál a nic........najdnou podlaha a to už za tebou bliká rozzuřenej človíček s 2,5l BMW, kterýmu to táhne od 700 otáček až do alellujá pořád stejně. No dobrý dáš tam za 4 podlaha (motor má kolem 4000 a roztáhne to na těch 110 kde se pak už 5. rychlopstní stupeň chytne a jede normálně)
Neřekl bych že ten můj jede špatně protože v nízkých otáčkách táhne o fous líp než 1,8vtec s najetýmy 60tkm(100KW) kterej se dával do 6G Accorda. Je fakt, že Accord má 1300kg Prelude je asi lehčí....... ale i tak si myslím že ten motor neměl opustit výrobní linku závodu Honda. Poslední dobou jsem na něj hodně nasranej protože v zimě a navečer je jízda s ním po dálnici noční můra. Pravděpodobně se ho na jaře zbavím protože 2l je to opravdu jedno z "best of" který honda pustila mezi lidi.
Ono to mnoha lidem nepřijde pokud sednou ze slabšího auta do silnějšího ale pokud sednete jako já z 1,8l motoru od fordu, kterej (byť upravenej) jede jak satan do takovýhle líný mrchy z tím, že od toho nechcete fenomenální výkon ale prostě jen pohodlný svezení tak vás bude nemilosrdně žrát svědomí, že jste si nekoupili větší objem, tak jako teď žere svědomí mě.

mno ja s 2.0i p4g najezdil nejakych 60tkm a az takovy des torozhodne nebyl (myslim ze ani minor mi na tom barandaku tehda s cerem (d16?) neujel). ono mozna je to take o tom mezi volantem a sedackou (podle toho cos psal asi ne moc rad radis ....) ovsem je pravda, ze momentalni p4g s 2.2 vtec je o necem jinem ... na druhou stranou je jinde i spotrebou .... a prelude ten VTEC motor pasuje vice ...
kazdopadne jako auto maximalni spokojenost co se spolehlivosti tyce - kdyby nebylo nejakych incidentu, tak jedine co tak jsem nechal preventivne vymenit chladic, menily se desticky a olej ... tot vse.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 1:05   Citovat  

Happy máš pravdu, motor má síly na rozdávání a když ho držím mezi 4 a 5,5 tis otáček tak výkon opravdu má a pokud se od Preludy očekává, že ji majitel bude točit jak psa, potom je motor dostatečný a má i příjemný zvuk.
Já na to koukám z pohledu člověka co si koupil sedan a čekal jsem od něj, že mi na delší cestě zpříjemní život, bohužel se tak nestalo a dojem z prima auta bohužel kazí líné zařízení pod kapotou.
Jo mezi sedačkou a volantem sedí v mý hondě lempl co ho nebaví při 150km cestě podřazovat z pětky na trojku jenom aby si dokázal že kdesi v otáčkách má motor dobré vyplachování a opravdu tam těch 130 poníčků je
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 13:57   Citovat  

caras napsal:
Happy máš pravdu, motor má síly na rozdávání a když ho držím mezi 4 a 5,5 tis otáček tak výkon opravdu má a pokud se od Preludy očekává, že ji majitel bude točit jak psa, potom je motor dostatečný a má i příjemný zvuk.
Já na to koukám z pohledu člověka co si koupil sedan a čekal jsem od něj, že mi na delší cestě zpříjemní život, bohužel se tak nestalo a dojem z prima auta bohužel kazí líné zařízení pod kapotou.
Jo mezi sedačkou a volantem sedí v mý hondě lempl co ho nebaví při 150km cestě podřazovat z pětky na trojku jenom aby si dokázal že kdesi v otáčkách má motor dobré vyplachování a opravdu tam těch 130 poníčků je

kup si turbo ropu.... pořádnej výtlem
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 14:12   Citovat  

caras napsal:

Hmm... Tak to sis fakt neměl kupovat auto s atmosferickým motorem,ale nějaké TDi v automatu (pokud se dělá) nebo nějakou ameriku...

Honda se musí točit,musí se podřazovat - a to na tom miluju!!! je to dobrý Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 22:01   Citovat  

Asi jsem si to tdi měl fakt koupit, nicméně to nemění můj názor na to, že F20Z1(A4) se v užitných parametrech nezved.
tady jen ještě obrázek jak na tom ten motor vlastně je co se týče momentovky
aloha přeju kupci ať dobře koupí

momentovky.PNG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
momentovky.PNG, 24.45 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 23:18   Citovat  

Nevim nevim. Ja ten motor mel a povazuju ho prave za zdarili. Neni to zadnej vrchol techniky. Je velice jednoduchej ale spolehlivej. Da se na nej najet relativne dost km bez vetsich zavad. Na tu dobu je i jeho vykon v pohode. Pouziti v preludce je urcite z ekonimickych duvodu, aby Honda umoznila koupi nadhernyho sportaku i "chudcim" lidem... V kombinaci s tou prevodovkou ktera se tam davala byla dynamika vozu uplne v pohode. Jak rikam natrh jsem s tim nejedno VTI. Je to o ridici a stavu auta. Nevim jaka prevodovka se davala do acco, do kteryho je podle me tento motor urcen. I tak si ale myslim ze bude podobna. Rozdil mozna bude jen ve hmotnostech. Ovsem pokud si linej podradit tak se neni cemu divit. Nechapu proc si kupujes hodnu ktera je stavena na vyssi otacky. Tam se proste radit musi a paradoxne, teda alespon co ja vim, honda dela motory tak, ze podtaceni motoru neni zrovna to prave orechove co se nejen spotreby tyce!!! Proste v nekterych situacich je lepsi drzet vetsi otacky na nizsim stupni. Auto ti pozere min a pojede lip... Lidi si Hondu kupuju prave kvuli tomu, ze s s autem muzou "vyhrat" a ne jen tupe seslapovat plyn. Kdyz s ni neumis jezdit, kup si ropaka... :chichi:
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 23:31   Citovat  

Souhlasím s tím co psali ostatní, u HONDY je to o těch otáčkách podřazování atd.. Velmi šťastný

Caras: Jet do kopce na pětku stovkou,tak podřazuji na čtverku a plnej plyn,ale to by mě nestačilo tak trojka a zase plnej,úplně slyším ten zvuk. Nádhera Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude 4G 2,0
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina