Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
špatné sjíždění pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 13:19   Citovat  

Mám C5G a na něm pneu 195/50/15. Při vašších rychlostech a při prudším brždění mi začal vibrovat volant. Napadlo mě tedy jestli memám kola špatně vyvážená a šel sem že přehodím přední se zadními a když to přestane že zadek nechám vyvážit. Ale když sem sundal přední kola zjistil jsem že obě se slíždějí víc na vnitřní straně. Myslíte že je to geometrií nebo čím by to mohlo být???? JInak geometrie se mi zdá uplně v pořádku drží přímí směr a nikam to netahne. Muže to být těma vibracema???
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 13:21   Citovat  

Snizeny pruziny, ze? Úsměv

Andzin-san je teď offline  Andzin-san
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 15:42  Naposledy upravil Andzin-san dne 16.10.2007 , 17:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

geoska... to neni o tom ze by to melo nekam tahnout a nedrzet smer..proste maji spatny odklon..tak se sjizdi vic zevnitr. jako spatnou geosku nepoznas jen tak od oka.. a trepajici se volant a spatne sjete pneu jsou typickymi znaky spatne geometrie rek bych. Vyvazeni kol neni na skodu ale to by vyresilo jen to klepani. a na nasich silnicich..bych rek ze si musime zvykat delat to ponekud castej - jak vyvazovat kola tak geometrii Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 16:30   Citovat  

dark napsal:
Snizeny pruziny, ze? Úsměv

Nic sníženo nemám. podvozek je seriový

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 17:02   Citovat  

skontrolovat silentbloky, nastavit geometriu, vyvazit kolesa...ak ti vibruje len pri brzdeni tak nove kotuce... ak mas velku rozbiehavost, nemusi nic tahat, ani to nemusis nijako citit a gumy bude drat zvnutra jedna basen Úsměv
   Návrat  

H+ body: 1  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 17:05  Naposledy upravil Kmóďa dne 16.10.2007 , 17:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Špatnou geometrii nepoznáš.Třeba já měl pneu 4mm rovně jeté a kvůli špatné geometrii mi během 3-4 týdnů z vnitřních krajů lezli dráty.A žádné vibrace nic.Jen bylo znát trochu že jsem se do zatáčky pral s volantem.A ty vibrace,nech zkontrolovat řídící čepy.Nebo to hod na hever a vezmi za kolo jestli tam bude vůle.To mám teď já a vibruje mi volant při brzdění.

Andzin-san je teď offline  Andzin-san
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 17:06   Citovat  

silenbloky - pravda Úsměv ...sem si vzpomnel jsem mel na mazde v haji silenbloky stabilizatoru, takze mi udelali geosku a za par mesicu jsem na ni mohl znovu..takze geometrii opradu doporucuju a mrknout se na ty silenbloky..kdyby ten problem zmizel a za mesic byl zpatky treba tak hledej nekde u tech silenbloku.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 17:12   Citovat  

vibrac nejsou pouze u brždění ale i při rychlejší jízdě tak že sem brzdy vyloučil. vůle není nikde žádná to sem se hned díval a s volantem se nikde neperu zdá se vše v pohodě. tak asi udělám geometrii a pak uvidim co a jak

vir je teď offline  vir
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 11:36   Citovat  

Když už je tu řeč o geometrii a spatném sjíždění , co odpovíte mi?Sundával jsem letní , byly sjeté hrozným způsobem, venek skoro nový a vnitřek na pravém kole bez vzorku , na levém vzorek tak 1 -2 mm. Byl jsem na geometrii ,vše na podvozku je v pořáku včetně geošky.V čem je zakopaný pes?Bylo mi řečeno , že jízdou v zatáčkách by to nemělo být , to se prý sjíždí venek.Pružiny jsou tam takové , jaké byli při koupi , předpokládám , že sériové, pneu yokohama v 102(snad jsem to nezkonil , prostě šípy ), honda 5D 1,8vti Díky za odpovědi Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
tomasz je teď offline  tomasz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 12:21   Citovat  

jo, tak jsem v sobotu dával zimáky...a todle na zadku..na jedny strane takle, navíc jsem na tydle měnil horní příčný rameno:(

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 12:38   Citovat  

no jeste ze si ty gumy menil tahle guma je tak akorat na prasknuti

tomasz je teď offline  tomasz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 12:44   Citovat  

jojo taky jsem si řikal že jsem si moh ještě někde rozbít hubu Tak to valím bulvy

vir je teď offline  vir
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 18:28   Citovat  

Takže problém je teoreticky vyřešen.Dnes jsem byl v rámci kampaně v hondě ostrava a od šéfa servisu se mi dostalo zhruba této odpovědi:tento problém znám, vyskytoval se u accordů 93-... je to v tom , že honda je v geometrii velmi tolerantní, předepisuje sbíhavost od -2 mm do +2 mm. je potřeba zvětšit sbíhavost.Tolik pro informaci ostatním lidem , kteří by se s podobným problémem potkali

Adiss je teď offline  Adiss
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2009 , 23:22   Citovat  

ahoj mam CRX targu 1.6 /92kw je docela dost snížená.. a zadní kola mam jak přeložená tatra.. diky tomu mě vodešli samozřejmě gumy.. pouze zevnitř.. tak řeším než koupim nové po zimě. co s tím. bude stačit jen odklon kol ? a geometrie? nebo sehnat něco jako nějakej štelovací stabilizátor mezi nápravy? chtěl bych aby už se to neopakovalo a pokud možno i auto aby více sedělo, přední kola mám staky sjetý pouze zevnitř. ale u nich není aspoň tolik vidět ten odklon.
jo ještě poznámka v předu mam 7.5" a v zadu 9" disky v velikosti 16"
poradí někdo?

něco malo sem četl ale nenašel sem podobný problém. auto je na vodě v tomhle připadě neovladatelny.. díky za odpověďi

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2009 , 23:26   Citovat  

Asi to bude tím snížením a těma "salámama".
Kdyby si tam měl normální kola a nejel Guten Tag Deutschland style, tak bys to řešit nemusel. Hihi
Kup si stavitelný horní ramena, jinak odklony nenastavíš.... Mr. Green

WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2009 , 23:29   Citovat  

Adiss napsal:
ahoj mam CRX targu 1.6 /92kw je docela dost snížená.. a zadní kola mam jak přeložená tatra.. diky tomu mě vodešli samozřejmě gumy.. pouze zevnitř.. tak řeším než koupim nové po zimě. co s tím. bude stačit jen odklon kol ? a geometrie? nebo sehnat něco jako nějakej štelovací stabilizátor mezi nápravy? chtěl bych aby už se to neopakovalo a pokud možno i auto aby více sedělo, přední kola mám staky sjetý pouze zevnitř. ale u nich není aspoň tolik vidět ten odklon.
poradí někdo?

něco malo sem četl ale nenašel sem podobný problém. auto je na vodě v tomhle připadě neovladatelny.. díky za odpověďi
Pokud to máš snížený a není tam nějaký problém s podvozkem, tak to vyřeš tak, jak jsi psal... Kup si přední horní nastavitelný ramena a na zadek nastavitelný odklon a problém by měl být vyřešený. Nebo dej seriový podvozek... Mrk

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2009 , 23:38   Citovat  

Koukam, ze nekdo neumel pouzit vyhledavani, kdyz zalozil v podstate stejne tema jako ja uz 2 dny po mne Ble
Podobnou vec jsem resil prave tudy tady a potom castecne i tudy tady, ale to uz jenom co se tyka vyberu plastu.[color=] [/color].
S 9" koly vzadu budes mit na mokru u tak lehkeho auta s nahonem na predek problem vzdycky, to odklon neovlivni. Jinak je toho hodne receno v techhle 2 odkazech, tak prijemne cteni.

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2009 , 23:42   Citovat  

Prodej ty salámy někomu na Golfa a kup si normální kola... Hihi

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 0:26   Citovat  

Adiss napsal:
poradí někdo?

Úplně zbytečný kola na tohle auto. Dobrý možná tak na parádu ale ne na ježdění.
Hádám že tam máš gumy 215 nebo 225 široký, takže se nemůžeš divit, že takový lehký auto na morku na těch "salámech" nesedí.
A pokud máš sníženo o víc jak 40 mm, tak můžeš mít geometrii rozhozenou, což je vlastně vidět na zvětšených odklonech.
Prostě samý špatný věci na nastavení podvozku a jízdní vlastnosti.
Pokud chceš s autem normálně jezdit, dej tam kola 195/50 R15 a snížení max. 40mm a užívej si dokonalé jízdní vlastnosti Mrk

0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:12   Citovat  

když to není tak jednoduchý.. nedovedu si to auto představit na jinejch kolech.. ale mate pravdu ze mít v předu úzky a v zadu široký je blbost... asi to prodam celý.. ať si s tim rozbije hubu někdo jinej.. Se stydím

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 19:44   Citovat  

Koukám na fotky a hlavní problém bude v zadních kolech. Moc úzká guma na moc širokém disku. Německej styl.... Tak to valím bulvy
Na jízdní vlastnosti úplně ta nejhorší kombinace. Na jednom autě jsem to taky tak měl a normálně jsem se s tím bál jezdit trochu ostřeji - vůbec to nesedělo. Smutný
Kdybys měl vepředu i vzadu stejný kola a gumy, tak by to už sedělo o dost líp.

0
PříspěvekZaslal: 17.11.2009 , 21:25   Citovat  

jsou tam 215" v zadu a 195 v předu.. každopádně si myslím že se mi do zadu širší nevejdou.. jak je to nízky bych asi škrtal o lemy. když pak dam něco do kufru nebo si dám silnější oběd... a že se s tím na ho*no parkuje Velmi šťastný to musi bejt taky každymu jasny.. stači blbej šutr u silnice. a limec je hned označenej,,,

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 20:58   Citovat  

tak mám taky menší problém... levou přední pneumatiku mám více sjetou na vnější straně... může to být způsobeno maličkou vůlí horního ramene? Geošku mi dělali v zimě.. Mám preludu 5g..

P.S.: Gumy na předku budu tedy měnit, nevadí, že vepředu budu mít Toyo 195/50/R15 a vzadu nechám Uniroyal 205/50/R15? kuky kuk

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 20:59   Citovat  

jakubM napsal:
tak mám taky menší problém... levou přední pneumatiku mám více sjetou na vnější straně... může to být způsobeno maličkou vůlí horního ramene? Geošku mi dělali v zimě.. Mám preludu 5g..

P.S.: Gumy na předku budu tedy měnit, nevadí, že vepředu budu mít Toyo 195/50/R15 a vzadu nechám Uniroyal 205/50/R15? kuky kuk

vůle odstranit a udělat geo

nevadí

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:07   Citovat  

posero napsal:
vůle odstranit a udělat geo

nevadí

no jo, odstranit... rameno 4200,- to mi hlava nebere a prej ta vůle je hodně malá, ale je prostě načatý no

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 21:10   Citovat  

tohle mi fakt vytáčí.... buď vyměň rameno, nebo oprav jinak, nebo neplakej, že se ti sjíždí gumy, neber to osobně ale fakt mi to leze na nervy Ble

lemoun je teď offline  lemoun
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2010 , 22:11   Citovat  

Václav napsal:
Mám C5G a na něm pneu 195/50/15. Při vašších rychlostech a při prudším brždění mi začal vibrovat volant. Napadlo mě tedy jestli memám kola špatně vyvážená a šel sem že přehodím přední se zadními a když to přestane že zadek nechám vyvážit. Ale když sem sundal přední kola zjistil jsem že obě se slíždějí víc na vnitřní straně. Myslíte že je to geometrií nebo čím by to mohlo být???? JInak geometrie se mi zdá uplně v pořádku drží přímí směr a nikam to netahne. Muže to být těma vibracema???
je to geometriji rozbyhaj se ti kola nebo by to mohli byt odklony ale tomu moc neverim kdyz to nemas snozeny.

Obsah fóra Honda-club.cz   
špatné sjíždění pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina